X

Neurochirurgul Alexandru-Vladimir Ciurea, despre CITIREA GÂNDURILOR oamenilor cu ajutorul IMAGISTICII moderne

Alexandru-Vladimir Ciurea, o personalitate a neurochirurgiei românești, a vorbit la interviurile DCNews despre progresul foarte rapid al medicinei în domeniul său de activitate. Medicul spune că imagistica modernă poate în acest moment să identifice în creier elemente ce până ieri păreau imposibile.

Medicul spune că în acest moment s-a ajuns la performanța ca imagistica să poată identifica inclusiv gândurile oamenilor.

„Este incomensurabil, infinit, ceea ce a putut să apară în științele neurale. Lucrurile merg în progresie geometrică. Explorăm creierul din ce în ce mai mult, aflăm din ce în ce mai mult și este ca un fel de bulgăre de zăpadă care crește ca o avalanșă. Desigur că trebuie să explorăm structura cerebrală din toate punctele de vedere. Lucrurile au avansat foarte mult. Se vede mișcarea mâinii cum se proiectează în creier, se văd gândurile care aprind anumite luminițe. Se vede de asemenea, vorbirea, conexiunile între anumiți centri,” a spus Alexandru Vladimir Ciurea în cadrul interviurilor de la „Academia de Sănătate”.

Creierul, un infinit 

Medicul a vorbit și despre informația conform căreia omul folosește doar o mică parte din capacitatea creierului.

„Mișcarea ideilor se constată. Exact cum se aprind licuricii sau Calea Lactee, exact așa se aprind și centrii nervoși în creier. Se spune că funcționăm cu 15-20% din creier. Nu știm cu exactitate. Este un infinit acest creier. Ne aflăm în fața unei explozii de informații. Toată lumea lucrează în această direcție. Există mereu o nouă depășire. Mâine apare altceva. Nici nu mai poți să aprofundezi ce apare nou în medicină.

Vezi răspunsul complet:

Discuțiile au avut loc în cadrul emisiunii „Academia de Sănătate” realizată de către prof. dr. Irinel Popescu, președinte al Academiei de Științe Medicale, realizată în parteneriat cu DCNews.

Categorii
Big brotherSănătate
cuvinte cheie

Articole asemănătoare

2 comentarii

  1. „Toata lumea lucreaza in aceasta directie”… bineinteles, exista o „lume” foarte interesata sa afle cat mai multe despre creierul uman! Dar in niciun caz pentru binele nostru…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!