X

7 lucruri cu adevărat TERIBILE înfăptuite de CIA în ultimii 70 de ani

de null

FOARTE IMPORTANT: Pentru a intelege si mai bine intreaga increngatura, cititi va rog si Nota OrtodoxInfo.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Lunea trecută, președintele Trump a postat pe Twitter urări cu ocazia aniversării Forțelor Aeriene și a CIA. Ambele au devenit organizații oficiale în urmă cu 70 de ani pe 18 septembrie 1947, odată cu implementarea Actului de Securitate Națională în 1947.

După petrecerea a câțiva ani ca o agenție de informații pe timp de război numită Oficiul de Servicii Strategice, agenția a fost solidificată ca un jucător-cheie în operațiunile guvernului federal cu autorizața președintelui de atunci, Harry Truman.

În cei 70 de ani de atunci, CIA a comis o gamă largă de erori, crime, lovituri de stat și acte de violență. Aici sunt prezentate șapte dintre cele mai rele programe pe care le-au derulat (cunoscute publicului):

 1. Răsturnarea de guverne în întreaga lume

CIA este recunoscută îndeosebi pentru prima sa lovitură de stat, Operațiunea Ajax din 1953, prin care l-a îndepărtat pe conducătorul ales democratic al Iranului, Mohammed Mossadegh, reinstaurând autocraticul Shah ce era favorabil intereselor petroliere occidentale. Operațiunea, pe care acum CIA admite că a întreprins-o în cooperare cu serviciile de informații britanice, a rezultat în cele din urmă în revoluția din 1979 și criza ostaticilor ulterior. Relațiile dintre SUA și Iran au rămas tensionate până în zilele noastre, exemplificând termenul introdus de către CIA, “blowback”.

Dar CIA a avut un rol în răsturnarea unui număr de alte guverne alese democratic, de la Guatemala (1954) și Congo (1960) până la Republica Dominicană (1961), Vietnamul de Sud (1963), Brazilia (1964), și Chile (1973). CIA urmărea să instaleze conducători ce erau pe placul intereselor americane, adeseori împuterncicind dictatori violenți și opresivi. Aceasta este doar o listă parțială de țări unde CIA a încercat în secret să exploateze și să manipuleze guvernele națiunilor suverane.

 1. Operațiunea Paperclip

Într-unul din cele mai bizare scenarii CIA, agenția și alte departamente guvernamentale au angajat oameni de știință naziști din interiorul și din afara Statelor Unite pentru a obține un avantaj asupra sovieticilor.

Precum este rezumat de către NPR:

“Scopul(Operațiunii Paperclip) era de a găsi și de a conserva arme germane, inclusiv agenți biologici și chimici, dar ofițerii de informații știintifice au realizat în curând că armele înseși nu erau suficiente.”

“Au decis că Statele Unite avea nevoie să aducă oamenii de știință germani înșiși în SUA. Astfel a început o misiune de a recruta doctorii, fizicienii și chimiștii de top – inclusiv Wernher von Braun, ce a ajuns să proiecteze rachetele ce au dus oamenii pe lună.”

Această acțiune a fost ținută scretă, deși au admis după publicarea “Operațiunea Paperclip: Programul secret de informații ce a adus oameni de știință naziști în America” de Annie Jacobsen. Într-o recenzie a cărții, CIA a scris că “Henry Wallace, fost vice-președinte și secretar al comerțului, era de părere că ideile oamenilor de știință puteau lansa noi industrii civile și locuri de muncă.”

Au lăudat fidelitatea istorică a cărții, remarcând că “Centrul de Operațiuni de Lansări din Cape Canaveral, Florida, a fost condus de către Kurt Debus, un nazist fervent.” Au recunoscut că “generalul Reinhard Gehlen, fost șef al operațiunilor de informații germane împotriva sovieticilor, a fost angajat de către armata americană și mai târziu CIA pentru a opera 600 de foști agenți în zona sovietică a Germaniei ocupate.”

Remarcabil e faptul că au constatat că Jacobsen “pune la îndoială pe bună dreptate moralitatea deciziei de a angja oameni de știință SS naziști”, dar o laudă pentru că a subliniat faptul că s-a procedat așa pentru a lupta împotriva sovieticilor. Au adăugat că și sovieticii au angajat naziști, aparent încercând să-și justifice faptere invocându-și cel mai aprig dușman.

