X

Corupția științei: cine finanțează studiile siguranței vaccinurilor? Trădarea încrederii populației și corupția instituțională

de null
Imagini pentru safety of vaccines
Foto: http://www. kractivist.org/calling-all-doctors-to-research-into-vaccine-safety/

 

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Corupția științei: cine finanțează studiile siguranței vaccinurilor?

Trădarea încrederii populației și corupția instituțională: ratinguri de siguranță și știința falsificată a vaccinurilor

De Vera Sharav

Alianța pentru protecția cercetării umane

 

Creșterea exponențială a ratei de prevalență a autismului/ spectrului autismului din 1985 (1 la 2500), la (1 la 45) în 2016, dovedește ca există o epidemie, nu o “iluzie optică”, sau “ miraj statistic” așa cum vor spune negaționiștii.

“ Astăzi un milion și tot mai mulți americani, majoritatea cu vârsta sub 30 de ani, au fost în mod formal diagnosticați cu o formă de autism. Cei mai multi diagnosticați cu autism nu vor avea niciodată o viață normală, nu vor putea fi responsabili privind sănătatea și modul lor de viață. Această creștere, cât și povara pe care o implică sunt recunoscute la scară largă de miile de părinți și de profesioniștii din prima linie, cum ar fi asistentele și profesorii. Totuși, câțiva dintre cei mai puternici și distinși oameni din medicină, mass-media și guvern neagă acest lucru.

REFUZ: Cum afectează copiii, familiile și viitorul lor, refuzul de a înfrunta epidemia de autism? Mark Blaxill&Dan Olmsted 2017

 

Este sacrificat dreptul copiilor la o viață normală ca o daună colaterală pentru a proteja utilizarea vaccinurilor la scară largă?

 

Subiectul acestei lucrări este cum controlează Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (CDC) și industria vaccinurilor  evaluările siguranței vaccinurilor, știința și controlează canalele științifice și mass-media de informare cu privire la vaccinuri.

Aceste părți principale interesate au dobândit control prin stabilirea unei pagini elaborate de parteneriate instituționale de colaborare pe care le finanțează.

Părțile instituționale interesate care colaborează includ:

  • Academia Americană de Pediatrie
  • Comitetul Comun pentru Vaccinare și Imunizare (JCVI, UK)
  • Organizația Mondială a Sănătății ( WHO- Comitetul Consultativ Global asupra siguranței vaccinurilor (GACVS)
  • Agenția Europeană pentru Medicamente ( EMA)
  • Centrul European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor
  • The Brighton Collaboration și The Brighton Collaboration Foundation
  • The Cochrane Collaboration
  • Institutul de Medicină
  • Consiliul pentru Organizații Internaționale de știință medicală (CIOMS)
  • Alianța Globală pentru Vaccinare și Imunizare (GAVI), care este sponsorizată de Fundația Bill și Melinda Gates
  • Banca Mondială și alții.

Numeroase grupuri adiționale apar pe rețelele de socializare  răspândind propaganda vaccinurilor, cum ar fi Parlamentul European al Sănătății  ( EHP, situat în Bruxelles, creat în 2017), EHP este sponsorizat de Johnson&Johnson și se afiliază politicii Google ( vezi appendix 10).

Toate aceste instituțiiau au devenit părți interesate de facto în promovarea politicilor de vaccinare, în timp ce se recomandă a fi surse de informație independente și autorizate în ceea ce privește siguranța vaccinurilor.

Prin intermediul acestei rețele elaborate de parteneriate de colaborare, industria a obținut controlul global al evaluărilor siguranței vaccinurilor, care sunt aplicate ca un singur standard, folosit mai ales pentru a exclude relația de cauzalitate între vaccinare și efectele adverse serioase care intervin după vaccinare. Aceste evaluări centrale controlate sunt aplicate fără discriminare în toate cazurile, ignorând factorii individuali de susceptibilitate umană.

O caracteristică a acestor parteneriate de colaborare este de a ascunde identitatea sursei de finanțare cercetării vaccinurilor și de a face recenzii independente asupra cercetării vaccinurilor. Jurnaliști medicali, cum este editorul șef al The Lancet, Dr. Richard Horton a recunoscut “deversarea în operațiuni de spălare de bani pentru industria farmaceutică.” Într-adevăr, BMJ ( British Medical Journal-Jurnalul Medical Britanic), a încheiat acorduri de parteneriat secrete cu ambii prodcători importanți de vaccinuri.

În 2008, BMJ și Merck au încheiat un parteneriat, iar în 2016, BMJ și GlaxoSmithKline au format de asemenea, un parteneriat. În plus, cei direct interesați de vaccinare controlează enormele canale de propagandă, inclusiv Google, care a semnat un parteneriat cu GlaxoSmithKline.

Interesul financiar al acestor parteneriate de colaborare contravine principiilor eticii medicale și al integrității științifice, cum ar fi transparența și evaluarea independentă a datelor.Consecințele acestor parteneriate necorespunzătoare sunt demonstrate prin dovezi de corupere a evaluarilor siguranței vaccinurilor. Dovezile de vătămare ulterioare vaccinarii sunt fie anulate, fie definite ca neavând legătură cu aceasta; publicațiile periodice sunt corupte prin raportare frauduloasă și constatările științifice oneste sunt suprimate. Întreaga rețea web a producătorilor de vaccin este îndreptată spre emiterea unor precizări uniforme privind siguranța vaccinurilor, care promovează politicile de vaccinare, creat pentru a asigura o rată ridicată de vaccinare, aceasta traducându-se într-o marjă de profit tot mai mare.

O mare parte din dovezi este documentată în miile de documente interne CDC ( unele obținute în 2011) și alte documente interne  CDC adiționale obținute în iulie 2017. Dovezi sunt de asemenea, documentate în transcrierile ședințelor cu ușile închise, cum ar fi Serviciul de Informatii Epidemice (EIS) de la Simpsonwood (2000), Comitetul de Revizuire a Siguranței Imunizării de la Institutul de Medicină ( 2001), Comitetul Comun pentru Vaccinare și Imunizare din Marea Britanie (JCVI,1990) Aceste documente au fost obținute în temeiul Legii privind Libertatea de Informare (FOIA). Dovezi au fost de asemenea adunate în cursul investigației penale a Dr. Poul Thorsen[3], de către Inspectorul General al SUA și Departamentul de Sănătate și Servicii Umane (HHS)

 

Ce știu oficialii CDC despre timerosal? Când au aflat și ce fac în legătură cu acest lucru?

 

În 1974, FDA a convocat un grup de experți pentru a efectua o analiză cuprinzătoare asupra siguranței și eficienței medicamentelor eliberate fără prescripție medicală. O parte a acestei analize a constituit-o medicamentele OTC care conțineau mercur, a căror funcție era de a ucide bacteriile pentru a preveni infecțiile.În 1980, Grupul Consultativ de Analiză și-a prezentat raportul FDA, ei analizând 18 produse care conțineau mercur. Au constatat că produsele sunt fie nesigure, fie ineficiente. Raportul cita unele studii care demonstrau hipersensibilitatea umană la thimerosal:

“ Compușii de mercur ca clasă sunt de valoare dubioasă pentru utilizarea antimicrobiană. Mercurul inhibă dezvoltarea bacteriilor, dar nu acționează rapid pentru distrugerea lor”.

“Grupul concluzionează că timerosalul nu este sigur pentru utilizarea locală în OPC datorită posibilității de a deteriora celulele dacă se aplică pe pielea rănită și din cauza potențialului alergen. Nu este eficient ca antimicrobiant local, deoarece acțiunea bacteriostatică poate fi inversată.”[4]

Dupa rezoluția comitetului consultativ al FDA, Eli Lilly a ales să sisteze producția produselor care conțin Timerosal. În ciuda dovezilor, Timerosal a continuat sa fie adăugat în vaccinuri. În 1990, profesorul Hans Wigzell, rector al Institutului Karolinska, Suedia și membru al Comitetului Nobel pentru Psihologie și Medicină a scris “este dificil de înlocuit mercurul ca și conservant în vaccinurile bacteriene” în care recomandă:

“ un Studiu [de efectuat] care demonstrează dacă este o diferență în toxicitatea generală atunci când absorbția mercurului este din stomac-intestine— sau după injecții… Acest lucru ar trebui studiat în legătură cu numerele extraordinare de subiecți vaccinați cu preparate care conțin timerosal; scopul nostru este de a dezvolta, cât mai curând posibil, vaccinuri complet fără mercur”.[5]

În 1991, Dr. Maurice Hilleman, un renumit vaccinolog internațional de la Merck, a scris o notificare către președintele diviziei de vaccinuri Merck precizând că:

“ copiii în vârstă de 6 luni care au primit dozele de vaccin conform programului de vaccinare  au luat o doză de mercur de 87 de ori mai mare decât se recomandă pentru consumul maxim zilnic de pește. Dacă privim din acest punct de vedere, incărcătura de mercur pare destul de mare. Problema cheie este dacă timerosal, în cantitățile conținute de vaccin, constituie sau nu, un pericol pentru siguranță. În orice caz, percepția pericolului poate fi la fel de importantă.”[6]

FDA a întârziat să emită o rezoluție finală asupra timerosalului până în 1998, declarând: siguranța și eficiența nu au fost stabilite pentru ingredientele  (conservanți pe bază de mercur)…. producătorii nu au furnizat date necesare ca răspuns la oportunitățile anterioare.” [7] Regula se aplica totuși, doar produselor OTC.

În 1991, Dr. Peter Aaby, director al Proiectului de Sănătate Bandim, un sistem de supraveghere demografică ( în Guineea-Bissau, Vestul Africii), afiliat Institutului de Seruri Statens a identificat efecte adverse vaccinurilor non-specifice care depășesc efectele protectoare specifice ale bolii vizate. El a notat că efectele non-specifice pot fi benefice sau dăunătoare. Dr. Aaby a efectuat o serie de “studii naturale” comparative a copiilor vaccinați și nevaccinați în regiuni rurale din Africa cu mortalitate foarte ridicată, care au confirmat constant că:

  • Cu toate că un vaccin protejează copiii împotriva bolii țintă, poate crește în același timp susceptibilitatea la infecții independente.”[8]

 

Primul studiu științific epidemiologic CDC la scară largă

 

În  1999, studiul CDC a încercat sa determine riscul relativ al sugarilor ca urmare a expunerii la timerosal- conținut în vaccinurile pentru copii, a fost condus de Dr. Thomas Verstraeten și trei colegi de la CDC care au analizat dovezile documentate în Datele CDC ale Siguranței Vaccinurilor (VSD).Ei au analizat dosarele medicale a 400.000 de sugari născuți între 1991 și 1997 care au fost menținute de patru HMO și au evaluat riscul de autism la copii de vârste diferite.

Acesta a fost un studiu științific solid: a furnizat documentație științifică ca de exemplu: “expunerea la timerosal în prima lună de viață crește relativ riscul de autism cu 7,6 i.e. 760%”.

Datele VSD au dezvăluit de asemenea, riscuri suplimentare:  de 1.8 ori risc relativ crescut de a dezvolta tulburări neurologice de dezvoltare; de 2.1 ori risc relativ crescut pentru tulburări de vorbire; de 5 ori risc relativ crescut pentru tulburare de somn non-organică. Dovezile probează că sugarii expuși vaccinurilor care conțin timerosal în prima lună de viață au un risc alarmant de ridicat de a suferi vătămări grave.

În decembrie 1999, Dr. Verstraeten le-a trimis un e-mail co-autorilor studiului și colegilor de la CDC, Dr. Robert Davis și Dr. Frank DeStefano; subiectul a fost: “ pur și simplu nu va dispărea”. Atașamentele emailului conțineau patru tabele cu date de risc relativ și Rezumatul rezultatelor studiului lor pe care le-a depus pentru prezentare într-o ședință la nivel înalt (acces doar pe bază de invitație) la Serviciul de Informații Epidemice al CDC de la Centrul de Retragere din Simpsonwood, Georgia (2000) [9]

 

  • Titlul studiului a fost: Risc crescut de tulburări neurologice de dezvoltare după expunerea crescută la vaccinul cu conținut de timerosal în prima lună de viață”.

Ședința a fost prezidată de Richard Johnston, doctor, imunolog și pediatru ( Universitatea Colorado) care a declarat:

“Datele privind toxicitatea lui (arată) că poate cauza toxicitate neurologică și renală, inclusiv moartea. Am învățat (…) multe lucruri importante despre aluminiu și cred că este important astăzi să le luăm în considerare”.

Sărurile de aluminiu sunt importante în procesul de elaborare a vaccinurilor, atât în stabilizarea antigenului cât și în absorbția endotoxinei. Aluminiul și mercurul sunt deseori administrate simultan sugarilor, amândouă în același loc și în locuri diferite.

“ Cu toate acestea, (…) nu există absolut  nicio informație, inclusiv asupra animalelor, despre sinergia, aditivul sau antagonismul care pot apărea în amestecurile binare de metal care se leagă și ne permit să tragem orice concluzie privind expunerea simultană la aceste două săruri din vaccinuri…”  [pag.19-20].

Dr. Verstraeten și-a început prezentarea declarând: “ ceea ce vă voi prezenta este un studiu pe care nimeni nu credea că ar trebui sa-l facem”. Studiul clasifică efectele cumulative ale vaccinurilor care conțin timerosal administrate sugarilor după prima lună de viață și a evaluat riscurile ulterioare de tulburări neurologice degenerative  și de dezvoltare precum și tulburări renale înainte de împlinirea vârstei de 6 ani. Dr. Verstraeten a afirmat că TOATE aceste riscuri relative sunt semnificative din punct de vedere statistic.

Si a notat că:

“Mercurul la o lună de viață nu este același lucru cu mercurul din a treia lună de viață, de la 12 luni, de mercurul prenatal, de cel administrat mai târziu. Este o întreaga gamă de rezultate plauzibile ale mercurului.”Când a fost întrebat despre riscul aluminiului, el a declarat: “rezultatele au fost aproape identice la etilmercur, deoarece cantitatea de aluminiu se comportă aproape la fel cu cea a mercurului.”

După prezentare, Dr. Roger Bernier ( director asociat la Science NIP), a declarat:

“V-am cerut să păstrați informația confidențială. Considerați această informație embargo.” [pag.113]

Este clar din transcrierile EIS că răspunsul la constatările cercetărilor Dr. Verstraeten erau diferite între pediatri, care erau cu adevărat îngrijorați de pericolul timerosalului și aluminiului, întrucât oficialii guvernamentali și organizațiile non-guvernamentale (NGO, care depinde de sprijinul guvernului și al industriei, cum este Organizația Mondială a Sănătății), erau axate pe amenințarea la adresa politicilor vaccinării și a riscului de litigiu. Au inteționat să îngroape datele și să pastreze secretul în legatură cu constatările.

Pediatrii s-au axat pe riscuri, sănătate publică: Dr. William Weil, reprezentând Academia Americană a Pediatrilor (AAP), a declarat:

“Trecerea de la o lună sau o zi de la naștere la șase luni de la naștere schimbă enorm potențialul toxic. Există doar o serie de date legate de neurodezvoltare care suverează că avem o problemă serioasă. Potențialul aluminiului și toxicitatea asupra sistemului nervos central a fost stabilit prin datele de dializă. Este ireal să credem că nu este o problemă aici.” [ pag.24]

Cu toate că datele prezintă un număr de incertitudini, există o consistență adecvată, o plauzibilitate biologică, o lipsă de relație cu fenomenul care nu se preconizează a fi asociat și un potențial rol de cauzalitate care este la fel de bun ca oricare altă explicație etiologică a explicațiilor asociate.

In plus, posibilitatea ca asocierile să fie cauzale are o semnificație majoră pentru acceptarea publică și profesională a vaccinurilor care conțin timerosal. Cred că este o problemă critică. În cele din urmă, lipsa unui studiu ulterior ar fi o problemă teribilă pentru proiectul anti-vaccinare. De aceea, trebuie să continuăm cât mai urgent, aș adăuga.” [pag. 187 și 188]

“Numărul de relații legate de doze sunt liniare și statistic semnificative. Puteți să vă jucați cu asta cât vreți. Sunt liniare. Sunt statistic semnificative.” [pag.207]

(Dr. Weil poate fi informat deurmătorul raport de cercetare: neurotoxicitatea aluminiului la sugarii prematuri care primesc soluții de hrănire intravenoasă”. În NJM (1997), autorii au concluzionat: “ la sugarii prematuri administrarea prelungită a soluțiilor de hrănire intravenoasă conținând aluminiu, este asociată cu deficiențe de dezvoltare neurologică”. Mai jos, mai multe despre adjuvanții vaccinurilor)

 

Dr. Johnston:

 

“ Aceste asociații mă fac să recomand ca sugarii până la doi ani să nu fie imunizați cu vaccinuri care conțin timerosal, dacă sunt disponibile preparate alternative adecvate… Nu vreau ca nepotul ( meu) să primească un vaccin care conține timerosal până nu vom ști mai bine ce se întâmplă.” [pag.198]

Dr. Robert Brent [consilier științific al unui grup de frunte din industrie] s-a axat în întregime pe protejarea corporațiilor împotriva litigiilor.

Constatările medicale/legale ale acestui studiu, cauzale sau nu, sunt cumplite și de aceea, este important să fie studii epidemiologice, farmacocinetice și pe animale. Dacă s-a făcut vreo acuzație, că constatările neuro-comportamentale ale unui copil au fost cauzate de vaccinurile care conțin timerosal, ai putea să găsești cu ușurință un om de știintă necunoscut care ar susține reclamația cu un “grad rezonabil de certitudine”.

