X

Plângere penală contra PRIMULUI-MINISTRU al României pentru DISCRIMINARE și INCITARE LA URĂ la adresa părinților care refuză VACCINAREA OBLIGATORIE

de null

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

La data de 26 octombrie 2017 a fost depusă la DNA – Direcția Națională Anticorupție o plângere penală contra primului-ministru al României, domnul Mihai Tudose, pentru săvârșirea infracțiunilor de incitare la ură sau discriminare a unei categorii de persoane, prevăzută de art. 369 NCP; purtare abuzivă, prevăzută de art. 269, alin. 1) NCP; fals în declarații, prevăzut de art. 326 NCP; comunicare de informații false, prevăzută de art. 404 NCP și fapte asimilate faptelor de corupție, prevăzută de art. 13 din Legea 78/2000. Plângerea a fost depusă de domnul Chirilă Gh. Mihai-Silviu, din localitatea Tașca, județul Neamț, tatăl minorei Chirilă M.-S. Maria-Despina, născută la data de 10 septembrie 2014.

În plângerea formulată, domnul Mihai-Silviu Chirilă reclamă faptul că în vara acestui an, în perioada iunie-august, primul-ministru al României a promovat în ședințele de guvern ideea că în țară există o epidemie de rujeolă cu consecințe catastrofale pentru sănătatea populației, urmărind prin aceasta, după cum s-a văzut din acțiunile ulterioare, condamnarea publică a părinților care refuză vaccinarea obligatorie a copiilor lor și impunerea în conștiința publică a necesității unei legi draconice care să permită vaccinarea obligatorie și pedepsirea părinților care se opun acesteia.

În demonstrarea acestui fapt, domnia sa aduce printre argumente și opinia exprimată public de medicul Mircea Pușcașu, cunoscut luptător împotriva obligativității vaccinării, care a afirmat că epidemia de rujeolă din vara aceasta „se transmite mediatic”1, adică este mai mult produsul stării de frică insuflate de media decât o realitate medicală, întrucât niciunul dintre rapoartele medicale prezentate în ședințele de guvern și difuzate ulterior de mass-media nu a prezentat dovezi în favoarea faptului că cei 32 de copii au murit de rujeolă. Potrivit declarației medicului M. Pușcașu, care a cerut autorităților sanitare date despre epidemia de rujeolă, moartea celor 32 s-a datorat unor complicații care nu au nicio legătură cu rujeola (malformații congenitale, boli ale sângelui, sistem imunitar foarte slăbit, pneumonii repetate, un caz de fază terminală a sindromului imunodeficienței dobândite HIV etc.).

Nu s-a prezentat public nicio dovadă că toți cei 32 de copii au murit pentru că părinții lor au refuzat vaccinurile obligatorii, nevaccinarea lor putând fi la fel de bine datorată unei neglijențe medicale sau lipsei vaccinurilor respective din sistemul medical. Printre cei decedați și contabilizați alături de copiii decedați se afla, din relatările de presă, cel puțin o persoană de 29 de ani, care probabil s-a născut înainte de căderea regimului comunist, când vaccinarea era obligatorie și nu exista probabil niciun motiv pentru ca părinții să se opună ei, deoarece acele vaccinuri nu semănau cu cele de acum. Din relatările din sistemul medical prezentate de medicul Mircea Pușcașu, o persoană de 27 de ani a murit pentru că era în faza terminală a HIV/SIDA, decesul acesteia fiind asociat epidemiei de rujeolă, când în realitate, în acea fază a bolii, putea deceda și din pricina unei răceli obișnuite. Nu există niciun indiciu că părinții stigmatizați de către primul-ministru în declarația din 26 iulie ar fi în vreun fel vinovați pentru decesele regretabile ale celor 32 de persoane.
Domnul Mihai-Silviu Chirilă consideră că toată campania de promovare a pretinsei epidemii catastrofale de rujeolă, susținută intens de mass-media invitată de către primul-ministru să “informeze” populația, a avut ca scop descurajarea părinților care refuză vaccinarea obligatorie și crearea unei presiuni uriașe la nivelul opiniei publice, încât legea vaccinării propusă de Guvern și înaintată spre aprobare Parlamentului să treacă fără nicio opoziție din partea părinților. Pentru acest motiv, domnia sa a formulat acuzațiile de fals în declarații, fapte asimilate corupției și comunicare de informații false.

