X

RĂZBOIUL REPLICILOR acide dintre SUA și COREEA de NORD. Cine începe ATACUL? RUSIA spune că NU America

de null

Image result for trump kim jong

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Coreea de Nord a afirmat că atacarea cu rachete a teritoriului SUA e inevitabilă, în contextul în care sâmbătă bombardiere americane au survolat apele din largul coastei de est nord-coreene, informează protv.

Afirmaţiile au fost făcute de ministrul nord-coreean de Externe, Ri Yong Ho, în faţa Adunării Generale a ONU.

În această săptămână, preşedintele american Donald Trump şi liderul nord-coreean Kim Jong-un s-au insultat reciproc, Trump făcându-l pe nord-coreean “nebun”, vineri, la o zi după ce Kim l-a numit pe el “senil american nebun”.Sâmbătă, jignirile au continuat, Ri numindu-l pe Trump “persoană cu probleme psihice, plină de megalomanie şi automulţumire”, care încearcă să transforme ONU într-un “cuib de gangsteri”. Ri a menţionat că Trump se află într-o “misiune sinucigaşă”, după ce preşedintele american a spus că liderul nord-coreean este într-o astfel de misiune.

“Preşedintele malefic”, l-a mai numit Ri pe Trump. avertizând că ţara sa este pregătită să se apere dacă Statele Unite dau semne că ar desfăşura “o operaţiune de decapitare a conducerii ţării sau un atac militar” asupra Coreei de Nord. “Acum suntem în sfârşit la doar câţiva paşi de ultima fază a finalizării forţei nucleare a statului”, a spus Ri la reuniunea anuală a liderilor mondiali.

El a precizat că sancţiunile nu ar avea niciun efect asupra hotărârii nord-coreenilor de a-şi dezvolta armele nucleare, scopul suprem fiind “echilibrarea puterii cu SUA”.

În discursul rostit la Adunarea Generală a ONU, Donald Trump a ameninţat că va distruge complet Coreea de Nord dacă Phenianul nu renunţă la programul nuclear.

Escaladarea acestui război al declaraţiilor l-a făcut şi pe ministrul rus de externe, Serghei Lavrov să recurgă la formulări plastice.

“Capetele înfierbântate trebuie să se calmeze, e nevoie să luăm cu toţii o pauză. Alături de China, vom continuă să susţinem o abordare raţională, în locul acesteia emoţionale, a unor copii de grădiniţă care încep să se bată, fără că nimeni să-i poată despărţi.”

Între timp, bombardiere SUA, în apropierea Coreei de Nord, conform realitatea.net

Manevra are rolul de a demonstra că preşedintele Donald Trump are o gamă largă de opţiuni militare, pentru a învinge orice ameninţare“, a declarat sâmbătă seară Dana White, purtătorul de cuvânt al Departamentului american al Apărării.

Această misiune este o demonstraţie privind determinarea Statelor Unite şi un mesaj clar că preşedintele are o gamă largă de opţiuni militare pentru a învinge orice ameninţare. Suntem pregătiţi să utilizăm o gamă largă de capabilităţi militare pentru a ne apăra ţara şi aliaţi SUA”, a dat asigurări reprezentantul Pentagonului, citat de BBC News online.

Rușii liniștesc omenirea – SUA nu vor lansa un atac în Coreea de Nord, întrucât aceasta are arme nucleare, scrie blacknews.ro

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a estimat că Statele Unite nu vor lansa un atac împotriva Coreei de Nord, întrucât ştiu cu certitudine că aceasta din urmă dispune de arme nucleare, informează agenţiile AFP şi EFE. 

‘Americanii nu vor recurge la lovituri împotriva Coreei (de Nord), pentru că nu doar suspectează, ci au certitudinea că aceasta dispune de bombe nucleare’, a spus Lavrov într-un interviu difuzat duminică de postul rus de televiziune NTV. ‘Eu nu încerc să apăr Coreea de Nord, eu doar spun că toată lumea este de acord cu această analiză’, şi-a explicat el afirmaţia.

În opinia sa, actuala criză din peninsula coreeană poate fi rezolvată printr-o abordare mai suplă, nu cu ameninţări, ci prin ‘mângâieri, sugestii şi persuasiune’.

Iar dacă Washingtonul nu va recurge la o asemenea abordare mai conciliantă, ‘atunci ne-am putea confrunta cu o catastrofă foarte imprevizibilă şi vor suferi zeci, dacă nu chiar sute de mii de cetăţeni inocenţi din Coreea de Sud, dar şi din Coreea de Nord, evident, precum şi din Japonia. Şi Rusia şi China vor suferi de asemenea’, a continuat şeful diplomaţiei ruse.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

2 comentarii

  1. Eu nu cred ca va începe niciunul ,cineva a avut un vis ca doar Koreele de sud si de Nord se vor ataca între ele si milioane de morți si o ciuperca nucleară iscată din acest conflict.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button