X

Părintele Ioan Ungureanu îl roagă pe Mitropolitul Moldovei să îl sfătuiască pe primarul „pro-MMB” al comunei să renunțe la organizarea unui bâlci de hramul Schimbării la Față

de Mihai-Silviu Chirilă

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

UPDATE: Primarul Comunei Cristesti a afirmat vineri, la ora 12. 00, intr-o vizita pe care a facut-o la Schitul Orașeni, ca pana in acel moment Mitropolia nu s-a implicat in niciun fel in soluționarea cererii parintelui Ioan privitoare la organizarea balciului in sat.

Primarul Comunei Cristești este implicat în organizarea unui bâlci în ziua de Schimbarea la Față a Domnului, la cererea celor câteva familii din satul Orășeni, pe care Mitropolia Moldovei și Bucovinei le-a convins să se alăture demersului de denigrare și alungare din sat a părintelui Ioan Ungureanu.

Deoarece rugămintea formulată de părintele Ioan Ungureanu de a nu se da curs acestei cereri, care contravine sobrietății postului Adormirii Maicii Domnului și frumuseții spirituale a sărbătorii Schimbării la Față a Domnului, a rămas fără ecou, părintele a alcătuit o petiție către Mitropolia Moldovei și Bucovinei, în care îl roagă pe Înaltpreasfințitul Teofan să folosească influența evidentă pe care o are pe lângă primarul localității, pentru a-l convinge să nu organizeze într-o zi atât de mare pentru creștinii ortodocși o serbare pe care sfinția sa a reușit să o elimine, cu deplinul acord al credincioșilor din parohie, în cei șaptesprezece ani de păstorire în sat. Cu atât mai mult cu cât acest bâlci este programat a se organiza în imediata apropiere a schitului, într-un spațiu în care s-au nevoit mari pustnici, printre care și sfântul Sila, protectorul bisericii și a satului.

În paralel, sfinția sa a adresat o a doua petiție prefectului județului Botoșani, în care îi atrage atenția asupra implicării primarului în campania angajaților Mitropoliei Moldovei și Bucovinei de denigrare a sfinției sale în sat, cerându-i acestuia să ia măsurile impuse prin lege pentru a reinstaura în localitate neutralitatea administrației publice locale cerută de lege față de problemele interne ale parohiei. Pe lângă organizarea bâlciului în Orășeni de hramul satului, în ciuda opoziției preotului și a sătenilor, primarul mai este reclamat la prefect și pentru afirmația că va aduce un preot mai bun decât părintele Ioan Ungureanu în sat. Prima plângere adresată prefectului viza afirmațiile primarului potrivit cărora va construi o capelă în cimitirul satului, la cererea MMB, și intimidarea cetățenilor prin răspândirea zvonului că dacă vor continua să îl apere pe părintele Ioan vor merge la închisoare etc.

Cele două documente sunt însoțite de o listă de semnături ale oamenilor din sat, care au fost rugați să se exprime cu privire la oportunitatea organizării acestui bâlci în sat. Rezultatele arată că 10 persoane s-au pronunțat contra organizării acestui bâlci, 207 s-au pronunțat pentru organizarea sa în alt loc decât lângă biserică, iar 9 persoane sunt de acord cu organizarea acestui bâlci în imediata apropiere a bisericii din sat. 20 de persoane s-au abținut, iar 30 nu au putut fi găsite la domiciliu.

Scrisoare către mitr. Teofan

Scrisoare către prefect

Semnăturile locuitorilor din Orășeni

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

5 comentarii

  1. Bine pe lîngă faptul că preoții Mărturisitori sunt prigoniti, vizavii de bâlciurile mai sus menționate, nu este singular, astfel de chestii de petrec în mai multe zone din țară, ba în ultima vreme bisericile însăși au ajuns sali de concerte ba chiar organizate însăși de domnii ,,ierarhii”

  2. SATANA STAPANESTE EREZIILE A ECUMENISMULUI! DENIGRAREA SARBATORILOR PRIN SPURCTII SI POPONRII MASONI !!! ACUMA SUNT SI VIDEO, CU REGISTRARI, CUM CA IN BISERICI DE MIR SI IN MANASTIRI SE FAC CONCERTE, SI TEATRU DIN ASA-ZISA BIBLIE ! DAR BLASFEMIILE ACESTEA NU SUNT DECAT HULE IMPOTRIVA BISERICII LUI DUMNEZEU!!! ACOLO SE FAC GLUME, REPETITII, ZGOMOTE LUMESTI, ETC.. LA FEL SE INTAMPLA SI IN LUNA LUI DECEMBRIE, LA FEL SI PRIMAVARA IN PERIOADA SFINTELE PASTI ETC.! VEDEM SI LA SFANTA CUVIOASA PARASCHIVA DE LA IASI, CE MUZICI BAGA MASONII, TOATE ACESTEA CA SA FIE HULITA SI DENIGRATE SFINTELE NOASTRE SARBATORI, DE MAI BINE DE DOUA MII DE ANI !!! NE INTREBAM PANA CAND VOR MAI DORMI ROMANII SI VOR MAI ACCEPTA ACTIUNILE SATANICE DE DISTRUGEREA A ACESTUI POPOR ORTODOX?! OARE CAND SE VOR TREZI OAMENII ACESTEI TARI SI VOR LUA ATITUDINE IMPOTRIVA FRANCMASONERIEI, ECUMENISMULUI SI MISCARII SIONISTE?! ROMANIA TREZESTE-TE !!!

    1. Se poate şti cine este PĂRINTELE, care DREPT ÎNVAŢĂ CUVÂNTUL ADEVĂRULUI ?!
      Săru’ mâna Părinte !

      Doamne ajută !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button