X

UNGARIA a pregătit un proiect de lege anti-ONG mult mai DUR

Panou anti-Soros din Ungaria cu graffiti antisemite

 

Guvernul ungar a anuntat marti ca a depus un proiect de lege care vizeaza ONG-urile finantate de miliardarul american George Soros, pe care il acuza ca faciliteaza imigratia, intr-o versiune inasprita fata de textul pe care l-a prezentat la mijlocul lui ianuarie, potrivit RTL.be, citat de Rador.

Cum era prevazut, proiectul de lege stabileste o taxa de 25% pe finantarile externe acordate ONG-urilor considerate ca „sprijina” imigratia ilegala. El prevede de asemenea interzicerea accesului pe teritoriul ungar pentru strainii banuiti ca favorizeaza intrarea in Ungaria a solicitantilor de azil si posibilitatea de a interzice cetatenilor unguri sa se apropie de zonele de frontiera.

Textul prevede si o noua dispozitie: obligatia pentru ONG-uri sa se supuna unei „verificari” din partea serviciilor de securitate ale tarii inainte de a fi autorizate sa functioneze. „Daca ONG-urile refuza sa ceara aprobarea sau daca aprobarea le este refuzata, parchetul le va amenda si daca infractiunea persista activitatea lor va putea fi interzisa”, a detaliat marti in fata presei un purtator de cuvant al guvernului, Bence Tuzson. Aceasta dispozitie va necesita „o majoritate de doua treimi” pentru a fi adoptata de Parlament, a recunoscut el.

Potrivit analistilor, acest lucru face improbabila examinarea legii inaintea legislativelor din 8 aprilie, cand premierul suveranist Viktor Orban va candida pentru un al treilea mandat consecutiv.

ONG-urile, care au denuntat modificarea initiala a legii, n-au comentat imediat marti versiunea inasprita. Oficial botezata „Stop Soros”, aceasta serie de texte il vizeaza in special pe miliardarul de origine ungara care este de doi ani oaia neagra a dlui Orban, care il acuza ca orchestreaza o „imigratie in masa” spre UE.

Miliardarul, care finanteaza mai multe ONG-uri de aparare a drepturilor civice in Ungaria, a respins aceste alegatii, calificandu-le drept „mincinoase” si cu tenta „antisemita”. Intr-o precedenta masura vizandu-l pe dl Soros, Ungaria a adoptat in iunie o lege care obliga ONG-urile care primesc finantari externe de mai mult de 24.000 de euro sa se supuna unui mod specific de inregistrare, ceea ce a provocat deschiderea de catre Bruxelles a unei proceduri de infringement.

Categorii
Refugiați
cuvinte cheie

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!