X

ATAC TERORIST la New York: 8 morți și 12 răniți

Un atac terorist a avut loc, marți seara (ora locală 15.15) la New York.
Un bărbat a intrat cu o mașină închiriată în oameni, într-o zonă aglomerată, cauzând moartea a opt persoane și rănirea a cel puțin 12.
Bărbatul a fost reținut la scurt timp. El a fost împușcat, după care transportat la spital pentru îngrijiri.
Primarul New York-ului a declarat că este un „atac terorist”, în timp ce guvernatorul statului l-a descris ca fiind vorba de un „lup singuratic”. De asemenea, preseședintele SUA Donald Trump l-a numit pe agresor „un individ bolnav psihic”.

 Poliţia din New York anunţă că la locul atacului din Manhattan au fost găsite o armă pentru paintball şi un pistol cu bile, prezentând totodată şi cronologie evenimentelor.

Potrivit CBS News și NBC suspectul ar fi „Sayfullo Habibullaevic Saipov, un cetățean din Uzbekistan.

Potrivit site-ului Heavy.com, suspectul ar fi locuit în Ohio și ar fi primit amenzi în Pennsylvania și Missouri, pentru infracțiuni comise în trafic. Totodată, NJ.com precizează că, în martie 2015, acesta ar fi fost reținut de poliție, moment la care ar fi spus că locuiește în New Jersey.

Surse familiare cu acest caz, citate de CNN, au precizat că suspectul ar fi operat, iar medicii cred că va supraviețui.

Într-un mesaj postat pe contul său de Twitter, liderul de la Casa Albă a scris: „Se pare că un alt atac comis de o persoană bolnavă psihic, a avut loc la New York. Oamenii legii urmăresc atent incidentul. NU ÎN SUA!”.

Într-o conferință de presă, reprezentanții poliției din New York au anunțat că numărul morților este de opt.

„Vom fi vigilenți. A fost actul unui singur individ, care a vrut să ne cauzeze suferință”, a spus primarul Bill de Blaiso, într-o conferință de presă.

Categorii
Anti-terorism
cuvinte cheie

Articole asemănătoare

5 comentarii

  1. pai a fost halouinul si trebuiau jertfe. Cand o lume intreaga se mascheaza in draci si cheama moartea executand planul satanistilor, ce asteptari sa ai?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!