X

Interzis la tv romanesti: RATA VACCINARII din Filipine SE PRABUSESTE dupa MOARTEA a 14 copii

de null
Imagini pentru Philippines immunisation rates plummet amid Dengue vaccination scare
Autorităţile au avertizat în privinţa unei căderi mari a ratelor de imunizare în toiul îngrijorărilor “anti-vax” Credit: Romeo RANOCO / Reuters

Autorităţile au avertizat în privinţa unei căderi mari a ratelor de imunizare în toiul îngrijorărilor “anti-vax” Credit: Romeo RANOCO / Reuters

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

De Nicola SMITH

05 Februarie 2018 – 10:19 AM

Părinţii din Filipine refuză să-şi imunizeze copiii împotriva poliomielitei, varicelei şi tetanusului pe fondul unei temeri la nivel naţional faţă de un vaccin dengue care a ucis 14 copii. 

Autorităţile au avertizat de-a lungul weekend-ului asupra unei mari căderi a ratelor de imunizare împotriva bolilor prevenibile, declanşând temeri asupra unei viitoare epidemii.

Ştirea despre mişcarea naţională “anti-vax” din Asia sud-estică vine după suspendarea vânzărilor şi distribuirii medicamentului Dengvaxia în Decembrie, după ce a fost folosit pentru a vaccina mai mult de 800.000 de copii în 2016-2017.

14 dintre aceştia au murit, iar guvernul a demarat o investigaţie. Sâmbătă, ziarul filipinez Daily Inquier a raportat că o analiză clinică efectuată de către medicii legişti ai Spitalului General Filipine a determinat că decesele nu sunt conectate vaccinului.

Sanofi, compania franceză care a dezvoltat Dengvaxia, a susţinut că nu au existat decese în testele de clinică efectuate de-a lungul a mai mult de zece ani, sau în cele peste un million de doze de vaccin administrate.

Noiembrie trecut firma a avertizat totuşi că vaccinul său ar putea agrava potenţial fatala boală a ţânţarilor, dacă ar fi administrat persoanelor care nu au fost anterior infectate.

Filipine are una dintre cele mai ridicate rate de fatalitate dengue din întreaga lume, cu 732 de morţi anul trecut.

Cu toate acestea, programul de imunizare în masă a fost controversat politic în ultimele luni, şi acum pare să fi avut un impact psihologic nociv, a declarat Enrique DOMINGO, Subsecretarul de Sănătate al Filipine.

“Programele noastre suferă… (oamenii) sunt speriaţi de toate vaccinele acum” a avertizat acesta, adăugând că ratele de imunizare pentru anumite boli au coborât la 60%, semnificativ mai jos decât în anii precedenţi, şi sub ţinta de 85%.

Acesta şi-a exprimat îngrijorarea cu privire la impactul asupra naţiunii de 100 de milioane de cetăţeni, dintre care mare parte sunt aduşi la sapă de lemn.

Temerea asupra sănătăţii adaugă Filipine unei liste în creştere de mişcări globale anti-vax, întrucât părinţii aleg să nu-şi imunizeze copiii împotriva bolilor copilăriei ce pot fi prevenite.

UK a experimentat o reacţie puternic ostilă vacinului MMR (pojar, oreion, rubeolă) după ce în 1998 au apărut acuzaţii false care îl legau de autism.

În anul 2000, Statele Unite s-au declarat libere de pojar, însă cuiburi ale bolii au reapărut de atunci în comunităţi care se opun vaccinării din motive filozofice sau credinţe religioase.

În pofida acestor lucruri, Pakistanul s-a confruntat cu cea mai violentă campanie anti-imunizare din ultimii ani, în care talibanii au ucis muncitorii polio, acuzându-i că încearcă să sterilizeze populaţia şi că ar fi spioni străini.

Reclame

NOTĂ OrtodoxINFO
Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button