Un fenomen bizar a fost filmat la cutremurul cu magnitudinea de 8,1 pe Scara Richter, care a lovit Mexicul. Pe cer au fost surprinse lumini puternice, deşi, spun martorii, nu a plouat.
Cutremurul violent din Mexic a fost urmat de fenomenul bizar, surprins de mai mulţi martori. Cerul a fost inundat de lumini, un fenomen inexplicabil pentru martori, mai ales că nu a plouat.
Luminile au putut fi văzute deasupra capitalei Ciudad de Mexico.
Así el cielo durante el #Sismo pic.twitter.com/zlcPA7YSDM
— L4L0 (@lalocedeno) September 8, 2017
Unii localnici spun că ar putea fi vorba despre generatoare sau transformatoare de curent electric, care ar fi explodat în urma cutremurului devastator.
Luces mientras temblaba en la CDMX #AlertaSismica#Temblorpic.twitter.com/HM0PowrjTN
— Jorge Gregorio (@galvezgregory0) September 8, 2017
Conform explicaţiilor unor specialişti, mişcarea plăcilor tectonice ar fi creat un câmp piezoelectric, care a generat jocul de lumini de pe cer.
Cutremurul din Mexic s-a soldat cu moartea a cel puţin 15 oameni şi a fost urmat de numeroase replici.
Nu stim ce le-ar fi putut genera, explozii sau descarcari electrice sau sunt efecte similare celor povestite de batrini, conform carora inaintea cutremurului din 1940 din Romania s-au observat jocuri fascinante de lumini pe cer.
Cititi va rog si:
VIDEO: Lumini stranii in timpul cutremurului din Japonia (7,4 grade)
VIDEO: Lumini stranii pe cer inaintea cutremurului din Chile
VIDEO: Efecte luminoase ciudate pe cer, inainte de cutremurul din 2008 din China
Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum sprijinul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.
Luminescence phenomenon Miyagi Japan of earthquake.mp4
https://www.youtube.com/watch?v=zgooTL9hEc0
Doamne fereste, ce s-ar alege de tara asta daca s-ar intampla la noi maine?
PENTRU CA ESTE SISTEMUL OCULTELOR MONFIALEI, PRIN PROIECTUL (NASA) HAARP !
Eu nu pot vedea videoclipurile decat daca merg pe https://twitter.com/lalocedeno/status/906022311731462144 sau https://twitter.com/galvezgregory0/status/906019438306107392
http://www.zerohedge.com/news/2017-09-09/mind-chemtrails-us-air-force-dispatches-sprayer-aircraft-response-harvey
La cutremurul din 1986 din Romania , au fost observate fenomene asemanatoare …
La min. 10:40
tsunami en japon extraños objetos aparecen durante el tsunami
https://www.youtube.com/watch?v=qvzS2iBxG4U
Fenomene catacteristice cutremurelor artificiale. In `77 s-au observat si pe cerul Bucurestilor un asemenea fenomen si nu in Vrancea!
Ce sa mai vina Antihrist la intronare ,daca din 77 a fost executat un cutremur artificial,va dati seama cati Antihristi au de dat socoteala si cate suflete au in „carca”?
Cine poate sa stie ?
Prezicere cutremur – semne de avertizare
Prezicerea cutremurelor
Predicţia cutremurelor sporeşte considerabil şansele de salvare a populaţiei şi de reducere a pierderilor materiale. De fapt, un pronostic se consideră reuşit atunci când se indică locul, momentul producerii şi magnitudinea seismului.
În ultimii ani s-a realizat un progres evident în studiul fenomenelor seismice, a cauzelor care le produc şi a manifestării precursorilor seismici.
S-a constatat că înainte de un cutremur natura, la scară regională, suferă unele modificări: se atestă deformaţii ale scoarţei terestre, fluctuaţii ale nivelului apelor subterane, variaţii ale câmpului electric şi magnetic, scade raportul dintre viteza undelor longitudinale şi cele transversale, se constată schimbări ale concentraţiei unor gaze înmagazinate în crusta terestră etc.
Un valoros precursor seismic este considerat şi comportamentul neobişnuit al unor animale.
Cel mai reuşit pronostic a fost realizat în China, când populaţia a fost alertată şi evacuată înaintea producerii cutremurului de M=7,3 din 4 februarie 1975. În realitate, însă, problema previziunii cutremurelor este deosebit de complicată.
În lume au fost multe alerte false care au menţinut populaţia în stare de stres psihologic şi au pricinuit pierderi economice deosebit de mari.
Din punct de vedere al diminuării pericolului seismic, mai importante sînt predicţiile mărimii oscilaţiilor terenului pentru fiecare zonă concretă, pe baza cărora să se realizeze construcţii seismorezistente.
În vederea reducerii efectelor dezastruoase ale cutremurelor, cercetările actuale sunt direcţionate spre aprecierea riscului seismic, întocmirea hărţilor de zonare şi microzonare seismică şi, bineînţeles, predicţia cutremurelor.