Motivul principal pentru care domnul Chirilă a formulat o plângere împotriva primului-ministru îl constituie declarația din ziua de 26 iulie 2017, când primul-ministru al României a spus:

“Din punctul meu de vedere personal, vă spun că acel părinte care refuză vaccinarea şi pune în pericol inconştient viaţa copilului, decide el asupra copilului, dacă face sau nu poliomielită, face sau nu rujeolă, moare sau nu, eu cred că aici tot ce înseamnă servicii sociale, protecţia copilului… Alţi părinţi sunt decăzuţi din drepturi pentru fapte mult mai puţin grave. Când un părinte îşi condamnă copilul practic la moarte, nu ştiu în ce măsură se mai poate vorbi despre drepturi părinteşti”2.

Argumentând motivele pentru care consideră declarația primului-ministru ca ilegală, domnia sa afirmă în plângerea formulată:

Afirmația primului-ministru, potrivit căreia orice părinte care refuză vaccinarea este un criminal care își condamnă copilul la moarte este o incitare la ură și discriminare la adresa acelor părinți care, din motive de conștiință, din dragoste şi luciditate, refuză să își vaccineze copiii. În această categorie mă aflu și eu. Fapta are circumstanța agravantă de a fi făcută într-0 poziție de putere în stat, cu consecințe atât în planul imaginii publice a celor vizați și supuși oprobriului popular, cât și în plan legislativ, prin mișcarea voinței legislative a statului către aprobarea unei legi cu totul neconstituționale, prin care părerea personală expusă de către primul-ministru la televizor pe 26 iulie devine motivație juridică a decăderii părinților din drepturile parentale și a persecutării lor crunte, de către legea vaccinării propusă de către Guvern Parlamentului și aflată în dezbatere în aceste zile.

În altă declarație, primul-ministru a ridiculizat dreptul părintelui de a-și crește copiii și a lua decizii în ceea ce îi privește în baza propriei conștiințe, numindu-i pe părinții care au avut “diferite pretexte sau convingeri” cu un cuvânt pe care și l-a asumat în mod expres: “părinți iresponsabili3.

Constituția României în art. 48, alin. (1) consacră dreptul și îndatorirea părinților de a asigura creșterea, educarea și instruirea copiilor proprii.

Articolul 261 din Noul Cod Civil statuează că Părinții sunt cei care au, în primul rând, îndatorirea de creștere și educare a copiilor lor minori”. Din acest articol, rezultă că părinții sunt cei care au dreptul și obligația de a se preocupa de bunăstarea propriilor copii în primul rând, adică chiar înaintea primului-ministru al României, a cărui grijă față de copiii altora ar trebui să se manifeste în asigurarea infrastructurii medicale, de exemplu, în asigurarea condițiilor pentru ca părinții să își poată îndeplini cum se cuvine îndatoririle, în asigurarea unor condiții decente de viață pentru părinți și copii deopotrivă, în asigurarea vaccinurilor pentru cei ce doresc să își vaccineze copiii etc.

Articolul 487 din Noul Cod Civil spune: Părinţii au dreptul şi îndatorirea de a creşte copilul, îngrijind de sănătatea şi dezvoltarea lui fizică, psihică şi intelectuală, de educaţia, învăţătura şi pregătirea profesională a acestuia, potrivit propriilor lor convingeri, însuşirilor şi nevoilor copilului; ei sunt datori să dea copilului orientarea şi sfaturile necesare exercitării corespunzătoare a drepturilor pe care legea le recunoaşte acestuia”. Codul Civil statuează dreptul părinților de a-și crește copilul, îngrijind de sănătatea fizică a acestuia potrivit propriilor convingeri. Din acest motiv, consider că afirmațiile primului-ministru incită la ură, dar și la nerespectarea drepturilor stabilite părinților de către Noul Cod Civil.

Articolul 29 al Constituției României apără dreptul părintelui la propriile convingeri și statuează că nimeni nu poate fi obligat să accepte o opinie la care nu aderă”.

Explicând procurorilor DNA poziția domniei sale cu privire la vaccinarea obligatorie, domnul Mihai-Silviu Chirilă afirmă:

Doresc să fac precizarea că eu, în calitate de părinte, refuz vaccinarea copilului meu tocmai pentru că mă îngrijesc de sănătatea acestui copil și doresc ca el să crească și să se dezvolte armonios și sănătos. Motivul pentru care refuz administrarea acestor vaccinuri este controversa din lumea medicală, în care medici respectabili au atras atenția că vaccinarea cu actualele vaccinuri este foarte riscantă pentru sănătatea micuților. De altfel, acest lucru a fost prevăzut și de diversele versiuni ale legii vaccinării, care au fost prezente prin spațiul public, în care se recunoștea că, în cazul în care copilul va suferi efecte secundare grave, familia va fi despăgubită.

