X

Autoritățile albaneze IMPUN intrarea cu TAXĂ în unele biserici ORTODOXE. Măsuri similare NU sunt adoptate pentru MOSCHEI sau clădirile ROMANO-CATOLICE

de null

Astfel de bilete de intrare nu s-au prevazut, insa, decat pentru bisericile ortodoxe, masuri similare nefiind adoptate pentru moschei sau biserici romano-catolice.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Pe site-ul Institutului Patrimoniului Cultural, al Ministerului Culturii din Albania, se menționează că, în provincia Avlon, vor fi introduse “bilete speciale, care sa permita vizitarea monumentelor și a zonelor arheologice”, scrie lonews. ro

Prin urmare, de acum, intrarea in mai multe manastiri si biserici ortodoxe sfinte, declarate “monument arheologic”, intrarea se va face cu plata.

Astfel de bilete de intrare nu s-au prevazut, insa, decat pentru bisericile ortodoxe, masuri similare nefiind adoptate pentru moschei sau biserici romano-catolice.

In plus, la inițiativa autorităților, mai multe icoane și artefacte sacre au fost deja confiscate, in unele biserici, pentru a fi expuse în muzeele de stat.

Merita mentionat, de asemenea ca, in urma cu doar cateva luni, Ministrul albanez al Culturii, Mirela Kumbaro, într-un interviu acordat publicatiei Gazeta Shqiptare, declara că statul va transfera o serie de monumente pe mâini private, deoarece nu poate asigura conservarea și restaurarea acestora.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

2 comentarii

  1. Exact prima va fi prigoana financiară sub pretextul ca nu și vor plăti taxele către stat multe biserici mănăstiri vor fi închise sub sechestru cum spunea unu din ANAF apoi cu timpul interzicerea cărților religioase apoi icoanele vor fi interzise apoi creștinii vor fi ei înșiși ridicați ca pe vremea stalinismului

  2. Și la noi se intră în mănăstiri pe bază de bilet. Spun de mănăstirile din Bucovina (Putna, Voroneț etc.). Nu le pasă că ești creștin ortodox, ei tot îți cer bani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button