X

VIDEO (Norvegia): Barnevernet RAPIND un copil din fata casei, deoarece parintii au optat pentru HOMESCHOOLING / Cam asa ii vor rapi si pe copiii nevaccinati din Romania

Terese and Leif Kristiansen and their son Kai
Foto: https://www.ctvnews.ca/canada/a-big-state-versus-a-poor-family-canadian-s-son-forcibly-removed-in-norway-1.3804956

Băiat școlarizat la domiciliu agresat de Politie în Norvegia

Pentru Leif și Terese Kristiansen ceea ce trebuia să fie o fericită întoarcere acasă în Norvegia s-a transformat în cel mai urât coșmar pentru părinți când Barnevernet (Agenția pentru protecția copilului în Norvegia) le-a luat fiul, pe Kai, în mod brutal, după ce au început să-l școlarizeze acasă.

Familia a locuit în Canada, unde Terese și Kai sunt cetățeni. S-au întors recent în Norvegia în căutarea unor noi oportunități. Dar la școala publică locală, Kai, în vârstă de 12 ani a devenit victima unor hărțuiri nemiloase. Oficialii din cadrul școlii nu au rezolvat situația.

Pentru a-l proteja pe Kai de alte traume, părinții lui au făcut cel mai responsabil și iubitor lucru: l-au retras de la școala publică și au început imediat școlarizarea la domiciliu. Alegând ca fiul lor să facă școala acasă, familia Kristiansen a făcut ceea ce statul sau școala publică nu au făcut… l-au ținut pe Kai în siguranță și i-au oferit un mediu sănătos pentru a învăța.

Ca și când a fi victimă nu a fost suficient, joi, pe 9 februarie, Kai, în vârstă de 12 ani a fost urmărit și doborât în zăpadă de către agenții Barnevernet și de Poliție.

Puteți urmări o versiune editată a videoclipului aici ( Atenție – videoclipul conține scene de violență asupra unui minor și vă poate afecta emoțional)

Într-un videoclip postat pe Facebook cu incidentul, care a fost urmărit deja de pestre 600 000 de ori, Terese, mama lui Kai, se uită cu groază și țipă după ajutor, în timp ce Kai este urmărit de agenții Barnevernet și de Poliție. “Fiul meu este luat de către Barnevernet pentru că vrem să-l școlarizăm acasă!” a strigat Terese, în timp ce prietenii și vecinii priveau neajutorați.

Kai poate fi auzit țipând de mai multe ori “no!”, în timp ce investigatorii Barnevernet încearcă să-l facă să se supună și pentru a-l lua sub custodie conform unei ordonanțe emisă de autoritățile locale.

Copilul în vârstă de 12 ani a fost luat în custodia statului pentru că familia lui a decis să-l școlarizeze la domiciliu. Acest incident se adaugă realizărilor tulburătoare ale Barnevernet.

Potrivit lui Ray Skorstad, fondator și administrator legal al Barner Beste, o organizație care oferă asistență părinților ai căror copii au fost luați în custodia Barnevernet, atacul asupra lui Kai a fost “o invadare brutală fără suficientă justificare”. Skorstad a adăugat că “motivul principal pentru care copilul a fost luat a fost că acesta nu era la școală.”

Michael Donnelly, Director global HSLDA a vorbit cu mama lui Kai, Terese. “Am sperat că vom fi bine primiți în țara noastra natală” i-a spus ea. “Dar trăiesc un coșmar; nu pot să cred ce i-au făcut băiatului meu”.

Donnely a văzut anterior cum Barnevernet și-a depășit atribuțiile în cadrul muncii pe care a depus-o pentru familia Bodnariu, a căror copii au fost luați deoarece autoritățile norvegiene nu au fost de acord cu valorile creștine ale părinților.

Donnelly a spus că este deosebit de important pentru comunitatea celor care sunt școlarizâți la domiciliu să sprijine familiile în asemenea cazuri.

