X

Iată de ce NANOPARTICULELE reprezintă jumătate de PECETE. Invenția unor bioingineri le transformă în GENERATORUL care produce energie ELECTRICĂ folosindu-se de fluxul de SÂNGE din corpurile noastre

de null

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

În timpul vieții, inima ta bate de aproximativ 2,5 miliarde de ori, fiind responsabilă pentru transportul a aproximativ cinci litri și jumătate de sânge prin corp, la o viteză medie 4. 8-4.4 km / h. Folosirea acestei energii ar putea oferi capabilități semnificative omului, putând să alimenteze viitoarele generații de implanturi și nanoroboți, cu care oamenii de știință „ne amenință” că vor intra în vieților noastre într-un viitor mai mult sau mai puțin îndepărtat.

Energia hidroelectrică are multe avantaje. Spre deosebire de vânt sau de soare, apa continuă să curgă și astfel rămâne o sursă constantă și sigură. Tot așa și sângele curge mereu, atâta timp cât persoana rămâne în viață. Oamenii de știință de la Universitatea Fudan din Shanghai au efectuat mai multe studii și susțin că un asemenea generator în interiorul corpului uman este posibil.

Acesta ar urma să funcționeze pe același principiu ca și producerea energiei hidroelectrice. Diferența este că, la o instalație hidroelectrică, avem nevoie de echipamente mari, grele și complexe. Cum am putea să le miniaturizăm? Cercetătorii au renunțat la această idee și, în schimb, au proiectat și au construit ceea ce ei numesc un nanogenerator fluidic în formă de fibră (FFNG). Aceasta este o fibră care are o grosime mai mică de un milimetru. Când este scufundat într-o soluție salină, aceasta produce energie.

Nanotuburile de carbon sunt una dintre cele mai puternice substanțe din lume. Acestea pot fi fie rotite sau aranjate în foi. FFNG a fost realizat dintr-o foaie de nanotuburi de carbon înfășurată continuu în jurul unui miez polimeric. Nanotuburile sunt cunoscute nu doar ca fiind electroactive, ci și pentru că sunt puternice, dure și stabile. Sunt, de asemenea, incredibil de mici. Întreaga fibră este mai mică de jumătate de micron. Mai mult, este flexibilă și poate funcționa până la un milion de cicluri.

În viitor, după evident mult mai multe teste și îmbunătățiri, FFNG ar putea fi introdus în țesuturile umane, ceea ce ne-ar permite spre exemplu să ne încărcăm telefonul conectându-l la jachetă sau cămașă, cu energia provenită din propriul flux sanguin! Este un lucru uimitor sau înfiorător? Părerile cu siguranța vor fi împărțite…

sursa :http://www.businessinsider.com/scientists-have-found-a-way-to-generate-electricity-from-the-human-body-2012-11

sursa: https://www.theverge.com/2017/7/5/15922172/self-powered-electronics-health-thermoelectric-generation

Reclame

NOTĂ OrtodoxINFO
Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button