X

„ISTORIA” fabricată a Moldovei – Dodon îi invită pe frații basarabeni să vizioneze primul episod din acest documentar

Filmul promis de președintele Igor Dodon va fi ecranizat peste câteva zile. Șeful statului anunță că primul episod al documentarului „Istoria Moldovei” este deja elaborat și urmează să fie prezentat publicului larg.

„El a fost vizionat și analizat de un grup de specialiști în istorie, arheologie și etnografie și poate fi prezentat publicului larg. Vă asigur că veți fi impresionați de acest film, precum și de istoria foarte veche și foarte bogată în evenimente a țării și a poporului nostru”, a scris Igor Dodon pe pagina sa de Facebook, citează Tv8.md.

Prezentarea de lansare va avea loc pe 13 noiembrie, la cinematograful „Patria-Loteanu”, la ora 19.00. Imediat după evenimentul de lansare, filmul va fi difuzat pe diverse canale media, TV, internet, în fața auditoriilor din raioanele Republicii.

„Eu şi echipa mea vom depune eforturile necesare pentru ca pelicula „Istoria Moldovei” să poată fi vizionată de toți locuitorii țării noastre. Pentru mine, este mai mult decât un simplu proiect televizat. Este prima încercare de a povesti tuturor şi fiecăruia în parte care anume este istoria noastră adevărată. Noi suntem parte a acestei istorii, noi nu încercăm s-o facem mai frumoasă decât este sau să excludem şi să dăm uitării anumite evenimente istorice. Ne percepem istoria așa cum este ea în realitate. Tocmai pentru că iubim Moldova, pentru că suntem locuitorii acestei ţări – suntem moldoveni”, a menționat anterior președintele.

Scenariul filmului a fost realizat de Elena Pahomova și Ilie Ciorescu, iar producătorul peliculei este Natalia Anisimov.

Categorii
Basarabia
cuvinte cheie

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!