X

[VIDEO] Teofan Savu continuă pe “drumul Cretei”, al trădării Ortodoxiei: Parastas pentru regele Mihai, cu participarea ereticului episcop papistaș Gherghel Petru

de null

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Sâmbătă, 9 dec. 2017, a avut loc un parastas pentru pomenirea regelui Mihai la catedrala mitropolitană din Iași, conform doxologia. Teofan Savu, pseudo-mitropolitul MMB și noul Maximilian ce prigonește preoții care nu vor părtășia cu erezia semnată de el în Creta, nu se dezminte când e vorba de a sluji, ruga sau în a invita ereticii în Sfânta Biserică, încălcând Sfintele Canoane cu seninătate. Invitat la împreună rugăciune, chiar dacă se afla în rândurile din spate, a fost și ereticul episcop Gherghel Petru. Preoții ce nu au întrerupt pomenirea mincinuno-mitr. Teofan, sperând într-o revenire a acestuia, mai cred că este vreo șansă de întoarcere? Dimpotrivă! Știind că pliroma așteaptă de la el o întoarcere, sfidează cu orice ocazie și calcă în picioare conștiința credincioșilor ce vor să rămână credincioși, până la capăt, Sfinților Părinți. Reamintim și ce spun Sf. Canoane despre intrarea ereticilor în Biserică, căci aceștia nu vin ca să primească Dreapta Credință, ci să ne facă să credem că și ei fac parte din Biserică.

 • CANONUL 6 Laodiceea (ERETICII SA NU INTRE ÎN BISERICA)

Nu este îngaduit ereticilor sa intre în casa lui Dumnezeu daca staruie în eres.

 • CANONUL 33 Laodiceea (SE OPRESTE RUGACIUNEA CU ERETICII SI SCHISMATICII)

Nu se cuvine a ne ruga împreuna cu ereticii sau cu schismaticii.

Cuvintele Sf. Părinte Justin Pârvu la adresa pseudo-mitr. Teofan Savu nu rămân mincinoase:

Din el mai bun nu poți face, dar mai rău da.

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

11 comentarii

 1. Si de ce au ingropat-o pe sotia fostului rege ( ca regina nu a fost in Romania) intr- o manastire ortodoxa, ea fiind catolica?? Stergem toate canoanele si toata invatatura sfintilor?? Vremuri de apostazie, incepand cu ierarhii care au hotarat asta.

  1. Ingaduita prin iconomie.
   Raspunde in fata Domnului cel ce a facut-o.
   Si-a botezat copiii ortodox si a marturisit in ortodoxie toata credinta Sa.
   Nu este “fostul” Rege (c u R, nu cu r…). Poate ca asa il “vede” cine crede ca “reepublica” este forma de guvernamant ingaduita de Dumnezeu ceea ce nu este.
   Ungerea cu mir ca Rege este o legatura intre Dumnezeu si neam pe care doar Dumnezeu ar fi putut-o desface.
   Evident ca nu s-a petrecut asa ceva.
   Biserica l-a recunoscut si l-a confirmat.
   Nu a mai fost Cap (sef) al Statului, ceea ce este alta ipostaza a aceluiasi om si nu il dez-regeste.
   Nu s-a atins nimeni de Majestatea Sa – fie ca l-au batjocorit sau elogiat fiindca era SUVERAN si a fost recunoscut intotdeauna. De proprietatea materiala, impiedicarea exercitarii functiilor regale… dar nu de persoana.
   Si subliniez – ATINS! fiindca atingerea produce efect iar Justitia enumera “atingerile” sanctionabile – atat fizic dar si moral, social, material, financiar, etc.
   Despre Mitropolitul – cu tristete – apostaziat…
   Vorbele sale amintesc de morala lumeasca, … fara legatura cu mantuirea ci – mai degraba – cu inselarea propriei minti. Ceva … ca zisele lui Buda, ori cele din zenism, taoism… nu toate, desigur.
   Da’ unde nu gasesti “morala”? ca de aia spun ecumenistii ca “toate-s una”, …. fiindca sint prea inghetati sufleteste si doar mintea pare ca “vede”, inima s-a racit… morti vii.

 2. Va rugam sa ne unim cu totii si sa dezbatem un subiect care doare acum:utilitatea convocarii unui sinod local pentru ca turma lui Hristos sa se delimiteze de secta ezoterica ecumenista.Trebuie sa se faca lumina in acest caz(de catre forul autorizat) pentru a fi protejati de inselari demonice care au n aparente.Pentru ca expunerea invataturii dreptei credinte sa aiba izbanda asa cum a fost dintotdeauna,e strict necesar ca acest lucru sa fie facut prin HOTARARE SINODALA PENTRU CA TOATE CATEGORIILE DE CRESTINI ORTODOCSI SA STIE CLAR:ACESTA ARE PUTEREA DE A DA BINECUVANTARE PENTRU O GHIDARE CORECTA IN CLAR,ACESTA ARE SAU ACELA NU MAI ARE PUTEREA DE A LEGA SI DEZLEGA(CONCRET,NOI ZICEM CA TOT CLERUL ECUMENIST NU MAI ARE PUTEREA DE A LEGA SI DEZLEGA PENTRV CA AU CAZUT DIN SUCCESIUNEA APOSTOLICA SI NU MAI POT AVEA CONTINUITATE CA SI CLERICI PENTRU CA AU ADERAT LA O SECTA ECUMENISTA DEOSEBIT DE PERICULOASA PENTRU SOCIETATE SI PENTRU OAMENII NORMALI,E IMPERIOS NECESARA POZITIA UNUI SINOD ORTODOX ORICAT AR FI EL DE MIC CA NUMAR .

  1. Care unire, care toti? Nu este si nici nu va fi unire intre nepomenitori, pentru ca dezbinarea naste dezbinare; fiecare cu parerea lui, atoatestiutori, anti-tot…. ce e mai important lipseste, dar in duhul asta de acu… greu de obtinut printre ei. Domnul cu mila.

 3. Ce oameni sunteți!!! Casa regală de Hohenzollern-Sigmaringen din care se trage Regele Mihai a avut și are în continuare confesiunea catolică. Totuși, Carol I, acceptand in 1866 tronul României a fost nevoit să treacă la ortodoxism. Având în vedere istoricul casei regale, nu văd absolut nicio problemă in participarea unui cleric catolic la comemorarea omagială într-o catedrală ortodoxă. Nu cred ca Dumnezeu în toată iubirea Sa față de oameni dorește dezbinare și rautate! Până la urmă cele două confesiune aparțin aceleiași religii, și anume Creștinismul. Biserica trebuie să fie unită! Dacă nu în dogmă și rit, măcar în fraternitate , toleranță și înțelegere. Nu suntem noi oamenii capabili să judecăm. Dumnezeu m-a creat și numai El are dreptul să mă judece! Mult rău faceți!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button