NOI POSIBILITĂŢI DE PREZICERE A CUTREMURELOR
În faţa civilizaţiei moderne, pe lîngă alte probleme globale cum sunt problema
energetică şi cea ecologică, la ordinea zilei este şi problema prezicerii cutremurelor.
Se înţelege că astfel de fenomene ca seismele nu pot fi controlate sau dirijate de om. În această situaţie ar fi foarte important să putem prezice din timp declanşarea acestor forţe oarbe ale naturii, forţe care nu se supun, la prima vedere, unor legităţi clare.
Se consideră că declanşarea cutremurelor de Pămînt are loc pe neaşteptate, de multe ori punând mii de oameni din zona seismică în situaţii tragice. Totuşi, acest cataclism natural nu se produce chiar atât de neaşteptat. Seismul e mai degrabă consecinţa unui şir întreg de procese tectonice consecutive, care se produc în scoarţa terestră. El reprezintă ultima fază a declanşării forţelor şi degajării energiilor acumulate într-o perioadă mai scurtă sau mai lungă de timp.
Corabia cosmică pe nume Pământ este zguduită de sute şi mii de ori pe an. Cauzele cutremurelor care ne fac atâtea probleme trebuie căutate chiar în interiorul acestui corp ceresc.
Odată ce aceste cataclisme „fac ce vor”, ar fi bine sa le putem prezice din timp, pentru a evita urmările tragice cu victime omeneşti.
E posibilă oare o prognoză sigură a cutremurelor ?
Este bine cunoscut faptul că multe vietăţi care, spre deosebire de om, nu au pierdut legătura cu natura, pot „presimţi” declanşarea cutremurului din zona locuită de ele. Din păcate, omul modern nu mai are timp să urmărească semnalele de alarmă seismică, lansate de pisici, câini, şerpi, etc. în ajunul cutremurelor „neprogramate”. De multe ori aceste semnale sunt neînţelese sau chiar neglijate de homo sapiens.
Vietăţile detectează cele mai slabe vibraţii mecanice de frecvenţă infrasonoră, care provin de la mişcările şi deformările tectonice. Omul însă, deocamdată, nu a inventat nici un dispozitiv care ar prelua semnalul de alarmă lansat de vieţuitoare în ajun de cutremur.
Orice fenomen al naturii nu se întâmplă brusc, ci este precedat de un lanţ întreg de transformări şi schimbări care se manifestă printr-o mulţime de semne prevestitoare. De exemplu, în ajunul şi în timpul declanşării cutremurului are loc o serie de fenomene geofizice:luminescenţa atmosferei, a solului, a pantelor de munţi, perturbarea potenţialului electric al atmosferei. La distanţe de mii de kilometri de la epicentru se înregistrează variaţia intensităţii radiaţiilor electromagnetice, au loc perturbări în straturile ionosferei.
Măsurările efectuate au demonstrat că Pământul este încărcat electric, purtând o sarcină negativă de cca. – 6·105 Coulombi. Evident, straturile superioare ale atmosferei sunt încărcate cu sarcină pozitivă. Aşadar, noi trăim în câmpul electric propriu al Pământului. La suprafaţa terestră, intensitatea acestui câmp are valoarea medie de 130 V/m.
Evident, la câmpul electromagnetic terestru se mai adaugă câmpurile rezultate din diferite procese terestre şi extraterestre. Probabil, din această cauză nu este atât de simplu să se detecteze variaţia câmpurilor electromagnetice în timpul cutremurelor. Totuşi, în ultimele două decenii aparatura de pe sateliţii artificiali ai Pământului a înregistrat o creştere bruscă a zgomotului de fond al radiaţiilor electromagnetice de frecvenţă joasă deasupra epicentrelor cutremurelor mari.
Cu câteva ore înainte de declanşarea cutremurului a fost detectată o creştere bruscă a radiaţiilor electromagnetice într-un domeniu larg de frecvenţe. Acest fapt dă speranţa prezicerii, în viitorul apropiat, a cutremurelor, ceea ce ar permite avertizarea populaţiei cu câteva ore înainte de cataclism şi deci salvarea a mii de vieţi omeneşti.
La etapa actuală, are loc acumularea şi prelucrarea statistică a rezultatelor înregistrate de sateliţii artificiali ai Pământului, în scopul stabilirii unor legităţi ale variaţiei câmpurilor electromagnetice în timpul cutremurelor. Se utilizează analizoare de spectre ale radiaţiilor electromagnetice, în gama de frecvenţe de la 100 Hz până la 20 kHz, care permit să se determine valoarea absolută şi distribuţia spaţială a intensităţii acestor radiaţii. Deja sunt analizate şi sistematizate variaţiile de altitudine, latitudine şi diurne ale intensităţii radiaţiilor electromagnetice de frecvenţă joasă (sonoră). Au fost înregistrate variaţii ale componentei magnetice (B) şi celei electrice (E) a zgomotului de fond al radiaţiilor cu frecvenţe joase, de 4650, 800, 450 şi 140 Hz.