 1. Operațiunea CHAOS

FBI este recunoscut pentru schemele sale COINTELPRO de a submina mișcările comuniste din anii 1950 și mișcările anti-război, pentru drepturi civile, și de supremația negrilor în anii 1960, dar CIA nu s-a implicat atât de adânc deoarece legal CIA nu are dreptul să desfășoare spionaj domestic. Dar asta n-a mai contat pentru președintele Lyndon B. Johnson pe măsură ce opoziția războiului din Vietnam era în creștere. Potrivit fostului jurnalist New York Times și laureat al premiului Pulitzer, Tim Weiner, precum a documentat în amplul său istoric al CIA, “Moștenirea Cenușii”, Johnson i-a cerut directorului de atunci al CIA, Richard Helms, să încalce legea.

“În Octombrie 1967, câțiva analiști CIA au participat la prima mare demonstrație împotriva războiului din Washington. Președintele îi considera pe protestatari ca inamici ai statului. Era convis că mișcarea de pace era controlată și finanțată de către Moscova și Beijing. Avea devoie de dovezi. I-a cerut lui Richard Helms să le obțină.”

“Helms i-a reamintit președintelui că CIA avea interdicție de a spiona publicul american. El spune că Johnson i-a zis: ‘Sunt conștient de acest fapt. Ceea ce doresc e să urmărești această problemă și să faci tot ceea ce este necesar pentru a depista comuniștii străini ce sunt în spatele acestei interferențe intolerabile în afacerile noastre interne…’”

Helms s-a supus. Weiner scria:

“Într-o încălcare flagrantă a puterilor sale sub temeiul legii, directorul CIA a devenit un șef de poliție secretă part-time. CIA a început o operațiune de supraveghere domestică, cu nume de cod Chaos. A continuat pentru aproape 7 ani… 11 ofițeri CIA și-au lăsat părul să crească, au învățat jargonul noii stângi și au infiltrat grupuri de pace din Statele Unite și Europa.”

Potrivit lui Weiner, “agenția a întocmit un index computerizat de 300.000 de nume de indivizi și organizații americane și dosare ample a 7.200 de cetățeni. A început să lucreze în secret cu departamente de poliție de-a lungul Americii.” Deoarece nu puteau face o “distincție clară” între noua extremă stângă și opoziția mainstream față de război, CIA a spionat fiecare organizație de pace din țară. Președintele Johnson a dorit de asemenea dovedirea unei conexiuni între comuniști străini și mișcarea de supremație a negrilor. “Agenția a încercat asta cât a fost cu putință”, a remarcat Weiner, admițând că în cele din urmă “CIA nu a găsit nici o dovadă ce lega liderii stângii americane sau mișcarea de supremație a negrilor cu guverne străine.”

 1. Infiltrarea mediei

În decursul anilor, CIA a obținut cu succes influență în media de știri, precum și media populară ca filmele și televiziunea. Influența asupra știrilor a început aproape imediat după formarea agenției. După cum explică Weiner, directorul CIA Allen Dulles a stabilit legături ferme cu ziarele:

“Dulles a păstrat o legătură stânsă cu deținătorii New York Times, The Washington Post și săptămânalele de frunte a țarii. Putea ridica telefonul și edita o știre, să se asigure că un corespondent străin iritant era rechemat, sau să angajeze serviciile persoanelor precum șeful filialei din Berlin al Times sau omul din Tokyo al Newsweek.”

A continuat:

“Era cea de-a doua natură pentru Dulles să sădească subiecte în presă. Redacțiile americane erau dominate de veterani ai ramurei de propagandă de război a guvernului, Oficiul de Informații de Război… Cei care au răspuns la apelul CIA îi includeau pe Henrly Lice și redactorii de la Time, Life și Fortune; reviste populare precum Parade, the Saturday Review și Reader’s Digest, și cei mai puternici directori de la CBD News. Dulles a construit o mașină de propagandă și relații publice ce a ajuns să includă peste 50 de organizații de știri, o duzină de edituri, și angajamente personale de sprijn de la persoane precum Axel Springer, cel mai puternic baron al presei din Germania de Vest.”