Dar nu veți găsi un om de știință de orice integritate care să susțină opusul, cu datele disponibile. Așa că este adevărat. Așa că suntem într-o poziție proastă din punct de vedere al apărării oricărui litigiu,  dacă au fost inițiate și sunt îngrijorat.” [pag.229, accent adăugat]

[Dr. Brent a fost membru în Consiliul de Administrație al Consiliului American de Știință și Sănătate (ACSH), un grup de frunte al industriei chimice și alimentare, un grup pe care Centrul pentru știință în interes public l-a denumit “știință voodoo, consumism răsucit” [10]]

Dr. John Clements, care a reprezentat WHO la conferința EIS, și-a exprimat alarma în legătură cu direcția acestei cercetări, care este văzută ca o amenințare la adiptarea vaccinării, dacă informația devine publică.

“Sunt cu adevărat îngrijorat ca am luat-o ca o barcă care coboară pe un braț al mlaștinii de mangrove în mare viteză, când de fapt nu este suficientă discuția, prea devreme să știm în ce direcție ar trebui să meargă barca. Și chiar [nu]vreau să risc să ofensez pe toată lumea din sală, spunând că poate acest studiu nu trebuia să fie efectuat, deoarece rezultatul acestuia putea fi, într-o oarecare măsura, prezis…”

“ Am ajuns cu toții acum în situația de a rămâne agățați, chiar dacă am auzit că majoritatea consultanților au transmis Consiliului de Administrație că nu sunt convinși că este o relație de cauzalitate între timerosal și diferitele rezultate neurologice. Știu ca e extrem de problematic cum ne vom descurca de aici încolo.” [accent adăugat]

“…Chiar dacă acest comitet decide că nu există nicio asociere și informația ajunge afară, munca care a fost depusă și prin libertatea de informare pe care o vor invoca alții va fi folosită în moduri care nu pot fi controlate de acest grup. Sunt foarte îngrijorat de asta, deoarece bănuiesc că este deja prea târziu de a face ceva, indiferent de corpul profesional din care faci parte și de ceea ce spun ei. “

Mandatul meu cât stau aici în acest grup este să mă asigur că la sfârșitul zilei, 100.000.000 de persoane sunt imunizate cu vaccinul DTP, hepatita B și dacă e posibil cu HIB, anul acesta, anul viitor, și în toți anii care vor urma și aceasta se va face cu vaccinurile care conțin timerosal, dacă nu cumva se întâmplă o minune și se găsește o alternativă, probată și dovedită a fi sigură.” [accent adaugat]

“Sunt foarte îngrijorat ca s-a ajuns atât de departe și ajungând până aici, cum prezentați cu o voce concertată informații către ACIP [Comitetul Consultativ pentru practici de Imunizare], într-un fel in care vor putea să facă față și să nu se expună la capcanele care sunt acolo în relațiile publice.

Mesajul meu ar fi că orice alt studiu care a fost descris aici, și îmi place acest studiu foarte mult. Cred că are mult sens, dar trebuie gândit. Care sunt rezultatele posibile și cum le veți face față? Mă întreb cum vă veți descurca de aici.” [pag.247-249]

Alte comentarii ale celor prezenți includ:

“ Am putea exclude copiii cu cea mai mică expunere din baza de date”, “am putea elimina copiii care au atins cele mai ridicate niveluri de expunere, deoarece reprezentau un procent neobișnuit de ridicat al efectelor ( adverse)”. “Putem manevra aceste date în orice fel dorim pentru a obține rezultatele dorite”, “ am fi putut prezice rezultatele”.

Dr. Bernier de la CDC le-a reamintit tuturor:

“ considerați această informație embargo… și foarte bine protejată”.

Informație… și o informație foarte bine protejată.”

 

Preocupările exprimate la această ședință a Serviciului de Inteligență Epidemiologic de către Dr. Clements și alți oficiali publici și reprezentanți ai industriei, care și-au afirmat hotărârea de a ascunde de public dovezile despre timerosal, a constituit politica CDC și a rețelei internaționale. Totuși ascunderea dovezilor nu înseamnă și distrugerea lor. Un compendiu cuprinzând 80 de evaluari ale experților, studii publicate, au descoperit dovezi despre legătura dintre timerosal și tulburările neurologice, inclusiv autism. Într-un document recent de revizuire (aprilie 2017), se atestă că utilizarea continuă a timerosalului în țările subdezvoltate oferă dovada impactului său dăunător. [11)]

 

Neîncrederea publică în declarațiile guvernamentale: siguranța vaccinului este validată prin dovezi ale practicii de înșelăciune și corupție

 

Rapoartele principale ale cercetătorilor de la Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor și rapoartele CDC  sponsorizate publicate în cele mai influente reviste medicale se dovedesc a fi produsul fraudei științifice și abuzului oficialilor de înalt nivel al CDC. Documentația internă CDC include emailuri, memorii și transcrieri ale ședințelor sau teleconferințelor sunt dovezi irefutabile care dezvăluie cum studii cheie ale CDC și studii comandate de CDC [12]au fost modificate prin utilizarea unor metode ilegale care includ manipularea datelor, includerea selectivă și ștergerea datelor din rapoartele publicate.

Pentru început, ca cercetător senior al CDC, Dr. Tom Verstraeten a evidențiat într-un email faptul că studiile populației daneze – care compară rata prevalenței autismului la danezi și la americani – au folosit populații necomparabile.

Până în 1992 Suedia, Norvegia și Danemarca au eliminat timerosalul din vaccinurile copilăriei din cauza preocupărilor legate de siguranță. Japonia le-a urmat exemplul. Statele Unite nu au făcut acest lucru.

  • Copiii danezi au fost vaccinați de mai puține ori conform diferitelor programe și nivelurile de expunere la mercur timerosal a fost cu 75% mai scăzut decât la copiii din Statele Unite. Aceste diferențe semnificative disparate – prin orice standard – face studiile epidemiologice daneze irelevante pentru Statele Unite. Verstraeten a luat în râs aceste studii comparându-le cu diferența dintre“mere și pere”.

După cum va fi dovedit mai jos, cadrele universitare de masă acceptă concluziile publicate revendicate ale studiilor epidemiologice daneze, sponsorizate de CDC, fără o examinare ulterioară. Cu toate acestea, critici înțelepți, sceptici, independenți, atât oameni de știință, cât și alții – au revizuit în detaliu aceste studii pivot.

Acești critici au raportat că integritatea științifică a acestor studii nu a fost determinată de manipulare statistică prin care MMR și timerosalul au fost exonerate ca și cauze contributive ale cancerului. (13) (14)

  • Într-adevăr, recenzorii Cochrane au confirmat că integritatea științifică a studiilor nu a fost determinată de “părtinire în selectarea controalelor”, “ lipsa unei ipoteze cauzale corect construite”, “extinse în urma numărării cazurilor de autism din grupul MMR”, “durata inegală de urmărire”, “lipsesc între 14% și 20% din cohorta inițială de naștere”, “între 11% și 20% din datele privind evenimentele adverse lipsesc”, iar în studiul CDC din 2004Pediatrics 2004), mai mult de o treime din cazuri au fost excluse ( Cochrane MMR reviews 2005, 2012).
  • Corespondența internă CDC confirmă că cercetări relevante documentând un risc crescut de vătămare au fost în mod deliberat omise din rapoartele publicate și citate pe larg.
  • Când cercetătorii au cerut setul complet de date al ștudului epidemiologic efectuat de CDC, pentru analiză independentă, CDC a pretins că acesta “lipsește”.
  • Medicul psihiatru Felon Pol Thorsen, care a fost investigatorul principal danez al studiilor daneze comandate de CDC nu a reușit să obțină aprobarea comitetului de etică pentru studii epidemiologice cheie, sponsorizate de CDC, după cum este cerut de legea daneză și cea americană. Recentele documente interne CDC obținute furnizează dovezi despre coluziunea și abuzul oficialilor din domeniul sănătății publice care au încercat să ascundă aceste încălcări ale revizuirii comitetului de etică cu mandat legal.

Un raport recent actualizat de către World Mercury Project [15], emis în august 2017, include multe detalii suplimentare documentate în recentele documente obținute de CDC. Documentele arată că oficialii CDC nu au luat nicio măsură privinde evaluarea veridicității datelor- chiar și după ce au fost informați, în ianuarie 2009, de lipsa fondurilor gestionate de către investigatorul principal.

“când oficialii CDC, inclusiv Coleen Boyle, Marshalyn Yeargin Allsopp, Joanne Wojcik și Diane Schendel au devenit conștienți, în 2009, că Poul Thorsen nu a reusit să obțină permis legal pentru proiectele de date biologice și genetice privind autismul, acești angajați CDC au participat la o mușamalizare, împreună cu beneficiarii danezi.”

CDC a suprimat rezultatele cercetării din studiul său la scară largă din 1999 care dovedește legatura de cauzalitate dintre expunerea la timerosalul conținut în vaccinuri (etilmercur) și autism. Studiul descoperise că expunerea la timerosal în prima lună de viață crește riscul relativ de autism de 7 ori (7.6)

  • CDC a suprimat rezultatele cercetărilor și ale altui studiu propriu care descoperise un risc relativ de autism de 340% (3.6) pentru bebelușii afro-americani de sex masculin ca urmare a vaccinării cu MMR, potrivit programului de vaccinare pentru copii recomandat de CDC.
  • Cercetătorii CDC au lucrat în tandem cu cercetătorii danezi sponsorizați de CDC pentru a ascunde cazurile semnificativ mai reduse de autism din Danemarca, ca urmare a eliminării timerosalului, în 1992.
  • Documentele interne obținute de Robert Kennedy JR și The World Mercury Project furnizează dovezi că cercetători de prim rang ai CDC au comis o fraudă masivă pentru a proteja programul CDC de vaccinare al copiilor în scopul asigurării unei rate ridicate de vaccinare.

Celelalte surse autoritare includ rechizitoriul penal al Marelui Juriu împotriva lui Poul Thorsen (2011) (16), care cuprinde 9 acuzații de fraudă și 13 de spălare de bani. Thorsen a fost principalul psihiatru sponsorizat de CDC în studiile epidemiologice daneze. În plus față de eșecul său de a obține aprobarea eticii pentru studiile publicate de The New England Journal of Medicine (2002) și Journal of Autism and Developmental Disorders (2010). Studiile lui Thorsen arată că au fost manipulate prin mijloace frauduloase. Ce e mai grav decât a fi inculpat penal de către Marele Juriu American (2011), pentru 22 de acuzații de fraudă, inclusiv fals în documente, furt, delapidare și spălare de bani.

Un raport confidențial detaliat (2012), prezentat de către GlaxoSmithKline Autorității Europene pentru Medicamente (EMA) documentează efectele periculoase ale vaccinării cu vaccinul hexavalent Infanrix Hexa. Raportul include cazuri ascunse de moarte subită a sugarilor. [17][vezi appendix 8]

 

Provocările care au amenințat ortodoxia vaccinului și interesul financiar al părților implicate în vaccinare

 

Dr. Wakefield a acordat credit neîncrederii crescânde în asigurarea guvernului că toate vaccinurile pentru copii și programele de vaccinare sunt dovedite sigure prin exprimarea publica a preocupărilor legate de siguranța MMR.

  • Cercetătorii CDC au dovezi documentate că riscul relativ de autism pentru sugarii expuși la timerosal este de cel puțin 7 ori mai mare. Această descoperire a avut potențialul de a arunca în aer întregul program de vaccinare al copiilor.
  • În 1999, Serviciul de Sănătate Publică al SUA și Academia Americană de Pediatrie (AAP), au emis o declarație comună cerând eliminarea timerosalului din toate vaccinurile din SUA. [18]
  • În 2001, Institutul de Medicină (IOM) a revizuit (19) dovezile privind posibilitatea ca vaccinurile conținând timerosal să constituie un risc pentru copii, concuzionând că ideea că timerosalul poate cauza tulburări neurologice este “biologic plauzibilă”.

Comitetul a făcut o serie de recomandări, pe care CDC nu le-a implementat niciodată:

 

“Utilizarea studiilor de control al vaccinurilor DTAP, HIB și Hepatita B fără timerosal care examinează posibila legătură dintre tulburările neurologice de dezvoltare și vaccinurile care conțin timerosal…analiza ulterioară a rezultatelor neurologice de dezvoltare…cercetare cu privire la modul în care copiii, inclusiv cei diagnosticați cu tulburări neurologice de dezvoltare metabolizează și excretă metale, în mod particular mercur…cercetare pentru a identifica o alternativă sigură, eficientă și ieftină la timerosal.”

 

CDC a răspuns declarând ca Agenția a fost “grav tulburată de recomandările” PHS și AAP și a ignorat recomandările IOM [20]. CDC a continuat să recomande vaccinurile care conțin mercur, expunând milioane de sugari și copii la doze masive de timerosal. Oficialii CDC au făcut acest lucru cu aprobarea FDA Advisory Commitee on Immunization Practices și Immunization Safety Commitee al Institutului de Medicină ( vezi cronologia CDC a timerosalului 1999-2010).

 

În 2000, The Resource Conservation and Recovery Act (RCRA) a autorizat Agenția de Protecție a Mediului (EPA) să stabilească politica de reglementare pentru eliminarea medicamentelor care prezintă pericol pentru mediu. Acestea se numesc deșeuri periculoase pentru mediul înconjurător. Acestea includ: farmaceutice cu metale grele, incusic conservantul timerosal.

Un studiu biologic sponsorizat de EPA (2005) [ 21], efectuat de Dr.Thomas Burbacher și colegii de la Universitatea din Rochester a comparat efectul biologic (toxicokinetic) al metilmercurului consumat cu efectul Hg (mercur anorganic) din vaccinurile conținând timerosal pe pui de maimuțe. 17 maimuțe alocate grupului de timerosal au fost vaccinate conform programului de vaccinare recomandat de către CDC.

  • Acei 17 pui au reținut “în creier o proporție mai ridicată de mercur anorganic (până la 71%, față de10%), [comparativ cu puii care au ingerat mercur]:

 

Dr. Thomas Burbacher

 

“Un procent ridicat din totalitatean Hg din creier a fost sub forma mercurului anorganic la puii expuși timerosalului (34%, față de 7%). A fost o proporție mult mai mare de Hg anorganic la puii din grupul timerosal decât la puii din grupul mercur ( până la 71% față de 10%). Concentrația abaolută de Hg anorganic in creierele puilor expuși tmerosalului a fost aproximativ dublă față de ce a puilor MeHg. În mod interesant, fracțiunea anorganică din rinichii din aceeași cohortă de sugari a fost de asemenea semnificativ mai mare ca urmare a expunerii la timerosal decât ingerării MeHg (0,71+-0,04 comparativ cu 0,40+-0,03). Asta sugerează că dealchilarea etilmercurului este mai extensivă decât cea a MeHg.”

 

  • Mai mult de 165 de studii au descoperit ca timerosalul este dăunător; 37 de rapoarte științifice publicate au găsit o legătură între expunerea la timerosal și tulburările neurologice de dezvoltare, inclusiv autism. [22]
  • Mai mult de 150 de fizicieni și oameni de știință care au publicat cercetări demonstrând posibile probleme de siguranță în ceea ce privește vaccinurile ( sau ingredientele din ele) sunt afișate aici.

În ciuda corpului de dovezi științifice, CDC continuă să emită asigurări , de neconceput:

 

“Nu există nicio dovadă de vătămare cauzată de cantitățile mici de thimerosal din vaccinuri, exceptând reacții minore ca roșeața și umflarea locului injectării.” Timerosal conține etilmercur, care este eliminat de corpul uman mai rapid decât metilmercurul, de aceea fiind mai puțin probabil să cauzeze vătămări.” (site-ul CDC)

CDC și beneficiarii de pe urma vaccinului anti-infecție ignoră dovezile științifice și faptul că cea mai mare parte a mercurului consumat din pește este excretat. [23] Riscurile timerosalului dovedite, in special pentru copii mici și cei nenăscuți- care au un risc crescut de a suferi leziuni cerebrale neurologice/autism au condus la eliminarea eventuală a timerosalului din vaccinurile pentru copii, cu toate că CDC nu a recunoscut niciodată acest lucru.

În orice caz, unele vaccinuri gripale conțin o cantitae de mercur de 250 de ori mai mare decât cea pe care EPA o folosește pentru a clasifica deșeurile farmaceutice periculoase. [24]  Mai mult, din 2002, CDC și-a extins recomandarea pentru vaccinul antigripal. În 2010, CDC a recomandat vaccinul antigripal pentru sugarii foarte mici ( 6 sau 7 luni), și un vaccin anual pentru toată lumea, inclusiv copii și femei însărcinate. [25]

Autorii unei recenzii recent publicate, Timerosal: Studii clinice, epidemiologice și biochimice (2015) [26] au evidențiat că în ciuda existenței unor conservanți aprobați eficienți, Timerosal continuă sa fie utilizat în unele vaccinuri administrate sugarilor, copiilor și femeilor însărcinate.

Ca o consecință la recomandările CDC,  nivelul de expunere cumulată la timerosal a copiilor americani rămâne relativ ridicat. În țările dezvoltate, cantitatea de timerosal din vaccinurile pentru copii nu a fost redusă și consecințele vătămătoare sunt dovedite. [17]

 

Evaluarea siguranței vaccinurilor și a canalelor de informare: siguranța vaccinurilor este strâns controlată de părțile interesate pentru a asigura o utilizare largă a vaccinurilor

 

Cercetările studiului CDC Verstraeten au fost ascunse, cu excepția unui mic cerc de oameni de știință. Oficiali CDC, au conspirat să răstoarne dovezile documentate ale propriilor cercetători despre riscul timerosalului de a cauza autism. [27]

CDC a sponsorizat o revizuire IOM pentru a exonera timerosalul și MMR-ul;

  • CDC a externalizat o serie de studii epidemiologice (incompatibile) dubioase, destinate exonerării timerosalului ca și legătură cauzală a autismului.
  • CDC a inițiat multiple consorții internaționale de colaborare pentru a controla evluările standardelor de siguranță a vaccinurilor; pentru a stabili agenda de cercetare pentru siguranța vaccinurilor și pentru a controla conținutul informațiilor despre siguranța vaccinurilor.

