X

Soborul Maicii Domnului

de null

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

În a doua zi de Crăciun, pe 26 decembrie, Biserica  prăznuiește Soborul Maicii Domnului, sărbătoare închinată  Maicii Domnului.

Soborul Macii Domnului este  unul dintre cele cinci mari praznice din anul bisericesc închinate Sfintei Fecioare Maria,  devenind model de sărbătoare şi pentru alţi sfinţi precum Soborul Sfinţilor Ioachim şi Ana, Soborul Sfântului Ioan Botezătorul sau Soborul Sfinţilor Arhangheli.

După marile praznice,  se pomenesc toate persoanele sfinte implicate în  acel eveniment, acum Crăciunul.  O prăznuim deci pe Fecioara Maria,  care l-a născut pe Iisus,  Cel care a adus mântuirea lumii.

Sobor  reprezintă adunare de oameni,  iar această zi este o chemare către cei credinciosi de a ne aduna în cinstea Maicii Domnului. Dar Maica Domnului se află în mijlocul tuturor Sfintilor din ceruri  și deci  adunarea noastră de astazi, de pe pământ,  se unește cu adunarea  cerească  la această cinstire.

O dată cu nașterea Fiului lui Dumnezeu, Maica Domnului  unește pentru totdeauna întreaga omenire cu Tatăl din ceruri. Fiul s-a coborât  în lumea noastră  pentru a  aduce lumină ”celor ce şedeau în  umbra morții”, iar întruparea Sa unește cerul cu pământul. ”Maica Domnului este al doilea cer sau a doua lume, cum spune Sfântul Ioan Damaschin.

”Printr-însa s-a înnoit neamul omenesc și ea este Împărăteasa tuturor îngerilor și a tuturor sfinților și Maica noastra a tuturor popoarelor pământului și a tot sufletul necăjit și întristat care o cheamă in ajutor. Știti oare, în ziua Judecatii, cine are să fie de-a dreapta Mântuitorului? Maica Domnului! Iar de-a stânga Lui, Sfântul Ioan Botezătorul, îngerul întâistătător al tuturor sfinților. Deci aceste doua persoane sfinte sunt cele mai mari din ceruri dupa Preasfanta Treime, potrivit creștinortodox.ro.

Fericiți sunt acei creștini din casa cărora nu lipseste icoana Maicii Domnului si au candela la icoana ei, si citesc in fiecare zi măcar un acatist sau un paraclis al Maicii Domnului.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button