X

Video: ORCA vânând RECHINUL MARELE ALB / CAȘALOTUL vânând CALMARUL GIGANT

de null

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

 

Iata si ce putem citi la Ciudăţenia din Africa de Sud.  Rechinul Marele Alb a ajuns hrană pentru orcile ucigaşe de pe Adevarul:

Marele rechin alb, cunoscut ca unul dintre cei mai feroce prădători din lume, a ajuns, la rândul lui, vânat. În ultima perioadă, tot mai multe cadavre de rechini albi au ajuns pe ţărmul coastei din Africa de Sud. Rechinul alb (Carcharodon carcharias), cunoscut şi ca “marele alb”, “marele rechin alb” sau “moartea albă”, este probabil cea mai faimoasă specie de rechini. Este cel mai mare carnivor de pe pământ, în afară de cei care se hrănesc cu plancton, cum ar fi balena, potrivit iflscience.com.

Datorită dimensiunile lor masive, cu dinţi ascuţiţi, mulţi consideră că rechinii albi sunt cel mai buni prădători din lume. Dar chiar şi aceste animale incredibile trebuie să fie atente. La începutul acestui an din ce în ce mai multe carcase de rechini albe au fost găsite pe plajele din Africa de Sud. Toţi rechinii au avut parte de o moarte brutală. Au fost găuriţi între aripile lor pectorale şi ficat. Se pare că marele predator cade victimă orcilor ucigaşe care atacă în grup.

Specialiştii spun că nu nu este neobişnuit ca orca să vâneze rechinii. Şi în anii trecuţi orcile vânau rechini, cărora le scoteau ficatul, iar restul carcasei o lăsau în derivă.   Se crede că ele ţintesc ficatul datorită conţinutului plin de substanţe nutritive, bogat în ulei.

Ceea ce este mai impresionant este că balenele ucigătoare reuşesc să doboare un rechin alb de aproape 5 metri.

Adevarul greseste numind rechinul marele alb ca fiind cel mai mare carnivore de pe Pamant. Chiar balena ucigasa (orca) este mai mare, ajungand la 10 m lungime si 7 tone greutate. Iar cel mai mare pradator existent este casalotul, cu 20 metri lungime si peste 50 tone greutate, cel ce duce adevarate dar inca putin cunoscute batalii la mare adancime cu un alt urias marin, calmarul gigant, cel ce cu tot cu tentacule poate atinge 10 – 15 metri:

Revenind la articolul despre orci, o alta chestie pe care Adevarul o omite este modul cum de fapt acestea procedeaza pentru a vana marele rechin alb: il rastoarna cu burta in sus. In pozitia aceasta fiind, nu mai misca. Ceva de genul:

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

  1. E clar…daca sant albi si au ajuns in Africa de Sud au fost omorati de fosti prieteni al lui Mandela….bineinteles cu ajutorul lui Putin si al Rusiei…..Iulian Chifu stie mai bine….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button