 

Dovezi ale corupției instituționale de la Institutul de Medicină

 

O transcriere a unei ședințe cu ușile închise a IOM Immunization Safety Review Commitee din ianuarie 2001 ( obținută în 2011 prin intermediul procedurilor judiciare) [28], înregistrează discuția centrată pe conținutul unui draft de raport CDC, înainte ca Comitetul IOM sa fi examinat dovezile. Președintele comitetului, Dr. Marie McCormick, a Harvard School of Public Health, și savant IOM, Dr. Kathleen Stratton, directorul de studiu, a specificat membrilor comitetului concluziile care se așteaptă să se semneze, indiferent de ceea ce arată dovezile:

 

Dr. Kathleen Stratton

 

“Punctul fără întoarcere, linia peste care nu vom trece în politica publică este de a impune vaccinul ori de a schimba calendarul. Am putea spune că este timpul să revedem acest lucru, dar niciodată nu vom recomanda acel nivel. Chiar și recomandarea cercetării este politica de recomandare. Nu am spune să compenseze, nu am spune să impună vaccinul, nu am stopa programul.” [p.74]

Comitetul influent IOM și-a retras recomandările din 2001 și a prezentat raportul pe care l-a comandat CDC subliniind faptul că ridicând întrebări despre siguranța vaccinurilor prezintă pericolul respingerii vaccinurilor:

 

“Comitetul concluzionează că corpul de dovezi epidemiologice favorizează respingerea unei relații cauzale între vaccinul MMR și autism. Comitetul concluzionează de asemenea și că corpul de dovezi epidemiologice favorizează respingerea unei relații cauzale între vaccinurile care conțin timerosal și autism…”

 

“Folosind o ipoteză nesemnificativă pentru a pune sub semnul întrebării siguranța vaccinării și comportamentul etic al acelor agenții guvernamentale și oameni de știință care pledează pentru vaccinare ar putea duce la respingerea la scară largă a vaccinării…”

Immunization Safety Review: Vaccines and Autism” (2004)

 

“Corpul de dovezi” pe care se bazează raportul IOM îl constituie  5 studii CDC fatal eronate; câteva dintre acestea au fost descoperite că sunt frauduloase. [i] Încă un studiu pe care se bazează este Baza de Date de practică generală de cercetare din Marea Britanie (GPRD) a cărei fiabilitate este îndoielnică.[ii]

 

Toate aceste studii au reiterat concluzia predeterminată uniformă:

 

nu există nicio dovadă că expunerea la timerosalul din vaccinurile DTP/DT cauzează tulburări neurologice de dezvoltare”.  Revizorii  IOM nu au reușit nici să ia în considerare evaluarea riscurilor de către FDA: “Evaluare privind timerosalul folosit în vaccinurile pentru copii” (2001) care a avertizat:

 

unii copii ar putea fi expuși în primele 6 luni de viață la niveluri cumulative de mercur care depășesc recomandările EPA. Expunerea sugarilor la mercurul din vaccinuri poate fi redusă sau eliminată utilizând produse formulate fără conservantul timerosal.”

 

În plus, comitetul IOM a refuzat să revizuiască publicații preliminare ale unor studii biologice riguroase.[31] Acestea includ cercetări de la Universitatea Columbia (Psihiatrie Moleculară 2004), Universitatea Arkansas ( Neurotoxicologie, 2005), Universittea Northeastern (Psihiatrie Moleculară, 2004), un studiu epidemiologic american al Universității Johns Hopkins (Pediatrie, 2005), Universitatea Harvard (Neuroștiință, 2005) și Universitatea Washington (Perspectiva sănătății mediului, 2005).

Comitetul s-a grăbit să emită raportul exonerând timerosalul. Raportul IOM exonerând timerosalul. Raportul IOM a acordat valabilitate studiilor epidemiologice irelevante, politicilor guvernamentale de vaccinare, a creat Programul Național de compensare a vătămărilor provocate de vaccin (NVICP) cu rațiunea de compensare pentru autism. Concluziile la care a ajuns comitetul IOM au fost predeterminate, la fel ca și studiile pe care se bazează. Comitetul a emis cercetările comandate și a fost plătită pentru asta.

 

Revizuirea necinstită a grupului IOM demonstrează lipsa integrității științifice a raportului emis de Institutul de Medicină, confirmând în continuare neîncrederea publică în autoritatea guvernamentală și a instituțiilor medicale cvasi-guvernamentale. Cu toate acestea, influența acestui raport defectuos se extinde departe.

Dr. Robert Chen, șeful Siguranței Vaccinului pentru Programul Național de Imunizare al CDC (NIP) inițiat de Brighton Collaboration.[32] A fost lansat în 2000, de membrii Cochrane Collaboration: Tom Jefferson, Harald Heijbel, Ulrich Heininger, Elisabeth Loupi, cu fonduri obținute de la CDC și WHO.

Într-un editorial în BMJ Journal of Epidemiology and Community Health Online ( iunie 2000), Dr. Jefferson a cerut guvernului englez să lanseze o bază de date computerizată privind expunerea și rezultatele privind vaccinurile, cum este cea pe care o menține CDC din Statele Unite, pentru a contracara în mod rapid îngrijorările publicului.

 

“De la publicarea studiului Wakefield, pe 28 februarie 1998, îngrijorarea publicului alimentată de o acoperire media extinsă a cauzat un declin constant al acoperirii MMR în anumite părți ale Regatului Unit cu un risc ulterior de scădere a imunității turmei și de reapariție a morbidității.”

 

“ca de obicei cu “poveștile de speriat” ale vaccinului, a existat o întârziere între publicarea seriei de cazuri inițiale și cea a studiului de evaluare cauzală bazat pe poluare. În acest timp, s-a produs o scădere a gradului de acoperire.”

 

“Impactul asupra părinților a perceperii legăturii de cauzalitate dintre o boală cronică care amenință viața și bunăstarea copiilor lor este înțelegător de mare. Inevitabil, în câteva cazuri, îngrijorarea și emoțiile se transformă într-o amenințare a unei acțiuni juridice împotriva guvernului, producătorilor sau persoanelor. Acest lucru are efectul de a lua problema în afara domeniului științific și de asistență medicala și într-un domeniu al sistemului judiciar.”[33]

 

Pare că Dr. Jefferson nu știa de Verstraeten:

 

  • Cercetarea VSD bazată pe populație a unui risk relativ de autism de 7 ori mai mare cauzat de expunerea la timerosal
  • Legătura cauzală că “pur și simplu nu va dispărea” a fost mai mult decât o percepție; a fost o dovadă bazată pe știință.
  • The Brighton Collaboration a fost lansată pentru a contracara impactul Wakefield și pentru a preveni faptul ca cercetările altor oameni de știință să amenințe politica de vaccinare să câștige teren.
  • Totuși tentativa Dr.Wakefield de a găsi o legătură între autism și vaccinarea cu un vaccin multi-virus (MMR), în seriile de cazuri pilot, a fost întărită de propriul studiu CDC care a descoperit un risc semnificativ de vătămare.
  • Obiectivul acelui singur studiu CDC a fost de a determina daca adjuvantul timerosal, conținut în majoritatea vaccinurilor pentru copii la acea dată, constituia un risc de vătămare pentru sugari.
  • Cercetătorii CDC au descoperit un risc de autism de 7 ori mai mare, un risc pe care CDC a continuat să-l ascundă de public, în timp ce pretindea că nu există nicio dovadă de risc de autism.

 

The Brighton Collaboration a fost creat pentru a da un aer de autoritate evaluărilor siguranței vaccinurilor controlate central, cercetării controlate și “managementul cunoștințelor”

 

The Brighton Collaboration a pus bazele pentru obținerea controlului asupra informațiilor legate de vaccin, prin înființarea unei infrastructuri pentru dezvoltarea standardelor universale de evaluare a riscurilor pentru vaccinuri, prescrie strategii și metode de cercetare a vaccinurilor, formând panouri de consiliere specializate, influențând selecția publicațiilor jurnalului, generând campanii de propagandă pentru a câștiga încredere. Una dintre misiunile sale declarate este de a crește încrederea publică în siguranța vaccinurilor.

 

“The Brighton Collaboration împreună cu Scoala de Igienă Londoneză și Proiectul de Încredere în Vaccinuri a Medicinei Tropicale promovează cercetarea pe motive de încredere și neîncrederea în vaccinuri în general și pe motivul că vaccinul “sperie”[și ezitarea de a vaccina], în modul în care se dezvoltă și se răspândesc și strategii eficiente pentru a aborda cel mai bine preocuparea legată de siguranța vaccinurilor.

Acest parteneriat de colaborare între părțile interesate de vaccin au redefinit ceea ce se califică drept reacție adversă la un vaccin. Când sugarii nou-născuți au murit subit la câteva zile după administrarea vaccinului, Brighton Collaboration a redefinit morțile subite ale sugarilor după 10 zile de la vaccinare, declarându-le ca “neavând legătură cu vaccinarea”. [Vezi Appendix 8]

Principalul scop al Brighton Collaboration este de a proteja rata ridicată de vaccinare cu un flux de rapoarte pozitive. Prin urmare, subvențiile sunt acordate doar celor ale căror propuneri de cercetare sunt concepute pentru a valida siguranța vaccinurilor. Al doilea obiectiv este de a preveni cercetarea care ar documenta pericolele de siguranță care ar submina politica de vaccinare.

Principalele obiective ale Brighton Collaboration: 40

  • De a spori gradul de conștientizare globală a disponibilității definițiilor standardizate ale cazurilor și reguli pentru colectarea de date, analiză și prezentare și de a educa despre beneficiul și de a monitoriza utilizarea lor la nivel mondial și de a facilita accesul.,
  • De a dezvolta definiții unice standardizate ale cazurilor specifice AEFI,
  • Pentru a pregăti liniile directoare pentru colectarea de date, analiză și prezentare pentru utilizarea globală,

Să dezvolte și să pună în aplicare protocoale de studiu pentru evaluarea definițiilor și liniilor directoare ale studiilor clinice și a sistemelor de supraveghere (WHO. Bazele Siguranței Vaccinurilor)

The Brighton Collaboration și The Brighton Collaboration Foundation (fondată în 2003)- este parte integrantă a unei rețele internaționale  de instituții care promovează utilizarea vaccinurilor la scară largă.

Acest consorțiu “autoritar”exercită o influență extraordinară asupra politicilor globale de vaccinare și asigură că evaluările siguranței vaccinurilor sporesc obiectivele de utilizare a vaccinurilor. Producătorii de vaccin controlează efectiv știința, cercetările și rapoartele care sunt publicate în reviste medicale și de sănătate publică. Gama largă de proiecte internaționale, inițiative și instrumentele pentru evaluările siguranței vaccinurilor ale Brighton Collaboration reflectă părtinirea partenerilor săi, a tuturor celor implicați în afaceri cu vaccinuri; interesul lor este de a asigura utilizarea la scară largă a vaccinurilor.

Imediat după CDC, cea mai influentă entitate instituțională în politicile de vaccinare globală este Fundația Bill și Melinda Gates, (fondată în 2000), cu un uimitor portofoliu de investiții de 40 de miliarde de dolari. Fundația acordă subvenții, iar acest lucru asigură susținerea intereselor lui Bill și Melinda Gates. Fundația a donat WHO mai mult de 1,5 miliarde de dolari. [Wikipedia]

Raportul anual 2016 al Fundației Brighton creditează Fundația Bill și Melinda Gates:

 

“[făcând] multe din aceste lucruri posibile prin proiecte cum ar fi Alinierea Globală a Evaluării Siguranței Imunizării din timpul sarcinii (GAIA).”Scopul GAIA este de a îmbunănătăți datele pentru a întări programele de imunizare care includ femei gravide prin armonizarea evaluărilor rezultatelor materne, fetale și neonatale, cu o atenție specială acordată țărilor mici și mijlocii. (LMIC)”

Interesul Fundației Gates privind țările nedezvoltate, sărace nu este privit de către populațiile locale ca un exemplu de bunăvoință , ci ca o abominabila exploatare umană.

Profesorul Patrick Bond, un economist politic (Universitatea Witwatersrand din Johannesburg, Africa de Sud, care a fost în noul guvern sud-african Nelson Mandella), descrie practicile filantropice de afaceri neobișnuite Gates și agenda Fundației Gates sunt văzute ca nemiloase și imorale într-un articol în CounterPunch (2016).[34]  Aceste tactici le-au adus lui Bill și Melindei Gates 80 de miliarde de dolari. Influența omniprezentă a fundației în dezvoltarea internațională este prin promovarea agresivă atât a vaccinurilor, cât și a alimentelor modificate genetic. Fundația Gates implementează consorții internaționale – cum ar fi GAVI – pentru a influența politica de vaccinare publică și pentru a răspândi propaganda. Prof. Bond notează că:

“ Influența Gates este universală, așa ca mulți actori în dezvoltarea internațională, care de altfel ar critica politica și practicile fundației, nu pot vorbi independent din cauza finanțării și patronajului… Sănătatea și educația privatizate sunt specialitatea lui Gates. Dar în India, un studiu finanțat de Gate privind cancerul cauzat de virusul papiloma uman a fost anulat de către guvern pentru că mii de fete cu vârsta cuprinsă între 10 și 14 ani au fost victime ale încălcării eticii profesionale cum sunt consimțământul fals și lipsa asigurării de sănătate; șapte au murit. Cazul este audiat acum la Curtea Supremă a țării.”

 

“Cele mai multe daune în Africa de Sud le-a cauzat promovarea drepturilor proprietății intelectuale (IP). Brevete de monopol pe termen lung au fost acordate nu doar lui Gates pentru software -ul Microsoft, ci și pentru medicamentele indispensabile vieții. IP a devenit o barieră fatală pentru milioane de seropozitivi care, mulțumită speculei Big Pharma, le-au fost refuzate medicamentele pentru SIDA, [rezultând] cel puțin 330,000 de decese de SIDA care puteau fi evitate.”

 

Următorul extras dintr-un raport al Unității de Cercetare pentru Economia politică (RUPE), o organizație înregistrată, de încredere publică în India, oferă un indiciu al magnitudinii corupției morale: [35]

“la mijlocul anului 2000, Africa [sic] a experimentat “ o creștere fără precedent a cercetărilor în materie de sănătate care implică oameni” care au fost “victime ale sărăciei și a educației proaste”; rezultatele au fost previzibil letale.

În 2010 Fundația Gates a finanțat faza a III a a studiului a unui vaccin împotriva malariei dezvoltat de GlaxoSmithKline (GSK), administrând tratamentul experimental unor mii de sugari în șapte țări africane. Dornică să asigure aprobarea WHO necesară pentru licența de distribuție a vaccinului la nivel global. GSK și BMGF au declarat studiul un succes zdrobitor, iar presa populară a reprodus publicitatea fără nicio critică.

Puțini s-au deranjat să se uite la forma finală a studiului care dezvăluia că studiul a condus la 151 de decese și a cauzat “efecte adverse serioase” (e.g. paralizie, convulsii, convulsii febrile) la 1048 de copii din 5949 cu vârsta între 5-17 luni.

Povestiri similare au apărut în urma campaniei MenAfriVac, finanțată de Gates în Chad, unde rapoarte neconfirmate pretind că 50 din 500 de copii vaccinați forțat pentru meningită, au paralizat mai târziu.  Invocând abuzuri suplimentare, un ziar sud-african a declarat: “ noi suntem cobai pentru producatorii de medicamente”.

În India însă, implicarea colaborării BMGF cu Big Farma a ajuns în atenția publicului larg. În 2010, șapte adolescente de trib din Gujarat și Andhra Pradesh au murit după ce le-au fost administrate vaccinuri HPV (Human Papilloma Virus), parte dintr-un “studiu demonstrativ” finanțat de Fundația Gates și administrat de PATH. Vaccinurile, dezvoltate de GSK și Merck, au fost administrate la aproximativ 23.000 de fete cu vârsta cuprinsă între 10 și 14 ani, aparent pentru a le proteja împotriva cancerului cervical de care ar putea suferi la o vârstă înaintată.

Extrapolând datele studiului, medicii indieni au estimat că cel puțin 1200 de fete au suferit efecte adverse severe sau au dezvoltat boli autoimune, ca urmare a injecțiilor. Niciun examen de urmărire sau îngrijire medicală n-au fost oferite victimelor. Examinări ulterioare au dezvăluit încălcarea tuturor normelor etice: fete de la sat vulnerabile au fost practic presate să participe la studiu, părinții au fost hărțuiți să semneze formularele de consimțământ pe care nu puteau să le citească, de către reprezentanți ai PATH, care au dat asigurări false despre siguranța și eficacitatea medicamentelor. În multe cazuri, semnăturile au practic falsificate.

 

Premiile pentru cercetare acordate de WHO sunt finanțate de către CDC

 

Inutil de spus, cei care controlează sursele de finanțare stabilesc și ordinea de zi, dar și parametrii cercetărilor siguranței vaccinurilor. Prin urmare, literatura de cercetare vaccinală este coruptă în mod similar de conflicte de interese și [așa cum va fi demonstrat mai jos] fraudulos, studiile sponsorizate de CDC au fost deformate metodic pentru a promova o rată de vaccinare ridicată.