“Un astfel de atac este ca un atac asupra sistemului de școlarizare la domiciliu”, a spus el. “ Părinții sunt cei care au dreptul de a decide asupra modului de educație al copiilor și ceea ce e mai bine pentru ei. Părinții nu trebuie să justifice școlarizarea la domiciliu, dar familia Kristiansen au avut un motiv foarte întemeiat când și-au retras copilul de la școală, pentru a-l proteja de hărțuire.

Școlarizarea la domiciliu nu justifică luarea forțată a  unui copil,” a adăugat el. “Această acțiune a fost o încălcare grosolană a drepturilor omului în ceea ce îl privește pe Kai și a drepturilor părinților. Solicităm oficialilor norvegieni să-l redea pe Kai părinților imediat. Vom face tot ceea ce putem pentru a i se face dreptate lui Kai.”

“Până acum, familiei i s-a permis o singură vizită supravegheată săptămânală de două ore cu Kai. În ciuda faptului că a fost programată o audiere judecătorească pentru data de 15 februarie, ar fi un miracol ca autoritățile să-l elibereze imediat pe Kai. Să ne rugăm să se întâmple asta”, a concluzionat el.

Skorstad a declarat că decizia familiei de a-l retrage de la școală a condus la acțiunea statului. “ Autoritățile au scris că băiatul are nevoie să fie la școală din motive de socializare “.

Oficialii Barnevernet au spus că familia “îi evita”, iar când părinții au decis să-l școlarizeze la domiciliu pe Kai, aceștia l-au luat în custodie.

Avocatul familiei din Oslo, Trond Olsen Næss, a respins acuzațiile Barnevernet, declarând că familia a fost în contact cu autoritățile, dar agenția a acționat prea repede.

Cerem oamenilor preocupați de acest lucru și familiilor care școlarizează la domiciliu din toată lumea să semneze petiția și să contacteze ambasada norvegiană din țara lor pentru a cere dreptate pentru Kai și să confirme că sistemul de școlarizare la domiciliu nu este un motiv legitim pentru a lua cu forța un copil dintr-o familie.

Prin HSLDA Homeschool Freedom Fund, vom fi alături de familia Kristiansen, oferind suport și consiliere. Suntem hotărâți să înaintăm cazul chiar și la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului, dacă este necesar.

Pentru informații suplimentare, faceți click aici: hslda.org/freekai

NOTĂ OrtodoxINFO

La https://hslda.org/landingpages/idonatelp/Kai.aspx este un Update: 

 

Kai has been returned to his family! Thank you all for your support. If you’d like to continue standing with homeschooling families all around the world, complete the form below to donate to HSLDA’s Homeschool Freedom Fund.

 

Adica a revenit acasa. Nu stim daca s-a rezolvat definitiv sau in ce conditii.

Cititi va rugam si:

SCOALA – FABRICA DE SCLAVI / Treaba gandita demult si finantata atunci de Rockefeller iar acum de Soros / Alternativa: HOMESCHOOLING?

Cam asa vor rapi si copiii nevaccinati din Romania:

Ultima frontiera: TU CE VEI FACE CAND SISTEMUL ITI VA RAPI COPIII?

 

Categorii
"Protecția copilului"
cuvinte cheie

Articole asemănătoare

6 comentarii

      1. Incet incet va deveni globala dar in Romania in urmatorii 5 ani nu cred. Avem alta mentalitate decat nordicii. Suntem in urma cu o generatie doua. Pana atunci trebuie oricum sa ne pregatim de a supraviețui in natura si sa redescoperim modul de viata al strabunilor, care in comparatie cu ce traim azi, e aur curat. Nordicii din pacate sunt prea bine pusi la punct cu politia si supravegherea cetățeanului. Nu poti sa faci ce vrei in tara ta. De asta zic ca pentru ei soluția e emigrarea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!