X

[AUDIO] Mesaj DUR, precum cel adresat cretanilor, al ÎPS Loghin pentru preoții ce au semnat la „sinaxa” de la Roman: „Mă dezic total de acei oameni, care au pornit pe altă cale, spre împărăția iadului… și-au semnat sentința chinurilor veșnice în iad”

de null

PS Longhin a adresat un cuvânt credincioșilor prezenți la slujba de Duminică, 4 februarie, la Bănceni, cu privire la derapajele de la Ortodoxie a semnatarilor „sinaxei” de la Roman și a celor care i-au influențat spre un drum greșit, cel al schismei. Din înregistrare se înțelege că ÎPS sa a ascultat înregistrarea integrală a „sinaxei” de la Roman, în varianta audio. 

Să fiți foarte atenți cu noua grupare de la Rădeni și sinaxa de la Roman, cu părintele sava, ne pare rău de el, au pus masonii mâna pe ei, cu bani, cu aceasta i-au rupt din adevărata credință ortodoxă. Dacă se poate să se pocăiască, cât este timp, pentru că Biserica există și va fi până ultima zi, a venirii lui Hristos pe acest pământ. Dumnezeu să răsplătească tuturor care s-au adunat la Roman, la sinaxă, că atât de urât m-au judecat pe mine, cei pe care i-am îmbrățișat pentru mărturisirea lor, iar acum de erezia lor mă dezic cu totul de acei oameni care au pornit pe altă cale, spre împărăția iadului.

Unul dintre masonii de care vorbește IPS Longhin ar putea fi, după cum se vorbește, Vlamakis, un milionar din Grecia care-l finanțează pe mon. Sava lavriotul.

IPS Longhin a avut același ton dur și pentru ierarhii semnatari la pseudo-sinodul din Creta:

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.


Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Articole asemănătoare

42 comentarii

 1. Ca de obicei e un ecou in Biserica si nu se aude tocmai favorabil…era bine sa sa auzim fara eforturi ce spune, ca poate spunea si ceva bun

   1. Pomul dupa roade se cunoaste. As vrea sa vad si eu „roadele” celor ce il critica pe Parintele Longhin. Eu in vorbele Sfintiei sale nu vad decat dragoste.

 2. Bine ca a facut cineva lumina si i-a pus la punct pe acei exagerati. Dintr-o data au devenit super-corecti si dau cu canoanele in cap oricui, indepartand oamenii de Biserica si scarbindu-i de astfel de slujutori ai altarelor. Se vede cum ucenicii lor sunt deraiati total de la orice conduita umana, ca sa nu mai zic crestina. S-au apucat sa-i judece pe parintii duhovnici cei mai de seama din Ortodoxia romaneasca, tragandu-se de sireturi cu P Arsenie Papacioc, P Justin Parvu… astea nu trebuie tolerate. Am mai zis, trebuie izolati si rup orice legatura cu ei. Pacat de oamenii care inca se mai duc la ei si vor fi directionati catre vreo schisma, cine stie, cu vreun episcop facut dintre ei. Se pot intampla multe, daca ei se considera buricul Ortodoxiei, iar in rest exista numai eretici.

  Se vede clar lucratura lui Staicu care aici a vrut sa-i aduca, incat sa-i distruga din interior.

 3. Mi as dori tare mult sa ajung la Parintele Longhin macar o data in viata asta. Nu stiu cine ar putea sa il judece, cati au facut ceea ce a facut el pentru acei copilasi? Dumnezeu sa i dea sanatate!

   1. Poți sa ne spui cum se ajunge? As vrea sa merg vara aceasta, dar nu stiu daca se poate si fara pasaport. Mulțumesc mult.