Consider că atât timp cât există o astfel de dispută în lumea medicală, căreia nu i s-a dat până acum un răspuns suficient de credibil, ci s-a încercat mai mult eliminarea din sistem a medicilor care trag semnale de alarmă în această privință (la întrebarea unui jurnalist cu privire la faptul că sunt medici care avertizează contra vaccinurilor, primul ministru a avut remarca incredibilă: “Nu știu dacă aceia sunt chiar doctori4), cât timp există suspiciunea foarte serioasă că actualele vaccinuri au fost cauze pentru boli foarte grave precum autismul, iar această suspiciune, chiar dacă nu a fost confirmată, pentru că sistemul medical nu pare interesat să o facă, nu a fost nici infirmată științific credibil, cât timp există personalități de renume mondial, precum Bill Gates, care fac declarații controversate ce leagă vaccinarea de reducerea creșterii demografice5, am tot dreptul să refuz vaccinarea copilului meu. Prin aceasta, consider că îmi îndeplinesc obligațiile constituționale, trasate și de Codul Civil, de a mă comporta ca un părinte responsabil care ia deciziile cele mai bune pentru copilul său, iar tratarea mea ca un potențial criminal de către primul-ministru al țării o consider profund ilegală. Cu atât mai mult cu cât incitarea la ură față de părinții care se opun vaccinării și încălcarea grosolană a drepturilor lor constituționale a îmbrăcat și o formă legală, prin noul proiect de lege, propus de Guvern, aflat în Parlamentul României în dezbateri și care, dacă se va aproba în forma propusă de guvern, va trata părinții care refuză să își vaccineze copiii din motivele enunțate mai sus ca pe niște criminali, fără ca statului să îi pese că acești oameni pot fi discreditați, amendați, arestați fără niciun motiv”.

În plângerea domniei sale, domnul Mihai-Silviu Chirilă mai arată că la capătul unei campanii de presă, inițiată la cererea primului-ministru, care le-a și mulțumit celor din media la sfârșitul verii pentru munca depusă, populației României i s-a inculcat o mentalitate de “apartheid sanitar” față de părinții care refuză vaccinarea obligatorie, în baza căreia “copiii nevaccinați nu au ce căuta în comunități (de ce oare, dacă ceilalți sunt vaccinați cu vaccinurile care ar trebui să îi facă imuni?), punându-se în discuție și încălcarea dreptului constituțional la educație a acestora și obligația constituțională și legală a părinților de a-i purta în școli”.

Domnul Mihai-Silviu Chirilă a precizat pentru OrtodoxINFO că domnia sa nu se opune vaccinării în general, ci obligativității vaccinării cu actualele vaccinuri, despre care există o controversă nerezolvată în lumea medicală, planând suspiciunea că ele pot produce daune grave sănătății copilului vaccinat.

Plângerea penală a fost primită și înregistrată la Direcția Națională Anticorupție la data de 30.10.2017. (vezi recipisa de la Poșta Română din imaginea de mai jos)

1 https://www.youtube.com/watch?v=n2F1Ed2OHtQ.

2 http://adevarul.ro/news/societate/ministrul-sanatatii-prezinta-miercuri-raportul-privind-situatia-vaccinurilor-epidemia-rujeola-1_597844b35ab6550cb880027d/index.html.

3 http://evz.ro/mihai-tudose-situatia-din-romania-impune-introducerea-vaccinari.html.

4 http://romanialibera.ro/politica/institutii/mihai-tudose–despre-vaccinare–cand-un-parinte-isi-condamna-copilul-practic-la-moarte–nu-stiu-in-ce-masura-se-mai-poate-vorbi-despre-drepturi-parintest-461274.

5 https://www.youtube.com/watch?v=pjj4Iq-rsNg.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

38 comentarii

 1. O atitudine de nota 10! Un ortodox, un părinte și un romãn autentic. Sprijinim acest demers al dlui Mihai Silviu Chirila cu toată dragostea și responsabilitatea, rugându-ne pentru reușita lui.

 2. Un parinte curajos, un tata cu care s-ar mandri orice copil, un barbat adevarat. Toti parintii din tara asta putem sa-i urmam exemplul. Mi-as dori ca Biserica sa se implice mai mult in problema asta. De ce nu ne apara ? El e un crestin adevarat! Dar ceilalti? Pastorii, Preainaltul?

 3. Asa trebuie procedat. Protestele au fost primul pas. Acest exemplu sa-l ia cat mai multi avocati si parinti ! Cat mai multe plangeri penale, sa-i saturam. Multumim ! Doamne, ajuta!