Influența CIA nu se diminuase în 1977 când jurnalistul Carl Bernstein a relatat asupra publicațiilor ce au agenți CIA în slujba lor, precum și “peste 400 de jurnaliști americani ce în ultimii 25 de ani au îndeplinit sarcini secrete pentru CIA.”

CIA a fost de asemenea consultată și a influențat numeroase seriale de televiziune, precum Homeland și 24, și filme precum Zero Dark Thirty și Argo, ce stimulează narațiuni ce favorizează agenția. Conform Tricia Jenkins, autoare a “CIA în Hollywood: Cum agenția modelează filmele & televiziunea”, un efort concentrat al agenției a început în anii 1990 pentru a contracara percepția negativă publică asupra CIA, dar influența lor persistă de decenii. În anii 1950, producătorii de film au realizat filme pentru CIA, inclusiv adaptarea cinematografică din 1954 a cărții lui George Orwell “Ferma Animalelor”.

Cercetătorii Tom Secker și Matthew Alford, a căror lucrare a fost publicată în Jurnalul American de Economie și Sociologie, susțin că cererile sub Actul de Libertate a Informației au revelat că CIA – alături de armată – au influențat peste 1.800 de filme și seriale de televiziune, multe dintre ele fără nici o legătură cu CIA sau teme militare.

 1. Control mental indus de droguri

În anii 1950, CIA a început să experimenteze cu droguri pentru a determina dacă pot fi utile în extragerea de informații. Precum Revista Smithsonian a remarcat în legătură cu proiectul MKUltra:

“Proiectul, ce a continuat peste un deceniu, era intenționat inițial pentru a se asigura că guvernul Statelor Unite ținea pasul cu presupusele avansuri sovietice în tehnologia controlului mental. A crescut amploarea sa și astfel în cele din urmă a rezultat printre altele la testarea ilegală de droguri pe mii de americani.”

Mai mult:

“Intenția proiectului era să studieze ‘utilizarea materialelor chimice și biologice în alterarea comportamentului uman’, conform mărturiei oficiale a directorului Stansfield Turner în 1977. Proiectul a fost desfășurat în secretomanie extremă, a declarat Turner, datorită implicațiilor etice și legale în jurul proiectului și răspunsul public negativ pe care îl anticipa CIA dacă MKUltra era făcut public.”

“Sub MKUltra, CIA și-a asumat autoritatea de a cerceta cum drogurile ar putea: ‘exacerba efectele intoxicante ale alcoolului’; ‘ușura inducerea hipnozei’; ‘spori abilitatea indivizilor să reziste la deprivări, tortură și intimidare’; ‘produce amnezie, șoc și confuzie’, și multe altele. Multe din aceste dileme au fost investigate pe subiecți fără consimțământul lor, precum deținuți dependenți de droguri, prostituate marginalizate și pacienți de cancer terminal – ‘persoane ce nu se pot împotrivi’ în cuvintele lui Sidney Gottlie, chimistul ce a introdus LSD în CIA.”

Weiner a remarcat în plus:

“Sub auspiciile sale, șapte deținuți ai unui penitenciar federal din Kentucky au fost menținuți sub efectele LSD pentru 77 de zile consecutive. Când CIA a administrat același drog unui angajat civil al armatei, Frank Olson, acesta a sărit de pe fereastra unui hotel din New York.”

Weiner a adăugat că ofițerii superiori CIA au distrus “aproape toate dosarele” programului, dar deși “dovezile rămase sunt fragmentate…se sugerează puternic că utilizarea închisorilor secrete pentru interogarea posibililor agenți sub influența drogurilor a continuat pe parcursul anilor 1950.”

Ani mai târziu, CIA a fost acuzată de distribuierea cocainei bază liberă în comunități sărace de negri, deși acuzația este mai puțin întemeiată și fundamentată în principal de relatările celor ce pretind că au fost implicați.

