X

Pentru a-i putea vaccina, Bill Gates fabrică documente biometrice pentru UN MILIARD de oameni. Este ajutat de o româncă

O româncă, ajutată de Bill Gates să salveze vieți în Africa

Alexandra Grigore este co-fondatoarea unei organizații care a creat un scanner biometric portabil și transformă sistemul medical din țările sărace.

Potrivit unui raport pentru Banca Mondială, peste un miliard de oameni nu dețin un act de identitate oficial, iar o treime dintre aceștia sunt copii. Asta înseamnă că sunt în imposibilitatea de a accesa chiar și servicii medicale de bază. Marea majoritate a acestor așa-numiți „cetățeni invizibili” locuiesc în Africa și Asia.

Acum, o nouă generație de companii care lucrează cu tehnologia biometrică vor să ajute comunitățile defavorizate. Una dintre acestea este și startup-ul Simprints, care a creat un scanner portabil. Dispozitivul folosește un algoritm pentru a crea un ID unic, care ajută la construirea unei baze de date biometrice complexe. Odată ce persoanele sunt înregistrate cu succes, medicii le pot accesa întregul istoric medical digital.

Unul dintre fondatorii organizației care a creat acest scanner este Alexandra Grigore. Ea le-a spus celor de la CNN că „tehnologia biometrică le permite multor organizaţii să evite un sistem bazat pe computer şi să treacă de la un sistem birocratic, la unul mobil”.

Alexandra a absolvit ASE și Politehnica și are un master în nanotehnologie şi biotehnologie, la o universitate din Germania. Mai mult decât atât, prin activitatea sa, ea a reușit să-l impresioneze chiar pe Bill Gates, care i-a plătit doctoratul la Universitatea Cambridge – 13.000 de lire sterline pe an.

Nicholas Mwaura lucrează alături de doctori și voluntari utilizând tehnologia celor de la Simprints, pentru a scana amprentele și pentru a crea prima bază de date biometrică din țară.

Tehnologia biometrică a schimbat complet modul nostru de a gândi”, spune Mwaura. El afirmă că Simprints le oferă cetățenilor fără identitate o speranță și acces la un sistem medical mai bine sincronizat.

Categorii
Cipuri
cuvinte cheie

Articole asemănătoare

2 comentarii

  1. La felul in care merg lucrurile in tara asta, vaccinarea fortata nu are cum sa se intample. Totusi trebuie continuata lupta si rezistenta si rugaciunea, pentru ca guvernele vor cadea, vor aparea alte probleme,si fonduri/resurse pentru sanatate vor fi din ce in ce mai mici. Lumea nu le mai crede lozincile si studiile si promovarile celor mai mari in ceea ce priveste sanatatea. Lumea se trezeste iar nevaccinarea se intampla nu din cauza ca lumea e informata prin facebook, cum zice nea Mandruta, ci pentru ca se uita la copiii lor vaccinati sau cei din jur ce au probleme si leaga lucrurile. Eu sunt optimist cu privire la treaba asta. Următoarea chestie ar fie renuntarea la scoala statului si invatamantul acasa. Doar asa am putea sa revenim pe linia de plutire

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!