X

S-a descoperit un presupus mormânt al Sfântului NICOLAE, unde se crede că ar fi adevăratele sale SFINTE MOAȘTE

În orașul Demre din regiunea Antalya – TURCIA, un grup de arheologi a descoperit un mormânt intact aflat sub Biserica Sfântul Nicolae, în care consideră că s-ar afla trupul Sfântului Ierarh Nicolae, informează ziarul turc Hurryet, citat de The Guardian.

Momentan se știe că moaștele Sfântului Nicolae se află în catedrala romano-catolică aflată sub ocrotirea sfântului, din orașul italian Bari. Se consideră că moaștele ar fi fost furate din Mira Lichiei (astăzi localitatea Demre) de un grup de marinari care le-au adus în Bari.

În ultimii ani Biserica Sfântul Nicolae din orașul Demre a fost renovată și atrage numeroși vizitatori. Presupusul mormânt al Sfântului Nicolae a fost descoperit sub locașul de cult cu ajutorul unor radare profesionale și vor urma lucrări de excavație care vor permite accesul cercetătorilor. Șeful Autorității Monumentelor din Antalya, Cemil Karabayram, a declarat ca a obținut rezultate foarte bune, dar munca reală abia acum începe.

Se pare că arheologii au găsit și unele documente conform cărora rămășițele furate de marinarii din Bari nu ar fi ale Sfântului Nicolae, ci ale unui preot din localitate. Astfel, aceștia consideră că trupul sfântului s-ar afla încă în mormântul de sub biserica din Demre.

NOTĂ OrtodoxINFO

Din viața Sfântului Nicolae, noi știm că sfântul și-a dorit să meargă la Bari:

Unui preot cinstit şi cucernic care locuia în cetatea Bari, i s-a arătat noaptea Sfântul Nicolae, zicându-i: „Mergi şi spune poporului acestuia şi la tot soborul bisericesc ca, ducându-se în Mira, cetatea Lichiei, să ia de acolo moaştele mele şi, aducându-le aici, să le pună în această cetate a Bariului, pentru că nu pot să fiu în acel loc pustiu; aşa voind Domnul Dumnezeul meu”.

Categorii
Lumea ortodoxă

Articole asemănătoare

One Comment

  1. Ei, …
    Nu mai stiu cum sa arate credinciosilor ca de fapt pracrica ritualuri siau credinta falsa…
    Nu-i asa? – uite adevaratul Nicusor iar voi ne prostiti de sute de ani cu popa din BAri cand iata! – stiinta arata cat sinteti de fraieri, voi, ortodocsii…
    Incet, incet o sa ne vedem ceafa tot „dandu-ne” dupa manevrele lor pretins stiintifice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!