Oamenii de știință din Shanghai au reușit să cloneze o maimuță, folosind aceeași tehnică din 1996, când a apărut oaia Dolly. Este prima dată când se reușește clonarea unor primate prin această metodă.
Astfel, cele două maimuțe din specia macac, botezate Hua Hua și Zhong Zhong, sunt identice din punct de vedere genetic. Deși nu este prima dată când niște cercetători au reușit să cloneze maimuțe, tehnica folosită în 1991 era una mult mai simplă, scrie CNN.
În cazul lui Hua Hua și Zhong Zhong, cercetătorii au folosit o tehnologie modernă, care a fost îmbunătățită în ultimii ani, numită transfer nuclear de celule somatice (SCNT). Prin această tehnică, s-au clonat deja 20 de animale, între care broaște, șoareci, porci, vaci, iepuri și chiar câini, dar toate încercările de clonare a unor primate au eșuat, a explicat Mumming Poo, unul dintre cercetătorii implicați în acest proces.
Echipa a petrecut trei ani pentru perfecționearea tehnicii care, în 1996, a dus la crearea oii Dolly: „Prin optimizarea metodei, am obținut 79 de embrioni, pe care i-am implantat la 21 de maimuțe surogat”, a mai spus Mumming Poo.
Citește și
Bărbat prins cu echipamente de clonare a cardurilor pe aeroportul din Iaşi
Din acestea, au rezultat șase sarcini, iar cele două maimuțe s-au născut la finalul anului 2017.
„Cele două maimuțe sunt foarte active și sănătoase. Se dezvoltă foarte rapid; asemenea bebelușilor. La fiecare două zile, devin tot mai active. Nu prezintă semne de anormalitate”, a spus Qiang Sun, unul dintre cercetători.
Potrivit CNN, reușita cercetătorilor aduce în atenție probleme de natură etică, întrucât și oamenii fac parte din categoria primatelor. Astfel, oamenii de știință au depășit o barieră, ceea ce înseamnă că tehnica ar putea fi aplicată, în viitor, și în cazul oamenilor, deși autorii studiului au spus că nu au intenții să cloneze persoane.
Astfel de experimente pot ajuta cercetătorii să înțeleagă mai bine anumite boli, precum autismul, Parkinson, Alzheimer și Huntington.
Sursa: CNN
Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum sprijinul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.
Doar ca vor muri cam in acelasi timp cu „mama”. Orice clona ai face, bebe clona se naste batran, adica molecular are varsta mamei. Deci, nici o sfaraiala 🙂
Diferenta dintre maimute si om este ….sufletul. Acesta este apanajul Domnului si nu poate fi clonat de catre om.
China prima tara din lume care pune rating pe cetatenii sai in functie de ce cumpara, la ce se uita la televizor, ce prieteni au, ce preocupari.Astfel, se va stabili cetatenii de incredere si li se va da o nota pe un ecran mare
https://m.digi24.ro/stiri/externe/china-prima-tara-din-lume-care-creeaza-un-sistem-de-rating-pentru-cetatenii-sai-816274
Cândva între anii 1997 şi 2000 a apărut însă ştirea că că oaia Dolly a fost un caz de fecundare normală. Am văzut-o personal prin ziare. Fireşte, cu litere mici, printre alte ştiri neimportante.
„Potrivit CNN, reușita cercetătorilor aduce în atenție probleme de natură etică, întrucât și oamenii fac parte din categoria primatelor. ”
Afirmatia ca si oamenii fac parte din categoria primatelor este o blasfemie.
Adica si oamenii sunt maimute?!