X

Sănătatea reproductivă a BĂRBAȚILOR ocidentali este ÎN PERICOL pe măsură ce numărul de spermatozoizi ajunge la un nou nivel MINIM istoric

de null
© SCIEPRO / Getty Images

Chimicalele, dieta, stresul și stilul de viață sunt cauzele pentru care numărul de spermatozoizi al bărbaților occidentali a ajuns să scadă sub 50% din cât era acum patru decenii, s-a descoperit într-un nou studiu.

Studiul a relevat că numărul spermatozoizilor în cazul bărbaților din Europa, America de Nord, Australia și Noua Zeelandă a scăzut cu 1,4% în fiecare an din 1973 până în 2011, peste 52% în total.

“Rezultatele sunt destul de șocante”, a comentat co-autorul studiului, Hagai Levine, un epidemiologist de la Universitatea Ebraică din Ierusalim, raportează Reuters. A numit rezultatele drept un “semnal de alarmă urgent” și a declarat pentru BBC: “În cele din urmă vom avea o problemă, și ar putea fi extincția speciei umane.”

Levine a adăugat că deși tratamentele de fertilitate precum IVF pot uneori să confere soluții pentru problemele de procreare, nu se face mai nimic pentru a remedia problema de la rădăcină – deteriorarea sănătății masculine.

Conform cercetătorilor, numărul scăzut al spermatozoizilor a mai fost asociat cu cancerul testicular, creșterea ratei de mortalitate masuline, copii născuți cu un testicul sau ambele lipsă, și termenul declanșării pubertății.

Influențele de mediu, căldura, factorii stilului de viață, dieta, stresul, fumatul și obezitatea – atât prenatală cât și la maturitate – sunt toate “asociate plauzibil” cu declinul, conform studiului.

“Astfel numărul de spermatozoizi reflectă sensibil impactul mediului modern asupra sănătății masculine pe tot parcursul vieții”, se afirmă în lucrare.

Îndeosebi, notează lucrarea, expunerile chimice sau fumatul matern “în timpul ferestrelor critice de dezvoltare reproductivă masculină pot juca un rol în viața prenatală, în timp ce schimbările în stilul de viață și expunerea la pesticide pot juca un rol în viața matură.”

(Articol relevant: Zika cauzează micșorarea testiculelor și infertilitate la șoareci, un semnal de alarm pentru oameni – studiu)

Publicată în jurnalul medical Actualități în Sănătatea Reproductivă, lucrarea “riguroasă și comprehensivă” a analizat date din 185 de studii. Cercetători din Israel, Danemarca, SUA, Brazilia și Spania au luat parte la studiu.

Tendința nu a fost constatată printre bărbații din Africa, Asia sau America de Sud, deși autorii recunosc că s-au desfășurat mai puține studii similare în aceste regiuni.

Autorii au îndemnat la eforturi urgente pentru a restrânge cauzele scăderii numărului de spermatozoizi.

“Acest studiu definitiv demonstrează că declinul este unul puternic și continuu”, a afirmat unul dintre autori, profesorul Shanna Swan de la Facultatea de Medicină Icahn din Muntele Sinai.

NOTĂ OrtodoxINFO
Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul ne-a blocat domeniul de 3 ori și am fost determinați să schimbăm serverul de mai multe ori, datorită amenințărilor primite de societatea care-l găzduia. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutor de la voi, cititorii noștri. Ne puteți sprini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!
Categorii
Sănătate
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

10 comentarii

  1. Pai si nu e „bine”? Nu are nevoie lumea de barbati feminizati, castrati psihologic, care sa nu comenteze in privinta aberatiilor corectitudinii politice? Nu e nevoie de noi generatii de dezorientati?
    Pe de alta parte, nu are nevoie lumea asta de femei masculinizate care sa lupte pentru „dreptul” la avort?

  2. Alina Sinziana Tufa, habar nu ai de planul de reducere a populației Pământului, plan expus pentru prima dată de către Henry Kissinger, Secretar de Stat la acea vreme, în celebrul „Memorandumul 200”.

  3. Pe fata: REFUGIATII VOR FI INTEGRATI in Romania. Vor primi CNP, card de sanatate, acces la servicii bancare, etc. DISTRUGEREA EUROPENILOR prin guvernanti si “societatea civila”. Umplerea continentului cu islamisti: intai Germania, apoi restul, inclusiv Romania. VOR REFUZA ISLAMISTII CIPURILE?
    https://saccsiv.wordpress.com/2015/10/27/pe-fata-refugiatii-vor-fi-integrati-in-romania-vor-primi-cnp-card-de-sanatate-acces-la-servicii-bancare-etc-distrugerea-europenilor-prin-guvernanti-si-societatea-civila-umpler/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.