X

ALARMA NATIONALA de AVERTIZARE a POPULATIEI- incepand de MAINE, în prima zi de MIERCURI a fiecărei LUNI vor suna SIRENELE

O alarmă națională va avea loc, miercuri, pentru avertizarea populației în caz de dezastre. Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) a anunțat că sirenele vor fi pornite în fiecare județ. În cadrul simulării vor avea loc exerciții pentru verificarea funcționării mijloacelor de avertizare a oamenilor și de verificare a modului în care sunt pregătite autoritățile locale pentru evenimente tragice. Astfel de exerciții vor avea loc în prima zi de miercuri a fiecărei luni.

O alarmă națională va avea loc, miercuri, pentru avertizarea populației în caz de dezastre. Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) a anunțat că sirenele vor fi pornite în fiecare județ iar exercițiul are ca scop protecția populaţiei și a bunurilor materiale, precum şi limitarea efectelor dezastrelor.

IGSU transmite că va desfășura, lunar, exerciții pentru testarea și verificarea sistemului de înștiințare, avertizare și alarmare în situații de protecție civilă.

În toate județele țarii vor avea loc exerciții pentru verificarea funcționării mijloacelor de alarmare a populației, în vederea centralizării permanente a datelor privind starea de operativitate a echipamentelor de înștiințare, avertizare și alarmare, precum și pentru pregătirea continuă a autorităților administrației publice locale.
Sirenele vor suna în fiecare luna.

Începând cu luna august, în prima zi de miercuri a fiecărei luni, în intervalul orar 10.00 – 11.00, vor fi acționate sirenele de alarmare publică existente la nivel național. Simulările vor începe miercuri, 2 august a.c. și vizează atât verificarea echipamentelor care pot fi acționate în mod centralizat (simultan), dar și a celor cu acționare locală, transmite IGSU.

Rezultatele verificărilor vor fi centralizate la nivel județean și vor face obiectul unor analize în comitetul județean pentru situații de urgență, în vederea îmbunătățirii modului de alarmare a populației în situații de protecție civilă.

Categorii
Al III-lea război mondial
cuvinte cheie

Articole asemănătoare

5 comentarii

  1. Asa cum se verifica stingatoarele de incendiu si alte elemente de siguranta,asa trebuiesc si alarmele verificate,si sunt o gramada de cate de dupa 1989 nu a interesat pe nimeni si nu au fost verificate.

  2. Asa este si in Franta, cica in amintirea WW II, ca oamenii sa ia aminte si sa nu faca iar razboi…. E lugubru uneori, mai ales in vacante…. Trebuie sa ne fie mereu teama… In garile de metrou se fac non stop anunturi anti tero…. Soldatii inarmati au devenit ceva banal. Controlul gentilor la intrarea magazinelor, spitalelor etc. Este o stare de alerta permanenta

    1. Tb să se obișnuiască populația că oamenii înarmați „le sânt prieteni”, astfel încât la momentul oportun oamenii să nu fugă de ei. V-ați prins?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!