X

[VIDEO] Păstorul cel bun, IPS Longhin, atrage atenția asupra rătăcirii de la pseudo-sinaxa de la Roman, Gheron Sava și Schitul Rădeni: schismă și erezie (presviterianism)

Categorii
Ecumenism
cuvinte cheie

Articole asemănătoare

15 comentarii

 1. Câți preoți au semnat împotriva Rezoluției – știm că au fost 18. Câți preoți au semnat pentru Rezoluție, pentru că a spus cineva aici că ar fi fost două liste ? Câți preoți s-au abținut ? Câți participanți la Sinaxa de la Roman au avut drept de vot ?

  1. Eu am văzut o listă cu 18 semnături ale preoților și monahilor la Roman. Au fost și preoți care nu au semnat, de exemplu Părintele Vasile Ioviță. Nu cunosc dacă au mai fost și alții care nu au semnat, poate ne confirmă Părintele Vasile.

 2. Pe blogul Părintelui Staicu există un răspuns al lui gheron Sava către ÎPS Longhin, în care vlădica Longhin este catalogat „eretic” ! Incredibil !

 3. Pe site-ul aservit Părintelui Staicu, ortoprostos.ro, a început să se practice cenzura. Mi-a fost cenzurat următorul comentariu despre așa-zisul „ecumenism” al ÎPS Longhin : iată dovezile privind așa-zisul „ecumenism” al vlădicii Longhin din mintea tulburată de dracii arhiconi al unora.
  – rostirea anatemelor la Bănceni în Duminica Ortodoxiei 5 martie 2017, inclusiv anatemizarea pseudo-sinodului din Creta

  https://www.youtube.com/watch?v=cUpqWQag2zM
  – poziția vlădicii Longhin vis-a-vis de documentele eretice ce urmau a fi prezentate în Sinodul BORu din decembrie 2017
  https://www.youtube.com/watch?v=s5blPftNqc4

 4. si mie mi-a cenzurat pr Staicu aceste doua msj/

  Sunteti plini de ura si dusmanie, iar pr Staicu e la fel, pacat ca l-a atras si pe monahul Sava in gruparea pe care vrea sa o faca, sa dezbine tot ce a fost bun si placut lui DUMNEZEU pana acum. Dar nu vor putea fortele raului sa biruie ADEVARUL. Sa ne rugam pt ei sa-i lumineze Bunul DUMNEZEU si sa ne putem ruga in liniste si pace,fara galceava si tulburare. Presfintitul Longhin a fost primul care ne-a invatat sa ne pastram CDREDINTA ADEVARAT si sa nu mai mergem la ecumenisti. E un OM al lui DUMNEZEU. plin de credinta si de dragoste pentru DUMNEZEU si APROAPELE. NU va mai legati de sfintia sa! Mare pacat faceti si multa ura semanati in sufletele curate ale oamenilor. Pentru fiecare cuvant urat veti da seama inaintea Marelui Judecator, si atunci veti vedea cat ati gresit si cata dezbinare ati facut! Si va va parea foarte rau,dar va fi prea tarziu! Incercati sa fiti buni si cu frica de a acuza pe oricine, mai ales un EPISCOP atat de milostiv,plin de dragoste si de credinta,si un luptator impotriva ecumenismului. NU va mai legati de el, ca aveti mare pacat!

  pt victor,s
  raspuns/
  pt ca erezia si schisma e pacat mai mare decat a incerca sa otravesti pe cineva, iar episcopul Longhin oricum ii va ierta pe toti daca se vor intoarce la Adevar cu dragoste si smerenie, nu cu ura si vorbe desarte

 5. Cu durere in suflet am citit ce a scris p Tihon, este inadmisibil ca pr si monah sa ai atata ura si iresponsabilitate in ceea ce afirmi. Pacat ca a stat aproape de parintele Justin dar nu s-a folosit cu nimic! Si in sinaxa de la Roman a zis ca stie de la cineva ca Presfintitul Longhin a slujit singur de Craciun ( poate de Nasterea Mantuitorului, nu craciun), si a pomenit pe patriarhul Chiril. Minciuna sfruntata! Fals total in afirmatii! Am fost acolo si stiu sigur! Vai de cei care spun atatea minciuni si calomnii la adresa acestui Arhiepiscop milostiv, iubitor de saraci si de aproapele, cu suflet curat si vietuire minunata intru DOMNUL! Parinte Tihon, mergeti sa il cunoasteti personal si cereti-va iertare pt ca este foarte grav ce acuze ii aduceti si veti suferi mult pt ca prigoniti un om nevinovat,ba mai mult un ierarh adevarat, un om cu viata sfanta, la masura caruia nu vei putea ajunge vreodata nici dvs si nici cei cu care ati inceput denigrarea asupra sfintiei sale! Iertati, cu regret si parere de rau va spun! Curatati-va sufletul de astfel de ganduri si indrazneli pripite. Sa va lumineze Maicuta Sfanta si pr Justin sa va dea cugetul cel bun,mantuitor.Iertati!