În același an în care IOM a emis raportul dubios despre timerosal, un articol despre vaccinurile DTP care conțin aluminiu a fost publicat în The Lancet (2004).[36] Referatul a fost sponsorizat de WHO; autorul principal a fost Dr. Tom Jefferson. Referenții au recunoscut defecte științifice serioase în studiile pe care le-au analizat:

“Raportarea slabă a condus la o pierdere substanțială de date, care a fost doar în parte evitată prin manipularea statistică a intervalelor de încredere în jurul estimărilor pentru un rezultat.”

 

“Per total, calitatea metodologică a studiilor incluse era scăzută.

Câteva rapoarte au dat detalii despre procesul de randomizare, alocarea de disimulare, motivul pentru retragere sau strategii de abordare a acestora în analiză. Incoerențe în raportare, lipsa de claritate asupra numărătorilor și numitorilor, variabilitatea definițiilor rezultatelor și lipsa definițiilor rezultatelor la pierderea multor date.”

În pofida gravei invalidări a studiilor analizate și lipsa unor dovezi valide științifice care să susțină concluziile “asigurătoare” asupra siguranței adjuvanților din vaccinuri – mai ales timerosal și aluminiu – Dr.Jefferson și colegii de la Cochrane au ajuns la o concluzie fabricată în scopul de a proteja politica de vaccinare guvernamentală și profiturile industriei (desigur) – așa cum au făcut-o și cei din grupul politizat IOM.

Este deprimant că un om de știință de talia lui Dr. Jefferson a recomandat că nu ar trebui să se întreprindă alte cercetări în ceea ce privește posibilul pericol al aluminiului din vaccinuri:

 

“ nu am găsit nicio dovadă că sărurile de aluminiu din vaccinuri ar cauza efecte adverse serioase sau de lungă durată. În ciuda lipsei de dovezi de bună  calitate, nu recomandăm întreprinderea altor cercetări pe acest subiect”.

nu sunt disponibile alte variante pentru a înlocui aluminiul, așa că retragerea pe motiv de siguranță ar afecta sever imunogenitatea și protecția vaccinurilor licențiate curente și ar amenința programele de imunizare la nivel global.” ( subliniere adăugată)

 

Aceasta este poziția guvernamentală/ a industriei: una care privește siguranța ca un impediment, mai degrabă decât ca un obiectiv primar. Această atitudine explică de ce cercetarea independentă a vaccinurilor, menită să examineze dacă sunt pericole ale vaccinări, este efectiv blocată de părțile interesate de vaccinuri conectate instituțional care controlează “știința” principală a vaccinurilor și canalele de informare. Din aceasta a rezultat o lipsă de date adecvate asupra toxicității ingredientelor vaccinurilor.

“Există o lipsă de date privind toxicologia și farmacocinetica acestor compuși. În ciuda acestui lucru, noțiunea că aluminiul din vaccinuri este sigur, pare a fi acceptată la scară largă. Cercetările experimentale, totuși arată în mod clar că adjuvanții din aluminiu au potențialul de a induce tulburări imunologice serioase la oameni. În special, aluminiul sub forma adjuvanților prezintă un risc pentru boli autoimune, inflamarea creierului pe termen lung și complicații neurologice asociate și poate astfel să aibe consecințe adverse și răspândite asupra sănătății.”[37] (Dr.Lucija Tomljenovic și Dr. Christopher Shaw ( Universitatea British Columbia)

Câteva exemple recente, [discutate mai jos] arată cum studii independente care dovedesc vătămari ca urmare a vaccinării sunt respinse de la publicare în reviste influente (cu mare impact) cu număr mare de cititori. În cazul cercetărilor care confirmă toxicitatea aluminiului din vaccinuri, editorii au folosit tactici de subminare pentru a întârzia, a reține, a retrage sau a încerca să suprime acest articole, chiar și atunci când co-autor era o autoritate recunoscută internațional.

[O căutare PubMed” toxicitatea aluminiului din vaccinuri” a găsit 153 de citări. Altă căutare: “ sindromul autoimun inflamator cauzat de către adjuvanți” a rezultat în 66 de citări. Appendix 11 din L’Affaire Wakefield este o bibliografie parțială care include cel puțin 6 studii științifice care au descoperit că aluminiul cauzeaza vătămări creierului. Va fi postat în curând]

Consiliul de consilieri științifici al Brighton Collaboration are strânse legături cu producătorii de vaccinuri: de exemplu, Dr. Daniel Salmon deservește consiliul consultativ pentru politica de vaccinuri Merck și este un puternic avocat al vaccinării obligatorii. El este autorul principal al Refuzul vaccinării, imunizare obligatorie și riscurile bolilor pe care le pot preveni vaccinurile, (NEJM 2009)

Dr Heidi Larson, de la Institutul Național pentru cercetare în sănătate (NIHR), Unitatea de cercetare pentru protecția sănătății în imunizare la Școala de igienă și medicină tropicală din Londra (LSHTM), unde conduce Proiectul de încredere în vaccinuri.

Dr. Larson este membru al Proiectului de încredere în vaccinuri (CSIS) [34] și al Consiliului strategic consultativ de vaccinare al Merk; este consultant privind încrederea în vaccin la GSK și primește fonduri de cercetare de la Wyeth și Berna; taxe de curs de la Sanofi și plăți pentru mărturii la Departamentul de Justiție privind mai multe cazuri de compensații ale vaccinurilor. Dr. Larson se ocupă de comitetele de organizare a datelor și siguranței asociate ale Novartis și Merck.

Ea este co-autorul unui studiu sponsorizat de Merck (2015) [37] pentru Center for Strategic & International Studies (CSIS) în Washington DC. Raportul oferă o perspectivă asupra culturii predominante a promotorilor de vaccin susținuți de industrie, care sunt total hotărâți să ducă acasă cu orice preț programul lor de vaccinare. Raportările durerilor severe, cronice și generalizate suferite de fete și femei tinere curg la agențiile de reglementare [38], dar aceste agenții de reglementare, CDC, EMA, JCVI, Brighton Collaboration, GAVCS, OMS – au respins cu hotărâre că ar exista o problemă serioasă. În Japonia au fost mai mult de 2000 de cazuri de efecte adverse raportate ale vaccinului HPV, dintre care 358 de vătămări ale vaccinului au fost considerate serioase în 2014.

Rezultate ale cercetărilor independente care raportează dovezi despre pericolul de siguranță al vaccinurilor sunt împiedicate să ajungă la public. Asemenea rapoarte sunt suprimate, denigrate sau retrase fie pentru motive nedezvăluite, fie pentru motive false;[66] oamenii de știință sunt pedepsiți [44] Recentul caz al asaltului orchestrat de președintele Comitetului Consultativ Global al Siguranței Vaccinării de la OMS asupra medicului patolog Sin Hang Lee este un exemplu.

 

Japonia  a devenit” ground zero”unde prăbușirea vaccinului HPV se desfășoară în văzul lumii

 

În Japonia, femeile tinere și fetele care au suferit dureri severe generalizate ca urmare a vaccinării cu vaccinul Gardasil  al Merck sau Cetvarix de la GSK au vorbit despre asta și s-au organizat. Problemele sunt dezbătute la audieri publice la care s-au făcut prezentări științifice de către experți medicali independenți care au validat suferința femeilor prin dovezi documentate ale suferințelor, cu dovezi documentate ale naturii durerilor severe având legătură cu vaccinul HPV. Varianta opusă a fost prezentată de către oamenii de știință aliniați politicii de vaccinare, ignorând plauzibilitatea științifică a probelor și declarând durerea ca o” reacție psihosomatică”[39]

Asemenea dezbateri publice nu au loc unde producătorii de vaccin dețin controlul informației siguranței vaccinării.

După o audiere publică (din februarie 2014) în cadrul căreia au fost prezentate dovezi științifice de către oameni de știință independenți [40], guvernul japonez nu numai că a renunțat la recomandarea sa de a vaccina fetele cu vaccinul HPV, Japonia a stabilit liniile directoare și clinici speciale pentru evaluarea și tratarea bolilor cauzate de către vaccinuri. Este un scenariu pe care Merck, GSK și părțile interesate de vaccinuri la nivel global sunt extrem de nerăbdatori de a le suprima.

Raportul CSIS comandat de Merck, având-o co-autor pe Dr. Larson prezintă o imagine a unui război total asupra mediatizării, iar nu asupra ratei ridicate de reacții adverse grave. Autorii recurg la tactica obișnuită de a discredita persoanele vătămate în urma vaccinării. Ei au respins efectele grave asupra sănătății fetelor și a tinerelor femei ca urmare a vaccinării, denumindu-le banale.

Raportul CSIS prezintă întrega chestiune ca pe o epidemie alimentată de zvonurile de pe internet și de cei care “ezită să se vaccineze”.

“În ultimul an, controversa în arena medicală și politica japoneză pe tema vaccinului HPV a atins publicul larg. Prin intermediul rețelelor de socializare și a evenimentelor mediatizate, grupurile anti-vaccinare au câștigat controlul asupra poveștii vaccinului HPV.”

 

Colaboratori globali în acțiune: distrug oameni de știință pentru a suprima dovezile incomode

 

Următorul caz demonstrează cum rețeaua globală guvernamentală/universitară și a părților interesate din industrie au suprimat informații despre cercetări științifice autentice și la nevoie se angajează în practici corupte pentru a contracara difuzarea informațiilor despre problemele siguranței vaccinării. Acest caz implică cercetări de laborator incomode asupra unor mostre de țesut prelevate post-mortem, care arată că vaccinul HPV era contaminat cu fragmente HPV ale unui ADN străin. Cazul implică și dovezi ( conținute în corespondența internă) ale practicilor înșelătoare ale funcționarilor instituțiilor de sănătate publică internaționale.

În ianuarie 2016, medicul patolog Sin Hang Lee, director al laboratorului medical Milfors, a trimis o scrisoare deschisă de reclamație Directorului General al OMS, Dr. Margaret Chan în care critică integritatea declarației GACVS asupra siguranței continuării vaccinării cu vaccinul HPV (emisă în martie 2014) și acuză abateri profesionale din partea următoarelor persoane (și sugerează că și alții ar putea fi implicați în mod activ), într-o schemă de a induce în eroare în mod deliberat ancheta experților japonezi asupra siguranței vaccinului virusului human papilloma (HPV) înainte, în timpul și după audierea publică din Tokio, din februarie 2014”:

Dr. Lee a contestat integritatea Declarației  GAVCS privind siguranța vaccinării continue împotriva HPV, emisă de Dr. Pless, acuzându-l că a prezentat în mod deliberat greșit cercetările științifice pentru a induce în eroare cititorii care nu sunt oameni de știință și pe cei care stabilesc politicile de vaccinare. Dr. Pless este acuzat că a confundat în mod deliberat două articole fără legatură între ele, care tratează două substanțe chimice diferite, scrise de autori diferiți, cu scopul aparent de a crea o țintă de atac. În plus, Dr. Lee notează că Declarața GACVS se sprijină pe un raport tehnic nepublicat vechi de 12 ani, scris de un “grup de participanți anonim , neoficial” (conform declarației CDC).

În fapt,

În 2011, Dr.Lee a descoperit că toate cele 13 mostre de Gardasil pe care le-a examinat conțineau fragmente ADN ale genei L1 HPV. A mai constatat că fragmentele de ADN HPV nu doar că aveau legătură cu adjuvantul aluminiu, proprietatea Merck, dar totodată a adoptat o conformație nonB, creând astfel o substanță nouă, de o toxicitate necunoscută. Dr.Lee crede că această conformație non-B este responsabilă de gama de boli autoimune cu care se confruntă fetele și tinerele femei ca urmare a vacinării cu Gardasil.

În 2012, Dr. Lee a depus mărturie în ancheta unui procuror privind moartea unei adolescente neozeelandeze la 6 luni după administrarea a 3 vaccinuri Gardasil. El și-a publicat apoi raportul de caz în jurnalul cu acces deschis Advances in Bioscience and  Biotechnology (2012). Dr. Lee a prezentat audierea publică din Tokio, din 2014, unde i-a contestat pe cei care pretindeau că tinerele femei nu au suferit în realitate de dureri severe, că sufereau de “reacții psihosomatice”. El a declarat:

“Nu cred că reacțiile psihosomatice pot cauza moartea subită în somn sau leziuni inflamatorii ale creierului demonstrate prin imagini RMN și histopatologia biopsiei cerebrale cu limfocite perivasculare, macrofage și demielinizare”.

După audierea publică, GAVC a emis o declarație (12 martie 2014) cu intenția de a discredita cercetările Dr. Lee, combinând cercetările sale cu cele ale altor oameni de știință prezenți la audierea din Tokyo. Acest caz ar fi trebuit în mod evident raportat în jurnalele medicale și în mass-media, iar acuzațiile ar fi trebuit să fie investigate. Publicațiile principale au tăcut; cazul a fost raportat doar în presa alternativă.[41]

 

Controversa vaccinului HPV erupe pe străzile din Columbia

 

În martie 2015, sute de părinți au mărșăluit pe străzile din Bogota solicitând tratament pentru fiicele lor care erau în stare gravă după a doua doză de Gardasil. Protestatarii au solicitat oficialilor din ministerul sănătății:

  1. Să asigure tratament adecvat pentru cele 800 de fete cunoscute ca afectate până la acea dată
  2. Suspendarea administrării vaccinurilor HPV în Columbia până când problemele de siguranță sunt rezolvate
  3. De a efectua studii adecvate pentru a determina cauza/cauzele efectelor adverse grave apărute după vaccinarea HPV
  4. Părinții au criticat Institutul Național al Sănătății din Columbia pentru declarația prin care acesta respinge legătura dintre vaccin și aceste boli, pe care o atribuie, la fel ca alte instituții colaboratoare, isteriei psihosomatice.

 

În orice caz, tinerele fete și părinții lor l-au avut de partea lor pe cel mai renumit expert în boli autoimune din lume. Dr.Yehuda Shoenfeld a șocat audiența celui de-al treilea Simpozion Columbian pe tema Autoimunității declarând că nu ar recomanda vaccinul HPV nici  pentru fiica sa. Când a fost întrebat despre teoria psihosomatică de masă folosită pentru a explica condițiile nou apărute la scurt timp după vaccinările împotriva HPV, Dr. Shoenfield a răspuns:

 

“Cu toate că este cunoscut faptul că există câteodată reacții de panică, mai ales printre femei, este foarte improbabil ca aceste simptome prezentate după administrarea vaccinurilor să fie datorate motivelor psihologice, mai ales dacă ținem cont că se întâmplă în diferite părți ale lumii, având aceleași semne și simptome.

 

Când am administrat vaccinul HPV șoarecilor, au avut aceleași simptome ca cele ale fetelor afectate. Nu cred că șoarecii se îmbătau reciproc. Ca orice alt medicament prescris unui pacient, trebuie să luăm în considerare dacă anumite vaccinuri sunt necesare. Dacă efectele negative depășesc beneficiile, vaccinul nu ar trebui prescris”.

 

Dr. Shoenfeld a declarat apoi că în Columbia sute de copii suferă de boli autoimune care au apărut imediat după vaccinarea HPV:

 

“ Dacă există un caz, sau o avalanșă de cazuri, ar trebui investigate în mod corespunzător. A spune că este ceva psihologic sau viral nu este destul. E nevoie de oameni de știință din diferite domenii pentru a efectua o analiză.

 

Credem că aluminiul este o substanță toxică pentru creier. Se acumulează continuu săptămâni și luni de zile. Este ca un cal troian pentru creier. Aluminiul este o neurotoxină. Cercetări experimentale arată în mod clar că adjuvanții din aluminiu au potențialul de a induce tulbururări imunologice grave la oameni. În special, adjuvanții din aluminiu constituie un risc pentru autoimunitate, inflamarea creierului și complicații neurologice pe termen lung și de aceea pot avea consecințe profunde și răspândite asupra sănătății.”

 

În iulie 2016, un grup de victime a intentat un proces cu mai mulți reclamanți la tribunalele districtuale din Tokyo, Nagoya, Osaka și Fukuoka împotriva guvernului japonez și a celor două companii care au produs aceste vaccinuri.

În plus, în luna decembrie a aceluiași an, victime adiționale s-au alăturat procesului, numarul reclamanților ajungând la 119 (Indian Journal of Medical Ethics, 2017).

 

Editorii de reviste cu conflicte de interese financiare au o putere enormă

 

Două studii confirmă că: majoritatea editorilor revistelor medicale de top primesc plăți din industrie (Retraction Watch, Nov.2017). Următorul caz este un exemplu privind modul în care canalele de publicare bine controlate au corupt complet știința. Cazul demonstrează marile greutăți pe care le întâmpină oamenii de știință independenți care nu și-au vândut integritatea celui care plătește mai mult.

Studiul, Anormalități comportamentale la șoareci tineri de sex feminin după administrarea adjuvanților din aluminiu și Vaccinul Gardasil împotriva virusului papilloma uman (HPV), a fost efectuat în Israel. Autorul principal, profesorul Yehuda Shoenfeld,  este o autoritate recunoscută internațional, care este considerat a fi stâlpul în domeniul autoimunității. Studul a fost publicat în revista Vaccine în ianuarie 2016. A fost retras sumar o lună mai târziu, la ordinul editorului șef, Gregory Poland. [42]

Conflictele de interes direct ale Dr. Poland includ cele dezvăluite pe site-ul clinicii Mayo:

Dr.Poland este președintele comitetului de evaluare a siguranței pentru studiile de vaccinare experimentale efectuate de către Merck Research Laboratories. Dr.Poland oferă consiliere consultativă pe tema dezvoltării noului vaccin de către Merck & co.Inc [Dr. Robert Chen e editor șef al revistei Vaccine]

Înainte de retragerea de către editorul șef al revistei Vaccine, articolul a zăcut 8 luni la Jurnal of Human Imunology și a fost apoi respins de către editoul șef al revistei Dr. Michael Racke. Potrivit Academiei Americane de Neurologie:

Dr. Racke a primit compensare personală pentru activitățile de consultanță pentru EMD, Serone, Novartis, Roche Diagnostics Corporation, Genentech și Amarantus.”

