X

Pentru ca s-au botezat, 9 copii din Kola au fost ucisi de catre proprii lor parinti / CUM AR REACTIONA azi sistemul, societatea civila si mass-media?

ORTHODOX CHRISTIANITY | 9 Martyred brothers of Kola
de null

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Pomeniți pe 22 Februarie / 7 Martie

Cu multe secole în urmă, la izvoarele râului Mtkvari era așezat satul Kola. Creștini și păgâni trăiau acolo împreună ca vecini. Copiii creștinilor și ai păgânilor se jucau împreună, dar când copiii creștini auzeau bătând clopotele bisericii, recunoșteau chemarea la rugăciune și părăseau joaca. Nouă copii păgâni — Guram, Adarnerse, Baqar, Vache, Bardzim, Dachi, Juansher, Ramaz și Parsman— i-au urmat pe copiii creștini la biserică.

Dar creștinii întotdeauna îi opreau la porțile bisericii și îi mustrau, spunându-le ”Sunteți copii de păgâni. Nu puteţi intra în casa sfântă a lui Dumnezeu”.  Iar ei se întorceau întristați și descurajați.

Într-o zi, copiii păgâni au încercat să intre în biserică cu forța, dar au fost scoși afară și certați. Li s-a spus: ”Dacă vreţi să intrați în biserică, trebuie să credeţi în Domnul nostru Iisus Hristos și să vă botezaţi în numele Tatălui și al Fiului și al Sfântului Duh” și ”Trebuie să primiți Sfânta Împărtășanie și să vă alăturați comunității de credincioși creștini”.

Cu mare bucurie, aceștia au promis creștinilor că vor primi Sfântul Botez. Când creștinii din Kola i-au spus preotului lor vestea cea bună privind dorința băieților păgâni, el și-a amintit cuvintele Scripturii:

Cel ce iubeşte pe tată ori pe mamă mai mult decât pe Mine nu este vrednic de Mine; cel ce iubeşte pe fiu ori pe fiică mai mult decât pe Mine nu este vrednic de Mine. Şi cel ce nu-şi ia crucea şi nu-Mi urmează Mie nu este vrednic de Mine. (Matei 10:37-38).

Nu i-a fost teamă de furia care ar fi urmat dinspre comunitatea păgână, ci degrabă i-a luat pe băieți într-o noapte rece de iarnă și i-a botezat în râul înghețat. În timpul înfăptuirii Sfintei Taine s-a întâmplat o minune: apa a devenit caldă și o ceată îngerească s-a arătat tinerilor. Întăriți foarte în credința lor, copiii au decis să rămână în comunitatea creștină și nu să se întoarcă la părinții lor.

Când părinții lor au aflat că ei s-au botezat în credința creștină, și-au târât copiii de la biserică, abuzându-i și bătându-i spre supunere, pe tot drumul până au ajuns acasă. Copiii au îndurat eroic abuzurile și, deși au flămânzit și însetat timp de șapte zile, au repetat din nou și din nou: ”Noi suntem creștini și nu vom mânca și nu vom bea nimic din ceea ce s-a pregătit pentru idoli!”

Nici blândețea, nici îmbrăcămintea costisitoare, nici promisiunea unor lucruri bune care vor urma nu i-au ispitit pe tinerii temători de Dumnezeu. Mai degrabă au afirmat: ”Suntem creștini și nu vrem nimic de la voi, ci să ne lași în pace și să ne permiteți să ne alăturăm comunității creștine!”

Părinții înfuriați au plecat și i-au spus prințului tot ce s-a întâmplat. Dar prințul nu le-a fost de ajutor – le-a spus pur și simplu: “Sunt copiii voștri, faceți cu ei ce vreți.” Păgânii încăpățânați au cerut împăratului permisiunea de a-i ucide pe copii. Deci, o groapă mare a fost săpată unde tinerii au fost botezați și copiii au fost aruncați înăuntru.

”Noi suntem creștini și vom muri pentru El, în numele Căruia am fost botezați”, au spus sfinții martiri, Cei Nouă Copii din Kola, înainte de a-și da sufletele în mâinile lui Dumnezeu.

Părinții lor necredincioși au aruncat pietre, iar alții li s-au alăturat, până când toată groapa a fost umplută. Ei l-au bătut pe preot până l-au omorât, l-au jefuit și au împărțit prada între ei.

Sfârșitul martiric al Celor Nouă Drepți Copii din Kola a avut loc în secolul al VI-lea, în regiunea istorică Tao din sudul Georgiei.

Biserica Ortodoxă din America, 7 Martie 2018

Reclame

NOTĂ OrtodoxINFO

Sa presupunem ca s-ar intampla asa ceva in zilele noastre in Romania. Adica, niste copii pagani (sa zicem ca de refugiati, dar nu conteaza) ar dori sa se boteze. Prima intrebare, fundamentala: ar gasi un astfel de preot in tara?

A doua intrebare: care ar fi reactia? Foarte probabil ca parintii nu i-ar ucide. Insa o teribila furtuna ar declansa sistemul, protectia copilului, legiunile de ONG-uri ale politicii corecte si intreaga presa.

Sistemul l-ar baga la puscarie, Ierarhii nu l-ar sprijini, ba din contra, l-ar caterisi iar teologi ai iadului vor “explica” motivul pentru care respectivul botez nu este valid.

Protectia copilului se va baga si ea in seama, turnand cat mai mult gaz pe foc.

ONG-urile politicii corecte si intreaga mass-media va prezenta totul ca pe o tragedie de proportii inter galactice. Intelighentia si ziaristi de prestigiu se vor intrece in infierarea crestinismului. Hoardele de postaci # ar napadi internetul.

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button