 4. SFINTII PARINTI,spun ca trebuie sa ramanem in BISERICA ORTODOXA,care este acum,asa cum este ,cu bune si rele,pana cand se vor modifica prescurile,si in loc de pistornic,va fi o pentagrama,pana cand va fi modificat SIMBOLUL DE CREDINTA SI SE VA ADAUGA FILIOQUL,SI tatal nostru,adica pana la uniatie,indiferent ce pacate ar avea preotii,sau arhiereii,HARUL NU SE VA LUA.iar SFINTII PARINTI,ne-au avertizat ca ortodoxia va fi atacata din interior,iar ce vedem acum ca se intampla cu pomenitori si nepomenitori,cu hulitori si injuriosi ai celor care au ales CALEA DE MIJLOC,ADICA CALEA IMPARATEASCA,este o fff mare dezbinare din interior. a ORTODOXIEI.iar dezbinatorii niciodata nu au fost oameni iubitori de HRISTOS,ci oameni cumparati de fortele oculte…din cauza articolelor care au aparut la tot pasul despre asa zisa sfintenie a nepomenitorilor,mi-am piedut increderea in duhovnic,am avut multe indoieli in toti preotii si bisericile unde mergeam,dar n-am incetat rugaciunea la MAICA DOMNULUI niciodata,si s-a intamplat ca am stat de vorba si cu alti ieromonahi din alte zone,am ascultat si alte pareri ale ultimilor sfinti cu darul stravederii din RUSIA sunt multe reportaje pe internet,si m-am convins in timp ca CALEA IMPARATEASCA,este singura cale adevarata si ultimul drum de mers pe el.RUGATI-VA NECONTENIT,frati crestini,si BUNUL DUMNEZEU IN DRAGOSTEA LUI CEA MARE PT VOI, VA VA ARATA CALEA CEA DREAPTA.DOAMNE AJUTA!AMIN

 5. Învățăturile eretice, faptele eretice, nu pot exista fără primirea gândurilor eretice în mintea ereticului.
  Deci, cine are învățături eretice sau fapte eretice acela are şi cuget eretic.
  Deci, cine are comuniune cu erezia acela are şi cuget eretic.

  În clipa în care cineva primește gândul rău (şi cineva care ştie şi cineva care nu ştie, pentru că nu ştie deoarece nu vrea să ştie) și gândește că ar fi un lucru bun să rămână în comuniune cu erezia şi primind gândul rău hotărăşte în mintea sa să rămână în comuniune cu erezia sau gândeşte că ar fi un lucru rău să rămână în comuniune cu erezia, dar primind gândul rău hotărăşte în mintea sa să rămână în comuniune cu erezia, în acea clipă acest cineva schimbă învățătura ortodoxă și este eretic.

 6. ce parere aveti de pozitia bor exprimata de „domnul”banarascu care se dezice de crestinii practicanti si patrioti care aun aparat spurcarea muzeului satului

 7. Slava lui Dumnezeu pentru acest mare marturisitor cu dreapta socoteala si cu dragoste si curaj.sper sa deschida ochii multi care inca nu I-au deschis si numai judeca si osandesc ca eretici pe toti.ce duhuri.sa ne fereasca Dumnezeu.Slava Tie Doamne si Maicii Domnului pt acest mare stalp al ortodoxiei

 8. Conform Parintelui Serafim Rose Aceste mici desprinderi vor dezmembra biserica.In Grecia s-a intimplat la fel.Si,s-a rezolvat,ceva?Nu.

  1. Cam ce sa se rezolve? Acceptarea de către toți a ereziei? Cei care nu intineaza adevărul nu dezmembrează nimic ci rămân oaze ale adevărului. Oare ce trebuie sa pazim: numărul creștinilor sau Adevărul Lui Dumnezeu?