 1. Tactici brutale de tortură

Mai recent, CIA a fost expusă pentru sponsorizarea de tactici abuzive și tulburătoare împotriva deținuților închisorilor încarcerând suspecti de terorism. Un amplu raport al Senatului din 2014 a documentat cum agenții au comis abuzuri sexuale, forțarea deținuților să stea pe picioare rupte, tortură cu apă atât de severă încât ducea uneori la convulsii și implementarea clismelor alimentare, pentru a da câteva exemple. În cele din urmă nu a acumulat prea multe informații practice pentru a justifica tacticile de tortură dar a mințit pentru a sugera contrariul, conform raportului de tortură. Tacticile de tortură au dus la sugestia de către Curtea Penală Internațională că CIA, alături de forțele armate americane, pot fi vinovate de pentru crime de război pentru abuzuri

 1. Înarmarea radicalilor

CIA are un lung obicei de a înarma grupări radicale, extremiste ce consideră Statele Unite ca dușman. În 1979, CIA a sprijinit rebelii afgani în tentativa lor de a înceta ocupația sovietică asupra țării din Orientul Mijlociu. Preum scrie Weiner, în 1979, “Îndemnat de către Zbigniew Brzezinski, Președintele Carter a semnat un ordin de acțiune clandestină ca CIA să furnizeze rebelii afgani cu ajutoare medicale, bani și propagandă.”

Precum Weinter a detaliat mai încolo în carte:

“Șefii pakistanezi de informații ce au preluat armele și banii de la CIA au favorizat facțiunile afgane ce s-au dovedit cele mai capabile în bătălie. Aceste facțiuni cuprindeau și cei mai devotați islamiști. Nimeni nu visa că războinicii sfânți și-ar putea îndrepta vreodată jihadul împotriva Statelor Unite.”

Deși unii speculează că CIA l-a înarmat direct pe Osama bin Laden, asta încă nu s-a dovdit în întregime sau admis. Ceea ce este clar e că media occidentală îl lăuda ca un luptător valoros împotriva sovieticilor, că a ajuns în Afganistan ca să lupte în 1980 și că al-Qaeda s-a derivat din mujahedini, ce erau beneficiari ai programului CIA. Universitatea Stanford a remarcat că Bin Laden și Abdullah Azzam, un cleric palestinian proeminent, “au constituit Al Qaeda din luptători, resurse financiare și structuri de antrenament și recrutare rămase din războiul anti-sovietic.” Majoritatea acestor “structuri” au fost asigurate de către agenție. Intenționat sau nu, CIA a alimentat ascensiunea grupului terorist.

Weiner a remarcat că CIA a eșuat în alte țări precum Libia, spre sfârșitul anilor 1980

“Numai mujahedinii, războinicii sfinți afgani se apropiau de victorie. Operațiunea afgană a CIA era acum un program de 700 milioane de dolari pe an” și reprezenta 80% din bugetul extern pentru servicii clandestine. “Rapoartele CIA nu răspundeau niciodată ce urma să se întâmple dacă o armată islamică militantă reușea șă înfrângă invadatorii Afganistanului”, deși Tom Twetten, “omul numărul 2 în serviciile clandestine din vara 1988”, a fost însărcinat să afle ce se petrecea cu rebelii afgani. “Nu avem nici un plan”, a concluzionat.

În aparență neînvățându-și lecția, CIA a adoptat exact aceeași politică în Siria decenii mai târziu, înarmând așa-numiții “rebeli moderați” împotriva regimului Assad. Acele grupuri în cele din urmă s-au aliniat cu grupuri al-Qaeda. Facțiunea sprijinită de CIA a ajuns în știri anul trecut pentru decapitarea unui copil (deși președintele Trump a tăiat programul CIA în iunie, armata continuă să se alinieze cu grupuri “moderate”).

*  *  *

Nesurprinzător, lista e departe de a fi completă. CIA s-a angajat într-o varietate largă de practici extrajudiciare, și probabil sunt multe alte infracțiuni de care încă n-am aflat.

În timp ce Trump aclamează aniversare unei agenții pe care odată a criticat-o el însuși, trebuie să fie foarte clar că agenția de spionaj clandestină merită investigații și scepticism – nu celebrare.

Reclame

NOTĂ OrtodoxINFO

Cateva adaugiri.

Asadar, dupa razboi este creata vestita si influenta Central Intelligence Agency (CIA), Allen Dulles devenindu-i sef, ajutat fiind de Henry Kissinger, ce lucrase pentru Army Intelligence.

