X

SENZATII TARI, ROMANESTI: 14 (!!!!) politisti si mascati dau buzna intr-un apartament in cautarea unei tinere. Ea nu locuieste acolo, asa ca bat, imobilizeaza si sperie de moarte … doi pensionari

Iata cum au loc in Romania arestarile suspectilor de infractiuni fara violenta.
De fapt, nici macar nu trebuie sa fi suspect. Pentru politie este cu totul neinteresant daca esti nevinovat, organele pot oricand sa-ti ofere o portie de senzatii tari, romanesti, din ciclul “Pana nu ti-au pus pusca la tampla, simti ca n-ai trait in viata”.

Imagini pentru Mascații au năvălit la adresa greșită și au lovit doi pensionari nevinovați

Gafă de proporţii a mascaţilor de la Poliţia Prahova. Doi pensionari din Bucureşti au fost trântiţi la pământ şi loviţi, după ce poliţiştii de la trupele speciale au năvălit în apartamentul în care se aflau. Mascaţii, care căutau o femeie suspectată de înşelăciune, au greşit apartamentul şi i-au spart uşa profesorului de Istorie Corneliu Riegler, de la Colegiul „George Coşbuc”.
Cei doi pensionari veniseră cu fiica lor în vizită acasă la logodnicul fetei, Corneliu Riegler (foto jos), profesor de Istorie la Colegiul Naţional Bilingv „George Coşbuc” din Capitală. Cei trei aşteptau să revină acasă Corneliu Riegler, când pe uşă au năvălit mascaţii. Nu s-au obosit să sune la uşă, care era descuiată, de altfel, ci au spart-o cu berbecele.

Agenţii de la trupele speciale ale Poliţiei Prahova, care căutau o femeie suspectă de înşelăciune, i-au imobilizat pe bătrâni, le-ar fi pus armele la tâmplă şi i-ar fi lovit când aceştia au cerut explicaţii. Poliţiştii erau convinşi că au de-a face cu complici ai suspectei, care în actele evidenţei populaţiei locuia la acea adresă, au încercat aceştia o explicaţie ulterior.
Când şi-au dat seama că, de fapt, au nimerit la o adresă greşită, poliţiştii au plecat fără ca măcar să-şi ceară scuze.
Iubitul fetei nu era acasă când s-a întâmplat totul. A venit într-un suflet, când tânăra cu care urmează să se căsătorească l-a sunat plângând. Când Corneliu Riegler a ajuns acasă, mascaţii tocmai plecau.

„Poliţiştii au spart uşa şi nu s-au legitimat“

Profesorul Corneliu Riegler a povestit, pentru „Adevărul“, coşmarul prin care au trecut prietena sa şi părinţii acesteia.
„Adevărul“: În comunicatul oficial, poliţiştii au spus că au acţionat conform procedurilor şi că au sunat la uşă. Este adevărat?

Corneliu Riegler: Poliţiştii mint, nu au sunat la uşă, au spart-o direct. Prietena mea era acasă cu părinţii ei, care veniseră în vizită. Eram la ore şi m-a sunat. Am văzut că insistă şi mi-am dat seama că s-a întâmplat ceva rău. Mi-a spus că au dat buzna în casă 14 poliţişti. Erau şase poliţişti mascaţi şi opt în civil, inclusiv o femeie care râdea în timp ce părinţii prietenei au fost imobilizaţi şi loviţi. Nu înţeleg ce i se părea atât de comic…
Deci, au spart uşa.
Prietena mea era pe hol, nici măcare nu încuiase uşa, era descuiat. A auzit doar o buşitură în uşă. Ăia care spun că au sunat mint. Au lovit direct cu berbecele în uşă. Dacă asta e sonerie… Puteau să apese pe clanţă şi intrau.
Au spus pe cine căutau, de fapt?
Nu s-au legitimat, n-au arătat niciun document şi nici n-au spus pe cine caută. Nici măcar n-au legitimat persoanele pe care le-au găsit în apartament. Blocul este exact lângă Secţia 14 Poliţie, înainte să dea buzna puteau să întrebe poliţistul de proximitate dacă acea persoană pe care o căutau locuieşte sau nu la acea adresă. Judecătorul care dă mandat trebuie să verifice, nu să semneze ca primarul…
Ce s-a întâmplat mai departe?

Au intrat ca naziştii, au îndreptat puşca spre prietena mea, au pus-o să stea în genunchi cu mâinile la cap, de parcă erau în război. Apoi a ieşit din bucătărie mama ei, femeie de 70 de ani. Au prins-o de păr şi au trintit-o la pământ, cu faţa în jos. Tatăl, care venise şi el, a fost imobilizat. Prima reacţie a fost să-l lovească cu patul puştii în faţă, dar l-au lovit în antebraţ. Avem certificat medico-legal în acest sens. Un poliţist i-a tras şi o palmă peste cap şi l-a trântit la pământ.
Aţi apucat să staţi de vorbă cu poliţiştii care au făcut percheziţia?

