X

CIP și în MINGEA de la Campionatul Mondial de fotbal din Rusia

Adidas Fotball a lansat astăzi mingea oficială pentru Cupa Mondială FIFA 2018 organizată în Rusia, Telstar 18.

Telstar 18 este o reinterpretare a primei mingi adidas pentru Cupa Mondială FIFA, Telstar, lansată în 1970 în cadrul campionatului din Mexic. Numele original provine din poziționarea sa ca „Star de televiziune’’. Este prima minge decorată cu pentagoane negre, care a schimbat design-ul din fotbal pentru totdeauna, modelul fiind conceput pentru a se evidenția pe ecranele alb-negru ale televizioarelor.

Mingea a trecut prin teste ample, pentru a avea siguranța că răspunde nevoilor celor mai buni jucători de fotbal din lume. Importanți jucători ai echipelor naționale și celor mai mari cluburi din lume, precum Argentina, Columbia, Mexic, Manchester United, Juventus, Real Madrid și Ajax, au fost implicați în procesul de testare a mingii.

MAREA INOVAȚIE: CIP INTEGRAT!

Telstar 18 dispune de un cip NFC inserat – prima dată când se utilizează un cip în realizarea unei mingi oficiale de fotbal – și la momentul actual devine cea mai inovativă minge a Campionatului Mondial. Cipul facilitează consumatorilor interacțiunea cu mingea folosind un smartphone. În momentul interacțiunii, fiecare minge generează un cod unic, oferind conținut și informații exclusive pentru utilizator. Experiența personalizată și localizarea permit afișarea vitezei și traiectoriei mingii.

Categorii
Cipuri
cuvinte cheie

Articole asemănătoare

2 comentarii

  1. Nu pot sa nu ma intreb! Ce fel de „informatii exclusive pentru ‘utilizator’ ” ofera de fapt noua minge? Sunt asa de curios pentru ca in scurta mea existenta, de 37 de ani, nu am prea interactionat …cu vreo minge… Tare as fi curios ce informatii extraordinare poate oferi o minge CARE STA PE LOC (pentru ca mai este pana la inceputul campionatului…).

    Dar „experienta personalizata (!!) si localizarea (mingii care stationeaza!!) permit afisarea detaliilor ‘specifice fiecarei mingi’ ” ce inseamna?!

    Dar sintagma „le ofera utilizatorilor PROVOCARI la care pot participa pana la inceputul campionatului”, ce inseamna?!

    Deci mingea aia sta pe loc undeva, intr-un dulap sau depozit, dar ofera ceva soi de „provocari” disperatilor care stau oricum 48 de ore pe zi „conectati” pe smartphone (din doar 24 cat are o zi) si fac 100 GB trafic de date pe zi, desi campionatul de fotbal INCA NU A INCEPUT!!

    Da!! Asta da tehnologie dom-le!! Vorbeste mingea cu tine despre cum va fi… Inainte te internau la nebuni daca spuneai ca ti-a vorbit mingea de fotbal! Acum …se numeste „high-tech” (joc de cuvinte: high inseamna atat „inalt” cat si „drogat”, deci „tehnologie inalta” dar si „tehnologie drogata”, care functioneaza ca un drog).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!