Referitor la Operațiunea Ajax:

Este denumirea actiunii marca CIA prin care popularul prim-ministru Mohammed Mosaddeq este inlaturat de la putere in 1953 iar sahul devine un soi de dictator, nepopular si marioneta a stapanilor industriei petroliere din vest. In perioada care a urmat, statele “democrate” prezentau Iranul ca fiind cea mai occidentalizata tara din zona islamica, un exemplu de urmat in regiune. Intreaga aceasta miscare n-a facut decat sa acumuleze o ura de nestavilit a maselor impotriva sahului si a vestului care a explodat in cele din urma in timpul revolutiei islamice a lui Ruhollah Khomeini din 1979. Iata principalii actori ai operatiunii:

Kermit „Kim” Roosevelt, Jr. (1916–2000), apropiat apropiat al familiei Rockefeller, nepotul presedintelui SUA Theodore Roosevelt. A coordonat actiunile CIA din cadrul Operation Ajax. Membru Council on Foreign Relations.

Allen Welsh Dulles (1893–1969), prieten apropiat al familiei Rockefeller, Director of Central Intelligence (de-facto sef al U.S. Central Intelligence Agency), membru Warren Commission, partener al Sullivan & Cromwell. Fratele lui John Foster Dulles.Dupa razboi este creata vestita si influenta Central Intelligence Agency (CIA), devenindu-i sef, ajutat fiind de Henry Kissinger, ce lucrase pentru Army Intelligence. Au fost cooptati inclusiv oameni de stiinta nazisti carora li s-a ascuns trecutul. Membru Council on Foreign Relations. In 1953, impreuna cu fratele sau, a avut un rol determinant in cadrul Operation Ajax. Tot ei au realizat dezastrul Bay of Pigs Invasion cand au lucrat inclusiv cu mafia pentru incercarea de rasturnare a lui Castro. L-au exasperat pe John F. Kennedy care la un moment dat a spus : “ Spargeti CIA in mii de bucati si aruncati-le in vant “  N-a mai apucat , Dulles fiind cel ce i-a anchetat moartea … Sa ne amintim un remarcabil discurs al presedintelui asasinat, “The president and the press “, 1961:

Citatul zilei (John F. Kennedy)

John Foster Dulles (1888–1959), U.S. Secretary of State sub presedintele Dwight D. Eisenhower, 1953 – 1959, fratele directorului CIA Allen Welsh Dulles. In 1918 este consilier in delegatia americana de la Versailles Peace Conference ajutandu-l pe unchiul sau, viitorul secretar de stat Robert Lansing, apoi membru al War Reparations Committee. In 1945 participa la San Francisco Conference consiliindu-l pe Arthur H. Vandenberg si ajutand la pregatirea United Nations Charter. A fost delegat american United Nations General Assembly 1946, 1947 si 1950. Ca secretar de stat si-a adus un aport considerabil la consolidarea NATO. Chairman si cofondator al Commission on a Just and Durable Peace of the Federal Council of Churches of Christ in America (National Council of Churches), Chairman of the Board for the Carnegie Endowment for International Peace, Trustee of the Rockefeller Foundation 1935 – 1952, membru fondator Council of Foreign Relations. Prieten apropiat al familiei Rockefeller.

Dupa succesul operatiunii au navalit in zona si o parte a urmaselor gigantului Standard Oil (Rockefeller).

Cititi va rog mai multe la:

Ce învățăm din istoria Iranului?

Referitor la Operațiunea Paperclip:

Un precursor al programului MK-ULTRA a inceput in 1945, cand Join Intelligence Objectives Agency (Agentia de Colectare a Informatiilor) a fost infiintata si cand acesteia i s-a dat responsabilitatea directa pentru Operation Paperclip (Agrafa de hartie). Operatiunea Paperclip a fost un program pentru a recruta oamenii de stiinta fosti nazisti. Unii dintre acesti oameni de stiinta au studiat tortura si spalarea creierului, iar multi de acestia abia fusesera identificati si condamnati ca criminali de razboi in timpul Proceselor de la Nürnberg. [9] [10]

Mai multe proiecte guvernamentale secrete ale Statelor Unite au rezultat din Operatiunea Paperclip. Aceste proiecte au inclus Project CHATTER (Proiectul “Palavrageala”)  (infiintat in 1947), precum si Proiectul BLUEBIRD (Proiectul “Pasarea albastra”) (infiintat in 1950), care a fost redenumit Project ARTICHOKE (Proiectul “anghinare”) in 1951. Scopul lor a fost sa studieze controlul mintii, interogarea, modificares de comportament si subiecte conexe.