 6. Dupa cate stiu, toti cei prezent, preoti si monahi, au semnat., Maicile n-au drept de semnatura si s-au rezumat la servirea la mese. Va spun ca sunt cativa care n-au stiut ce semneaza.
  Recomand tuturor sa nu intre in polemici inutile cu corifeii de la Roman. Ar fi pierdere de vreme. Mai bine sa ne vedem de ale noastre si sa folosim mai bine vremea de rugaciune. E tactica lor sa ne provoace, sa ne ocupe timpul si sa ne improaste cu noroi.
  Doamne ajuta.

 7. Daca tot sunt amintiti cei de la Radeni, pun si eu o intrebare ptr cei ce cunosc mai bine starea lucrurilor: Pr Spiridon Rosu a cam exagerat in capetele scrise si aprobate la Roman ? Extremismul acesta contra pomenitorilor il impune si fiilor duhovnicesti ? Mai primeste la spovedit pe cei ce merg la slujba la biserici obisnuite din localitatile natale ?

 8. „Nu noua Doamne,nu noua ,ci numelui Tau ,se cuvine slava ,pentru Mila Ta si Adevarul Tau”(ps.113,9)

  Slava lui Dumnezeu, care ne-a daruit vrednici Ierarhi ,precum IPS Longhin,care cu iubirea sa jertfelnica pentru Hristos, Imparatul Slavei,cu tarie duhovniceasca,aparat de scutul tare si de neanvins al Harului Divin,a scos la lumina tradarea, celor care fara frica de Dumnezeu, (cu toată afişarea unei ortodoxii de faţadă),au zdruncinat din temelii lupta antiecumenista a adevaratilor crestini ortodocsi romani.
  Ma intreb Prea Cuviosiile Voastre,participanti la minciuno-sinaxa de la Radeni,cum v-ati pus semnatura pe un asemenea document infam,rod al gandirii „eretice si schismatice” ?
  Nu eu nevrednica, afirm aceasta,ci teologi vestiti ai ortodoxiei ,Prea Inalti Ierarhi,in fata carora se pleaca tot genunchiul cu smerenie,cunoscuti prin faptele lor de toata suflarea ortodoxa a lumii, care se dezic de el cu tarie,o rusine,pe care o simtim cu totii ca un stigmat al desfranarii,care ne arde ,facandu-ne vinovati in fata Dreptului Judecator.
  Daca nu raspundeati decat de mantuirea personala,era o cu totul alta problema.Dar nenorocirea cea mare este ca ati tras in haurile intunericului pe crestinii care v-au urmat si va mai urmeaza ,caci v-ati facut cu prisosinta datoria,aruncandu-le peste capetele plecate zabranicul tesut de vrajmasul viclean si perfid al neamului omenesc.
  Victimele colaterale ale acestui razboi,au declansat intreaga noastra mila si compasiune,intrucat sunt convinsa ca nu toti au inteles exact despre ce este vorba,(persoane mai in varsta,copiii,cei a caror pregatire este din varii motive sumara),desi a considera ca doar tu detii cheile comorii Ortodoxiei,in timp ce toti ceilalti sunt eretici,schismatici,neo-ecumenisti,vanduti kgb,ar fi fost suficient sa declanseze alarma.
  Intotdeauna cand are loc o actiune de o asemenea anvergura,nu poti sa nu te gandesti la fortele oculte,care au fost in umbra, creierul care a planuit cu viclenie ,(fin si iscusit cunoscator al firii omenesti) pana in cele mai mici detalii desfasurarea pe etape a adevaratului razboi ,care ne-a luat prin surprindere,pentru ca nu din interior asteptam asaltul, ci din exterior.Din aceasta cauza atacul fortelor ecumeniste unite a slabit,pana la dispartie ,devenind inexistenti pentru ei,informati ,nu-i asa de ce urma sa se intample.
  Totul omul are un pret(caci doar nu ne imaginam ,ca a fost cineva in pericol,amenintat cu moartea pe esafodul din piata publica,sau prin chinuri in tenebrele inchisorilor din alt veac).

  „Sfântul Ioan Gură de Aur spune: „Când noi ne înrăim și viclenim împotriva altora, atunci împotriva noastră ne ascuțim singuri sabia și ne aducem mult mai multă vătămare nouă înșine decât altora”.

