X

Agenda 2030 și China: Construirea PRIMEI secții de POLIȚIE fără polițiști UMANI

O țară a decis că nu mai are nevoie de polițiști, ci de inteligență artificială.

China a anunțat că va construi o secție de poliție, fără oameni, alimentată de inteligența artificială (AI), în Wuhan, unul dintre cele mai populate orașe ale sale. Secția de poliție se va concentra, cel mai probabil, pe vehicule și șoferi. Această mișcare este în concordanță cu obiectivul Chinei de a deveni lider mondial în AI până în 2030.

Secția futuristă va oferi examene simulate pentru șoferi și servicii de înregistrare. Tehnologia de recunoaștere facială de ultimă oră, dezvoltată de Tencent, va identifica cetățenii. Partea cea mai bună e că șoferii nu mai sunt nevoiți să stea la cozi perioade lungi de timp să se înscrie. AI va avea acces la toate informațiile pertinente, de îndată ce va vedea fața persoanei.

Noua secție pare să fie o idee pe cât de îndrăzneață, pe atât de productivă. Din moment ce va fi deschisă 24 de ore din 24, șapte zile din șapte, ar putea face o treabă mult mai bună decât polițiștii, care obosesc, au nevoie de pauză, mâncare sau somn. Totodată, ar putea fi eliminate mita sau eroare de procedură la care mai sunt predispuși oamenii.

Cu toate acestea, în timp ce aceste secții tehnologizate par a fi un lucru bun, ele deschid o discuție mai largă cu privire la modul în care progresele din robotică și sistemele automate vor afecta societatea în general, în special în ceea ce privește munca.

NOTĂ OrtodoxINFO
Categorii
Big brother
cuvinte cheie

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!