Cititi va rog mai multe la:

Proiectul MK ULTRA (MK-ULTRA sau MKULTRA) …

Referitor la Richard Helms, pe numele sau intreg Richard McGarrah Helms (1913 – 2002), acesta avea legaturi apropiate cu familia Rockefeller. A fost de asemenea Director of Central Intelligence (DCI) 1966 – 1973.

Dupa asasinarea lui John F. Kennedy, Helms a fost facut Deputy Director of the CIA sub Admiral William Raborn. In 1966 a fost numit director. Intre 1973 si 1976 a fost ambasador la Teheran .

Membru Council on Foreign Relations. Membru Bohemian Grove.

Referitor la Washington Post, cateva detalii despre stapanii sai:

Daniel Robert „Bob” Graham (1936-), evreu, membru al celebrei familii de moguli de presa Graham. Membru societarea secreta Sigma Nu, membru Council on Foreign Relations. A sustinut acerb, alaturi de Dianne Feinstein si Jay Rockefeller, crearea Director of National Intelligence in 2002, ca urmare a … 9/11, evident. La initiativa senatorilor Evan BayhBob GrahamJoe Lieberman a fost format in 2001 grupul New Democrat Coalition

Donald E. Graham (1945 -), evreu, chief executive officer si chairman of the board al The Washington Post Company. Fiul lui Katharine Graham. Participant Bilderberg Group

Lally Weymouth nascuta Elizabeth Morris Graham (1943 -), senior editor Newsweek, propietate The Washington Post. Singura fiica a lui Katharine Graham , sora lui Donald Graham, mama lui Katharine Weymouth.

Katharine Meyer Graham (1917 –  2001), stapana Washington Post, a fost o apropiata a familiei Rockefeller si a lui Warren Buffet. Membra Council on Foreign Relations. Participanta Bilderberg Group. Membra  COMISIA TRILATERALA

Tatal sau, Eugene Isaac Meyer (1875 –  1959), evreu, boss-ul anterior, a fost intre altele si  Chairman Federal Reserve din 1930 pana in 1933. Firesc, din moment ce inca din tinerete a lucrat pentru Lazard Freres, unde tatal sau a fost partener de afaceri. Si cum le sta bine celor ca el, nu s-a indepartat de sectorul financiar-bancar, devenind in 1946 primul presedinte la BANCA MONDIALA

Philip Leslie Graham (1915 – 1963), evreu, copropietar The Washington Post. Casatorit cu Katharine Graham. Membru societatea secreta Sigma Alpha Epsilon. Membru Council on Foreign Relations. Apropiat al lui Douglas Dillon facand lobby pentru numirea acestuia in functia de Secretary of the Treasury.

Katharine Bouchage Weymouth(1966 -), evreica, patroana si chief executive officer al The Washington Post, nepoata lui Katharine Graham.

Newsweek a fost un magazin fondat in 1933, lansat in 1935. In 1937 se uneste cu jurnalul Today, fondat in 1932 de catre Averell Harriman si Vincent Astor, ultimul devenind chairman of the board si principal actionar pana in 1959. Newsweek este cumparat de Washington Post in 1961.

Pentru detalii despre Averell Harriman cititi va rog articolul:

Personalitati si organizatii: familia HARRIMAN, unealta importanta a colosilor Rothschild. Sarcini: transporturi, eugenie, banci, finantarea nazismului

William Vincent Astor (1891-1959), evreu, chairman of the board si principal actionar pana in 1959 Newsweek.

Malcolm Muir (1885 – 1979), presedinte The McGraw-Hill Companies 1928 – 1937, a ajutat la crearea BusinessWeek, unde a fost director si presedinte. Editor sef si presedinte al  Newsweek 1937 – 1959. Honorary chairman of the board dupa ce Washington Post Company l-a cumparat in 1961.

Despre alte ziare cititi va rog si:

EVREII din MASS-MEDIA si INDUSTRIA DE FILME:

Referitor la Zbigniew Brzezinski, pe numele sau intreg Zbigniew Kazimierz Brzezinski (1928 – ), participant Bilderberg, fost National Security Advisor, membru Council on Foreign Relations, la ajutat pe David Rockefeller sa fondeze Comisia Trilaterala unde a fost si director.