Am ajuns în 20 de minute. Mascaţii de la SIAS ieşiseră din bloc şi aşteptau în maşină. Nu şi-au cerut scuze, n-au spus dacă repară uşa măcar. Pur şi simplu au plecat. Au rămas în apartament poliţiştii în civil, i-am găsit stând cu picioarele pe canapeaua mea. Au zis, senin, că au greşit adresa, căutau pe alticineva. Au zis că o să facă un proces-verbal de constatare. Se simţeau ca la ei acasă.
Au făcut proces-verbal?

Nu au mai făcut, au primit un telefon, probabil de la şefi, şi au plecat imediat, fără să mai zică nimic.
Pe cine căutau, de fapt?
Această persoană a mai fost căutată de poliţie. Această persoană, acum 15 ani era minoră şi bătrâna de la care am cumpărat eu apartamentul a ajutat-o să-şi facă buletin de Bucureşti, pentru a da examen aici la şcoală. Dar nu a locuit niciodată aici. Între timp, şi-a făcut alt buletin.
Cum veţi proceda în continuare? Intenţionaţi să depuneţi plângere?

Evident,  o să facem plângere la Parchet. Dar eu mă întreb: aveau mandat să bată pe cine găsesc la această adresă? Eu ştiu că legea spune că poliţistul trebuie să se legitimeze. Al doilea pas este să arate documentele care stau la baza percheziţiei, iar apoi trebuiau să le pună în vedere celor vizaţi că au dreptul la un avocat. Această procedură s-a transformat în pumni, picioare şi uşi sparte. Cum să baţi bătrâni de 70 de ani şi să spargi uşa? Cei care în ţara asta sunt puşi să aplice legea şi să vegheze la respectarea ei sunt cei care o încalcă cel mai grav. Eu cred că femeia aia pe care o căutau nu avea atâte păcate câte au ei.

NOTĂ OrtodoxINFO

Deci, ce intelegem de aici? Ca asta-i procedura pentru o tanara (adica nu vreun barbat sportiv sef de clan mafiot) suspecta (adica posibil si nevinovata) de o infractiune fara violenta (adica nu crima, jaf armat sau din astea): se face o echipa de 14 (PAISPREZECE!!!!) mascati inarmati si politisti in civil, se sparge usa, se bate suspecta, se imobilizeaza si i se pune pusca la tampla.

Iar daca au invinetit si speriat de moarte pe altii decat pe cea cautata, asta e, se cheama “ghinion de nesansa” pentru nefericitii respectivi. Dar daca mureau de inima? Asta e, ieseau din sistem, deci mai putine pensii de platit. Cam acesta este mesajul pe ni-l transmit institutiile de forta ale statului.

Pe soferul care a salvat-o pe acea batrana carand-o in spate, sistemul il cerceteaza disciplinar caci … n-a respectat procedura:

Regulamentele, ÎMPOTRIVA vieții. ȘOFERUL de ambulanță care a CĂRAT în SPATE o bătrână bolnavă – CERCETAT că a încălcat PROTOCOLUL

Ce credeti, vor fi sanctionati cei ce au navalit peste acei pensionari?

Categorii
Abuzurile poliției
cuvinte cheie

Articole asemănătoare

6 comentarii

  1. Nu e nimic de mirare. Obisnuiti-va cu asemenea fapte, asa cum s-au obisnuit si contemporanii lui Hitler cu Gestapo-ul.
    De ce va mai mirati de ce poate face justitia pamanteasca? Nu stiti cum l-au judecat pe Hristos? Avea el vreo vina? Macar noi suntem pacatosi si cumva platim si pentru faptele noastre rele, chiar daca aparent nu exista conexiune intre fapta si rasplata.

  2. Fratilor,va urez post cu folos duhovnicesc,bucurii in Domnul si pace sufleteasca,.Iertati-ma si Dumnezeu sa va ierte.Doamne ajuta si mintuire!

  3. nu sunt senzatii tari romanesti, sunt imitatii. Au preluat strategii „americane” menite sa infricoseze populatia. Angajati fara creiere la purtator executa tot ce le comanda sefii cu steaua-n sase colturi pe umeri.

  4. mai mare rusine pentru aceasta potera de mascati nici nu incape .Umflati in pene plini de muschi si arme atat de numerosi impotriva a doi pensionari si o tanara Teatrul facut de acesti mascarici 14 la numar ar trebui notat in cartea recordurilor rusinoase.Va dati seama la spaima trasa de acesti oameni in varsta. Faceti ceea ce trebuie facut domnule profesor nu va lasati intimidat de nimeni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!