Simultan cu variaţiile intensităţii radiaţiilor electromagnetice, au loc schimbări ale concentraţiei plasmei termice a neonului (Ne) şi ale densităţii fluxului de electroni cu energii Ee>100 keV. Aceste măsurări denotă o manifestare complexă a activităţii seismice, până la mari altitudini, în spaţiul cosmic din apropierea Pământului.
Astfel, la 7 decembrie 1988 s-a produs un cutremur pe cât de devastator, pe atât de enigmatic, în zona oraşului Spitak (Armenia). Înaintea declanşării acestui cutremur a fost lansat un balon – sondă echipat cu utilaj special, inclusiv cu un telescop de radiaţii cosmice.
Acesta a înregistrat o creştere bruscă a intensităţii fluxului de particule penetrante, apărute în momentul cutremurului. Înregistrarea a fost făcută cu 41 minute (!) înainte de zguduirea seismică principală…
Recent a fost studiată o serie de fenomene care însoţesc cutremurele puternice avînd magnitudinea M>5,5 şi epicentrul situat la adâncimi de până la 60 km. S-a stabilit că în cazul cutremurelor de la latitudini mici (sub 45o) erupţiile de radiaţii au loc într-o zonă din jurul epicentrului care este mai îngustă în direcţia latitudinală şi mai extinsă în direcţia longitudinală. Au fost înregistrate componenta magnetică şi cea electrică ale câmpului zgomotului radiaţional de fond. Este semnificativ faptul că după declanşarea seismului componenta electrică s-a dovedit a fi predominantă.
Ca exemplu care demonstrează posibilitatea folosirii sateliţilor artificiali în prevestirea cutremurelor, pot servi datele înregistrate de aparatura de pe satelitul „Oriol 3”. Acesta a detectat o creştere bruscă a intensităţii radiaţiilor de joasă frecvenţă (0,01 : 20 kHz) şi o creştere a vitezei de numărare a fluxului de particule de înaltă energie de asupra epicentrului,
cu 4 ore şi 48 minute înainte de lovitura seismică principală.
Analiza rezultatelor acumulate demonstrează un grad suficient de înalt (de cca 90%) al veridicităţii acestora. Aşadar, caracteristicile fizice, a căror intensitate variază mult în cazul cutremurelor, pot servi ca prevestitori siguri ai acestor cataclisme naturale.
Dacă e să rezumăm rezultatele acestor cercetări realizate cu ajutorul aparaturii de pe sateliţii artificiali şi publicate în revistele de specialitate, putem evidenţia următorii factori principali, prevestitori ai cutremurelor.
• Cu multe zile (şi chiar luni de zile) înainte de cutremur au loc perturbaţii ale
câmpurilor electrice telurice. Se înregistrează creşterea amplitudinii şi variaţia caracterului oscilator al câmpului electric. Urmează apoi şi perturbaţii ale câmpului geomagnetic.
• Cu câteva zile înainte de cutremur se înregistrează schimbări ale parametrilor ionosferei inferioare, au loc variaţii ale frecvenţei radiaţiilor şi ale concentraţiei de particule elementare.
• Cu 2-3 zile înainte de cutremur apar neomogenităţi în stratul F2 al ionosferei.
• Cu câteva zile înainte de seism se înregistrează o creştere în amplitudine a câmpului
magnetic al Pământului. Această creştere este înregistrată şi de aparatura terestră.
• Cu câteva zeci de minute sau câteva ore înainte de declanşarea seismului apar pulsaţii geomagnetice cu frecvenţă mică, de la 0,02 Hz până la 0,1 Hz.
• Tot cu câteva ore sau zeci de minute înainte, la altitudini la care se rotesc sateliţii artificiali, se înregistrează creşterea bruscă a intensităţii radiaţiilor electromagnetice urmată apoi de efecte optice, luminoase.
(This post was last modified: 05-16-2009 04:50 PM by Dodo.)
Extras din lucrarea FIZICA ŞI TEHNOLOGIILE MODERNE, vol. 1, cataclisme naturale
vezi linkul:http://portal.tfm.ro/forum/thread-275.html
RE: Prezicere cutremur – semne de avertizare
Teoria arata ca o buna parte din roca pamantului a absorbit apa, care este ulterior expusa caldurii si presiunii din interior. Aceste conditii din interiorul planetei duc la spargerea moleculei de apa si la producerea de cristale care conduc electricitatea si la crearea de oxigen. Pe masura ce presiunea se acumuleaza in adancuri, inainte de un cutremur, moleculele de oxigen din roca trec prin anumite reatii chimice creand o sarcina electrica pozitiva. Aceasta sarcina urca spre suprafata planetei, tot asa cum o sarcina electrica se manifesta intr-o baterie. Sarcina creaza o usoara dara fluorescenta, in infrarosu, precum si un camp magnetic cu una sau chiar doua saptamani inainte de producerea cutremurului. Lumina poate fi observata cu aparate speciale pana in spatiu. De asemenea, sarcina electrica pozitiva va produce urme pana in ionosfera, atragand particole incarcate negativ. Aceste urme pot fi observate de catre sateliti.
Sursa
[email protected]
Vezi link:http://portal.tfm.ro/forum/thread-275.html