 9. Slava lui Dumnezeu pentru acest Stalp al ortodoxiei care cand iese cu cat o predica a iesit sa spuna Adevarul si sa ne trezeasca de cate ori a fost nevoie.Acest mare marturisitor episcop Parintele longhin care
  a facut cu Mila lui Dumnezeu si a Maicii Domnului o asa mare lucrare in Ucraina la Baniceni unde are in grija 400 de copii dintre care peste 7 copii au fost vindecati miraculos de sida si altii de leucemie,unde a plans Maica Domnului,unde acum sunt multe Maici si Calugari fugiti din manastiri din cauza Sinodului de la Creta.Acest parinte a fost otravit de 4 ori,lupta public impotriva ecumenismului si a sinodului din Creta.
  Acum o zii m-am intalnit printr-o imprejurare cu un ieromonah smerit din constanta care a stat la baniceni o luna -2 si acesta mi-a spus ca Parintele Onufrie a marturisit public la sinodul din creta cu documente,parintele Longhin a fost intrebat ca de unde cunoaste el toate acestea si aceasta a spus ca tot ce stie este de la parintele Onufrie si nu de acum de cand cu Creta ci de 30 de ani.fratilor si Onufire este facut eretic de catre Sava.Exista oameni care dezinformeaza pe internet sa distrga lupta,aveti mare grija ,in ce duhuri intrati,de judecata a fratilor nostri care lupta real impotriva sinodului ,fratilor sa stam cu frica si cutremur si sa luam aminte.
  Au fost cazati la un hotel si ei au plecat de acolo si sau dus la altul.Iar dimineata parintele longhin a vazut pe cineva la fereastra care dadea prin statie,ii anunta ca sau trezit.Fratilor acestia isi pun viata in pericol pentru hristos,acestia lupta pe viata si pe moarte si noi ce facem?Multumim lui Dumnezeu pentru aceasta marturisire care sper ca pe multi sa-i trezeasca si sa isi de-a seama de grava greseala pe care au facut-o cazand in extreme.Doamne ajuta la toti si sper ca toti parintii sa fie din noua impreuna si sa se smereasca,sa numai tinem de Eul acesta care ne duce spre iad.

 10. Trebuia sa transcrieti si partea unde ÎPS Loghin spune ca este o erezie a se spune ca nu mai este vreun arhiereu sau episcop ortodox in timpurile post-Creta in Biserica Ortodoxa,cum multi comenteaza pe situl asta in duh (neo)stilist.

 11. Din înregistrare se înțelege că ÎPS Longhin a ascultat înregistrarea integrală a „sinaxei” de la Roman, în varianta audio. Deci a auzit mai multe discutii, defaimari la adresa sa. Cei care au această înregistrare ar trebuie să o facă publică pentru a lămuri lucrurile.

 12. 6.Nu dati cele sfinte câinilor, nici nu aruncati mărgăritarele voastre înaintea porcilor, ca nu cumva să le calce în picioare si,întorcându-se, să vă sfâsie pe voi.

  16. După roadele lor îi veţi cunoaşte. Au doară culeg oamenii struguri din spini sau smochine din mărăcini?
  17. Aşa că orice pom bun face roade bune, iar pomul rău face roade rele.
  18. Nu poate pom bun să facă roade rele, nici pom rău să facă roade bune.
  19. Iar orice pom care nu face roadă bună se taie şi se aruncă în foc.
  20. De aceea, după roadele lor îi veţi cunoaşte.
  (Matei 7; 6,16-20).

