X

Preotul Pomohaci a fost caterisit

de null

Imagini pentru pomohaci

Preotul a primit cea mai gravă pedeapsă pe care o poate primi un preot – caterisirea. Cei 4 preoti din cele doua Eparhii, Mures si Alba au decis această măsură în ședința de astăzi, 28 iulie 2017.

Discutiile despre cazul Pomohaci au durat o ora, apoi preotii s-au dus in biroul Inaltpresfiintiei Sale Irineu Pop ca sa ii prezinte concluziile. Scandalul in care este implicat de mai bine de o luna Preotul Cristian Pomohaci, care slujea la biserica din Mosuni, judetul Mures, i-a revoltat pe superiorii lui. Acestia i-au cerut parintelui sa-si spuna punctul de vedere in privinta inregistrarii in care ii cerea favoruri sexuale explicite unui baiat de 17 ani.

Joi, preotul Cristian Pomohaci a fost invitat si el sa participe la intrunirea consistoriului, insa nu si-a facut aparitia. Oliviu Botoi – purtator de cuvant Arhiepiscopia de Alba Iulia: “Conform regulamentelor si propcedurilor de judeecata exista mai multe varinate prin care parintele Cristian Pomohaci poate fi sanctionat incepand de la suspendare temporara pana la caterisire.”

Acum cateva zile, preotul-cantaret a cerut la arhiepiscopie retragerea temporara din functie, pe motiv de boala. Desi la concertele pe care le-a sustinut recent nu parea suferind.

Tanarul care l-a inregistrat in masina pe Cristian Pomohaci se afla in Germania la munca si spune ca doreste sa se faca dreptate. Intre timp, continua si ancheta procurorilor, el fiind cercetat și penal pentru racolare de minori.

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul nu dorește aflarea adevărului despre plandemia covid-19. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!
Categorii
Homosexualitate

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

14 comentarii

    1. Daaaa,cât a avut har! Bunicii salutau preoții,, sărut harul părinte”!căci preoții ortodocși primesc prin sfânta Taină a preoției Darul sf.Duh și Harul de a ierta păcatele…e mult de explicat!! De vreme ce a fost cateresit a pierdut acest Dar Dumnezeiesc!Grija noastra este a ne căuta de păcatele noastre pentru mântuirea sufletului!Dumnezeu să aibă milă de noi toți și de dânsul,cu aceeasi dragoste părintească!

    1. Si pana nu zic ecumenistii ca is ereticii nici pe aceia nu ii crezi a fi eretici deci tre sa recunosca singuri???Vai de noi daca am ajuns sa gandim asa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.