X

[VIDEO] Suedia a lansat MICROCIPUL IMPLANT care înlocuiește biletul de TREN

Compania de cai ferate din Suedia a introdus biletele de tren sub forma de microcip implantat sub piele.

Este vorba de aceeași tehnologie folosita la plățile fără contact sau cu telefonul mobil.

130.000 de suedezi călătoresc zilnic cu trenul, iar compania lor feroviara este in pas cu tehnologia. Biletele de hârtie clasice au coduri pe care controlorii le scaneaza cu telefonul mobil. Pasagerii care își cumpăra bilete online fie le printeaza, fie primesc un cod electronic in căsuța poștală, scanat tot cu telefonul. In curând va apărea o a treia categorie de pasageri, care vor intinde mana sa le fie scanat microcipul.

Când microcipul este activat de un dispozitiv de citire aflat la câțiva centimetri distanta, o cantitate mica de date se transfera intre cele doua dispozitive, folosind unde electromagnetice. In acest caz, este vorba de un cod unic de identificare a pasagerului. Experții avertizează insa ca trebuie avute in vedere securitatea datelor si intimitatea consumatorului.

Ben Libberton, microbiolog la Institutul Karolinska: Este relativ neclar cum anume vor fi folosite, ce fel de informație va fi transferata de pe aceste cipuri si unde va ajunge.”

Tot în aceasta tara, 150 de oameni care folosesc un spațiu comun de birouri au asemenea implanturi pentru a deschide ușile si a accesa echipamentele de birou.

Categorii
Cipuri
cuvinte cheie
NOTĂ OrtodoxINFO

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

6 comentarii

  1. Să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate, și să nu-i judecăm pe alții căci roata se poate întoarce. Să ne rugăm pentru ei să-i lumineze Dumnezeu spre calea adevărului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO se bazează strict pe cititorii săi mulți, care sprijină fiecare cât poate acest demers. Vă punem la dispoziție conturi bancare sau varianta PayPal de mai jos. Fără sprijinul vostru acest proiect se poate diminua, până la dispariție.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.