X

TURCIA ameninta GRECIA cu RĂZBOIUL / Stare de alertă – Breaking news internaţional!

„Fie vom găsi o soluție diplomatică, mergem la Curtea Internațională, fie trimitem armata care să ia înapoi insulele de la greci”, a declarat ministrul turc de externe, Melvut Cavusoglu, în cel mai recent discurs pe care l-a ținut la tribuna parlamentului turc.

Mass-media din Grecia a publicat mai multe articole potrivit cărora are loc o confruntare majoră, în parlamentul turc, între partidul de guvernământ (AKP) și principalul partid de opoziție, cu privire la anumite insule grecești din Marea Egee pe care și le revendică Turcia. Referindu-se la insula Imia din regiunea Dodecanese, Cavusoglu a afirmat că aceasta reprezintă o problemă națională și că AKP nu poate fi făcut răspunzător de ceea ce s-a întâmplat în 1996, pentru că, în acel moment, partidul său nu era la guvernare. Ministrul turc susține că insula Imia a fost „ocupată” de greci.

„Continuăm discuțiile noastre diplomatice cu Grecia. Dacă nu cădem de acord, Parlamentul va decide asupra alternativelor și le vom aplica. Dar este o situație ce ține de politica națională, nu o problemă de discutat în holul parlamentului. Am înființat o echipă de militari în cadrul Ministerului Apărării Naționale. Am discutat problema și pașii pe care îi putem face. Este mai bine să reducem tensiunea sau să o creștem?”, a declarat Cavusoglu.(greekreporter.com)

Categorii
Al III-lea război mondial
cuvinte cheie

Articole asemănătoare

23 comentarii

 1. Atat Grecia cat si Turcia sunt tari membre NATO. Nu cred ca ar fi in interesul aliantei ca 2 membri importanti ai sai sa se ia la tranta. Sa fim seriosi…Cine credeti ca i-ar lasa?

  1. pt aavonarola. Inseamna ca tu ni sti profetia Sfantului Paisie. Nu conyeaza cine nu ii lasa daca asa trebuie sa se intample asa se va intampla. Si cine stia Scriptura, cum ca Iisus ba fi vandut cu 30 de arginti putea sa puna 31 sau mai putin, dar tot 30 a pus.

  2. Dacă vedem profețiile implinindu-se, dar de ce sa mai comentam?.. Mai bine am gandi: ce e de făcut?!? Ma gândesc aici la o strategie personala de acțiune în caz de… Apoi dacă te ia ca din oala… zici tot asa: „Nu m-am gândit… ambele sunt membre NATO”

 2. Iată că se apropie ceea ce a profețit Sfântul Cuvios Paisie Aghioritul. Turcia va intra în apele teritoriale ale Greciei și Rusia nu va sta deoparte.

   1. Ar trebui să acceptăm să luptăm în război? Noi suntem de partea unei uniuni mizerabile împotriva rușilor, un popor ortodox. Deci ar trebui să refuzăm să fim înrolați, orice s-ar întâmpla? Este foarte important pentru noi!

    1. Trebuie mai intai curatenie facuta in tara asta de la vladinca la opinca , trebuie scoasa Tara din mizeria spurcaciunii jidovesti cu nume de ue si nato, caci ne va Apara MAICA DOMNULUI .

     Iar pentru hotarele Romaniei Mari ne vom bate chiar si pentru ultima palma de pamant din Romania cea Adevarata de la Nistru pina la Tisa .
     De fapt …nu va fi chiar nevoie pentru ca Judecata lui DUMNEZEU ESTE mai dreapta.

     DUMNEZEU DA dar nu da si in traista.

 3. ar trebui sa mai scrie si ce ce stiu mai multe.
  Nu ca cei ce au scri sau vor scie nu stiu dar scriu din ce au citit. Trebuie scris de catre cei ce traisc, simt si vad.
  Iertare…….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!