[EMD Serono, Inc. este subsidiară a Merck KgaA, Darmstadt, Germania].

  • Cum de nu a stârnit strigăte puternice de incorectitudine această relație incestuoasă? Aceste respingeri ale editorilor care au avut un profund interes financiar de a proteja rata de vaccinare, ale căror interese financiare erau interconectate cu cele ale producătorilor de vaccin fără nici un protest din partea comunității academice științifice. În schimb, aceste respingeri au fost urmate de atacuri vicioase îndreptate împotriva câtorva oameni de știință de către echipele cibernetice ale industriei, angajate să atace oameni de știință independenți ale căror cercetări cinstite contrazic “ortodoxia” vaccinurilor / aceasta e văzută ca o erezie în măsura în care reprezintă o amenințare financiară. [46]

Dezbaterea despre siguranța vaccinurlor HPV a fost subiectul unui documentar pe TV2 Danemarca, difuzat în martie 2015. Autoritățile sanitare și medicale daneze au cerut Agenției Europene pentru Medicamente să evalueze daca există o legătură de cauzalitate între vaccinările HPV și sindromul durerii cronice regionale (CRPS) și/sau sindromul tahicardiei ortostatice posturale (POTS).

În raportul său publicat, EMA absolvă vaccinul și denigrează descoperirile clinice prin Dr. Louise Brinth și colegi de la Spitalul Frederiksberg , a cărei retrospectivă serie de cazuri a 39 de pacienți, a fost publicată în International Journal of Vaccines and Vaccination (2015).

Dr. Peter Gotzsche, director al Nordic Cochrane Center și autor al: Medicamente mortale și crimă organizată: cum a corupt Big Pharma sănătatea, a avut un rol principal în bătălia pentru adevărul despre vaccinurile HPV. În mai 2016, Dr. Gotzsche și colegii săi o scrisoare nimicitoare de reclamație Agenției Europene pentru Medicamente (EMA), provocând foarte mult legitimitatea acestei agenții.

Scrisoarea menționează incapacitatea EMA de a respecta Tratatul UE și Carta mandatând “deschiderea [pentru] a permite cetățenilor să participe”; eșecul său de “ a se ridica la standarde științifice și profesionale…când evaluează știința și informațiile legate de siguranța vaccinurilor HPV.” Și scrisoarea citează inegalitatea mare dintre secretul EMA, raportul intern despre siguranța HPV (p256) și cel oficial inducând în eroare raportul EMA care discreditează și deformează dovezile clinice care documentează pericolul grav pentru sănătate ca urmare a vaccinării HPV:

 

“Raportul oficial de 40 de pagini al EMA este înșelător, deoarece dă impresia cetățenilor că nu este niciun motiv de îngrijorare în legătură cu siguranța vaccinurilor și că experții consultați de către EMA sunt de acord în privința asta.. Totuși, raportul intern EMA dezvăluie că au fost câțiva experți care au avut părerea că vaccinul nu ar fi sigur și au invocat cercetări suplimentare, dar în raportul oficial nu a existat nimic despre acest lucru.”

 

“Raportul oficial EMA dă impresia unei respingeri unanime a vătămărilor suspectate. În orice caz,, doar șapte luni mai târziu, EMA a rezolvat” “acea relație cauzală între sindromul de amețeală și oboseală, sindromul tahicardiei ortostatice posturale (POTS) și Gardasil [unul dintre vaccinurile HPV] nu poate fi nici confirmată, nici negată.””

Scrisoarea menționează modul operativ, secretos al EMA; mandatele, acorduri de confidențialitate de lungă durată semnate de purtători de cuvânt ai EMA și experți științifici. Eșecul EMA de a evalua siguranța vaccinurilor în concordanță cu procedurile științifice legitime; eșecul de a identifica experții selectați de către EMA; încrederea EMA în evaluările siguranței propriilor produse ale producătorilor de vaccinuri, ignorând “uriașul lor interes financiar”; și scrisoarea menționează conflicte de interese financiare nedezvăluite ale administratorilor EMA și conflictele de interese ale purtătorilor de cuvânt pe care EMA se bazează pentru evaluări de siguranță.

  • Gotzsche afirmă că: “Tot materialul disponibil despre vătămări suspecte ale unei intervenții publice asupra sănătății copiilor ar trebui sa fie accesibilă oricui”.

Ar trebui să fie îngrijorător pentru Dr.Gotzsche și ceilalți care susțin dreptul publicului la evaluări oneste ale siguranței intervențiilor medicale că documentele interne CDC dezvăluie că oficialii CDC au ascuns intenționat date despre vătămări grave suspecte ca urmare a administrării vaccinurilor multi-virus sugarilor în concordanță cu programele CDC de vaccinare a copiilor.

 

O cultură coruptă este descoperită în corespondența e-mail internă CDC

 

Corespondența internă dintre oficialii CDC și autorii studiilor epidemilogice daneze dezvăluie o cultură a corupției. Intenția oficialilor CDC de a proteja vaccinurile și programul de vaccinare a copiilor- inclusiv studiile epidemiologice externe dubioase care nu au nicio relevanța pentru expunerea copiilor americani la vaccinare. Aceste documente confirmă că CDC și oamenii săi de știință sponsorizați au recurs la tot felul de subterfugii și înșelăciuni, în efortul lor concertat de a submina evaluările de siguranță de bună credință.

Dr. Edward Yazbak, [46] un pediatru, referindu-se la studiile epidemiologice CDC: “doar o distracție. Ei speră să îngroape dovezi ale pericolului vaccinurilor. În același timp, ei au purtat o campanie de dezinformare pretinzând ca ratele de Autism/ASD care cresc vertiginos se datorează unor diagnostice mai bune.”

Un schimb de emailuri (2001) între Dr.Versraeten, Dr. Chen și Elizabeth Miller (consultant epidemiologic al OMS. Anterior, ea a condus Departamentul de Imunizare britanic 15 ani) discutau asupra diferențelor naționale în expunerea sugarilor la timerosal. Toți au recunoscut că programul de vaccinare american expune sugarii americani la doze mai mari de timerosal decât pe cei europeni, inclusiv cei englezi. Ei au recunoscut apoi ca sugarii danezi expuși la timerosal  nu se apropie de expunerea de expunerea bebelușilor americani- bebelușii danezi primind cu 75% mai puțin timerosal decât cei americani. Acea diferență în expunerea la vaccinuri îmbogățite cu mercur face ca studiile daneze non-comparabile copiilor americani și de aceea nu au valoare pentru a constata riscul reprezentat de vaccinurile îmbogățite cu mercur.

  • Oficialii CDC au ignorat incompatibilitatea expunerii sugarilor danezi cu cea a sugarilor americani la doze de thimerosal cu 75% mai mari; în ciuda nepotrivirii, ei au ales Danemarca ca populație comparativă de studiu.

Oficialii CDC au selectat o rețea daneză de oameni de știință care erau fie angajați ai producătorului de vaccinuri danez Staten Serum Institut (SSI) fie lucrau la instituții strâns legate de SSI, cum ar fi Centrul Epidemiologic Danez și Universitatea Aarhus. Detaliile despre modul în care rezultatele studiilor au fost premeditate sunt dezvăluite în corespondența email internă CDC.

  • Studiile daneze au fost fabricate pentru a da dovada nevinovăției pentru a compensa dovezile Dr. Versraeten, care documentau un risc tulburător de autism al timerosalului, iar ele au fost fabricate pentru a respinge sugestia Dr. Wakefield despre o legătură între autism și MMR.

 

CDC ignoră rezervele științifice pe care le are Dr. Versraeten când compară “merele” cu “perele”

 

Dr. Versraeten și-a exprimat îngrijorarea în legătură cu lipsa de onestitate a oamenilor de știință într-un email (datat 14 iulie 2000) adresat profesorului Harvard, Dr.Philippe Grandjean, un expert în toxicitatea metalelor grele (copii adresate lui Chen, DeStefano și altor patru cercetători CDC) declarând:

“Privind această problemă timerosal, mulți experți nu par preocupați să compare merele cu perele… Nu-mi doresc să susțin lobby-ul anti-vaccin și sună ca și cum aș fi convins că timerosalul este sau nu nociv, dar cel puțin simt că ar trebui să folosim argumente științifice solide și să nu lăsăm standardele noastre să fie dictate de dorința noastră de a respinge o teorie neplăcută.”

Oficialii CDC au căutat să obțină rapoarte care să dea aparența unei dovezi științifice că timerosalul, mercur pe bază de aditiv pentru vaccinuri este sigur, că MMR e sigur și că vaccinurile nu cauzează autism.

Dr. Diane Simpson, însărcinată cu obținerea unei dovezi pentru a compensa riscul timerosalului demonstrat dr Dr. Versraeten [46], a călătorit în Danemarca în 2001, unde s-a întâlnit cu o rețea de oameni de știință danezi. CDC a furnizat zeci de milioane de dolari pentru a subvenționa o echipă daneză de la Universitatea Aarhus din Danemarca. Gestionarea subvențiilor a fost încredințată psihiatrului Poul Thorsen, care a fost un om de știință “invitat” al CDC în 1990.

La recomandarea lui Thorsen, Simpson a recrutat-o pe Dr. Kreesten Madsen, o candidată la doctorat, care a fost numită ca autor principal al mai multor studii pivot daneze. În orice caz, principalul om de știință care a fost co-autor al acestor studii  a fost, de fapt, Thorsen.

Dincolo de influența continuă  a CDC-ului fraudulos și studiile epidemiologice daneze sponsorizate de CDC, Thorsen a fost un participant într-un grup de lucru consecvent al Asociației Americane de Psihiatrie care a dus la controversata redefinire a criteriilor de diagnosticare a autismului în DSM-5. Thorsen a influențat “biblia” de diagnosticare psihiatrică; noile criterii reduceau substanțial prevalența autismului.

Într-un alt email adresat Dr. Chen (2001), Dr.Versraeten și-a exprimat dubiile în legătură cu fiabilitatea Bazei de date pentru practică de cercetare (GPRD) [48], pe care numeroși autori [49] se bazează în continuare pentru a susține ideea că “nu există nicio dovadă a unei relații de cauzalitate între timerosal și autism.”

 

“Cred că sunt importante două probleme în evaluarea forței potențiale a studiului GPRD: 1. Expunere maximă; 2. Controale imparțiale.

Nu sunt sigur că GPRD este de încredere așa încât expunerea minimă să fie într-adevăr expunere minimă și nu deficiențe în baza de date. Urăsc să spun asta, dar având în vedere aceste preocupări, poate că nu merită să facem asta, la urma urmei. Pe de altă parte, poate că subvențiile de la [OMS] pot fi acordate lui Herald în Suedia pentru a continua testele DtaP.” (26 iunie 2001)

 

Criticile Dr. Versraeten au alarmat-o pe Dr. Elisabeth Miller, care și-a exprimat îngrijorarea (într-un email către Chen): “Trebuie să dau banii GPRD de la OMS înapoi?”

Studiul VSD al CDC condus de către Dr. Versraeten, a suferit o serie de manipulări de protocol și trucuri statistice cu intenția de a elimina acel 7.6 risc relativ crescut de autism după expunerea la timerosal.

În timpul “evoluției” pe parcursul a patru ani, concluzia originală a studiului – un factor de risc crescut de 7.6 – un risc indicat de către Dr. Versraeten în 1999- “pur și simplu nu va dispărea”- a fost redus sistematic la fiecare fază, într-o serie de 5 modificări de protocol – chiar și după plecarea lui de la CDC la GSK în iunie 2001. În faza a doua, expunere sugarilor la timerosal a fost comparată la 3 luni și nu la o lună – când sugarii erau cel mai vulnerabili. Cele 400.000 de înregistrări de la 4 HMO au fost reduse la 124.170 la 2 HMO cu adăugarea înregistrărilor de la Harvard Pilgrim HMO – care folosea coduri de diagnostic diferite decât celelalte două ( și a cărui acuratețe a înregistrărilor era îndoielnică).

 

Aceste modificări au redus riscul relativ la 2.48. În faza a treia, criteriul vârstei pentru copiii incluși a fost schimbat de la (0 la 6 ani) la (0 la 3 ani). O eliminare la vârsta de 3 ani a eliminat un număr important de copii care au fost diagnosticați ulterior, dar nu au fost incluși în raportul publicat.

 

Pediatrics

Siguranța vaccinului caare conține thimerosal: un studiu în două etape a bazei de date de întreținere computerizată

Thomas Versraeten, Robert L. Davis, Frank DeStefano, Tracy A. Lieu Philip H.Rhodes, Steven B Black, Henry Shinefield, Robert T. Chen și pentru siguranța vaccinurilor echipa de date

Pediatrics 2003; 112; 1039-1048

 

Această informație este actuală la 14 februarie 2005

 

 

Dr. Coleen Boyle a recunoscut “neraportarea flagrantă” într-un email intern trimis lui Dr. Frank DeStefano (aprilie 2000):

“Pentru mine, marea problemă sunt cazurile lipsă – și cum asta se referă la expunere. În mod clar este o raportare flagrantă… Luând în considerare faptul că vârsta medie de diagnosticare a autismului în baza de date VSD a fost de la 44 la 49 de luni este ușor de observat că aproape jumătate din copiii din baza de date erau prea mici pentru a fi diagnosticați.”

Această eliminare dubioasă a rezultat în reducerea riscului relativ la 1.69. Un manuscris a fost prezentat spre publicare, dar a fost respins de către revista “Epidemiology”. Încă două “modificări” au șters de tot existența riscului. Studiul a fost apoi prezentat spre publicare revistei “Pediatrics” (2003) [50]. Constatările nelegitime manipulate ale studiului care exonerau timerosalul au fost publicate la scară largă.

În octombrie 2003, Dave Weldon, membru al Congresului, doctor, a trezit îngrijorare serioasă printr-o scrisoare trimisă Directorului CDC, Julie Gerberding, menționând probleme specifice subminând integritatea științifică a studiului pediatric CDC și influența nejustificată a CDC asupra raportului IOM:

“O revizuire a acestor documente m-a lăsat foarte îngrijorat că mai degrabă decât să căutăm să înțelegem dacă câțiva copii au fost sau nu expuși la doze nocive de mercur prin vaccinurile pentru copii din anii 1990, ar fi putut exista o utilizare selectivă a datelor, pentru a face să dispară asocierile din cele mai vechi studii.

În plus, autorul principal al articolului, Dr. Thomas Versraeten a lucrat pentru CDC până când a plecat acum doi ani în Belgia pentru a lucra pentru GlaxoSmithKline (GSK) un producător de vaccinuri, care riscă să fie tras la răspundere pentru TCV (vaccinuri care conțin timerosal). Încălcând propriile standarde de conduită, pediatrii nu au dezvăluit acest lucru.[conflict de interese grav]

În revizuirea studiului, există puncte de date unde copiii cu expunere ridicatà la neurotoxina mercur au avut mai puține tulburări de dezvoltare. Acest lucru îmi demonstrează că manipularea excesivă a datelor poate conduce la rezultate absurde.”

Corespondența email internă dezvăluie la CDC o cultură a intenției de a proteja vaccinurile și programul de vaccinare al copiilor “cu orice preț”. Această cultură a fost subiectul unei continuări a scrisorii membrului Congresului, Weldon către Directorul CDC, Dr.Julie Gerberding: “Ceva e putred și nu doar în Danemarca”. Rrep Dave Weldon, Doctor, 2004 (ianuarie 2004):

“ De prea mult timp, cei care conduc programele noastre naționale de vaccinare i-au privit pe cei care au efecte adverse, inclusiv pe cei cu efecte adverse grave ca fiind costul de a face afaceri… Mi se pare și nu doar în calitate de membru al Congresului, dar și ca medic că unii oficiali din NIP CDC ar mai fi interesați de o campanie de relații publice decât de aflarea adevărului despre timerosal” [51]

Neîncrederea publică în constatările guvernamentale asupra siguranței vaccinurilor este validată în dovezile documentate care arată că rapoartele sponsorizate publicate de CDC sunt produsul unei fraude științifice încălcând cerințele kegale, normele etice și abuzurile oficialilor de rang înalt ai CDC.

  • În 2011, Poul Thorsen a fost inculpat de un juriu federal, fiind acuzat de 22 de infracțiuni de fals, spălare de bani, delapidare, printre altele, după care a fugit în Danemarca și rămâne un fugar de justiție.
  • În 2012, el a fost adăugat pe lista Inspectorului General al “celor mai căutați” criminali.

Cel puțin,  acțiunile penale documentate ale lui Thorsen în mod clar pun sub semnul întrebării validitatea rapoartelor epidemiologice daneze sponsorizate de CDC, a cărei influență  nemăsurată continuă să pătrundă literatura vaccinurilor și politicile de vaccinare. Totuși, comunitatea academică și revistele medicale – cu excepția “Nature Online” – au menținut tăcerea asurzitoare – chiar dacă dovezile fraudei și infracțiunile comise de principalul cercetător al studiilor daneze au fost dezvăluite.

