X

Kelemen Hunor a rămas fără distincția ”Steaua României” pentru atitudine de nerecunoaștere a statului român, a desconsiderării istoriei, culturii și drepturilor fundamentale ale românilor

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a rămas fără distincția ”Steaua României”! Decizia a fost luată de Consiliul de Onoare al Ordinelor, acolo unde PSD deține cei mai mulți membri la solicitarea Coalitiei Nationale pentru Modernizarea Romaniei (CNMR).

”Un cavaler al Ordinului a sesizat că Hunor încalcă Constituția României. Este vorba despre declarația legată despre Ziua Națională a României. Trebuie să respecte legile acestui stat și Constituția. Sunt 7 membri: domnul Haiduc, care nu a fost prezent, Ecaterina Andronescu, generalul Degeratu, doamna Gabriela Firea, domnul Mircea Geoană, eu și domnul Brădișteanu. Cinci voturi au fost pentru, iar unul a fost o abținere.”, a declarat, la Antena 3, Costin Georgescu, președinte al Consiliului, și fost șef al SRI care aprecizat că votul a fost secret.

Decizia va merge la președintele României, Klaus Iohannis, iar acesta va hotărî dacă se retrage sau nu distincția, prin decret prezidențial.

De vină sunt declarațiile făcute de Kelemen Hunor de-a lungul timpului. În luna august a acestui an, Coaliția Națională pentru Modernizarea României (CNMR) a sesizat faptul că ultimele declarații ale președintelui UDMR trădează o atitudine de nerecunoaștere a statului român, a desconsiderării istoriei, culturii și drepturilor fundamentale ale românilor. Mai mult, Kelemen Hunor se autoexclude din rândul cetățenilor României prin afirmațiile: „…românii trebuie să înțeleagă…”, culminând cu atacuri la adresa bazei fundamentale a poporului român: istoria, cultura, etc.

”Hotărârea de astăzi a Consiliului de Onoare, este una istorică pentru poporul român și pentru apărarea demnității nationale, istoriei și jertfelor unor generații întregi de români care s-au sacrificat pentru a ajunge la momentul 1 decembrie 1918. Declarațiile lui Hunor cu privire la Ziua Națională a României dar și declarațiile și gesturile altor lideri ai UDRM, se constituie într-o ofensă gravă adusă poporului român iar decizia de astăzi este în viziunea mea primul gest de răspuns la obrăzniciile și lipsa de respect față de simbolurile și momentele istorice ale națiunii. Felicit Consiliul de Onoare pentru decizia luată și asigur toți cetățenii României că vom continua prin intermediul CNMR să luptăm împotriva oricărui abuz sau exagerări naționalist-extremiste în raport cu cetățenii României’’ , a declarat presedintele CNMR, Alexandru Cumpanasu, a cărui organizație a inițiat demersul care a condus la decizia de azi

Categorii
InterneIredentism
cuvinte cheie

Articole asemănătoare

8 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!