X

MEDICII au reușit să schimbe ADN-ul în interiorul unui om VIU pentru prima dată în istorie

de null

Oamenii de știință au reușit să editeze ADN-ul în interiorul unui om viu, pentru prima dată în istorie.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Un grup de cercetatori de la UCSF Benioff Childrens Hospital din Oakland au incercat un nou tratament care constă în modificarea genomului uman al unui pacient, cu intenția de a vindeca o tulburare genetică.  De câțiva ani, oamenii de știință au lucrat la mai multe niveluri în terapia genică, unde au căutat să modifice gene într-un laborator înainte de reîncorporarea lor într-o ființă umană.

În acest caz, vorbim despre o modificare de adn care a avut loc loc în interiorul corpului pacientului și nu într-un laborator. Prin urmare, procedura aceasta ar putea schimba pentru totdeauna tratamentul genetic al bolilor care până acum erau incurabile.

Brian Madeux, în vârstă de 44 de ani, este primul pacient care primește un tip de medicament intravenos, care conține miliarde de copii ale unei gene corective care este legată de un instrument genetic capabil să-i modifice ADN-ul. Acest instrument este cunoscut sub numele de Zinc Finger Nucleases și succesorul lui CRISPR. Treaba lui este să tăie ADN-ul în locul potrivit și să îndepărteze gena responsabilă de apariția bolii, întroducând una bună. Instrucțiunile pentru întreaga procedură, deosebit de complexă, sunt codificate într-un virus care a fost modificat pentru a viza ficatul pacientului.

Pacientul în cauză suferea de o tulburare genetică rară, numită sindromul Hunter, care este cauzată de o enzima lipsă sau defectuoasă. Acest lucru face ca organismul să nu poată asimila anumiți carbohidrați, provocând mărirea dimensiunii capului și a ficatului, pierderea auzului, rigiditatea articulațiilor, dificultăți de respirație și chiar probleme mentale.

Din păcate, astăzi nu există nici un tratament pentru această boală. Majoritatea pacienților cu sindromul Hunter mor între 10 și 20 de ani de la declanșarea bolii.

Sursa: https://www.sciencemag.org/ Traducere și adaptare: Radu Ungureanu

 

Reclame

NOTĂ OrtodoxINFO
Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

  1. Acum cativa ani am gasit niste documentare video, cu Bruce Lipton si Rob Williams, vorbind despre “biologia perceptiei” si “psihologia schimbarii”.
    Aici am auzit despre schimbarea ADN-ului fara nic un fel de aparatura…. care nu era recomandata argumentandu-se ca nu exista nici o garantie ca “schimbarea” ar fi cea dorita sau – chiar si asa – benefica, regula fiind ca probabilitatea de reusita este atat de scazuta incat ar face mai ult rau…
    Intr-o lume care “demonteaza” omul crezand ca e o o masinarie – asta este nivelul general de gandire, specific nivelului intelegerii stiintifice din vremea lui Newton…. vor inventa metode tip “service” de masina chiar crezand ca fac bine.
    Fara Dumnezeu desigur caci ei se cred inlocuitorii Lui!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button