X

Vaccinarea forțată a ADULȚILOR! Angajatorii vor plăti vaccinarea angajaților și vor putea fi amendați dacă angajații lor nu se vaccinează

Vaccinarea salariatilor poate fi obligatorie? Ce presupune proiectul de lege privind vaccinarea persoanelor din Romania

Febra vaccinarii obligatorii a cuprins Romania, iar dupa ce Senatul a votat favorabil obligativitatea parintilor de a-si vaccina copiii, proiectul de lege doreste sa vaccineze chiar si angajatii.

In acest sens, angajatorii ar trebui sa urmăreasca proiectul de lege privind vaccinarea persoanelor din Romania, care se afla momentan in dezbatere parlamentara. Acest proiect prevede amenzi serioase pentru acei angajatori care nu vor suporta din bugetul propriu vaccinarea salariatilor, atunci cand situatia o cere.

Amenzile ajung pana la 10.000 de lei, dar exista si vesti bune in contextul in care cheltuielile angajatorilor vor fi deductibile fiscal. Poti urmari si afla mai multe despre proiectul de lege aici.

In data de 23 octombrie propunerea a primit votul favorabil al senatorilor, iar Camera Deputatilor urmeaza sa-si exprime opinia, in acest sens, aceasta fiind for decizional. Desigur, pentru a produce efecte la nivel de tara legea trebuie promulgata de presedintele Romaniei si publicata in Monitorul Oficial.

Asa se face ca in proiect este stipulata situatia in care angajatorii trebuie sa suporte vaccinarea salariatilor si cand poate fi aceasta o masura absolut necesara:

„Angajatorii, persoane fizice sau juridice, suporta, din bugetul propriu, costurile pentru vaccinurile si administrarea acestora personalului propriu care, prin natura profesiei sau a formarii pe care o urmeaza, este expus la riscul de infectare sau poate reprezenta o sursa de infectie, care ar putea pune in pericol sanatatea publica, ori a carui vaccinare, potrivit legii, este obligatorie”, este trecut in proiectul de lege votat de Senat.

Se ridica intrebarea: pot angajatorii sa oblige un salariat sa se vaccineze?

In proiectul cu pricina este evidentiat si faptul ca acei angajatori care nu se supun legislatiei in vigoare vor primi, in prima faza, doar un avertisment. Daca tot nu remediaza situatia in termen de 6 luni, acestia vor plati o amenda intre 500 si 1.000 lei. De la a doua constatare amenda va creste intre 2.500 si 5.000 de lei. Si asa amenzile pot creste si atinge chiar suma de 10.000 de lei.

Specialistii in domeniu avertizeaza ca aceasta chestiune de a obliga angajatul sa se vaccineze este interpretabila, dar ar putea exista situatii in care aceasta poate deveni o masura obligatorie. Asa ca angajatii care se opun si nu respecta legislatia ar putea chiar sa fie dati afara.

Ramane de vazut ce se va intampla cu proiectul de lege si daca va obtine votul Camerei Deputatilor. In acest moment se afla in dezbatere parlamentara, asa ca nu poate produce efecte.

articol original de Mara Dobrin,  Redactor – Legislatia Muncii si HR, legislatiamuncii.manager.ro

Categorii
Vaccin
cuvinte cheie

Articole asemănătoare

39 comentarii

  1. Exista pe undeva un tabel cu ce valabilitate are fiecare vaccin.Vaccinurile din copilarie demult nu mai contribuie la producerea de anticorpi deci practic se cere rapel.Va zic teoria.Practic in acest moment toti suntem nevaccinati indiferent ce vaccin am facut in copilarie.

 1. Foarte tare! Administrațiile – de oricare or fi ele – intră în contact cu TOATĂ populația României. Fie că ai 2 angajați, fie 1.000, e totuna. Cu metroul circulă mii și mii de oameni. La benzinării TOȚI ȘOFERII pun mâna pe mânerul de capătul furtunului. Ați priceput? E VACCINARE ÎN MASĂĂĂĂ!

  Egiptenii nu mai au răbdare. Se grăbesc….

 2. Astea pun ceva la cale cu vaccinul prima data la copii dar sau mutat și la adulți ori vor sa ne bage cipuri sa ne controleze fără sa știm ori vreun virus sa ne îmbolnăvească pe toți sa murim treptat în timp sa distrugă populația din România sa ocupe ei

 3. Astea pun ceva la cale inaite acum 100 de ani Cum au trăit bunici noștri străbunici noștri fără vaccin și veniră astea creca este cipuri sa pună controlul pe noi atunci dece insista nu poate un parlament de 600 de deputați sa se pună împotriva la 20 de milioane de oameni atunci dece nu respecta democrația și libera alegere ca așa înseamnă democrație sa aleagă omul ce vrea nu sa fie forțat astea ne iau de prosti vede ca tăcem aici sunt alți în spate americani masoni noi nu suntem neghiobi sa facă colțari astea așa cu noi astea au început sa se dea pe față cine sunt astea sunt mai rai ca comuniști au distrus tot nu ne protejează neau distrus vor și credința sa o distrugă vor totul dăinuie interlopi în tara unde ați auzit Mihai viteazul sau tepesi sau ceausescu sa fie prieten cu tâlhari și hoți

 4. O gramada de articole din lege care arata clar ilegalitatea vaccinarii obligatorii, ca si a oricarui act medical fara consimtamantul personal al pacientului..

  4. Codul de deontologie art . 11:
  ”(1) Nicio intervenție în domeniul sănătății nu se poate efectua decât după ce persoana vizată și-a dat consimțământul liber și în cunoștință de cauză.

  https://bucovinaprofunda.wordpress.com/2017/10/27/medicii-solicita-eliminarea-obligativitatii-vaccinarilor-care-sunt-argumentele-lor/ .

 5. Intelegeti ca vaccinul contine metale grele care se stie ca ingreuneaza activitatea cerebrala. Ei vor cat mai repede lumea sa devina niste zombie care nu gandesc si nu au constiinta si nici vro urma de a avea puterea sa spuna nu. Ei vor ceea ce nu au reusit comunistii. Sa il ingenuncheze pe om si sa il supuna fara ca acesta sa mai poata face ceva… Cu cat vom fi mai multi care nu vom accepta cu atat le va fi mai dificil sa isi puna in aplicare planul. Credeti ca daca se va imbolnavi cineva in urma vaccinului, intrucat se stie ca nu e 100% sigur, ii va pasa cuiva de el. Si asa iti tot taie din serviciile pe care le platesti la stat si nu beneficiezi de ele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!