X

[VIDEO] CNN: Tu ești PAROLA ta. Lumea BIOMETRIEI

Categorii
Big brother
cuvinte cheie

Articole asemănătoare

One Comment

  1. Ce se intampla daca cineva foloseste cel mai simplu si elementar „SNIFFER” atunci cand cineva se autentifica biometric?

    Pentru cine nu stie, „sniffer” este un program care „asculta” sau „intercepteaza” toate datele care trec printr-un cablu de net (sau prin wi-fi). De obicei cand cineva deschide un calculator, in primele 5 minute (sau chiar 2 minute) va tasta o parola (pe Yahoo Messenger, e-mail etc.). Snifferul copiaza intr-un fisier .txt tot ce transmite utilizatorul: conversatii personale (necriptate), parole etc. Ar putea copia foarte usor si date biometrice precum amprentele sau irisul. Iar daca sunt criptate, cel care foloseste snifferul ar mai trebui sa caute un pic pe Google despre algoritmii de decriptare… ca sa nu se chinuie prea mult prin metoda „brute force” de a sparge criptarea (s-ar putea prin „brute force” sa dureze si mii de ani, asa ca este oarecum necesar sa afle mai degraba algoritmul).

    Hoti de date biometrice deja exista!! Am citit despre unii din Anglia, care te suna, te intreaba nu stiu ce ca tu sa le raspunzi „yes” si apoi inchid — acest „yes” este informatia de care ei au nevoie, amprenta ta vocala (vocea). Deci deja se copiaza date biometrice!! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!