  Axios!Axios!Axios!IPS LONGHIN,Inaltul Ierarh ,iubit de adevaratii crestini ortodocsi din intreaga lume,care drept invata Cuvantul Adevarului,dar si contestat de dusmanii Adevarului Hristos,care desconsidera si otravesc prin veninul de aspida al vorbelor,orice condamnare a ereziilor facuta de acest puternic Ierarh,care arde viclenia fara seaman a iudelor, a celor aflati in slujba dusmanului mantuirii neamului omenesc.Despre acest adevarat strajer al Ortodoxiei vorbeste peste timp,Sfântul Patriarh al Constantinopolului, Grigorie al Vl-lea, spunand doar cuvinte frumoase, considerand cinul monahal, pavăza Ortodoxiei. „…Ereticii de as­tăzi – scrie în circulara sa din anul 1836 – pentru a molipsi religia adevărată… au vărsat microbul din sufletele lor veninoase prin mulţimi de pala­vre împotriva Turmei Ortodoxe veghetoare şi au făcut totul pentru a se împotrivi şi vătăma prin planurile lor viclene cinul monahal… Dar au vă­zut, netrebnicii, că în acest cin până astăzi sunt cuvântătorii adevărului şi călăuzitorii tinerimii ortodoxe, care o învaţă pe aceasta sfintele dogme şi morala dreaptă. Această tagmă n-a molipsit niciodată Biserica văzută a lui Hristos, ci mereu a luminat-o, a slăvit-o, a păzit-o şi a statornicit-o pe aceasta prin trăirea duhovnicească, prin scrierile dogmatice şi prin bunele moravuri”.
  Cine il contesta astazi pe IPS LONGHIN?
  Cumva ierarhii care au semnat documentele tradarii Ortodoxiei in Creta?Nu au facut si nu vor face nimic public,in aceasta directie.
  Tacerea lor este asurzitoare ,dar este tacere. Dezbinatorii „teologi”cu acte sau fara,din mijlocul nostru, si-au atins in chip rusinos telul propus,amagind pe naivii oameni simpli, care i-au aplaudat,victime colaterale in acest razboi.
  Tocmai cei ,care pana mai ieri isi trambitau victoria ,afisandu-se ca demni aparatori ai adevarurilor,dusmani incrancenati ai ereziilor ,”supercorectii” contemporani,care condamnau pe toti drept eretici,ei fiind singurii ortodocsi adevarati in aceasta lume pervertita si mizerabila,se ridica calomniind,in loc sa se bucure.De ce?
  Pentru ca minciuna propagata pe toate sit-urile ortodoxe a fost descoperita,si „nimic nu trebuie să rămână sub obroc.
  Nu avem îndreptăţirea de a nu lumina cu Nezidita Lumină a Domnului..Judecata este normal să vină la om. Critica şi osândirea se întâmplă din răutate. Discernământul este Darul lui Dumnezeu şi trebuie să ne rugăm ca să-l dobândim. Este neapărat pentru a noastră ocrotire şi pentru a noastră întărire.”(cuvinte frumoase si pline de dragoste din partea Gherontissei Gavrilia,Asceta Iubirii).
  Astazi unii sovaielnici,indecisi,considera ca a sosit finalul miscarii antiecumeniste.
  Sinaxa de la Roman ,cu semnatarii ei,va ramane in istoria anti-ecumenista ca un episod trist si zadarnic,lipsit de roadele Duhului Sfant,exemplu pentru cei care vor veni dupa noi,ca lipsa unitatii in cuget si simtiri cu toti Sfintitii Parinti,distruge si duce la inselare perfida si moarte duhovniceasca.
  Ea a cazut sub cuvantul puternicului si neanfricatului Ierarh al Domnului Iisus Hristos,Vladica Longhin,cu a carui putere in cuvant si in fapta putini se pot masura.
  Domnul Atotmilostiv sa-i harazeasca sanatate ,bucurie sfanta si dreapta cugetare ,sa-l invesniceasca cu cele mai alese daruri ale Mangaietorului intru multi si vesnici ani!
  „**O, Părinţi sinodali, în zadar ați înălțat de dragul nostru acei stâlpi ocrotitori. In zadar ne-aţi păzit prin ameninţări. Unde este acum frica de afurisiri, unde s-a ascuns? Unde este cuvântul aspru al anatemelor? O, scrieri ale Părinţilor, care aţi fost alcătuite cu puterea înţelepciunii şi cu îndrumarea povăţuitoare a Sfântului Duh, iar acum aţi ajuns să fiţi călcate în picioare! O, ziduri care aţi înconjurat mântuirea noastră veşnică, iar acum sunteți dărâmate!
  Fie ca Domnul să deschidă ochii tuturor. Măcar voi şi cei mai aleşi dintre voi să păzească statornică Credinţa Părinţilor, încât din pricina voastră să existe o oarecare nădejde de la Dumnezeu”.Amin

  *adaptare text dupa:Monahul Teoclit Dionisiatul-Fragmente din articolul Ortodoxia şi Vaticanul, al revistei „Biblioteca Aghiorită”, Sot. Shoina Voios, nr. 60, 1962
  **Ghenadie Scholarul, Patriarhia Constantinopolului, Răspunsuri, voi. 3, p. 180) Evghenie Vulgaris, dascălul neamului (1716-1806)

  1. Nu cred. Si chiar de-ar fi adevarat, tot nu-l cred. Totul e politic. Dupa ce s-a lansat zvonul ca ar fi urmasul lui Vlad Tepes (hahahaha) acum abureala cu ortodoxia…. Si-a cumparat terenuri in Transilvania, nu-s ce primar ametit l-a numit printul Transilvaniei (sa nu fie!) acum vrajeala cu ortodoxia… Apoi numirea oficiala ca print al Transilvaniei, sau rege al Romaniei? Doamne fereste!

