X

ISRAEL: Asociatia Mediala RESPINGE VACCINAREA obligatorie pentru gripa in cazul medicilor

de null
flu shot
Foto: MINISTRUL SĂNĂTĂȚII Yaacov Litzman vaccinat de Prof.  Itamar Grotto. (foto credit: MINISTERUL SĂNĂTĂȚII)

ASOCIAȚIA MEDICALĂ ISRAELIANĂ RESPINGE VACCINAREA OBLIGATORIE PENTRU GRIPA IN CAZUL MEDICILOR

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Numărul de persoane de toate vârstele care au murit din cauza complicațiilor gripei în ultimele luni a fost de 27 – dublu față de anul trecut.

Deși multe spitale din SUA solicită personalului medical aflat în contact direct cu pacienții să se vaccineze în fiecare toamnă, Asociația Medicală din Israel recomandă vaccinul celor 25.000 de membri, dar in același timp refuză să permită acestora să poarte o etichetă care să dovedească acest lucru.

Președintele IMA Prof. Leonid Eidelman, șeful anesteziei la Centrul Medical Rabin-Beilinson din Petah Tikva, a declarat pentru Jerusalem Post că medicii nu ar trebui forțați să obțină vaccinarea. “Și chiar dacă aceștia poartă în mod voluntar un semn arătând că au fost vaccinați, nu dă o bună impresie celor care nu fac asta. Există o pantă alunecoasă; medicii ar putea fi obligați să poarte insemne spunând că au HIV sau hepatita C. Nu s-ar termina niciodată ”

Un Medic senior la Centrul Medical NYU Langone din Manhattan a declarat postului că, la spitalul său, toți angajații – și nu numai medici și asistente medicale – trebuie vaccinați împotriva gripei la începutul sezonului. Aceasta este o practică comună acolo. “Ne este dat un autocolant care să poarte eticheta noastră de identitate.

Teoretic, dacă dintr-un anumit motiv nu primește vaccinul, trebuie să poarte o mască chirurgicală protectoare pe tot parcursul sezonului de gripă “, a spus el.

Eidelman a respins sugestia din partea Ministerului Sănătății cu ani in urmă că recomandarea ca medicii vaccinați au voie să poarte un ac sau un semn ca și dovada.

Propunerea ministrului a avut ca scop nu numai informarea pacienților dacă medicii lor au fost vaccinați, ci și pentru medici, pentru a servi ca exemplu pacienților, că și ei ar trebui să meargă la clinica comunității pentru injecția anuală. Miercuri, el a reiterat faptul că el și IMA au poziții opuse pentru vaccinarea obligatorie și evidențierea acestui lucru prin insemne.

Potrivit departamentului de epidemiologie al ministerului, numarul persoanelor de toate varstele care au murit de complicatii ale gripei in ultimele luni a fost de 27 – dublu fata de anul trecut – si că aproape nici unul dintre ei nu au fost vaccinati . În plus, 61 de israelieni au fost spitalizați cu complicații grave ale gripei, de la începutul sezonului.

Deși vaccinul – care trebuie administrat până la sfârșitul lunii septembrie tuturor copiilor cu vârsta de peste șase luni și tuturor adulților – este gratuit, doar aproximativ 19% din populație – sau 1,63 milioane din cei peste 8 milioane de israelieni de peste vârsta de șase luni – au fost vaccinați.

Chiar și adulții în vârstă de 65 ani și peste, care prezintă un risc mai mare de complicații din cauza gripei, sunt vaccinați inadecvat; doar 59% dintre aceștia, sau 605.000 de persoane, au efectuat vaccinarea.

Copiii și adulții – și nu numai vârstnicii bolnavi de pneumonie și alte complicații ale gripei – ocupă în prezent spațiile de urgență din spital și departamentele de medicină internă. Situate pe paturi pe coridoare și în saloane aglomerate, acestia sunt și mai sensibili la infecțiile nosocomiale (in-house).

Eidelman a adăugat că a știut că “nu există studii care să arate că bolnavii sunt infectați cu gripa de către medicii lor” sau medicii infectați de pacienții lor. În ceea ce privește argumentul că medicii cu astfel de insemne ar servi ca modele de urmat pentru pacienții care sunt reticenți în efectuarea vaccinului, șeful IMA a spus că nu este treaba lor. “Este o decizie personala pentru toti, iar medicii nu ar trebui sa fie obligați”. Intrebat daca el insusi a fost vaccinat impotriva gripei in acest sezon, Eidelman a refuzat sa raspunda pentru că “aceasta este o intrebare politica”.

Injectarea este bună doar pentru un an, deoarece noi tulpini ale virusului apar mai întâi în sud-estul Asiei și migrează în restul lumii și fiecare tulpină necesită o componentă specială în vaccin. Deoarece vaccinul este sigur chiar si pentru bebelusii si femeile insarcinate si contine un virus mort, acesta nu poate provoca gripa – chiar daca unii oameni sustin ca au fost vaccinati, dar “au luat gripa oricum”.

În timp ce oamenii sănătoși care au gripa suferă timp de o săptămână, cu febră mare, dureri în gât, tuse și dureri ale capului și corpului, bebelușii, copiii mici, femeile însărcinate, persoanele cu boli cronice și persoanele în vârstă pot avea complicații și chiar ar putea muri. Adulții tineri nevaccinați ar putea infecta copiii sau părinții lor neprotejați. Oamenii sănătoși care se află în locuri de muncă unde nu pot fi inlocuiți sunt de asemenea sfătuiți să obțină injectiile.

Chiar și ministrul adjunct al Sănătății, Ya’acov Litzman, al cărui birou este responsabil de încurajarea vaccinării împotriva gripei și care cere celor patru fonduri de sănătate publică să furnizeze vaccinuri gratuite, a fost neinformat când a declarat pentru The Jerusalem Post anul trecut că a luat gripa dupa ce a fost vaccinat asa că “vaccinul aparent nu funcționeză”. Multe persoane confunda simptomele unei răceli cu rinovirusuri cu simptome mult mai grave de gripa, ale caror tulpini de virus nu sunt legate de virusurile de răceală.

Experții în boli infecțioase observă că odată cu vârsta crescută a pacientului vaccinul scade in eficiență și nu există nici o protecție de 100%, dar oricine primește un vaccin împotriva gripei și contactează gripa va avea simptome mai scăzute și șanse mai mici de complicații sau chiar deces.

Reclame

NOTĂ OrtodoxINFO
Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button