A “anticipat“ doua evenimente majore : caderea sahului Iranului si invazia Afganistanului de catre URSS.

A avut un rol major in formarea Afghan mujaheddin network.

Intre 1987 si 1989 a servit in cadrul President’s Foreign Intelligence Advisory Board.

A fost in consiliul de conducere al Freedom House, pe unde s-au mai perindat si Samuel HuntingtonDonald Rumsfeld sau Paul Wolfowitz.

Co presedinte al American Committee for Peace in the Caucasus, impreuna cu Stephen J. Solarz si Alexander Haig.

A sustinut khmerii rosii si pe cel mai mare criminal pe care l-a creat STANGA: Pol Pot (raportat proportinal la numarul populatiei cambogiene, acesta i-a depasit pe Hitler, Stalin si Mao luati la un loc)

A fost emisarul american in zona Caspica pentru promovarea costruirii Baku-Tbilisi-Ceyhan Pipeline.

A fost Foreign Policy Advisor al lui Barack Obama, alaturi de fiul sau Mark Brzezinski .

Citat Zbigniew Brzezinski:

 

Aceasta regionalizare se desfasoara conform planului Comisiei Trilaterale având ca scop convergenta gradata a Estului si Vestului catre un Guvern Unic Mondial… Suveranitatea Nationala nu mai este un concept viabil.

 

Referitor la Osama bin Laden:

FOTO: Ziarul “The Independent” 1993 despre eroul anti sovietic … OSAMA BIN LADEN

 

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

3 comentarii

 1. Câteva gânduri rătăcite ca să nu ne bucurăm prea repede!

  Nu vreau să trag concluzii pripite în privința speranței Trump-iste, dar declarațiile de la tribuna Națiunilor Unite, parcă încep să se contureze ca fiind un dans aerian și amețitor cu șarpele milenar!

  Sigur, naționalismul și suveranitatea au fost refrenele melodiei de fond al acestui mare recital a cărui refrene încetau subit, atunci când făcea referire la anumite state (suverane)! Sloganul “Make America Great Again”, parcă începe să semene mai mult cu un ordin dat întregii omeniri, sau în cel mai bun caz, o invitație politicoasă la aliniere neîntârziată!

  Lăsând la o parte faptul că a vorbit despre un presupus “Rocket Man”, făcând aluzie probabil la filmul lui Stanley Kubrick (Dr. Strangelove), și posibilitatea transformării Coreei de Nord într-un nou deșert arid din sudul Asiei; opoziția renăscută împotriva eliberării totale și reale a poporului Sirian de sub tirania globalistă, și securizarea acestuia prin parteneriatul “suveran” acordat de Iran, începe să dezvaluie o latură mai puțin hazlie a locatarului de la Casa Albă.

  Discursul lui Trump a fost de asemenea prilejul să aflăm, nu fără mirare, că Israelul nu mai este agresorul principal în Orientul “Apropriat” cum bine a rectificat Domnul Zărnescu, și că de fapt s-ar afla în mare pericol de dispariție (shit!) – să înțelegem că statul Israel a existat vreodată, sau că evreii de acolo și de pretutindeni suferă fără încetare de 5000 de ani? Dar dacă Palestinienii și-au revoluționat tehnologiile “Stealth” de aruncare cu praștia într-un hal în care, chiar și extinderea ilegală a teritoriilor ocupate ar fi în pericol?!

  În tot cazul, Caporegime Netanyahu, părea mai mult decât mulțumit de constatarea făcută de prietenul prietenilor lui, foștii colegi de pe piața imobiliară din New-York (…). Nu putem să uităm nici declarația lui Theresa May din luna mai, când spunea: Israel trebuie să fie considerat un model pentru omenire, trebuie protegat și britanicii trebuie să-și manifeste mândria pentru declarația Balfour (mdr)!

