X

Iranul a asamblat „tatăl tuturor bombelor”, iar SUA colaborează cu Statul Islamic

FOTO: https://sputnik.md/images/1460/31/14603148.jpg

„Tatăl tuturor bombelor”, care seamănă cu o armă nucleară non-nucleară, se afla deja în posesia Teheranului, potrivit unui comandant al Corpului Garzilor Revolutiei Islamice Iraniene (IRGC).

Comandantul IRGC a susținut că are dovezi despre faptul ca SUA colaborează cu Statul Islamic, scrie Sputnik International.

Generalul de brigadă Amir Ali Hajizadeh, comandantul Forțelor Aerospațiale ale Corpului Gărzii Revoluționare Islamice (IRGC), a susținut că Iranul a reușit să asambleze o bomba non-nucleara, numindu-o „Tatăl tuturor Bombelor”.

„În urma unei propuneri a Forțelor Aerospațiale a Corpului Gărzilor Revoluției Islamice, Organizația Industriilor de Apărare a Iranului a produs o bombă de 10 tone metrice; aceste bombe sunt la dispoziția noastră, pot fi lansate din aeronavele Ilyushin și sunt foarte distructive”, a declarat agenția FARS.

El a descris arma ca fiind „tatăl tuturor bombelor”, comparabil cu bombardamentul extrem de distructiv GBU-43 / B, cel mai mare dispozitiv exploziv non-nuclear dezvoltat vreodată de Statele Unite. Generalul Hajizadeh a susținut că IRGC a obținut informații despre sprijinul SUA oferit teroriștilor ISIS.

„Avem documente care arată comportamentul americanilor în Irak și Siria, știm ce au făcut americanii, ce au neglijat și cum au sprijinit ISIS”, a spus el.

Hajizadeh a arătat că dacă aceste documente vor fi făcute publice, ar duce la „mai multe” scandaluri în SUA.

Categorii
Al III-lea război mondialExterne
cuvinte cheie

Articole asemănătoare

One Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!