X

Noile telefoane nu vor mai avea cartele SIM

Noile modele de smartphone nu vor mai avea carduri SIM. Tehnologia care le inlocuieste

Noile telefoane nu vor mai avea slot pentru cardul SIM.

Asa cum incepe sa dispara mufa jack pentru casti, in curand si sloturile pentru cardurile SIM vor deveni istorie.

Pentru a face economie de spatiu si de bani, producatorii de telefoane ar putea folosi in curand la iSIM, adica SIM integrat in cipul telefonului, alaturi de procesor.

Companie care produce deja aceste iSIM este ARM. Noile iSIM vor fi integrate in cip, prin urmare nu mai este nevoie de spatiul pentru un slot separat.

In acest fel, bateria telefonului va putea fi mai mare. In plus, aceste SIM integrate sunt mult mai ieftine decat cele clasice, scrie Android Authority.

Ramane de vazut daca producatorii vor fi cu adevarat incantati de aceasta idee. Potrivit companiei ARM, avantajele sunt insa evidente, iar proiectul ar putea deveni realitate peste un an sau doi.

Un pas a fost facut deja in aceasta directie – Google a lansat Pixel 2 si Pixel 2 XL, care pot functiona cu un SIM clasic sau cu un eSIM (incorporat in telefon).

Categorii
Big brother
cuvinte cheie

Articole asemănătoare

3 comentarii

    1. Eu niciodata nu am trecut de nivelul de „dumb phone”! Am un telefon dual sim, FARA sistem de operare, doar cu 2G… Imi este mai mult decat suficient!

      Telefoanele „smart” mi se par o foarte mare prostie! De fapt sunt un fel de cal troian daca stam sa ne gandim putin… Noi vedem site-uri web, dar in acelasi timp mii de companii straine se bat care pe care sa ne spioneze mai mult, sa ne inregistreze microfonul, locatia GPS (fara stiinta noastra, eventual cu setarea GPS pe dezactivat — adica il activeaza fara sa apara activat si iau locatia, apoi inchid). De fapt si site-urile web colecteaza cat mai multe informatii despre noi, despre preferintele noastre etc. Era si o carte parca: „You are the product!” Deci… nu multumesc!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!