  Dar să mergem la țintă, doar așa, de dragul datului cu părerea:

  În ultimii zece ani, în lume, dar mai ales în vestul Europei și S.U.A, tot mai mulți oameni au început să înțeleagă că guvernele nu sunt în slujba popoarele, ba chiar întreprind frenetic impotriva lor, și asta de ceva vreme!
  Această nouă stare de conștientizare generalizată a fost accentuată de situația tot mai mizerabilă din occident, precaritatea, lipsa locurilor de muncă, demoralizarea constantă, genocidul alb, atentate pseudo-teroriste… care, datorită noilor tehnologii de comunicare au devenit cunoscute în lumea largă, dând ocazia fiecărui om sănătos mental să înțeleagă că nu a existat niciodată “teorie”, ci doar o conspirație împotriva popoarelor. Până și Trump a spus-o: “viitorul aparține celor care (sic) au înțeles că natiunile trebuie să fie suverane – popoarele trebuie să-și recapete puterea confiscată de elite”. Practic prin aceste două fraze, Trump a salvat de la înec întreaga comunitate de asa ziși “teoreticieni” ai complotului!

  Pe lîngă frustrarea creată, în occident mai ales, datorită lipsei de răbdare specifică parazițiilor milenari, fără să-și dea seama, oculta a reusit să-l transforme pe Vladimir Putin (cel mai mare trădător din istoria “aleșilor”) în erou internațional. Președintele Putin devenind în mintea occidentalului de rând, salvatorul popoarelor îngenuncheate, apărătorul creștinismului original, a identității, dusmanul sodomițiilor, și să nu uităm, singurul lider care a avut curajul să spună că primul guvern bolșevic a fost o construcție evreiască finanțată de Wall Street… și câte și mai câte calități recunoscute și aprobate de tot mai mulți cetățeni ai lumii care, încep să înțeleagă că dușmanul lor nu se află în nord, ci mai degrabă în sud-vest pe o axă ascendentă tăind Europa în două.

  În concluzie:

  Din cauza pierderii leadership-ului moral, economic și militar, cu un punct de comemorare situat la 9.11(Ground Zero); întreaga structură de dominare fiind în primejdie, luările de poziții multilaterale tot mai agresive împotriva “exigențelor” impuse cu forța în Europa după macelul financiar din WW2; BRICS-ul trecând și el pe aici cu proiectul de “petro-dedolarizare” a economiei mondiale, dar și capacitatea acerbă de transmitere a informațiilor atât reale cât și false, explozia pozitivă a partidelor de extremă dreapta în U.E, etc. Oare toate aceste pericole conjugate de destrămare a imperiului cosmopolit, nu au dat ca și rezultat nașterea prematură a unui fals providențial fără pereche?

  Oare proprietarii hotelului American, nu cumva au creat (de la falimentul Cazinoului Taj Mahal Resorts din Atlantic City în 2014) propriul rebel anti-sistem, anti-teza perfectă, îngerul păzitor – cel puțin până reusesc să anihileze “Ursul Siberian”, și să-și repare greșelile de parcurs făcute din anii 90 încoace?

  Un lucru e sigur, paranteza Donald J. Trump rămâne deschisă, iar datoria noastră este să rămânem vigilenți!

  Mihai

 2. Cu faptul ca au rasturnat guverne cu simpatii comuniste nu am nimic impotriva.

  Alegerile democratice se furau in aceste tari din lumea a treia asa cum se fura si azi la noi ca pretutindeni.
  Agentii KGB nu dormeau si faceau de zor treaba sa instaleze guverne de stanga asa ca aici chipurile CIA ARE O SCUZA.

  Ca azi CIA face lucruri cu adevarat murdare impotriva drepturilor si libertatilor cetatenesti si spioneaza o planeta intreaga e altceva care intr-adevar merita toata revolta noastra.

  IN GRECIA ORTODOXA regimul coloneilor a fost sustinut de CIA si uite ca a fost ceva bun si coloneii erau cu Biserica si ORTODOCSI deci se poate.
  Dar a fost un caz aparte pentru ca le erau frica de alegeri “democratice” fraudate de comunisti.

  Lupta impotriva comunismului in razboiul rece oricum a fost slaba
  URSS si Chinei li s-a permis prea mult oricum.

  Puteau fi aduse in genunchi daca se dorea dar camarila finantei mondiale nu a vrut acest lucru.

  Razboiul din Coreea a fost castigat de Americani si vandut de tradatorii de diplomati americani la masa negocierilor cu China comunista a lui Mao.
  La fel si in Vietnam victorie militara si nu numai.
  S-au retras din prostie si la ordinele stapinilor din umbra.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button