Ce a mai fost de asemenea, dezvăluit prin intermediul corespondenței interne, este faptul că oficialii CDC au complotat cu echipa daneză a lui Thorsen în înșelăciune și fraudă când pregăteau pentru publicare studiile de cercetare a autismului.

În ianuarie 2011, editorul șef al BMJ, Dr. Fiona Godlee a reaprins și intensificat campania împotriva lui Andrew Wakefield, lansând un atac fără precedent care a declarat cercetările lui “frauduloase” și pe Dr. Wakefield vinovat de “fraudă elaborată”.

 

A fost momentul atacului BMJ împotriva Dr.Wakefield o coincidență?

 

Atacul BMJ a fost lansat chiar în momentul în care s-au descoperit dovezi concludente ale unei fraude științifice cuprinzătoare și elaborate în documentele interne  CDC. Aceste documente i-au furnizat de asemenea Inspectorului General al SUA dovezi despre elaborarea infracțiunilor comise de Poul Thoursen, medic (numit “stăpân al manipulărilorîntr-o carte de James Grundvig, 2016). Thorsen a fost principalul investigator ale studiilor pivot daneze sponsorizate de CDC care declarau că nici timerosalul, nici MMR-ul nu reprezintă un risc pentru autism.[52]

 

CDC se bazează pe aceste studii pentru a respinge dovezi ale riscurilor grave pe care le reprezintă timerosalul  MMR-ul pentru copiii mici.

 

Atacul BMJ condus de editorul șef a fost lansat exact când ancheta penală a lui Thorsen a fost finalizată și înaintată Marelui Juriu, care a rezultat în formularea a 22 de capete de acuzare penală împotriva lui Thorsen, în aprilie 2011.

  • În timp ce frauda extinsă și abuzul lui Poul Thorsen au fost justificate prin dovezi, acuzația de fraudă a Dr. Godlee împotriva lui Andrew Wakefield a fost făcută fără vreo urmă de dovadă.

Corespondența internă documentează că studiile daneze sponsorizate de CDC au fost destinate și manipulate pentru a furniza o exonerare predeterminată a timerosalului ca și cauză declanșatoare a autismului. Autorii au furnizat “dovezile”pe care le căuta CDC ( și a plătit milioane de dolari pentru a o obține), în efortul său de a înabuși suspiciunile publice că o epidemie de autism ar fi declanșată de (a) vaccinuri îmbogățite cu mercur (timerosal) și/sau (b) vaccinul combinat rujeolă/oreion/rubeolă (MMR).

 

Fundația pentru asigurările publice ale CDC care arată dovezi “concludente” care arată că vaccinurile, cu mercur sau fără sunt sigure, se bazează pe studii frauduloase și invalide.

 

Cele șase studii daneze sunt:

  • Madsen KM, Hviid A, Vestergaard M, Schendel D, Wohlfahrt J, Thorsen P,Olsen J, Melbye M, New England Journal of Medicine, 2002;
  • Hviid A, Stellfeld M, Wohlfahrt J, JAMA 2003;
  • Madsen KM, Lauritsen, MB, Pedersen CB, Thorsen P, plesner AM, Andersen PH și Mortensen PB, Pediatrics, 2003;
  • Stehr-Green P, Tull P, Stellfeld M, Morterson PB, Simpson D. American Journal of Preventive Medicine, 2003;
  • Larrson Hj, Eaton WW , Madsen KM, Vestergaard M, Olesen AV, Agerbo E, Schendel D, Thorsen P,Mortensen PB. American Journal of Epidemiology, 2005;
  • Lauritsen MB, Jorgensen M, Madsen KM, Lemcke S, Toft S, Grove J, Schendel DE, Thorsen P, Journal of Autism and Developmental Disorders 2010

Autorii “studiului MMR definitiv Madsen” au trimis o scrisoare editorului șef al The New England Journal of Medicine (2002) [53] pentru a-l convinge să accepte studiul spre publicare. Ei au evidențiat valoarea politică a studiului lor și au pretins că studiul lor îl respinge pe Wakefield și furnizează sprijin puternic pentru programul de vaccinare MMR:

 

“ S-a sugerat că vaccinul  pojar-oreion-rubeolă (MMR) ar putea cauza autism. Dacă ar fi adevărat, acest lucru ar putea periclita programul de vaccinare al copiilor.

 

Dezbaterea a fost inițiată de cercetători în Marea Britanie [Wakefield] care a furnizat dovezi sugestive ale unei asocieri între vaccinul MMR și autism…

În plus, Uhlmann a publicat recent un studiu în cadrul căruia s-a găsit pojar în intestinul pacienților cu tulburări de comportament, dar nu eu controlez. Până acum, niciun studiu nu a avut suficientă putere pentru a aborda subiectul.. Studiul nostru nu a  sprijinit asocierea dintre vaccinarea MMR și autism și simptomele autismului”. [accent adăugat]

Evident, editorul, Dr. Jeffrey Drazen, a fost convins și articolul a fost publicat în NEJM (2002). Dr.S. Suissa, un epidemiolog de la Universitatea McGill a pus sub semnul întrebării analiza statistică din acest studiu bazat pe o populație mare. Totuși, scrisoarea lui către editor nu a fost publicată. În 2004, Gary Oldman, doctorand și F Edward Yazbak, doctor, și-au prezentat criticile științifice detaliate ale aceluiași studiu; criticile lor nu au fost publicate în NEJM; și au fost publicate în Journal of American Psysicians and Surgeons.

  • Emailurile dovedesc modul în care au fost manipulate studiile daneze pentru a exonera vaccinul MMR și timerosalul din vaccinuri. Ei au clasificat greșit copiii, mascând asocierea cu autismul și au șters porțiuni de date. Acest lucru constituie fraudă.

 

Membrii CDC care au complotat la înșelăciune și fraudă includ:

 

Dr.Coleen Boyle, Dr.Yeargin-Alsopp, Dr. J Wojcick, Dr. D. Schendel

 

Dr. Coleen Boyle, Director al Centrului Național pentru Defecte din Naștere și Dizabilități de Dezvoltare [Boyle a fost investigatorul principal al anchetei Congresului asupra agentului portocaliu în 1984-1987. Ea și echipa sa au raportat ca nu există “nicio asociere” între dioxina defoliantă și inventarul cancerelor și bolilor autoimune care au îmbolnăvit zeci de mii de soldați din trupele americane. Exonerarea sa a agentului portocaliu i-a lipsit pe acei veterani de compensații].

 

Dr. Marshalyn-Yeargin-Allsopp, Director al Filialei Dizabilități de Dezvoltare; Dr. Joanne Wojcik, Biroul de Achiziții publice și subvenții, CDC; Dr. Diana Schendel, epidemiolog, a fost cercetător principal direct implicat în proiectul danez. A fost mult timp iubita lui Thorsen, a fost co-autor al mai mult de trei duzine de studii cu Thorsen, inclusiv studiul “definitiv” NEJM (2002). În 2009, a fost mustrată oficial pentru conflictul pe care îl reprezenta relația sa intimă. În 2014, s-a mutat în Danemarca, ocupând un post în departamentul epidemiologic al Universității Aarhus.

 

Corespondența internă furnizează o înregistrare care arată că autorii cunoșteau că rezultatele pe care le-au raportat în Pediatrics (2003), erau contrazise de datele din registrul psihiatric danez. Datele reale au confirmat că, ca urmare a eliminării timerosalului în 1992, “incidența și prevalența” ratei autismului în Danemarca a scăzut. [54]

 

Studiul, “Timerosalul și apariția autismului” a fost publicat în revista Pediatrics (2003). Primul autor numit a fost Madsen; în orice caz, investigatorul principal a fost psihiatrul Poul Thorsen și o echipă de de șase co-autori de la Universitatea Aarhus. Studiul a fost prezentat ca o analiză a registrului psihiatric daez din 1971-2000. Aparent, scopul declarat al studiului a fost de a determina dacă eliminarea timerosalului din vaccinurile pentru copii (în 1992) a scăzut incidența autismului.

Raportul pe care l-au înaintat spre publicare susținea că prevalența autismului în Danemarca a crescut după ce timerosalul a fost eliminat din vaccinurile pentru copii în 1992. Figura 1 din raportul publicat în Pediatrics arată o creștere de 20 de ori a autismului. Autorii au declarat:

 

“ Din 1991 până în 2000, incidența (autismului) a crescut și continuă să crească după eliminarea timerosalului din vaccinuri, crescând inclusiv printre copiii care s-au născut după întreruperea timerosalului… Întreruperea vaccinurilor care conțin timerosal în Danemarca în 1992 a fost urmată de o creștere a incidenței autismului. Datele noastre ecologice nu sprijină o corelare între vaccinurile care conțin timerosal și incidența autismului.”

 

În ciuda neverosimilității acestei corelații, nimeni din instituția medicală nu a pus sub semnul întrebării sau examinat critic acest studiu sau oricare dintre studiile daneze. Prima critică detaliată a studiului pediatric Madsen/Thorsen (2003) a fost cea a lui Mark Blaxill; a fost postată pe Safe Minds, în septembrie 2003. Blaxill, care este analist de afaceri, nu un om de știință medicală a identificat incoerențele din raportul anterior (NEJM, 2002) ale acelorași autori danezi care au utilizat același set de date.

 

Analiza lui Blaxill a arătat că, concluziile revendicate în raportul Pediatrics au fost invalidate de către metodologia lor părtinitoare. Blaxill a identificat metodele științifice nelegitime pe care autorii le foloseau pentru a ajunge la “concluziile” predeterminate sponsorizate de CDC prin care exonerau vaccinurile și timerosalul. El a făcut asta- chiar și fără beneficiul incriminării documentelor interne CDC care furnizau dovezi ale fraudei.

  • Criterii incoerente de includere: înainte de 1993, numai cazurile de autism din spitale au fost raportate în registrul danez; reprezentând doar 10% din cazurile de autism. Ca urmare a eliminării timerosalului din vaccinurile pentru copii în 1992, pacienți dintr-o mare clinică de ambulatoriu din Copenhaga au fost adăugați. Dar autorii au exclus aceste cazuri din raport. În 1995, a fost introdus un nou registru danez pentru a include toți pacienții din ambulatoriu. Acestea existând, înainte, pacienții neînregistrați erau numărați de către investigatori ca fiind noi- crescând astfel artificial numărul de cazuri de autism semnificativ.
  • Criterii incoerente de diagnostic : în 1994, Danemarca a schimbat criteriul de diagnosticare al autismului din “psihoză proto-infantilis” la unul mai comun utilizat “ autismul copilăriei” pentru a determina un diagnostic. Criteriul de diagnosticare solicităca autismul să fie identificat înainte ca un copil să împlinească trei ani. Dar autorii au prezentat greșit cazurile noi din ambulatoriu – mulți dintre care erau copii cu vârste între 7 și 9 ani ca fiind “noi diagnosticați”.
  • Ștergerea datelor: autorii au șters de asemenea datele din întreg anul 2001 a copiilor cu vârsta de șapte ani din raportul final publicat. Acest lucru constituie flagrant fraudă de cercetare. Blaxill a mai invalidat experiența daneză a expunerii la mercurul din vaccinuri ca nefiind un comparator potrivit:

“ Contextul pentru expunerea de timpuriu la mercur a fost complet diferit în Danemarca, în comparație cu orice altă țară, și în special comparat cu Statele Unite sau Marea Britanie, unde ratele de autism sunt urmărite mai îndeaproape. Raportul danez descrie o lume diferită expusă vaccinării și ignoră expunerile existente astăzi care nu erau existente în Danemarca în anii 70. Atacul autismului a fost asociat în mod fiabil expunerii la viruși.

În cazurile în care expunerea crescută la timerosal au însoțit creșterea autismului, numeroși factori de confuzie adiționali au fost prezenți și nu au fost prezenți în Danemarca. Între 1970-1992, singurul vaccin pentru copii administrat în Danemarca până la 5 luni a fost vaccinul monovalent pertussis. În Statele Unite, în anii ’90, copiii au fost expuși la doze multiple de vaccinuri pentru difterie, pertussis, tetanos, poliomielită, hepatita B și hemofilie (HIB) înainte de vârsta de 5 luni.

În Marea Britanie, injecțiile înainte de 5 luni includ doze multiple de vaccinuri pentru meningita C, poliomielită, difterie, tetanos, HiB și pertussis. Ratele de autism în creștere au fost însoțite de expunerea de timpuriu la timerosal, datorită schimbărilor din program, noilor expuneri la vaccinurile MMR și HiB și procedurilor stringente de respectare a timpului. Danemarca nu administra imunoglobulină Rho D conținând timerosal în timpul sarcinii.”

  • Acesta este studiul pivot pe care CDC s-a bazat ca fiind o “dovadă științifică” a nevinovăției timerosalului.

 

Singurele analize critice în profunzime a studiilor daneze Madsen/Thorsen au fost ale grupurilor de avocați pentru siguranța vaccinurlor [55], a oamenilor de știință independenți [56] și a surselor de știri alternative[57]:

 

Dar aceste critici valide care analizează metodologia studiilor daneze nu au reușit să aibă “impact mare” asupra revistelor unde au fost publicate studiile daneze. Analizele independente au fost ignorate de către instituțiile medicale, dar și de presă.

 

  • Îngropând criticile, acest studiu nu s-a bucurat doar de “prelungirea perioadei de acceptare: a influențat rezultatele Comitetului IOM pentru revizuirea siguranței imunizării din 9 februarie, 2004 și a influențat sabotarea litigiului MMR în Marea Britanie[49]

În 2014, o revizuire a unui grup de oameni de știință independenți au examinat cele șase studii pe care CDC a continuat să le menționeze ca dovezi în sprijinul revendicărilor sale, anume că nu există “ nicio relație între vaccinurile care conțin timerosal și ratele de autism la copii” a fost publicat în Biomed Research International. [57] Dr. Brian Hooker și colegii săi au identificat mai mult de 165 de studii publicate care resping revendicările CDC.

  • Din cele 165 de studii, 16 studii au examinat în mod special efectele timerosalului la sugari/copii. Printre efectele adverse, studiile au documentat, ca urmare a expunerii la timerosal, un deces, 4 reacții alergice, 5 malformații, 6 reacții autoimune, 8 întârzieri de dezvoltare,9 tulburări de dezvoltare neurologică, inclusiv ticuri, întârzieri de vorbire, întârzieri delimbaj, ADHD și autism.

 

Politica de vaccinare CDC a copiilor se bazează pe negarea existenței dovezilor care dovedesc pericolele de siguranță reprezentate de vaccinurile din Programul de Vaccinare al CDC. CDC și-a folosit influența printre  jurnaliștii din revistele medicale de “mare impact”, care au respins studiile științifice care contraziceau mantra sfântă a siguranței vaccinurilor. Cu toate că studii științifice care dovedesc efectele dăunătoare grave ale vaccinurilor s-au înmulțit în literatura științifică, CDC și acei editori ai revistelor de “mare impact”, invocă autoritatea lor de a declara: “ nu există nicio dovadă de risc a timerosalului sau MMR-ului.”

 

  • “O încredere prostească în autoritate este cel mai mare dușman al adevărului”- Albert Einstein

 

Recursul la autoritate este o atitudine reminescentă a mișcării eugenice americane, când oficialii de sănătate publică și academicieni de la universități de elită au îmbrățișat dogmele pseudo-științifice ale eugeniei, care au constituit bazele politicii respingătoare a discriminării, inclusiv a politicilor de sterilizare forțată care au fost emise în SUA. [59]

 

  • Documentele CDC interne dezvăluie că în plus, față de incoerențele și defectele metodologice, oamenii de știință din cadrul CDC și oamenii de știință danezi au colaborat la comiterea fraudei totale.
  • Thorsen și co-autorii săi au manipulat rezultatele prin excluderea celei mai mari clinici de ambulatoriu din Copenhaga – care cuprinde 20% din cazurile de autism din Danemarca – din cohorta de dinainte de 1992 – crescând astfel în mod artificial incidența autismului în Danemarca după 1992, când timerosalul a fost eliminat din vaccinurile pentru copii.
  • În plus, autorii articolului Pediatrics (2003) au falsificat cercetările omițând datele din anul 2001 din raportul lor publicat. Raportul publicat revendică o creștere uluitor de mare (neplauzibilă) a prevalenței ratei autismului în Danemarca după eliminarea treptată și eliminarea timerosalului între 1990 și 1999.
  • Acest caz dezvăluie multe despre literatura coruptă a vaccinurilor. Într-adevăr, comunitatea de cercetare nu doar că nu a examinat frauda de cercetare Thorsen/CDC, editorii de revistă facilitând în mod deliberat articole de cercetare frauduloase pentru a influența politicile de vaccinare care riscă viața a mii de copii, lipsindu-i de traiul unei vieți normale.

 

Corespondența CDC internă, accesibilă publicului, permite oricui de a urmări traseul rătăcit care a dus la publicarea raportului Madsen/Thorsen în revista Pediatrics – după ce a fost respins de Lancet sau JAMA. O comunicare scrisă între Dr. Thorsen și oficiali de rang înalt ai CDC, Coleen Boyle (2003) dezvăluie că atunci când lucrarea a fost trimisă prima dată revistei Pediatrics cu datele din 2001 incluse, a fost criticată de către un omolog:

 

“Scăderea incidenței manifestată în ultimii ani este, poate cea mai dramatica caracteristică a cifrei și este observată atât în grupul cu cea mai veche grupă de vârstă cât și  în cea mai tânără.” Omologul a criticat autorii că nu au discutat “ posibilitatea ca această scădere să fi avut loc prin eliminarea timerosalului.”