 13. @Iscru Emanuel (dar si catre alti cititori ai portalului care detin aceasta informatie), cunoasteti preoti marturisitori din Constanta sau macar din Dobrogea? De la finele lui 2016 caut printre comentariile de pe saccsiv si ortodoxinfo doar-doar oi gasi vreun nume dar pana acum, nimic. Ce-ati putea sa-mi spuneti despre acel ieromonah din Constanta? Daca discretia va impiedica sa-mi raspundeti aici, va rog s-o faceti la adresa [email protected] Va multumesc

    1. in jud constanta nu sunt preoti care sa fi intrerupt pomenirea lui Teodosie.Cel mai apropiat preot ortodox este Claudiu Buza de la urziceni.Dc vrei sa iei legatura cu dansul scrie-i pe blogul ortodoxiamarturisitoare.wordpress.com/ ..Si eu sunt din Constanta si am fost in aceleasi cautari ca si tine…

 14. 24.Nu este ucenic mai presus de învăţătorul său, nici slugă mai presus de stăpânul său.
  25. Destul este ucenicului să fie ca învăţătorul şi slugii ca stăpânul. Dacă pe stăpânul casei l-au numit Beelzebul, cu cât mai mult pe casnicii lui?
  26. Deci nu vă temeţi de ei, căci nimic nu este acoperit care să nu iasă la iveală şi nimic ascuns care să nu ajungă cunoscut.(Matei 10;24-26)

  Intotdeauna am considerat un act de curaj si credinta puternica din partea tuturor celor care isi asuma raspunderea in fata Domnului Slavei si al Puterilor,in Treime slavit, de a marturisi curat Adevarul Hristos si a lupta cu arma cuvantului ,dupa putere,impotriva celor care tradand Sfanta si Iubita Ortodoxie,isi tradeaza in acelasi timp tara si neamul.
  Pentru orice cuvant gol,desert vom da seama in fata Inaltului Judecator,la Infricosata Judecata de Apoi si propriile cuvinte,uneori josnice,ironice ,razbunatoare,rod al mandriei si al iubirii de sine,ale tuturor celor care lupta acum impotriva noastra miseleste,ii vor osandi.Atunci cand esti acuzat de un Inalt Ierarh ,respectat si iubit de lumea ortodoxa,ca Vladica Longhin , de fapte reprobabile,vrednice de osanda ,cand nu ai dovezi incontestabile,palpabile, care sa-ti sustina nevinovatia,esti vinovat.

  Grea incercare frati ortodocsi,asa ca numai aruncati cu noroiul din troaca porcilor ,caci asta dovedeste carui stapan slujiti.Ccel care isi judeca aproapele,folosind cuvinte grele,fara a avea protectia Harului Mangaietorului si a Acoperamantului Maicii Domnului,fara sa fi facut nimica bun in viata sa,creeaza un camp energetic negativ,iar cuvintele se vor intoarce ca un bumerang impotriva celui care le-a rostit,care se autocondamna la un proces lent de autodistrugere la nivel mental,prin caderea in patimi greu vindecabile si boli sufletesti,care duc catre moartea duhovniceasca.Hristos, spune Sfântul Apostol Pavel „ocărât fiind, nu răspundea cu ocară…, ci se lăsa în grija Celui ce judecă cu dreptate” (I Petru 2, 23).De cele mai multe ori persoanele care încearcă să-ți facă rău se simt într-un fel inferioare ție și astfel încearcă să egalizeze balanța. Ego-ul lor le spune că este pe o poziție inferioară și astfel este pregătit de atac, aruncând vorbe grele asupra ta.

