X

Iată de ce NANOPARTICULELE reprezintă jumătate de PECETE. Invenția unor bioingineri le transformă în GENERATORUL care produce energie ELECTRICĂ folosindu-se de fluxul de SÂNGE din corpurile noastre

În timpul vieții, inima ta bate de aproximativ 2,5 miliarde de ori, fiind responsabilă pentru transportul a aproximativ cinci litri și jumătate de sânge prin corp, la o viteză medie 4.8-4.4 km / h. Folosirea acestei energii ar putea oferi capabilități semnificative omului, putând să alimenteze viitoarele generații de implanturi și nanoroboți, cu care oamenii de știință „ne amenință” că vor intra în vieților noastre într-un viitor mai mult sau mai puțin îndepărtat.

Energia hidroelectrică are multe avantaje. Spre deosebire de vânt sau de soare, apa continuă să curgă și astfel rămâne o sursă constantă și sigură. Tot așa și sângele curge mereu, atâta timp cât persoana rămâne în viață. Oamenii de știință de la Universitatea Fudan din Shanghai au efectuat mai multe studii și susțin că un asemenea generator în interiorul corpului uman este posibil.

Acesta ar urma să funcționeze pe același principiu ca și producerea energiei hidroelectrice. Diferența este că, la o instalație hidroelectrică, avem nevoie de echipamente mari, grele și complexe. Cum am putea să le miniaturizăm? Cercetătorii au renunțat la această idee și, în schimb, au proiectat și au construit ceea ce ei numesc un nanogenerator fluidic în formă de fibră (FFNG). Aceasta este o fibră care are o grosime mai mică de un milimetru. Când este scufundat într-o soluție salină, aceasta produce energie.

Nanotuburile de carbon sunt una dintre cele mai puternice substanțe din lume. Acestea pot fi fie rotite sau aranjate în foi. FFNG a fost realizat dintr-o foaie de nanotuburi de carbon înfășurată continuu în jurul unui miez polimeric. Nanotuburile sunt cunoscute nu doar ca fiind electroactive, ci și pentru că sunt puternice, dure și stabile. Sunt, de asemenea, incredibil de mici. Întreaga fibră este mai mică de jumătate de micron. Mai mult, este flexibilă și poate funcționa până la un milion de cicluri.

În viitor, după evident mult mai multe teste și îmbunătățiri, FFNG ar putea fi introdus în țesuturile umane, ceea ce ne-ar permite spre exemplu să ne încărcăm telefonul conectându-l la jachetă sau cămașă, cu energia provenită din propriul flux sanguin! Este un lucru uimitor sau înfiorător? Părerile cu siguranța vor fi împărțite…

sursa :http://www.businessinsider.com/scientists-have-found-a-way-to-generate-electricity-from-the-human-body-2012-11

sursa: https://www.theverge.com/2017/7/5/15922172/self-powered-electronics-health-thermoelectric-generation

NOTĂ OrtodoxINFO
Categorii
Cipuri
cuvinte cheie

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!