X

VLADIMIR PUTIN: “Rusia a rămas prima putere nucleară. ASCULTAȚI-NE ACUM!”. Reacția SUA

de null

vladimir putin

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche era inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Rachete “invincibile”, minisubmarine cu propulsie nucleară. Preşedintele rus, Vladimir Putin, a prezentat joi cu mândrie noile arme ale complexului militaro-industrial rusesc, avertizând Occidentul că trebuie de acum să “asculte” Rusia.

“Nu am făcut niciodată secret din planurile noastre. Este chiar surprinzător că, în pofida tuturor problemelor, Rusia a rămas prima putere nucleară. Nimeni nu voia să ne vorbească, nimeni nu voia să ne asculte. Ascultaţi-ne acum!”, a lansat preşedintele rus în cadrul discursului său anual în faţa parlamentului, relatează Agerpres, citând France Presse.

După o primă parte consacrată provocărilor economice şi sociale de rezolvat, Vladimir Putin a dedicat aproape jumătate din cele două ore ale discursului în faţa deputaţilor şi senatorilor ruşi evocării noilor capacităţi militare ale Rusiei.

“Celor care au încercat în cursul ultimilor 15 ani să profite de Rusia, care au introdus sancţiuni internaţionale ilegale pentru a împiedica dezvoltarea ţării noastre, inclusiv în domeniul militar, le voi spune: ceea ce aţi întreprins pentru a afecta, a împiedica şi a obstrucţiona Rusia nu a reuşit”, a spus el în continuare.

“Toate lucrările de întărire a capacităţii defensive a Rusiei au fost efectuate şi sunt efectuate”, a adăugat Vladimir Putin, asigurând totuşi că Rusia “nu ameninţă pe nimeni”, nu are “niciun plan pentru a utiliza acest potenţial în mod ofensiv”.

Discursul său, transmis în direct de televiziune, a fost întretăiat de înregistrări video difuzate pe două ecrane uriaşe care dezvăluiau aceste noi arme, amestecând luări de imagini în 3D cu imagini reale, fără a face economie de explozii.

Parlamentarii ca şi telespectatorii au putut deci să descopere o nouă rachetă balistică rusească, un nou sistem de apărare antirachetă, o dronă submarină cu propulsie nucleară şi chiar o armă laser “despre care este prea devreme pentru a-i evoca detaliile”.

“O rachetă de croazieră – dificil de detectat, cu o încărcătură explozivă nucleară şi cu o rază de acţiune practic nelimitată, care poate ocoli liniile de interceptare – este invincibilă în faţa tuturor sistemelor existente şi viitoare de apărare antiaeriană”, a precizat preşedintele rus.

Discursul integral al lui Vladimir Putin

Reacția SUA la anunțul lui Putin despre noile arme “invincibile”
Anunţul răsunător făcut joi de Vladimir Putin în legătură cu noile arme ruse “invincibile” arată că Moscova “încalcă tratatele” privind controlul rachetelor, a reacţionat Departamentul de Stat american, scrie AFP.

“Nu considerăm că este o atitudine demnă de un actor mondial major”, le-a declarat jurnaliştilor purtătoarea de cuvânt a Departamentului de Stat, Heather Nauert.

Diplomata americană a fost întrebată despre discursul preşedintelui rus în care acesta a prezentat, timp de o oră, ultimele arme dotate cu tehnologie de vârf ale Rusiei, folosindu-se de imagini în 3D amestecate cu imagini reale şi de înregistrări video.

“Preşedintele Putin a confirmat ceea ce guvernul american ştia de mult timp. De peste zece ani, Rusia a dezvoltat sisteme de arme destabilizatoare, încălcând obligaţiile care decurg din tratatele” pe care le-a semnat, a subliniat Heather Nauert.

Purtătoarea de cuvânt a Departamentului de Stat a citat ca exemplu Tratatul forţelor nucleare intermediare (INF), semnat de Ronald Reagan şi Mihail Gorbaciov în 1987.

NOTĂ OrtodoxINFO
Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

6 comentarii

  1. SUA s-a retras unilateral din tratatul de nonproliferare in 2002 si au inceput sa instaleze sistemele antiracheta ca sa neutralizeze orice potential nuclear rusesc … Ca sa aiba ei supremstia chipurile .. Na acuma suprematie le-au dat rusii peste bot si echilibrul de arme l-au refacut si ziceti mersi ca e asa pt ca asta e sigurul care gareantaza cumva pacea in lume pentru ca nu o sa-i mai manance pe americani in uranus sa duca campanii razboinice si mincinoase impotriva Rusiei .. Suck On That!!!! :D:D:D

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button