  „*’Bunatatea’ lor se afla doar la nivel de pretentie. Este, in fapt, o minciuna. Minciuna nu este destinata atat de mult sa-i amageasca pe ceilalti, cat amagirii de sine. Ei nu pot sau nu vor tolera durerea unor reprosuri aduse lor. Eticheta dupa care isi conduc viata este mentinuta ca o oglinda in care sa-si vada reflectata o imagine corecta. Totusi, autoamagirea n-ar fi necesara daca cei rai n-ar fi constienti de bine si de rau. Mintim doar atunci cand incercam sa acoperim ceva despre care stim ca este ilicit.” M. Scott Peck – Psihologia minciunii
  Oamenii rai sufera. Dar cel mai mult sufera cei din jurul lor, persoanele care sunt victimele dorintei lor de a-si satisface pornirile de agresivitate, narcisismul, dorinta de putere si de dominare. Pentru ca sunt maestrii ai deghizarii si ai manipularii, oamenii cu care au de-a face sunt inselati de imaginea pe care ei o proiecteaza in exterior. De asemenea, este foarte important sa ne uitam la comportamentele unui om, la discrepantele dintre ceea ce spune si ce face si sa fim atenti la expresia fetei sale. Nimeni nu poate sa sustina o masca neintrerupt….acesti oameni nu pot fi ajutati deoacere ei nu cred ca ar avea o problema. Din contra, au tendinta sa dea vina pe altii, sa-si justifice actiunile neortodoxe si sa caute tapi ispasitori. Neasumarea este o caracteristica centrala a acestor oameni.
  Important este pentru cei care au de suferit de pe urma oamenilor rai este sa nu se autoiluzioneze ca ii pot schimba sau ca ei se vor schimba vreodata. Singura metoda de a te proteja de rau este sa pleci din calea lui. ”
  *Dr. Ursula Sandner-“Despre binele si raul din fiinta umana”

 15. In aceste vremuri in care credinta sa imputinat sa nu fie o lupta personala, sa fie o lupta in argument teologic in Duhul Sfintilor Parinti.Oricine vrea sa judece pe aproapele, sa se gandeasca, caci cu judecata cu care judeci va fi el insusi judecat.Daca in legea veche se zicea oare legea noastra judeca pe om mai inainte de a cerceta, cu cat mai mult in legea noua trebuie cercetat acuzatul pana a fi condamnat.

 16. Draga GB,
  Cunosc multi preoti pomenitori ai episcopilor care drept invata cuvantul adevarului. Nu-mi place cuvantul ,,nepomenitor” desi il folosesc. Din Dobrogea nu cunosc pe niciunul. Va garantez ca vor fi si la dumneavoastra preoti marturisitori. Eram ingrijorat de Banat ca nu s-a ridicat niciunul, si dintr-o data au aparut 3. Asa va fi si-n Dobrogea. Pana atunci, rugati-va lui Dumnezeu sa le dea puterea marturisirii adevarului. Nu se poate ca leaganul Ortodoxiei romanesti, Dobrogea, sa ramana fara marturisitori. Doamne ajuta.

