X

[VIDEO] CNN: Tu ești PAROLA ta. Lumea BIOMETRIEI

de null

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

  1. Ce se intampla daca cineva foloseste cel mai simplu si elementar “SNIFFER” atunci cand cineva se autentifica biometric?

    Pentru cine nu stie, “sniffer” este un program care “asculta” sau “intercepteaza” toate datele care trec printr-un cablu de net (sau prin wi-fi). De obicei cand cineva deschide un calculator, in primele 5 minute (sau chiar 2 minute) va tasta o parola (pe Yahoo Messenger, e-mail etc.). Snifferul copiaza intr-un fisier .txt tot ce transmite utilizatorul: conversatii personale (necriptate), parole etc. Ar putea copia foarte usor si date biometrice precum amprentele sau irisul. Iar daca sunt criptate, cel care foloseste snifferul ar mai trebui sa caute un pic pe Google despre algoritmii de decriptare… ca sa nu se chinuie prea mult prin metoda “brute force” de a sparge criptarea (s-ar putea prin “brute force” sa dureze si mii de ani, asa ca este oarecum necesar sa afle mai degraba algoritmul).

    Hoti de date biometrice deja exista!! Am citit despre unii din Anglia, care te suna, te intreaba nu stiu ce ca tu sa le raspunzi “yes” si apoi inchid — acest “yes” este informatia de care ei au nevoie, amprenta ta vocala (vocea). Deci deja se copiaza date biometrice!! :-)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button