X

Fumigene iredentiste în Anul Centenarului: Trei “partide” maghiare vor URGENT autonomia ținutului secuiesc

de null

Image result for tinutul secuiesc

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

UDMR, PCM şi PPMT au cerut într-o rezoluţie comună semnată luni, la Cluj, autonomia teritorială a ţinutului secuiesc, precum şi un statut special pentru regiunea Partium. 

Rezoluţia a fost semnată de preşedinţii celor trei formaţiuni – Kelemen Hunor (UDMR), Biro Zsolt (PCM) şi Szilagyi Zsolt (PPMT).

“Noi, reprezentanţii Uniunii Democrate Maghiare din România, ai Partidului Civic Maghiar şi ai Partidului Popular Maghiar din Transilvania, reprezentanţi responsabili şi legitimi ai comunităţii maghiare, stabilim de comun acord următoarele principii fundamentale pentru armonizarea conceptelor de autonomie:

1. Maghiarii din Transilvania trăiesc în situaţii interetnice diferite, au posibilităţi, proiecte şi viziuni diferite şi, din aceste motive, au nevoie de forme de autonomie diferite: autonomie regională pentru maghiarii din ţinutul secuiesc, autonomie administrativă pentru localităţile unde populaţia maghiară este majoritară şi autonomie culturală pentru toţi maghiarii din România.

2. Considerăm că autonomia teritorială a ţinutului secuiesc trebuie să se concretizeze ca o regiune autonomă în limitele sale istorice. Organismul său de decizie ar trebui să aibă competenţe legislative şi executive regionale în domeniul educaţiei, culturii, informării, economiei, dar şi în domeniul funcţionării propriului aparat de administraţie publică. În ceea ce priveşte statutul limbii maghiare în regiune, acesta ar trebui să fie egal cu cel al limbii române. Credem că administraţia ţinutului secuiesc poate fi eficientă şi va servi interesele cetăţenilor, dacă are la bază structura fostelor Scaune Secuieşti, ţinându-se cont de schimbările care au avut loc de atunci”, se arată în rezoluţie.

Reclame

NOTĂ OrtodoxINFO

Tupeul iredentiștilor maghiari, reminiscență a sălbăticiei hoardelor de huni din care se trag, se manifestă ostentativ chiar în Anul Centenarului Marii Uniri, ca semn de sfidare față de toți românii. Părintele Justin spunea să nu ne tulburăm, căci nu vor reuși nimic, doar ne încearcă “temperatura”, dar că e posibil pe viitor, datorită trădării Dreptei Credințe să pierdem tot Ardealul, nu doar ținutul secuiesc.

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

7 comentarii

  1. „datorită trădării Dreptei Credințe” -> „din cauza trădării Dreptei Credințe”
    Trădarea Dreptei Credințe este de rău, așadar nu-i putem datora nimic!

  2. Trebuia urmat exemplul majorității tarilor europene , iar noi am depășit extremele ,toți cei care i-au coptat alaturi de ei pentru a forma majorități de putere le – au făcut concesii ,si însăși acceptarea partidelor pe criterii etnice a fost o greșală ,si multe alte greșeli pe care cu siguranță le v-om plati cu toții ! iar prețul il stabilește altcineva, oare cine?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Vă rugăm să sprijiniți portalul OrtodoxINFO! Mai avem de achitat facturi pentru întreținerea site-ului și resursele noastre nu sunt suficiente. Vă mulțumim! DONAȚIE