X

Mitropolitul Serafim de Pireu si Mitropolitul Serafim de Kithire – PLANGERI PENALE impotriva productiei “JESUS CHRIST SUPERSTAR”

de null
Met. Seraphim of Piraeus (left) (romfea.gr); Metr. Seraphim of Kythira (right) (orthodoxia.info)
Mitropolitul Serafim de Pireu (stânga) (romfea. gr); Mitropolitul Serafim de Kithire (dreapta) (orthodoxia.info)

Ierarhii din Grecia depun plângeri împotriva producției locale ”Iisus Hristos superstar”

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Pireu și Kithire, Grecia, 22 februarie 2018

Doi ierarhi ai bisericii ortodoxe din Grecia au solicitat acțiuni în justiție împotriva producției în curs de desfășurare a piesei ”Iisus Hristos superstar” în Atena, menționând faptul că poziția bisericii ortodoxe grecești este garantată de către constituție și că descrierea lui Iisus Hristos în piesa de teatru este blasfemie.

Înaltpreasfințitul Mitropolit Serafim de Pireu a depus o motiune la procuratură împotriva tuturor celor responsabili de producție, din cauza “săvârșirii unor acte criminale despre care am devenit recent conștient și care au fost puse în practică în mod repetat și continuu de către producătorii și actorii spectacolului de teatru care a început pe 9 februarie… cu titlul ”Iisus Hristos superstar””.

Sfinția sa scrie că a fost informat de această piesă de către o femeie ortodoxă îngrijorată.

Piesa ”include acte, expresii de batjocură și fraze ofensive împotriva Domnului nostru Iisus Hristos și în general împotriva religiei oficiale și garantate de către constituție a țării noastre, biserica ortodoxă răsăriteană a lui Hristos”, scrie înaltpreasfințitul mitropolit.

Mai exact, sfinția sa remarcă faptul că Hristos este înfațișat ca fiind un hippie păcătos, nesigur și narcisist și care are o relație cu Sfânta Maria Magdalena și că această piesă nu are respect pentru Dumnezeu, folosind batjocură, insulte și expresii vulgare împotriva lui Dumnezeu în ceea ce este considerat sacru în biserica ortodoxă. Din aceste motive, sfinția sa solicită oprirea imediată a spectacolului.

Înaltpreasfințitul mitropolit Serafim de Kithire a vorbit împotriva producției blasfemiatoare solicitând de asemenea oprirea imediată a acesteia. Sfinția sa a remarcat faptul că piesa încalcă articolele 198 și 199 ale codului penal pentru blasfemie dăunătoare.

Mitropolitul Serafim a trimis vineri dimineață un apel la procuratură solicitând parchetului să ia toate măsurile necesare pentru a pune capăt imediat spectacolului. Apoi mitropolitul a depus o plângere oficială vineri seară. Depunerea sa a ridicat multe din aceleași probleme ca și cele ale mitropolitului Serafim de Pireu.

Uniunea greacă pentru drepturile omului a răspuns că moțiunile mitropoliților nu sunt necesare și i-a acuzat pe aceștia pentru provocarea tulburărilor sociale, mai degrabă decât a acuza piesa ”Iisus Hristos superstar”.

Între timp, un grup de creștini ortodocși credincioși apăruseră în fața Teatrului Acropolis din Atena, cu câteva zile mai devreme, pentru a protesta împotriva producției blasfemiatoare, ținând în mâini incoane și bannere care mărturisesc că Iisus Hristos nu este un păcătos.

Creștini ortodocși îngrijorați s-au adunat de asemenea în octombrie în fața unui teatru din Salonic pentru a protesta împotriva unei piese blasfemiatoare ”Ora Diavolului”.

Foto: http://en.protothema.gr/greek-orthodox-bishop-sues-greek-cast-of-jesus-christ-super-star/

 

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

2 comentarii

  1. “Uniunea greacă pentru drepturile omului…” considera sa i se dea MAI PRESUS DE ORICE, omului ce e al omului – adancirea in pacat si sa nu-i dea Domnului ce e al Domnului – “Sa iubesti pe Domnul Dumnezeul tau, cu toata inima ta, cu tot sufletul tau, cu tot cugetul tau si din toata puterea ta.”
    Cum sa fie un “drept” pentru om sa huleasca??? Cum sa “garanteze” legile omenesti promovarea minciunii, rautatii si a vrajmasiei fata de Dumnezeu?
    … Ca isi ia ratacitu\l libertatea de a se osandi e treaba personala desi grava, … sa promoveze hula organizat, in public este cu totul altceva care trebuie impiedicat fiind spurcarea, imbolnavirea moentala a societatii.

  2. Dacă Hristos își permit sa-L huleasca intr-o tara ortodoxă, ce se va întâmpla cu ortodocsii? Dumnezeu sa-I oprească pe hulitori cum știe și cum poate!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Vă rugăm să sprijiniți portalul OrtodoxINFO! Mai avem de achitat facturi pentru întreținerea site-ului și resursele noastre nu sunt suficiente. Vă mulțumim! DONAȚIE