 4. Pai plangerea asta penala ar trebui sa fie un model, se face copy-paste, si apoi catre DNA si pt ministrul sanatatii, pt cei ce au intocmit legea, pt cei ce au votat-o… pt cei ce o sustin.

  Asta e atitudinea buna, de atac, atitudine ofensiva. Atitudinea defensiva nu e buna.
  “Cea mai buna aparare e atacul”. Si asa, li se mai inmoaie si lor elanul. Ca daca vad ca au in fata viermi, normal ca devin mega-obraznici.

  Dumnezeu sa-l apere si dl. Chirila!
  Si pe toti cei implicati in aceasta lupta!

 5. Ne bucurăm din tot sufletul pentru această atitudine de curaj din partea domnului Silviu Chirilă.
  Curajul – e o virtute rar întâlnită, mai ales în zilele noastre. Rar întâlnită și cea mai necesară.

 6. Dumnezeu si Maica Domnului sa binecuvanteze osteneala si curajul demersului domnului Mihai Chirila, iar pe noi toti sa ne uneasca pentru a-l sustine mai departe ! Pr. Ioan si pv. Violeta de la Schit Oraseni

 7. Perfect de acord, pana la urma asta este esenta democratiei, dreptul si libertatea de nu fi de acord cu celalalt. Astfel de chestiuni se rezolva punctual, prin legile firii, am putea spune, pana la un anumit nivel. Sunt tata de fetita de aproape 3 ani și asta vara, în parc grupului ei de pritene li s-au alaturaat doi copii despre care, dupa câteva zile, am aflat ca nu fusesera vaccinati cu nimic. Fara sa incit, sa -i spun lucruri rautacioase, am inceput sa o indepartez, sa-i limitez apropierea de ei, mai ales ca nu ajunsesera intr-o relatie foarte stransa de prietenie, ca sa-i afecteze emotional. In 2-3 zile, erau ca si straini, fara ca cineva sa se simta lezat, frustrat, mai ales ca nu am actionat intr-un mod vizibil sau exagerat, sa intervin la orice apropiere sau contact.

  Problema apere la nivel institutional, in special în invatamantul prescolar. Aici cred ca trebuie sa prevaleze principiul majoritatii care decide. Nu asupra a ceea ce face sau nu fiecare parinte, ci asupra setului de reguli pe care trebuie sa le respecte. Sigur, si aici sunt de acord, din cand in cand trebuie verificata oportunitatea si relevanta anumitor reguli/legi, pentru că unele dintre ele invechite, nu-si mai fac efectui sau nu mai au obiect. Dar daca majoritatea se pronunta intr-o directie, atunci minoritatea trebuie sa se supuna.

  1. Si o majoritate si o minoritate pot deveni totalitare si imorale la un moment dat. Credem ca ar trebui sa se tina cont mai mult daca se incalca poruncile Domnului, legile firii si drepturile lasate de Dumnezeu, caci cele “ale omului” se pot schimba peste noapte.

  2. Emanuel
   Pai daca copilul este vaccinat, de ce mai te sperii de ceilalti copii nevaccinati?
   Pt ce ai mai facut vaccinul? …….ca sa fugi de lume?
   Fiecare sa decida pt familia lui!
   Nicio majoritate nu va decide vreodata ce sa fac eu cu copilul meu!
   Ei pun in aplicare acordul majoritar, numai cand au interes..in rest , te lasa sa vb singur!
   Ai atatea exemple…popor majoritar ortodox..si iti baga pe gat cu forta, fara sa tina cont de majoritate, toate spurcaciunile pamantului, homosexsuali, lesbiene, etc…..toti cei minoritari au mai multe drepturi decat majoritarii, sunt ocrotiti de lege, ca vezi Doamne sa nu fie discriminati!
   Dar in cazul de fata pt cei minoritari sa zicem ( sunt minoritari, pt ca restul, cei majoritari habar nu au ce sta in spatele acestor vaccinuri) de ce nu tine cont de discriminare?! Mai ales ca este vb de copilul meu?! si nu de vreo “aspiratie” care imi trece mie prin cap! Aici de ce minoritari nu se supun maj. asa cum pretinzi tu!?
   De ce doctorul nu imi garanteaza pt efectul acestui vaccin, ci doar pt modul in care este administrat? Tu nu ti-ai pus intrebarea?….pt ca exista un risc, de asta nu iti garanteaza!!!…iar acolo unde exista risc , nu poate exista obligatie!…intrun stat democratic!

