X

CELE MAI PERICULOASE medicamente pentru corpul uman

de null

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Este firesc sa aveti incredere in medicul dumneavoastra, insa, in acelasi timp, trebuie sa fiti constient de toate medicamentele pe care vi le prescrie si asigurati-va ca acestea nu sunt periculoase pentru sanatate.

Nu toate medicamentele pe care medicul vi le prescrie sunt si bune pentru sanatate. S-a dovedit ca multe astfel de medicamente prescrise in mod curent de catre medici pot avea efecte secundare serioase, provoaca greturi si dureri de cap de scurta durata, ce pot duce la miopatie inflamatorie cronica sau o boala cardiaca, poate chiar mai rau de atat.

Ultimele studii au aratat ca cea mai mare parte dintre medicamentele cele mai comune prescrise pe reteta au efecte secundare destul de grave, informeaza sfatulmedicului.ro.

Efectele secundare ale medicamentelor

Informatiile importante sunt de cele mai multe ori ascunse de ochii publicului larg, ceea ce perpetueaza ideea gresita conform careia autorizatiile trimise de agentiile pentru medicamente releva inexistenta riscurilor.

Incepem sa vedem rezultatul globalizarii industriei farmaceutice. Din ce in ce mai des, medicamentele vin din China, India. Nu exista modalitati de a inspecta la fata locului tot demersul de producere a acestora. Unele medicamente care au risc de a produce consecinte grave pentru pacienti s-au marit de 4 ori in ultimii opt ani.

Prin consecinta, este vorba despre efecte secundare, alergii, lipsa de eficienta. Este important de a aminti pacientilor ca medicamentele contin mai putine substante benefice decat se crede.

Exista un document care releva toate medicamentele cele mai periculoase, iar pentru fiecare dintre acestea, sunt precizate motivele pentru care sunt considerate negative (nivelul de eficienta si riscurile efectelor secundare cele mai periculoase), dar sunt precizate si alternativele preferabile prin care pot fi inlocuite aceste medicamente.

Foto: Pinterest.com

Clase de medicamente care ar trebui evitate

Pentru a va ajuta sa intelegeti mai bine subiectul, iata cateva clase de medicamente periculoase si de ce ar trebui sa va ganditi de doua ori inainte de a le cumpara.

Inhibitori ai pompei de protoni

Multe persoane iau aceste medicamente pentru a le atenua simptomele refluxului gastro-esofagian, o boala in care parti din alimente si acizi refuleaza (ajung) in esofac, provocand neplaceri serioase. Se pare ca aceste medicamente inhibitoare blocheaza absorbtia nutrientilor si impiedica productia necesara de acizi din stomac, ceea ce poate provoca alte probleme de sanatate.

”Food and drug administration” (FDA, agentia medicamentelor din America) a publicat cel putin 20 de afirmatii impotriva inhibitorilor ai pompei de protoni, invocand riscul crescut de diaree bacteriana, carenta de magneziu si fracturi ale oaselor. Consumul pe termen lung a fost demonstrat ca duce la o crestere a riscului de pneumonie si o crestere in greutate periculoasa pentru sanatate.

Statinele

Din topul claselor de medicamente cele mai vandute in ultimii ani, statinele sunt considerate de corpul medical ca un medicament miraculos impotriva colesterolului si a bolilor cardiace.

Medicamentele comune pe baza de statine (Lipitor si Crestor) cresc intr-o maniera importanta riscul de diabet, de boli de ficat, afectiuni la nivelul creierului, atrofie musculara si chiar moarte prematura.

Efectele secundare ale statinelor sunt atat de serioase, incat FDA a largit lista de dezavantaje in ceea ce priveste utilizarea lor. In plus, cele 20 de studii au aratat ca aceste medicamente au putine efecte, chiar niciunul, in preventia crizelor cardiace si ale accidentelor vasculare cerebrale.

Antibioticele

Cauza principala a aparitiei ”superbacteriilor”, antibioticele sunt de asemenea o clasa de medicamente care poate crea probleme de sanatate pe termen lung fara a aduce prea multe sau vreun beneficiu. Exagerat prescrise in ciuda sensului lor pentru probleme la care nu reactioneaza, de cele mai multe ori, antibioticele si utilizarea lor abuziva de corpul medical duc la aparitia numeroaselor infectii virale si imposibil de tratat.

Antibioticele cele mai folosite si cele mai periculoase sunt levofloxacina, vancomicina si bactrim. Medicii mentioneaza si chinolonele, clasa de antibiotice cea mai prescrisa de catre doctori, la fel de periculoase, iar antibioticele ca ciprofloxacina, moxifloxacina si ofloxacina pot provoca o invaliditate serioasa si permanenta.