 

Documentele interne CDC arată mai departe că CDC a exercitat presiuni asupra editorilor de reviste pentru a publica tudiile daneze. Dr. Cordero, asistent al Chirurgului general, Centrul Național pentru defecte de naștere& dizabilități de dezvoltare, și- a folosit influența pentru a-l convinge pe Dr. Lucey să publice studiul Madsen/Thorsen, “Timerosalul și apariția autismului”.

 

“ Scriu în suportul referatului anexat și luarea în considerare a manuscrisului anexat… Aspecte specifice vaccinărilor au fost subiectul unei anchete inclusiv vaccinul MMR și timerosalul… Pentru timerosal exista date limitate… Studiul danez este un studiu epidemiologic puternic… O forță cheie a studiului este abilitatea de a examina ratele autismului înainte și după întreruperea vaccinãrii cu vaccinurile conținând timerosal în Danemarca în 1992. Contrar cu ce ar fi de așteptat daca timerosalul ar fi legat de autism, autorii nu au observat un declin al ratei autismului o data cu eliminarea timerosalului…

 

Constatările sale furnizează o dovadă puternică că timerosalul nu este legat cauzal de autism” [dovada V: scrisoarea lui Cordero către Lucey]

 

Cum se face că, chiar dacă mii de articole din ziare sunt retrase din înregistrarea științifică – Retraction Watch a numărat mai mult de 14.000 de retrageri – câteva sunt retractate din motive false, altele fără nicio explicație – totuși, rapoarte frauduloase, manipulate în mod deliberat, create pentru a ascunde pericolele de siguranță ale vaccinurilor, nu au fost niciodată eliminate din literatura științifică?  De fapt, ele au continuat să influențeze politicile de sănătate publică în măsura în care au fost publicate în reviste “cu autoritate” de “mare impact”.

 

În cazul Pediatrics, un studiu fraudulos a fost publicat în ciuda faptului cã editorii săi cunoșteau că datele aferente anului 2001 au fost omise din varianta finala.

 

  • Oficialii din domeniul sănătății publice ai SUA nu doar că nu au respins cercetările fugarului, dar oficiali federali au continuat să colaboreze și sa fie co-autori ale unor lucrări împreună cu el.
  • Thorsen continuă să colaboreze cu cu Eunice Kennedy Shriver National Institute of Child Health and Human Developmental Neonatal Research Network.
  • Dolarii federali au continuat să se scurgă spre studii în care a fost sau este implicat.
  • Thorsen este autor numit a cel puțin 19 rapoarte ulterioare statutului de fugar – “după dispariția lui”. Revistele includ: Pediatric Neurology (2016) PloS One (2015), Pediatric Research (2014), Jornal of Autism Development (2013PloS One (2013) căutarea NCBI)
  • Atât HHS cât și DOJ continuă să utilizeze cercetările lui drept motive de respingere a cererilor de vătămare în urma vaccinurilor în cadrul compensării naționale a vătămărilor vaccinurilor.
  • Nu a existat nicio retragere a unui articol cu care a fost asociat în timpul sau ulterior activităților sale infracționale presupuse din 2004-2010..
  • Întreaga mașină de sănătate publică americană se comportă ca și cum rechizitoriul n-ar fi existat.

 

Oficialii de sănătate publică și presa de știri folosesc teama și exagerarea despre riscurile bolilor infecțioase în SUA, precum și riscurile reprezentate de nevaccinarea copiilor, opunând vecin contra vecin și pàrinte contra părinte. Au folosit clasica strategie “ dezbină și cucerește”.

Dr. Paul Offit, director la Centrul pentru Educația Vaccinării la Spitalul de copii din Philadelphia (CHOP), a răspuns rechizitoriului lui Thorsen, declarând:

“chiar dacă acuzația împotriva lui Thorsen este adevărată, nu înseamnă că știința lui este rea… Să presupunem că este adevărat că a delapidat bani, noțiunea că aruncă știința în discuție este falsă. Pentru aceste mari studii epidemiologice, este greu de crezut că o singură persoană ar fi putut efectiv să schimbe datele.” (Philadelphia Inquirer, martie 2010)

 

Dr. Offit este considerat a fi o autoritate principală, un apărător/promotor înflăcărat deschis al vaccinurilor. Această declarație înglobează grija scăzută pe care o au vaccinologii pentru integritatea știintei vaccinurilor. Desigur, ca majoritatea promotorilor de vaccinuri, conflictul flagrant de interese al Dr. Offit i-a permis să se “voteze el însuși bogat”[60]. El este citat în Newsweek (2008), declarând că milioanele pe care le-a făcut de pe urma brevetului vaccinului rotavirus au fost “ ca și cum aș fi câștigat la loto”.

 

“Cred că chiar dacă acuzațiile de delapidare nu sunt adevărate, dovada este incontestabilă că studiile efectuate de către Poul Thorsen și publicate în reviste medicale de prim rang, sunt fatal greșite. Schimbând criteriul de incluziune, excluzând date care contraziceau concluzia pretinsă a autorilor, au retrogradat studiul la grămada de cenușa a științei junk.”

 

În plus, următoarele două studii “au fost efectuate și rezultatele publicate fără autorizații de etică necesare legal”.

 

  • Un studiu bazat pe populație asupra vaccinării cu rujeolă, oreion și rubeolă și autism” a fost publicat de The New England Journal of Medicine (2002);
  • Validitatea studiului Autismul copilăriei în registrul psihiatric central danez ( co- autor, om de știință al CDC, Dr. Diane Schendel) a fost publicat în Journal of Autism and Developmental Disorders (2010).

 

“ Oficialii CDC știau că înregistrările registrului psihiatric au fost revizuite fără autorizație necesară și  au ascuns acest lucru. În ceea ce sunt acte complet neetice, de către toți cei implicați, membrii echipei au intrat în modul de control al daunelor și au decis că ar putea obține permisiunea pentru studiile în desfășurare și cele viitoare.

Ei au concluzionat că ar fi probabil imposibil de a primi permisiunea pentru activitatea de cercetare ce tocmai a fost finalizată (și publicată) Este absurd ca experți federali cu atribuții în domeniul managementului subvențiilor chiar au discutat ideea de a căuta retroactiv o revizuire a siguranței subiectului uman. Acestea sunt încălcări grave ale eticii [sic] Au aruncat lumină asupra culturii omniprezente a corupției CDC.” [61]

 

În ianuarie 2013, o audiere a Congresului pe tema autismului [62], convocată de Comitetul de supraveghere al guvernului.

 

Dr. Coleen Boyle ( până atunci a fost promovată) Director al Centrului Național pentru Defecte de Naștere și Dizabilități de Dezvoltare și Dr. Alan Guttmacher, Director al Institutului Național de sănătate a copilului și Dezvoltare Umană Eunice Kennedy Shriver (NICHD) și-au apărat agențiile, dar nu au oferit informații de fond.

Boyle și Guttmacher au evitat întrebările pertinente. Când au fost întrebați de ce a crescut numărul copiilor cu autism, ei au depus mărturie că autismul nu are nicio cauză cunoscută sau tratament; accentul lor a fost pe urmărirea statistică și instrumentele de detectare.

 

Când au fost întrebată dacă CDC a căutat contribuții constitutive?

 

  • Există studii care urmăresc modul foarte agresiv în care ne vaccinăm copiii prea mult?
  • Vă uitați la impactul combinației de vaccinuri?
  • Boyle a răspuns :”Știm că vaccinurile salvează vieți”.
  • La următoarele întrebări nu a răspuns:
  • Ce măsuri au fost luate pentru a asigura integritatea studiilor în care a fost implicat Thorsen?
  • De ce a scos FDA și HHS timerosalul din toate vaccinurile pentru copii, cu excepția unuia sau două, sau trei, dacă nu a fost nicio problemă?

Atât republicanii, cât și democrații au fost exasperați de răspunsurile evazive.

  • Boyle a recunoscut în final: “ nu am studiat vaccinați contra nevaccinați [copii].”

 

Dr. Guttmacher a încercat să impresioneze comitetul cu pretenții nesemnificative ale realizărilor: alocarea bugetului NIH 169 mil.$ pentru autism în 2011; el a susținut ”intervenții eficiente…progrese recente în rețele”, dar nu a putut da un exemplu al unui tratament efectiv al autismului din ultimii zece ani în care NIH a cheltuit 500 de milioane de dolari pentru cercetarea autismului, Dr. Guttmacher a răspuns ca progresul a fost “evaziv” din cauza lipsei fondurilor. Nu a vrut să răspundă la întrebarea de ce se mai folosește timerosalul la vaccinările cu doze multiple?

 

“Doar stau aici, și ascult la toate acestea. Ceva e greșit la imaginea asta. Ceva e greșit… Când ai această combinație de doze și ajungi de la 1 la 10.000 la 1 la 88, mi se pare, cineva ar spune, stai puțin, să punem frână la asta și măcar să încercăm să descoperim dacă situația de doze multiple cauzează asta –

 

Dacă dau unui copil într-o zi nouă doze, dacă asta – adică, cât de mult afectează asta…ați spus că există dovezi în ceea ce privește vaccinurile…

Dl.Președinte, nu știu unde ajungem de aici…dacă o să greșim, să greșim ținându-i pe copii în siguranță, chiar dacă trebuie[sic] făcută o pauză și administrată o doză pe zi.”

 

Mark Blaxill, autorul The Age of Autism (2010), care dovedește că autismul nu a existat înainte de introducerea vaccinurilor din 1930. Blaxill a depus mărturie din partea Safe Minds:

 

“Autismul este o criză a sănătății publice de proporții istorice. Mai rea decât poliomielita. Devastează o generație de copii și familiile acestora. Trebuie să înfruntăm realitatea că autismul este o urgență națională. Rata autismului nu doar a crescut, ci s-a multiplicat. Vechile sondaje nu au pierdut 99% din copiii cu autism.

 

Este oribil, dar adevărat; ratele raportate ale  autismului au crescut pur și simplu pentru că sunt mai multe cazuri de autism. În mijlocul crizei, agențiile federale responsabile pentru sănătatea copiilor țării noastre nu și-au îndeplinit datoria. Neglijența CDC a deschis calea. Mulți cred că CDC a ascuns în mod activ dovezile care privesc cauzele de mediu ale autismului.

 

NIH a primit partea leului din finanțarea Congresului, bani care s-au irosit pe cercetarea status quo și studul genelor. Este absurd să ne concentrăm pe cercetarea genetică în această criză, nu există epidemie genetică. În lumea financiară, rezultatul presiunii de manipulare a numerelor pentru a furniza răspunsuri șefilor are un nume – fraudă a valorilor mobiliare… CDC ne-a furnizat echivalentul medical al fradei valorilor mobiliare. Totul pentru a evita realitatea incomodă a epidemiei de autism.

 

În 2006, Congresul a da NIH misunea de a “combate autismul”. “Ați autorizat 850 de milioane de dolari pentru acea misiune… NIH a cheltuit mare parte din bani pe marea vânătoare a genelor de autism, în timp ce neglija cercetarea mediului înconjurător și a sfidat preocupările părinților. A fost o imensă pierdere de timp și bani. Nici măcar un singur caz de autism nu a fost prevenit. Nici măcar un copil nu a primit tratamente îmbunătățite. Trebuie sa efectuăm cercetări independente asupra  lucrurilor nemenționate, mercur și conexiunile cu vaccinurile pe care le-am documentat în cazurile vechi.

 

Avem nevoie de o nouă conducere responsabilă. Vă rog să eliminați defecțiunile, risipa, frauda, neglijența acestor agenții care nu își fac treaba”.

 

Cea mai recentă carte a lui Blaxill, avându-l co-autor pe Dan Olmsted este: Negare: cum refuzul de a face față faptelor despre epidemia de autism suferă copiii, familiile și viitorul nostru” (2017)

 

Bill Possey, membru al Congresului, a făcut un anunț și a prezentat noi informații pentru înregistrarea în Congres: “Am informații că doctorul fugar a fost implicat în [sic] 21 din cele 24 de studii cu CDC.”

 

Încă un episod major de fraudă și abuz științific al CDC a ieșit la iveală

 

În 2014, Dr. William Thompson, epidemiologul principal al CDC care a fost co-autor al studiului publicat în 2004 în Pediatrics [63] a sunat alarma și a dezvăluit frauda comisă de către autorii CDC (inclusiv el) pentru a ascunde riscul ridicat de autism pentru bebelușii afro-americani de sex masculin, care au fost vaccinați înainte de 36 de luni și înainte de împlinirea vârstei de 24 de luni. Începând din 2013, în conversațiile înregistrate cu DR. Brian Hooker, Dr. Thompson a dezvăluit cum a distrus CDC dovezile riscului autismului. El a oferit dovezi principale documentate – o copie a datelor cae au fost șterse din articolul publicat în Pediatrics (2004), revista Academiei Americane de Pediatrie. [64]

 

“Am emis ipoteza că dacă am găsit efecte statistice semnificative fie la 18 luni, fie la 36 de luni, am trage concluzia că vaccinarea de timpuriu a copiilor cu vaccinul MMR ar putea duce la autism ca și caracteristici și trăsături.”

 

Când oamenii de știință ai CDC au găsit o relație cauzală statistic semnificativă între MMR și autism la băieții afro-americani, potrivit martorului ocular Dr. Thompson, CDC a eliminat 260 de bebeluși de sex masculin din setul de date și a distrus datele. Analiza din raportul publicat în Pediatrics prezintă în mod greșit riscul de a elimina datele din setul de date. Acest lucru constituie fraudă.

Dr. Thompson a declarat  ca a scris o scrisoare ca să o alerteze pe Dr. Julie Gerberding despre cercetări și a sugerat că comitetul de revizuire a siguranței de la  Institutul de Medicină ar trebui informat de risc, înainte de ședința sa ulterioară din februarie 2004. Dr. Thompson a fost mustrat pentru că a contactat-o pe Dr. Gerberding și trimis în concediu administrativ. A fost amenințat cu concedierea. În conversația sa înregistrată cu Dr. Hooker – care a fost în centrul atenției în filmul Vaxxed – a fost șocat de propriile sale acțiuni:

 

“Oh, Dumnezeul meu. Nu pot să cred că am făcut ce am făcut. Dar am făcut.” “Acesta  e punctul cel mai de jos al carierei mele, când am continuat cu lucrarea. Am continuat asta, și nu am raportat cercetări semnificative”.

 

“ Sunt total rușinat de ceea ce am făcut. Am o mare rușine acum. Am fost complice și am continuat cu lucrarea, am mare rușine acum, când întâlnesc familii cu copii cu autism, fiindcă am făcut parte din această problemă.”

 

Dr. Hooker a reanalizat setul complet de date al CDCC în 2014, inclusiv datele care au fost omise din raportul publicat în Pediatrics (2004). A arătat efecte adverse semnificative atât la 24 de luni, cât și la 36 de luni (RR 3.36, 95% CI 1.50-7.51, p =0.00019). Riscul relativ de autism mai ridicat la sugarii afro-americani de sex masculin, vaccinați cu MMR înainte de 36 de luni, a fost (330%) comparat cu cel al altor bebeluși. Reanaliza sa a fost publicată online de Translational Neurodegeneration pe 8 august 2014: [65]

 

“Prezentul studiu furnizează noi dovezi epidemiologice care arată că este mai probabil ca băieții afro-americani care primesc vaccinul MMR înainte de împlinirea a 24 de luni sau 36 de luni să primească un diagnostic de autism.

 

Rezultatele arată o relație strânsă între vârsta copilului la administrarea primei doze de MMR și incidența autismului exclusiv pentru băieții afro-americani, care ar putea indica un rol al vaccinului în etiologia autismului în cadrul acestui grup de populație. Analiza specială nu a fost completată în original de către  DeStefano et al studiului CDC… Studiul CDC a limitat cohorta totală afro-americană, pentru a include doar acei indivizi care aveau un certificat de naștere valid al Statului Georgia ceea ce a redus puterea statistică a analize.”

 

Totuși, articolul Dr. Hooker a fost atacat; presiunea exercitată de echipele de atacuri cibernetice din umbră, [66], care acționa ca o forță a poliției pentru a elimina orice studiu independent asupra vaccinurilor care provoacă mantra:” nu este nicio legătură cu autismul… vaccinurile sunt sigure și eficiente. [Vezi Appendix 10]

 

Pe 27 august, revista a șters articolul lui Hooker, declarând: “Acest articol a fost eliminat de pe domeniul public deoarece există preocupări serioase asupra validității concluziilor sale. Revista și editorul cred că disponibilitatea continuă nu ar fi în interesul publicului.” Nu a existat nicio vină sau greșeală specifică menționată. [67]

 

În aceeași zi în care a fost șters articolul lui Dr. Hooker de pe site-ul revistei, Dr. Thompson a recunoscut, într- o declarație emisă de către avocatul său, următoarele ( 27 august 2014):

 

“Regret că împreună cu co-autorii am omis informații statistice semnificative în articolul nostru publicat în 2014 în revista Pediatrics. Datele omise sugerau că băieții afro-americani care au primit vaccinul MMR înainte de împlinirea vârstei d 36 de luni aveau un risc ridicat de autism. Deciziile au fost luate privind ce cercetări raportăm după ce datele au fost colectate și eu cred că protocolul final al studiului nu a fost urmat.”

 

“Grija mea a fost decizia de a omite cercetări relevante într-un studiu specific, pentru un subgrup specific, pentru un vaccin specific. Întotdeauna au fost riscuri recunoscute ale vaccinării și cred că este responsabilitatea CDC de a transmite în mod corespunzător riscurile asociate odată cu administrarea acestor vaccinuri.