  Mulți ajung, din pricina înrăirii, până la atâta nebunie și orbire, că preferă să se păgubească pe ei înșiși decât să rămână nerăzbunați. „Eu, spune, voi pieri, însă îl voi zdrobi!”… Ce vorbești întru mânia ta, sărmană și oarbă făptură? Chiar tu însuți vrei să pieri, numai ca să piară fratele tău, pentru care Hristos, Fiul lui Dumnezeu, a murit? Ia seama cine și al cărui duh lucrează în tine! Nu cumva duhul aceluia care și pe sine s-a pierdut, și pe protopărinții noștri i-a pierdut, și împreună cu ei și pe noi? Diavolul întotdeauna insuflă răul ca să ne piardă. Hristos vrea să te mântuiești și tu, și el (fratele tău); iar tu vrei să te pierzi și pe tine, și pe acela. Însă ia seama împotriva cui te înalți și te înarmezi. Hristos spune: Cine nu este cu Mine este împotriva mea! (Matei 12, 30).”

  (Arhimandrit Serafim Alexiev, Vrajbă și împăcare, traducere din limba bulgară de Gheorghiță Ciocioi, Editura Sophia, București, 2006, pp. 33-34)

  Patimirea lor este patimirea noastra,pierderea lor si a obstilor de credinciosi este pierderea noastra,amarul lor este al lor propriu ,caci glasul constiintei nu-i va lasa sa doarma linistiti.Cat despre intoarcerea lor,nu exista semnale in acest sens ,si nu are rost sa ne facem iluzii ,caci o data semnat si parafat pactul ,este foarte greu,sa-ti pleci capul si genunchii in semn de pocainta si sa-ti recunosti public greseala.
  Sa luam aminte,cum s-au intamplat marile evenimente traite de stramosii nostri si de credinciosii ortodocsi jertfiti pe altarul luptei pentru apararea valorilor sacre ale Sfintei si Iubitei Ortodoxii:
  „Calendarul a fost schimbat numai pentru a uşura apropierea de neortodocşi, nicidecum pentru motive astronomice, nici pentru motive de comoditate. Aşa cum Constantinopolul a fost cucerit în secolul XV printr-o poartă mică, lăsată deschisă în zidul cetăţii, putem spune astăzi că tocmai calendarul a fost mica poartă ce a permis forţelor oculte să pună mâna pe patriarhia Constantinopolului. Se ştie astăzi cu certitudine că Meletie Metaxakis care a hotărât schimbarea şi patriarhul Atenagora care a impus-o, aparţineau acestor forţe oculte.(n.m.la fel patriarhul Miron Cristea,mason recunoscut)
  Nu este posibil să relativizăm credinţa. Credinţa noastră nu se discută, ea se mărturiseşte. Ea nu este proprietatea noastră, ea ne-a fost revelată şi este absolută.”(† Părintele Patric Ranson)

 9. Cristiane.
  Parintele Spiridon Rosu a exagerat rau de tot in ceea ce a facut. Masura rautatii si-a dat-o si Parintele Xenofont. Auzindu-l, ziceai ca vorbeste un activist de partid, manat de mania proletara. Dumnezeu sa le dea gand si vreme de pocainta. La celelalte intrebari nu stiu sa raspund. Doamne ajuta.

 10. Va multumesc ca postati msj mele, am trimis pe siteul Prietenii sf Efrem si bineinteles ca il incomodeaza pe ava Staicu,mai ales de cand e mare lider si conduce tara la erezie si schisma. ( La fel si pe Ortodoxos, mi-au sters postarile,au sarcini precise ).

  P Staicu

  Daca vreti sa ziceti ca sunteti ,, barbat si ortodox prin fapte,,, de ce ati cenzurat mesjele mele , iar msj.ul la care raspundeam lui victor.s v-ati gandit sa-i dati drumul totusi pe la 13.10. Celelalte postari va incomodau, nu va place Adevarul spus de cineva care nu va perie, si nu va face pigmeu? Vreti sa fiti doar adulat si ridicat in slavi, cand jicniti nu va doare? Faceti eretic pe oricine va sta in cale? Pacat! Au mai fost si altii suferind de Cultul Personalitatii, dar bine n-au ajuns!

  Mai adaug acum ceva -_Bunul DUMNEZEU sa va lumineze si sa va cereti iertare de la Preasfintitul Longhin pe care-l batjocoriti fara rusine. El are fapte si credinta, nu vorbe in vant si calomnii pe care le revarsati zilnic cu ura ,fara discernamant, va stie o lume intreaga. Sunteti cum va doriti ,INTERNATIONAL, dar in discreditare si venin. Asa va e invatatura, smerenia si credinta pe care o propovaduiti, sa va inchinati numai presfintitului internet care a ramas singurul ierarh ortodox pe pamant pt dvs si cei de un cuget. Pacat ca ati plecat la deal si acum coborati la vale, dar mai trageti si cateva mioare ratacite. Pacat, poate va treziti totusi… la timp, cand nu e prea tarziu!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!