Antipsihoticele

Una dintre clasele de medicamente cele mai periculoase, antipsihoticele, sunt deseori prescrise pentru problemele ca schizofrenia, tulburarea bipolara, depresii severe, dar si pentru problemele mai putin importante ca tulburari lejere ale dispozitiei si anxietatea cronica.

Dar antipsihoticele comune ca fumaratul de quetiapina, risperidona si olanzapina cresc nivelul de zahar si de colesterol din sange si favorizeaza luarea in greutate.

Cele mai grave probleme sunt afectiunile neurologice si ale creierului care pot rezulta din inghitirea de antipsihotice, fara a tine seama de riscul mare de sindrom metabolic ce poate include probleme de sanatate ca boli cardiace sau diabet. Antipsihoticele sunt atat de periculoase, incat o revista medicala din Marea Britanie a declarat ca aceste medicamente ”sunt mai mortale decat terorismul”.

Analgezicele opioide

Este oficial declarat ca medicamentele vandute in farmacii sunt una dintre cauzele principale ale decesului din Statele Unite ale Americii in zilele noastre. Aceasta se datoreaza in mare parte folosirii analgezicelor pe baza de opioide precum oxicodona, codeina si morfina.

Dupa un studiu demarat la Universitatea Brandeis, in Massachusetts, se arata ca analgezicele sunt responsabile din ce in ce mai mult de supradozele mai fatale decat heroina si cocaina impreuna.

Inhibitori selectivi ai recapturii de serotonina: antidepresivele pe baza de fluoxetina, de setralina, de paroxetina si de escitalopram exista de multi ani, dar se acorda mai putina atentie cu privire la pericole decat merita.

Efectele secundare precum tendintele suicidare, disfunctiile sexuale, sangerarile gastro-intestinale si bolile cardiace nu sunt decat o parte foarte mica din dezavantajele acestor medicamente. In unele cazuri, ele pot agrava simptomele depresiei, impingandu-i pe indivizi sa devina violenti.

Asadar, inainte de a lua aceste medicamente, informati-va cu privire la efectele lor secundare.

Foto: Pinterest.com

Extractele tiroidiene

Acestea au fost folosite de o perioada lunga de timp pentru slabire. Sunt totusi interzise de cativa ani. Extractele tiroidiene provoaca bufeuri de caldura si transpiratie, palpitatii, semne de nervozitate. Aceste medicamente sunt periculoase, deoarece pot antrena tulburarile cardiace de multe ori mortale. Unii practicieni prescriu inca aceste medicamente in solutiile preparate in farmacie.

Diureticele

Si acestea au fost folosite mult timp pentru a ajuta la pierderea de grasime. Ele sunt totusi interzise pentru acest scop. Consumul acestor medicamente provoaca deshidratare, o micsorare a tensiunii arteriale, ameteala si sincope. Pe de alta parte, anomaliile ritmului cardiac prin pierderea de potasiu prin urina pot provoca accidente mortale.

Medicamente amfetaminice ce potolesc foamea

Aceste medicamente au ca efecte secundare stari depresive si tulburari psihiatrice grave, complicatii cardiovasculare si pulmonare. Unele dintre ele sunt inca prescrise de unii medici in prepararea unor medicamente in farmacii.

Cenzura sistemului face să ajungem la mai puțini dintre voi! Distribuiți articolele noastre și sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum sprijinul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.
Selectați cât doriți să donați (EUR)

Introduceți cât doriți să donați (EUR)

Un comentariu

  1. Aciditatea gastrica trebuie sa fie intre anumite limite, intrucat cresterea sa diminueaza absorbtia calciului si magneziului, iar scaderea sa impiedica absorbtia vitaminei B12. Asa-numitele medicamente anti-acide, dupa parerea mea, au efecte adverse. Mult mai bun este carbunele medicinal (vegetal). Pentru reflux gastro-esofagian e bun ceaiul de galbenele. De asemenea, trebuie evitata luarea mesei cu putin timp inainte de culcare.
    Legat de antidepresive, intr-adevar, dau tendinte suicidare si/sau criminale. In alta ordine de idei, stiu doua persoane care au luat tratament psihiatric si, dupa ani de zile, s-au imbolnavit de cancer la vezica urinara. Nu stiu daca e vreo legatura, dar mi se pare prea mare coincidenta.
    In ceea ce priveste antibioticele, lucrurile sunt putin diferite. Nu trebuie luate antibiotice la cele mai mici semne de raceala (mult mai eficient e sucul de portocale si consumarea a 2-3 catei de usturoi la masa, precum si tinctura de propolis). Dar exista cazuri in care antibioticul e neaparat necesar, ca de exemplu in cazul boreliozei determinate de muscatura de capusa sau in cazul infectiilor la masele. Dar, repet, nu trebuie luate antibiotice pentru orice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button