 

Am avut multe discuții cu Dr. Brian Hooker în ultimele 10 luni privind studii pe care CDC le-a efectuat asupra vaccinurilor și rezultatele de neurodezvoltare, inclusiv spectrul de tulburări ale autismului. Îi împărtășesc credința că luarea deciziilor și analizele CDC ar trebui să fie transparente.”

 

Dr. Thompson a transmis apoi documentele unui membru al Congresului american, William Posey care a cerut în mod repetat o investigație a Congresului. [68].

 

“Dle vorbitor, cred că este datoria noastră să ne asigurăm că documentele Dr. Thompson nu sunt ignorate. De aceea, le voi furniza membrilor Congresului și comisiilor parlamentare la cerere. Luând în considerare natura documentelor de informare ca și implicarea CDC,  o audiere și o investigație aprofundată sunt garantate. “Așa că cer,rog, dle vorbitor,îi implor pe colegii mei din comisiile de creditare, vă rog să luați astfel de măsuri”.

 

Pe 26 august 2014, Sharyl Attkisson, un jurnalist de investigație care a câștigat numeroase premii ca și corespondent științific al CBS (1993-2014), a efectuat interviuri telefonice înregistrate cu Dr. Frank DeStefano, Director Siguranța Imunizării din cadrul CDC, co-autor al studiului Pediatrics (2004).

 

El a confirmat veridicitatea confesiunilor informatorului de la CDC, Dr. William Thompson despre omisiunea din raportul publicat în Pediatrics  a copiilor din setul de date, pentru care nu nu erau certificate de naștere aici.

 

Într-un interviu telefonic, DeStefano a apărat studiul și a reiterat poziția comun acceptată că nu există o relație “cauzală” între vaccinuri și autism. Dar a recunoscut posibilitatea ca vaccinurile ar putea declanșa, în cazuri rare, autism.

 

“N-aș spune că e un mit, aș spune [sic], că toate dovezile, până acum, indică faptul că nu este o asociere cauzală între vaccinuri și autism… Este o posibilitate teoretică… Este greu de prezis, ai cui ar putea fi copiii, dar cu siguranță, cazurile individuale pot fi studiate, pentru a lua în considerare toate posibilitățile.”

 

Atkisson a scris: “Nici măcar nu încearcă. Un purtător de cuvânt al CDC mi-a spus:

 

“Agenția nu investighează în prezent relația dintre vaccinuri și tulburările din spectrul autist (ASD). Mai departe, CDC nu are în plan nicio cercetare cu privire la vaccinuri și autism. CDC consideră că acest subiect a fost studiat temeinic și nu a fost găsită nicio legătură cauzală. Cercetările CDC actuale referitoare la ASD se concentrează pe determinarea numărului de persoane care au ASD și înțelegerea [a altora, nu a celor legate de vaccinuri], factorilor de risc și cauzele ASD. “[70]

Când Dr. Thompson a încercat să plece, CDC i-a dat un bonus de 24.000 de $, o taxă de reținere. Aparent, CDC a continuat să-l folosească pe Dr. Thompson, deoarece se simțeau mai în siguranță avându-l ca și angajat al agenției, permițându-le a-i examina activitatea. În mod clar, le era teamă să fie în afara agenției, riscând astfel să dezvăluie secrete suplimentare ale CDC.

 

CDC continuă să ascundă cercetările autentice ale studiului Versraeten VSD din 1999

 

Când fost completată o cerere către CDC pentru furnizarea setului de date original al Dr. Versraeten pentru analiză independentă, oficialii CDC au pretins că datele “s-au pierdut”. Chiar și după ce aprobarea a fost acordată, Dr. Mark Geier i-a fost blocat accesul la datele de siguranță a vaccinurilor pe care CDC se bazează în studiul său publicat în Pediatrics.[50] CDC continuă să răspândească reasigurări false în “Science Summary Fact Sheet” pretinzând: “Evidențele sunt clare: timerosalul nu este o toxină în vaccinuri… nu este nicio legătură între vaccinurile care conțin timerosal și autism la copii.” Ca și “dovadă”, CDC citează studiile daneze.

 

În ianuarie 2017, președintele și vicepreședintele executiv al Academiei Americane de Pediatrie e emis o declarație de presă în opoziție cu o comisie federală de vaccinare privind imunizarea.

Fernando Stein, Doctor, FAAP și Karen Remkey, Doctor, MBA, MPH, FAAP, au declarat: deoarece știm deja că: “vaccinurile sunt sigure. Vaccinurile sunt eficiente. Vaccinurile salvează vieți.” AAP a declarat că nu este nevoie de o examinare ulterioară pentru siguranța vaccinurilor:

  • Vaccinurile previn forme de cancer.
  • Reclamațiile că vaccinurile au legătură cu autismul au fost combătute prin elemente puternice ale literaturii medicale
  • Reclamațiile că vaccinurile sunt nesigure când sunt administrate potrivit programului recomandat de [CDC], au fost de asemenea combătute prin elemente puternice ale literaturii medicale.”

 

Totuși, când a fost solicitată să ofere citate oricărui studiu de evaluare a activității care sprijină afirmația AAP conform căreia “vaccinurile previn forme de cancer” sau să citeze” elementele puternice ale literaturii medicale” care îi sprijină pretențiile, AAP a refuzat, răspunzând “nu comentăm”. (Immunisation News, 2017)

 

Industria multiplă saturată. Partenerii colaboratori setează agenda politicilor de vaccinare

 

Comisia Europeană crește cercetarea în domeniul vaccinurilor cu proiecte de 30 de milioane de £: ADITEC

 

“Tehnologiile de imunizare avansată vor accelera dezvoltarea noilor și puternicelor tehnologii de imunizare pentru noua generație de vaccinuri umane. Fonduri de 30 de milioane de euro de la Comisia Europeană va permite ADITEC să întemeieze o platformă puternică pentru inovație într-o zonă cheie pentru sănătatea umană.

 

Un grup de cercetători de la 42 de organisme de cercetare și industrie din 13 țări vor lucra împreună la proiect, care va lucra pe o gamă largă de aspecte cruciale ale vaccinării: de la cercetarea de bază și noi tehnologii la teste clinice și sănătate publică. Suportul acestui proiect subliniază importanța sectorului de vaccinare în asistența medicală eficientă și oferă un impuls într-un domeniu- cheie de inovare pentru industria de sănătate europeană.” (News Alert: Brussels, septembrie 2011)

 

Dezvoltarea accelerată a colaborării cu beneficiile și riscurile de vaccinare în Europa (ADVANCE) (2013)

 

“Vaccinurile sunt una dintre cele mai eficiente măsuri pentru sănătatea publică… Imunizarea previne două până la trei milioane de decese în lume anual din cauze cum ar fi difterie, tetanos, pertussis (tusea măgărească) și oreionul. În Europa, una dintre cele mai mari bariere împotriva unei imunizări mai mare este neîncrederea în programele de imunizare, a anumitor categorii ale publicului. Aceasta se datorează în cea mai mare parte fricii din jurul siguranței vaccinurilor…rezultând focare de boli infecțioase care aproape au dispărut și care pot fi prevenite prin vaccinare.

 

[ADVANCE aduce împreună [] Centrul european pentru prevenirea și controlul bolilor și Agenția Europeană pentru Medicamente, precum și organismele naționale de sănătate publică și de reglementare, producători de vaccinuri și experți universitari. Proiectul ADVANCE va dezvolta și testa metode și reguli pentru a deschide calea pentru un cadru capabil de a livra rapid date fiabile în beneficiul și riscul vaccinurilor care sunt pe piață.”

Comitetul Comun pentru Vaccinare și Imunizare al Marii Britanii (JCVI), prezidat de către profesorul Andrew Pollard, a recomandat ca Marea Britanie să schimbe cu vaccinul hexavalent la copii. Această recomandare nesocotește riscurile la copii – inclusiv riscul de moarte subită la sugari care a fost legat de vaccinurile multi-valente, [vezi Appendix 8]

 

Prof. Pollard este director al grupului de vaccinuri Oxford, remarcat pentru rolul său activ în dezvoltarea vaccinurilor și testarea lor în numele industriei. El este, de asemenea, mandatar al Fundației Jenner pentru Vaccinare. Dr. Norman Begg, vicepreședinte și director medical principal al GSK Biologicals,  producătorul vaccinului Infanrix Hexa, este de asemenea mandatar al Fundației Jenner.

Firul comun și conexiunile interdependente de lungă durată care leagă părțile interesate de vaccinuri sunt demonstrabile în cazul Dr. David Salisbury, fost director de imunizare de la Departamentul de Imunizare, care a fost arhitectul șef al programului de vaccinare al copiilor din Marea Britaniedin 1986 până în 2013, a fost lider promotor al Plusserix în 1988. În 2013, Dr. Salisbury a prezidat comisia care l-a numit pe Prof. Pollard președinte al JCVI.

El a plecat apoi pentru a deveni președinte al Fundației Jenner pentru Vaccinare, alături de Prof Pollard și Dr. Norman Begg – șef la GSK, Afaceri științifice și sănătate publică. El este președinte al Asociației Internaționale al Managerilor pentru Imunizare (IAIM). (Citiți mai mult, nu este publicat în British Medical Journal: pericolele și conflictele vaccinului Infanrix Hexa, 2017)

 

O forță concertată pentru vaccinarea obligatorie în copilărie este alimentată de o campanie de combatere a fricii

 

Un titlu în The Guardian (iulie 2017) a anunțat un ușor declin al ratei de vaccinare cu MMR ar putea avea efecte dramatice, avertizează experții. Mai departe declară: o scădere cu 5% a ratei de vaccinare împotriva rujeolei, oreionului și rubeolei, ar putea cauza o creștere de trei ori  a cazurilor de pojar, costând sectorul public milioane de dolari, arată un studiu american.” Articolul îl citează pe profesorul Andrew Pollard, director al Grupului de vaccinuri Oxford și președinte al JCVI, care a declarat:

 

“Imunizarea este ceva ce foartă multă lume crede că e ceva personal, dar de fapt înseamnă a face parte dintr-o societate”. O viziune similară a fost exprimată de editorul șef al BMJ Dr. Fiona Godlee, într-un interviu la BBC (2017), [73] când a invocat nevoia de turmă, în opoziție cu alegerea individuală”.

Curtea Supremă a hotărât (2011) că vaccinurile sunt “ inevitabil nesigure”. Programul Național american de compensare a  vătămărilor vaccinurilor a adjudecat 5.581 de vătămări cauzate de vaccin – inclusiv 1.234 de reclamații pentru decese având legătură cu vaccinurile recomandate prin programul de vaccinare al copiilor CDC și reclamanții care au primit despăgubiri. [Vezi Appendix 4]

  • Dacă, așa cum a hotărât Curtea Supremă, că vaccinurile sunt “inevitabil sigure”, este moral respingător ca părinții să fie obligați, care sunt pe bună dreptate îngrijorați că își expun bebelușii și copiii mici efectelor adverse grave posibile – inclusiv moartea.

Programul de vaccinare CDC este în mod special unul agresiv comparativ cu toate celelalte politici naționale. Conform Programului CDC 2017 [75] este necesar ca copiii americani să primeascã, de la naștere până la vârsta de 6 ani, 50 de doze din 14 vaccinuri. Sugarii din SUA sunt expuși, de la naștere până la 2 ani, la 24 de doze de vaccin, combinând 8 vaccinuri într-unul pentru a fi administrate sugarilor la 2, 4 și 6 luni, într-o singură vizită. Bebelușii primesc 36 de doze de vaccin înainte de împlinirea vârstei de 18 de luni. Programul include vaccinuri împotriva unor boli care apar rar în țările dezvoltate.

În ciuda asigurărilor CDC către doctori și public că aceste combinații sunt perfect sigure, niciuna dintre combinații nu este perfect sigură, niciuna dintre combinațiile din programul CDC de vaccinare a copiilor nu a trecut vreodată studiile de siguranță corespunzătoare  – se recunoaște în Raportul Institutului de Medicină (2013):

 

“Elemente cheie ale întregului program- numărul, frecvența, sincronizarea, ordinea și vârsta de administrare a vaccinurilor – nu au fost examinate sistematic în studii de cercetare…să ia în considerare dacă și cum să studieze siguranța și rezultatele de sănătate ale întregului program de imunizare a copiilor, câmpurile necesită valori valide și valori acceptate ale întregului program [sic] și definiții mai clare ale rezultatelor de sănătate legate de preocupările părților interesate ( “rezultatele”) în cercetarea riguroasă care va asigura validitatea și generalizarea” ( accent adăugat)

Ce e mai mult, un raport al CDC și al Institutului Național oentru Securitate și Sănătate în Muncă, Agenda  de cercetare a expunerilor mixte (2014), recunoaște că:

 

“Expunerile mixte pot cauza efecte cronice sau acute sau combinații ale efectelor cronice și acute, cu sau fără timp de așteptare. Alte expuneri în combinație cu anumiți factori de stres ar putea produce creșteri și efecte dăunătoare neașteptate asupra sănătății… expunerea la factori de stres micști pot produce consecințe asupra sănătății care sunt aditive, sinergice, antagonice sau pot potenția răspunsul așteptat de la expuneri individuale ale componentelor.”

 

  • Dacă expunerile mixte ecologice la toxine prezintă riscuri serioase pentru adulți, cum poate pretinde CDC că amestecul de toxine nu prezintă niciun risc?

 

Adevărul este că programul CDC de vaccinare a copiilor a fost configurat pentru a promova intresele financiare ale industriei de a maximiza utilizarea vaccinării. Totuși recomandările CDC încalcă principalul principiu de precauție al medicului “În primul rând nu face rău”.

  • Dovezile de vătămare ale sugarilor după administrarea vaccinurilor cu doze multiple au fost ascunse în documentele CDC.
  • Următoarea confirmare CDC a posibilelor leziuni ale creierului debilitante de-a lungul vieții ca urmare a vaccinării cu vaccinul recomandat de CDC DtaP (difterie, tetanos,pertussis) ar trebui să dea o pauză. Apar pe site-ul CDC, de altfel optimist, asigurări asupra tuturor vaccinurilor.
  • Orice copil care a avut o reacție alergică care i-a pus viața în pericol după o doză de DtaP, nu ar trebui să primească încă o doză.
  • Orice copil care a suferit o boală de sistem nervos sau a creierului în 7 zile după o administrarea unei doze de DtaP, nu ar trebui să primească încă o doză.
  • Câteva probleme grave au fost raportate după ce un copil a primit vaccinul MMR și s-ar putea întâmpla și după MMRV. Acestea includ reacții alergice severe și probleme, cum ar fi:
  • Surzitate
  • Crize de lungă durată, comă, conștiență diminuată
  • Leziuni permanente ale creierului

[http://www.cdc.gov/vaccines/gen/side-effects.htm#hib]

 

  • Totuși, sănătatea publică și “autoritățile” medicale, pretind că nu există nicio dovadă de vătămare datorată vaccinurilor; ei continuă să înșele publicul prin reasigurări propagandistice;
  • Presa continuă să difuzeze “știri false” despre calitățile de salvare a vieții și siguranța tuturor vaccinurilor;
  • Campanii promoționale împing vaccinul antigripal, vaccinul HPV și programul CDC total umflat de vaccinare a copiilor.

 

Programul Național de compensare a vătămărilor vaccinurilor, a fost creat în 1988 deoarece erau atât de multe vătămări având legătură cu vaccinurile și procese împotriva producătorilor. Congresul a exonerat producătorii de vaccinuri de orice răspundere și a creat NVICP pentru a despăgubi copiii vătămați de vaccin.

De la debutul său,NVICP a primit 1234 de reclamații pentru decese legate de vaccinuri; din acestea, 696 de decese erau legate de vaccinul DTP, 127 de decese de vaccinul antigripal, 81 de decese aipu fost atribuite vaccinului DtaP și 61 de decese au fost legate de vaccinul MMR.

 

O trâmbiță sinistră anunță obligativitatea vaccinării

 

Este deosebit de îngrijorător de notat direcția sinistră spre care se îndreaptă “democrațiile”noastre. Pozițiile, atât a profesorului Pollard cât și a Dr. Godlee sunt în antiteză cu poziția morală clară a Dr. Hamish Meldrum, președinte al British Medical Association, care a numit propunerile pentru vaccinarea obligatorie o “abordare stalinistă”. El a declara (în 2008) că forțând părinții să-și vaccineze copiii, eliminând libera alegere, era “moral și etic dubios”.

  • În prezent, autoritățile guvernamentale de reglementare din Italia, Franța, Germania, Polonia și Australia s-au angajat într-o direcție agresivă de a elimina opțiunea părinților, adoptând legi obligatorii de vaccinare. Un caz care implica vaccinarea obligatorie a fost depus la Curtea Europeană de către Centrul European pentru Lege și Justiție. Se pare că cei în poziții de influență în mediul universitar sau jurnalism/media, sau cei în poziții de autoritate din guvern, nu au învățat nimic din istoria secolului 20 a politicilor de sănătate publică coercitive – sterilizarea forțată, avorturi forțate – acestea au fost adoptate de-a lungul Europei și în SUA, aparent pentru” binele mai mare”.
  • Nu am învățat nimic din înjosirea medicinei prin participarea de bunăvoie a doctorilor de la universități de elită, care au formulat și implementat uciderea în masă a copiilor cu dizabilități?
  • Doctorii au fost cei care i-au declarat pe acei copii “nepotriviți” pentru a trăi.
  • “Aktion T4 nu s-ar fi putut întâmpla fără participarea de bunăvoie a doctorilor germani.”
  • Acea istorie nu poate fi ștearsă din memorie sau din arhivele istorice.[80]

 

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button