X

Campania FACEBOOK împotriva „ȘTIRILOR FALSE” – pretext pentru împiedicarea răspândirii știrilor ANTI-SISTEM. Sunt vizate CLIPURILE VIDEO fără sursă, „informațiile cu caracter DENIGRATOR sau XENOFOB”

Autor: Ionut Gogean | luni, 07 august 2017

Facebook a demarat o campanie virulentă împotriva știrilor false, campania ajungând și în România. Mai multe pagini care distribuiau informații false sau articole despre vindecarea unor boli miraculoase au devenit invizibile.

Facebook a motivat că un număr de zece milioane de români, care au conturi pe rețeaua de socializare primesc aproape zilnic informații și sunt expusși la astfel de articole mincinoase. Din acest punct de vedere, demersul companiei este unul corect, afirmă Facebook, potrivit Tvr.ro.

Astfel, paginile de Facebook care distribuie clipuri video fără sursă, informații cu caracter denigrator sau xenofob sunt cele care sunt vizate în acțiunea Facebook.

Una dintre paginile afectate pe nedrept a fost a celor de la Times New Roman. Reprezentanții paginii speră ca situația să fie remediată în cel mai scurt timp.

NOTĂ OrtodoxINFO
Categorii
Anti-sistem
cuvinte cheie

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!