X

ASASINAT MAFIOT în Malta: O jurnalistă care a DEZVĂLUIT faptele de corupție ale Guvernului a fost ARUNCATĂ în AER cu tot cu MAȘINĂ. FBI se implică în ANCHETĂ

de null

Image result for Daphne Caruana Galizia,

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Daphne Caruana Galizia tocmai plecase de acasă, de lângă capitala malteza La Valetta, în maşina pe care o închiriase. Explozia a fost atât de puternică, încât autoturismul a fost azvârlit pe un teren din vecinatăte.

Martor:

“În câteva secunde am văzut o mică explozie şi m-am speriat. Imediat după aceea a mai fost o explozie, una mare. Maşina a continuat să coboare, derapând în viteză mare, era în flăcări, a trecut pe lângă mine la câţiva metri.”

Daphne avea 53 de ani, era publicist la mai multe instituții media, dar a devenit celebră grație unui blog unde dezvăluia cazuri de corupție în care, deseori, erau implicați oameni politici. Inclusiv premierul maltez Joseph Muscat. Jurnalista a scris despre implicarea lui în dosarele Panama și a lansat o adevărată campanie anti-corupție care l-a forțat pe premier să convoace alegeri anticipate în iunie. Fiul victimei acuză acum guvernul de complicitate la crimă.

Matthew Caruana Galizia,  fiul lui Daphne:

Mama mea a fost asasinată pentru că a luat poziţie între statul de drept şi cei care au căutat să încalce legea, asemeni multor jurnalişti puternici. Sunteţi complici, sunteţi responsabili de asta.”

Premierul răspunde acestor acuzații,  promițând prinderea și pedepsirea vinovaților:

“E un atac mârşav împotriva unui cetăţean şi împotriva libertăţii de exprimare. Nu voi avea odihnă până când nu se face dreptate.”

Rețelele sociale sunt pline de mesaje, oamenii deplâng decesul jurnalistei care devenise, așa cum scrie presa malteza, “un WikiLeaks întreg într-o singură femeie”. Julian Assange, fondatorul renumitului site, oferă 20.000 de euro recompensă pentru orice informații despre asasinii lui Daphne. În anchetă sunt implicaţi inclusiv specialişti FBI, semn al gravităţii incidentului şi importanţei sale internaţionale.

O anchetă de proporții, cu participare internațională, s-a deschis după uciderea celei mai cunoscute jurnaliste de investigații din Malta. Mașina în care se afla a fost aruncată în aer. Ziarista făcuse dezvăluiri explozive în anchete de corupție, în care era implicat chiar premierul ţării, acuzat că apare într-un scandal de spălare de bani din notoriile Dosare Panama.

Comisia Europeană, reacţie DURĂ în scandalul jurnalistei UCISE

Comisia Europeană s-a declarat marţi îngrozită de uciderea jurnalistei malteze Daphne Caruana Galizia în urma exploziei unei bombe, a condamnat în cei mai duri termeni acest act şi a cerut aducerea vinovaţilor în faţa justiţiei, transmite Reuters.

”Suntem îngroziţi de faptul că binecunoscuta şi respectata jurnalistă Daphne Caruana Galizia şi-a pierdut viaţa ieri, în ceea ce pare a fi un atac ţintit”, a declarat Margaritis Schinas, purtător de cuvânt al Comisiei Europene, în conferinţa de presă cotidiană.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button