  3. Copii nevaccinati sunt peste tot, nu le scrie in frunte. Sunt foarte multi si la gradinite, nu toti parintii spun, statutul vaccinal e confidential. Nu va dati seama, pentru ca sunt copii sanatosi si mult mai rezistenti la boli decat copiii vaccinati. Despre asta era vorba in plangerea penala. Incitare la discriminare si atitudinea dvs. pasiv-agresiva este inca o dovada in acest sens.

  4. Emanuel,
   V-ați ferit discret copilul de un copil nevaccinat.
   Dar v-aș întreba, știind că școala este un loc publc , în care au acces toate mediile, tendințele și persoane amestecate, cum îl veți putea proteja de pericolele reale, împotriva cărora nu se face propagandă agresivă, pt. că nu are vreo corporație ceva de vândut sau impus.
   Cum îl veți proteja de etnobotanice (cu alea nu se mai luptă “militarizat” primministrul), de pedofilie, de bulling, de agresivitate, de promiscuitate, de satanism (noua sectă cu mare aplomb, tot mai răspândită în rândul tinerilor), de pornografie, etc , așa încât el să rămâna săntos și om normal ?
   Deoarece acesta este noul mediu social care ne este impus pas-cu-pas, alături de vaccinuri, daca tăcem și acceptăm, vom trăi cu ele.

  5. Emanuel informeaza-te obiectiv despre vaccinuri si ce sunt ele de fapt, despre faptul ca au metale grele (mercur si aluminiu) substante care nu pot fi eliminate de corp in mod natural (doar prin tratament special, chelare) care se cumuleaza de la doza la dosa si pot declansa boli neurologice sau pot contribui la retard cognitiv sau cancer.

   Nu te mai lasa influentat de media/doctori care au interese financiare si te manipuleaza prin frica, ai curaj si gandeste si cerceteaza nu lua pe nemestecate tot ce ti se da, opreste-te din a iti otravi lent copilul e datorita ta sa il protejezi nu sa il sacrifici pentru confortul tau social si psihic prin refuzul de a vedea realitatea.

 8. Slavă Lui Dumnezeu pentru toate! Mulțumim domnului Mihai pentru tot ceea ce face pentru copiii acestui neam, pentru neamul nostru și mai ales pentru credința neamului nostru românesc.
  Doamne ajută!

 9. Toata lumea apreciaza si sprijini, dar nimeni nu vrea sa-i urmeze exemplul; deci chiar nu ati inteles nimic cu legea vaccinarii fortate; ar trebui toti sa facem plangere!

 10. Vin și eu cu o atenționare. NU CUMPĂRAȚI ÎNCĂLȚĂMINTE CU CRUCI PE TALPĂ!!

  Mare grijă la ce încălțăminte cumpărați! Au pus cruci pe majoritatea tălpilor. Unele din ele sânt stilizate, ca să nu își dea seama omul ce este.

 11. Mai trebuie o plangere la DNA si privind achizitia de vaccin contra HPV in anul 2008. Atunci era p.m. Calin Popescu Tariceanu si ministru al sanatatii a fost Eugen Nicolaescu si cu acea campanie s-au papat o groaza de bani din bugetul public.

 12. Sunt cu totul de acord cu plângerea si cred ca si ceilalți dintre noi ar trebui sa procedeze la fel dar cred ca ar fi mult mai eficace daca s-ar face in mod organizat, adică o plângere penală comuna din partea unui grup de cetățeni si instrumentata de o firma de încredere de avocatura.
  In al doilea rând, dupa cum știm toți, lupta in justiție necesita si fonduri asa ca as dori sa știu daca si cum poate fi ajutat dl Chirila in acest sens.

 13. Încep să înțeleg cum, cu aceeași ușurință, va trece și impunerea cipării populației, în numele binelui colectiv. Deși bine cu forța=totalitarism
  Dacă o lege imorală și anticonstituțională, ca aceea de a impune un tratament corporal unor persoane, poate trece fără vreo problemă, cred că ni se poate impune orice.
  În orice caz această OBLIGATIVITATE (nu neapărat vaccinarea), creeaza un precedent periculos, prin suprimarea liberului arbitru.

 14. Si credeti ca justitia imi va da mie dreptate in defavoarea masonului Tudose ?
  Eu cred ca voi pierde procesul si s-ar putea sa-mi pierd si copilul.
  Nu poti pe diavol sa-l invingi cu propriile arme !

 15. Cu ocazia acestei plangeri vom avea sau nu confirmarea daca DNA este de capul sau, sau este instrumentul stapanilor coloniei prin intermediul caruia se elimina elementele executante inutile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button