 17. Rugati-va, rugati-va, rugati-va!Traim vremuri in care e nevoie de atata rugaciune si bunatate, si intelegere, si iubire intre frati, ati ajuns sa batjocoriti si episcopii care incearca sa indrume poporul spre Credinta si pastrarea Adevarului in Sf Biserica Ortodoxa! Va bateti joc de toti! V-ati pierdut mintile, nu aveti frica de DUMNEZEU, nu aveti nevoie de MANTUIRE, doar ura si judecata proprie, patimasa?! Ce rau v-a facut Preasfintitul Longhin? Va bateti joc de un episcop care da de mancare si odihneste in conditiile cele mai bune atata lume? Care a primit si primeste pe toti cei osteniti si impovarati,care a iertat pe toti cei care l-au otravit si care i-au facut atat rau! De ce oare l-au otravit? Pentru ca DREPT INVATA CUVANTUL ADEVARULUI! De aceea si nu din alte motive, pt ca predicile sfintiei sale au fost si sunt INVATATURA DE SUFLET si indemn pentru pastrarea CREDINTEI ADEVARATE, STRAMOSESTI, asa cum am primit-o de la parintii si bunicii nostri. Este ROMAN si EPISCOP, isi iubeste TARA si CREDINTA, cu ce va deranjeaza, cat rau vreti sa-i mai faceti pt dragostea lui de neam si de DUMNEZEU? Nu pot crede ca se poate lega cineva, cu atata tupeu si lipsa de discernamant, de un episcop atat de iubit de toata lumea, de copii, de tineri si batrani, de oricine ii asculta predicile, sau ii trece pragul. Cu ce va supara intalnirile de dupa amiaza in DUH ORTODOX a copiilor cu parintii lor,care vin in Sf Biserica si se roaga? Sau e mai comod la TV sau calculator?? Vai de cei care il judeca pe acest EPISCOP cu adevarat pastor de suflet, care ii pasa si il doare necazul fiecaruia, pt ca isi iubeste din toata inima turma lui si pe toata faptura care are nevoie de ajutor si sprijin! Pacat ca nu aveti smerenie si dragoste pentru un placut si ales al lui DUMNEZEU! Oare de acum de cine va mai legati, mai aveti sau ati terminat?? Poate va mai ganditi si la suflet, si la un pic de rugaciune, ca venin ati improscat peste tot! Daca dvs. preotii faceti asa, noi ce sa mai credem? Iar monahul Sava, a teminat catehizarea in tara lui si a venit si a bagat numai vrajba intre preotii romani si acum trece si in Bucovina si Basarabia, la fratii nostri? Nu vrea sa-i scape nimic?Cine l-a mandatat, nu vede ca aduce numai dezbinare? Ce roman ar face in Grecia ce face el in tara noastra? Sa stea linistit in tara lui, ii multumim frumos ca ne-a vizitat,dar sa nu se bage cu viclenie si ura,noi ne certam,noi ne impacam,se vede ca el este om al urii si dezbinarii. Monahului ii sta bine sa se roage, daca e monah adevarat, nu sa umble fleandura prin lume si tari straine, sa faca el pe desteptul. La Judecata de Apoi vom vedea noi cine e mai destept si a agonisit MANTUIREA. Acesta e marele examen, la asta sa ne gandim, nu sa ne aratam orgoliile, ca si p Staicu e tot la fel, pe unde merge numai vorbe rele si urate , numai calomnii si ura. Oare nu se mai satura? Ce preot e acesta, mai poti sa-i zici preot, ca in loc sa invete un cuvant bun, isi bate joc de toti oamenii,cu critici, cu afurisenii, cu tot veninul. Va rugam, terminati odata cu uraciunea pustiirii care o aveti in suflet!!! Asta e scopul domniilor voastre pe pamant? Sa ne distrugeti sufletele la niste bieti credinciosi care isi pun cu adevarat problema VESNICIEI? La ce e buna atata ura??? Mai ganditi-va! Mai OPRITI-VA ! Tot ce faceti e numai de la vrajmasul, încă nu va dați seama ca ați scăpat lucrurile de sub control? Se sperie o țara întreaga de ura, de calomnia, de vrajba și de setea de a calca în picioare pe toți cei care vor sa va zică, OPRITI-VA!!! Cât mai e timp…!

 18. Învățătura ortodoxă cuprinde toată învățătura pe care ne-a lăsat-o nouă Dumnezeu, inclusiv învăţătura care se referă la întreruperea comuniunii cu erezia, întrerupere care este obligatorie pentru cel care vrea să rămână ortodox, inclusiv învăţătura care se referă la cunoaşterea învăţăturii ortodoxe, cunoaştere care este tot obligatorie pentru cel care vrea să rămână ortodox (şi cel care ştie este vinovat, dar şi cel care nu ştie este vinovat pentru că nu ştie deoarece nu vrea să ştie). Deci, şi de ştiu şi de nu ştiu învăţătura ortodoxă, toţi cei care nu întrerup comuniunea cu erezia schimbă învățătura ortodoxă și sunt eretici, sunt de partea ereziei, aceştia încurajază erezia (inclusiv cei care nu ştiu), propovăduiesc erezia, aprobă erezia, asupresc, prigonesc… .

