X

AMAZON – Primul magazin din lume fără case de marcat

de null

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Image result for primul magazin din lume fără case de marcat

Un gigant al comerţului virtual şi-a propus să îl revoluţioneze şi pe cel obişnuit. Vorbim despre Amazon, care a deschis în Seattle, Statele Unite, primul magazin din lume fără case de marcat.

Este vorba despre un magazin alimentar pe care angajaţii săi îl testau deja de mai bine de un an şi care luni a primit pentru prima oară şi clienţi din afară.“Acum patru ani am început să ne întrebăm cum ar arăta cumpărăturile dacă am putea intra într-un magazin, să luăm ce vrem şi să plecăm pur şi simplu”, spune un angajat.Pornind de la această idee, compania a dezvoltat un concept de magazin în care se poate intra folosind o anumită aplicaţie.Cumpărătorul îşi scanează telefonul când ajunge, anunţându-şi astfel intrarea în magazin. Apoi se plimbă printre rafturi şi îşi alege marfa dorită.Un sistem sofisticat de senzori şi inteligenţă artificială, comparabil cu tehnologia folosită în cazul maşinilor autonome, ştie exact ce cumpără fiecare client.La plecare, contravaloarea cumpărăturilor este facturată în contul utilizatorului.Magazinul are totuşi angajaţi, care se ocupă cu preparea mâncării şi umplerea rafturilor. Dar lipsa caselor de marcat elimină cozile, oricât ar fi de aglomerat.Compania spune că ar putea deschide mai multe astfel de magazine, dar deocamdată vrea să vadă dacă va avea succes cel din Seattle.

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Vă rugăm să sprijiniți portalul OrtodoxINFO! Mai avem de achitat facturi pentru întreținerea site-ului și resursele noastre sunt la 10%. Vă mulțumim! DONAȚIE