X

IDENTITĂȚI preschimbate în CODURI de BARE la EXAMENELE pentru Permisul Auto și BAC

Alunecam grabit spre semnul fiarei. Mai nou, nici examenele nu mai sunt ce-au fost, deoarece identitatea celui care da examen este transformata in cod de bare. In acest moment asistam la fenomenul de obisnuire a populatiei de a se legitima printr-un numar, infiltrat subtil in toate institutiile si domeniile.

Cele afimate mai sus sunt sustinute de cateva marturii.

Permisul Auto

Marturia unei persoane care a sustinut proba teoretica pentru obtinerea permisului auto, ne dezvaluie faptul ca inainte de a intra in sala de examinare, in baza prezentarii cartii de identitate li s-a inmanat o foaie imprimata cu un cod de bare, (reprezentand identitatea) pe care au scanat-o la calculatorul pe care se tinea examenul. Foile de examen de altadata au fost inlocuite cu un calculator care nu avea tastatura sau mouse, ci era prevazut cu un ecran pentru atingere digitala.

Marturia persoanei vine sa confirme intru totul prevederile Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 41/2016, conform avocatnet.ro.

,,Susținerea probei teoretice

În cazul probei teoretice, este folosită o aplicație informatică la care accesul este permis în baza unui bon de ordine cu un cod de bare. Acesta este înmânat candidaților la intrarea în sala de examen.”

Bacalaureatul

O alta marturie, de data aceasta apartinand a unui profesor in fata clasei privind corectarea fiselor de examen, aduce o noua lumina in cazul utilizarii codurilor de bare. Elevul isi scrie numele,  preda fisa profesorului care la randul sau trimite lucrarile intr-un centru (Bucuresti). Acolo se centralizeaza toate lucrarile de bacalaureat din tara, se sterge numele fiecarui elev si se inlocuieste cu un cod de bare. Ulterior, lucrarile se trimit aleatoriu la corectat in toate orasele din tara, in functie de cum le distribuie calculatorul.

Institutiile

In mod concret, avem si a treia situatie in care se regasesc cei care nu sunt in pozitia de a mai da examene. Urmand aceeasi agenda,  toate intitutiile au fost dotate cu  aparate care emit bonuri de ordine cu un cod de bare.

Categorii
Cipuri
cuvinte cheie

Articole asemănătoare

2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!