  Întreruperea comuniunii cu erezia trebuie să cuprindă, obligatoriu:
  – şi întreruperea comuniunii cu erezia, în minte – cu gândurile eretice (primirea gândului rău de la diavol care îl îndeamnă să rămână în această comuniune cu erezia este un gănd eretic, iar neprimirea acestui gând rău şi primirea gândului bun…);
  – şi întreruperea comuniunii cu erezia, în vorbă – cu învăţăturile eretice (îndemnul la comuniune cu erezia este o învăţătură eretică, iar îndemnul la întreruperea comuniunii cu erezia … );
  – şi întreruperea comuniunii cu erezia, în faptă – cu faptele eretice (comuniunea cu erezia este o faptă eretică, iar întreruperea comuniunii cu erezia … ).

  În clipa în care cineva primește gândul rău (şi cineva care ştie şi cineva care nu ştie, pentru că nu ştie deoarece nu vrea să ştie) și gândește că ar fi un lucru bun să rămână în comuniune cu erezia şi primind gândul rău hotărăşte în mintea sa să rămână în comuniune cu erezia sau gândeşte că este un lucru rău să rămână în comuniune cu erezia, dar primind gândul rău hotărăşte în mintea sa să rămână în comuniune cu erezia, în acea clipă acest cineva schimbă învățătura ortodoxă și este eretic.

  Întreruperea comuniunii cu erezia este absolut obligatorie pentru cel care vrea să fie ortodox – pentru cel care vrea să aibă nădejde foarte mare de mântuire, fericire adevărată, libertate adevărată, o viață cu adevărat liberă, uşoară, o viaţă cu tot ceea ce vrea (un ortodox este mulţumit cu ceea ce are şi ştie că are tot ceea ce-i este de folos), pentru cel care vrea să aibă o conștiință liberă (liberă de rele, liberă de mustrările conştiinţei, nechinuită), pentru cel care vrea raiul.

  Cine vrea să fie ortodox trebuie să trăiască tot timpul aşa cum a zis Dumnezeu, trebuie să facă tot timpul voia lui Dumnezeu (deoarece doar aşa – hotărât permanent pe calea credinţei ortodoxe – va fi fericit şi în viaţa aceasta şi în veşnicie, doar aşa va avea viaţa şi fericită şi uşoară, doar aşa va avea permanent şi nădejde foarte mare de mântuire şi iubire…), deci un ortodox trebuie să facă tot timpul ce este bine, adică: să primească gândurile ortodoxe şi să nu primească gândurile rele; să vorbească vorbe ortodoxe şi să nu vorbească vorbe rele; şi, să facă fapte ortodoxe şi să nu facă fapte rele.

 19. Învățăturile eretice, faptele eretice, nu pot exista fără primirea gândurilor eretice în mintea ereticului.
  Deci, cine are învățături eretice sau fapte eretice acela are şi cuget eretic.
  Deci, cine are comuniune cu erezia acela are şi cuget eretic; și este eretic.

  În clipa în care cineva primește gândul rău (şi cineva care ştie şi cineva care nu ştie, pentru că nu ştie deoarece nu vrea să ştie) și gândește că ar fi un lucru bun să rămână în comuniune cu erezia şi primind gândul rău hotărăşte în mintea sa să rămână în comuniune cu erezia sau gândeşte că este un lucru rău să rămână în comuniune cu erezia, dar primind gândul rău hotărăşte în mintea sa să rămână în comuniune cu erezia, în acea clipă acest cineva schimbă învățătura ortodoxă și este eretic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button
Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și reclamele, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, împărtășim informații despre utilizarea de către dvs. a site-ului nostru cu partenerii noștri de rețele sociale, de publicitate și de analiză. View more
Cookies settings
Accept
Politica de confidențialitate
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active
Save settings
Cookies settings