X

AMAZON – Primul magazin din lume fără case de marcat

Image result for primul magazin din lume fără case de marcat

Un gigant al comerţului virtual şi-a propus să îl revoluţioneze şi pe cel obişnuit. Vorbim despre Amazon, care a deschis în Seattle, Statele Unite, primul magazin din lume fără case de marcat.

Este vorba despre un magazin alimentar pe care angajaţii săi îl testau deja de mai bine de un an şi care luni a primit pentru prima oară şi clienţi din afară.“Acum patru ani am început să ne întrebăm cum ar arăta cumpărăturile dacă am putea intra într-un magazin, să luăm ce vrem şi să plecăm pur şi simplu”, spune un angajat.Pornind de la această idee, compania a dezvoltat un concept de magazin în care se poate intra folosind o anumită aplicaţie.Cumpărătorul îşi scanează telefonul când ajunge, anunţându-şi astfel intrarea în magazin. Apoi se plimbă printre rafturi şi îşi alege marfa dorită.Un sistem sofisticat de senzori şi inteligenţă artificială, comparabil cu tehnologia folosită în cazul maşinilor autonome, ştie exact ce cumpără fiecare client.La plecare, contravaloarea cumpărăturilor este facturată în contul utilizatorului.Magazinul are totuşi angajaţi, care se ocupă cu preparea mâncării şi umplerea rafturilor. Dar lipsa caselor de marcat elimină cozile, oricât ar fi de aglomerat.Compania spune că ar putea deschide mai multe astfel de magazine, dar deocamdată vrea să vadă dacă va avea succes cel din Seattle.

Categorii
Cipuri
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO se bazează strict pe cititorii săi mulți, care sprijină fiecare cât poate acest demers. Vă punem la dispoziție conturi bancare sau varianta PayPal de mai jos. Fără sprijinul vostru acest proiect se poate diminua, până la dispariție.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.