Fostul şef SPP Dumitru Iliescu acuză: Ordinul pentru execuția lui Toni Greblă a fost dat de George Maior. Judecătorii CCR au fost monitorizați cu scopul de a aduna informaţii compromiţătoare

Author:
Dumitru Iliescu FOTO Inquam / George Calin

Deşi dosarul şi reţinerea judecătorului CCR Toni Greblă au fost făcute de Florian Coldea, ordinul pentru „execuţia” acestuia a fost dat de fostul şef al SRI-ului, George Marior, acuză fostul şef al SPP-ului Dumitru Iliescu, într-o postare pe Facebook. Acesta mai spune că tot „sub acceptul lui Marior”, SRI-ul ar fi urmărit pe mandate de siguranţă naţională sau chiar şi fără, mai mulţi judecători CCR, „politicieni incomozi” şi jurnalişti.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Dumitru Iliescu spune că scopul acţiunii a fost „punerea la punct” a judecătorilor CCR, astfel încât aceştia să fie mai „maleabili” în privinţa hotărârilor ce privesc Serviciul Român de Informaţii (SRI).

„Deşi Coldea s-a ocupat de execuţia dl. Greblă, ordinul a fost dat de George Maior. Tot dosarul a fost construit de ofiţeri ai SRI şi dat apoi procurorului DNA. Ţinte au fost mai mulţi judecători de la CCR, care au fost monitorizaţi de serviciul de informaţii. Maior a decis să-l ridice DNA ma întâi pe Dl. Greblă şi în funcţie de efectele obţinute încă doi judecători. Acţiunea a avut ca scop «punerea la punct» a judecătorilor CCR şi «convingerea» acestora să fie mai «maleabili» când trebuie să hotărască asupra unor prevederi legale în legătură cu care SRI are un interes major” a precizat Dumitru Iliescu pe Facebook.

Fostul şef SPP mai spune că monitorizările judecătorilor ar fi început din 2009 şi că pe lângă aceştia, au mai fost monitorizaţi şi politicieni „incomozi”, oameni de afaceri români şi jurnalişti.

„Monitorizarea sistematică a judecătorilor CCR a început din 2009, scopul fiind acela de a aduna cât mai multe informaţii compromiţătoare despre ei. Dar nu au fost singurii monitorizaţi. Pe lângă politicieni incomozi, oamenii de afaceri români, jurnaliştii «emancipaţi», au fost şi judecătorii ICCJ, precum şi membrii CSM. Nu au scăpat atenţiei lor procurorii şi judecătorii mai puţin cooperanţi. Marea majoritate a mandatelor au fost date pe siguranţă naţională. Dar multe monitorizări s-au făcut şi fără mandat.

Toate însă s-au făcut cu acceptul lui Maior. Nu i se prezenta fiecare caz în parte, doar cele mai importante. Periodic însă era informat de dl. Coldea despre rezultatele acestor monitorizări” adaugă Dumitru Iliescu.

Dumitru Iliescu mai critică comunicatul dat de SRI, în care se spune că înregistrările efectuate pe motivul siguranţei naţionale nu ar fi fost folosite în dosarele DNA. „O minciună mai mare ca aceasta nu am mai auzit până acum” spune fostul şef SPP, dând exemplu cazul lui Cătălin Voicu.

„Când a fost nevoie, dosarul a trecut de la DIICOT la DNA, cu înregistrări cu tot. Ulterior s-a făcut transcriptul după mixaj, originalele au fost distruse şi nu au fost înaintate instanţei de judecată, la solicitarea acesteia. De fapt acolo au apărut lucruri despre care Voicu nu a vorbit. Au construit cei de la SRI un dialog între Voicu şi altă persoană şi l-au pus în dosarul acesteia. Nu putea să dea originalele pentru că se vedea foarte uşor făcătura” acuză fostul şef SPP.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X