Fenomen EXTREM la Bihor. Victimele furtunii participau la Tabara ecumenistă „Cristos Pentru Romania”

Author:
FOTO: facebook / Stefan Ionita

O persoană a murit şi alte 16 au fost rănite, duminică seară, după ce au fost surprinse de o furtună violentă într-un camping din Bihor. Vijelia, însoţită de o ploaie cu gheaţă, a smuls din rădăcini copaci mari şi i-a aruncat peste mai multe corturi şi maşini. Aproape 170 de oameni se aflau în tabăra amenajată la 75 de km de Oradea, în munţii Bihorului.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Odată cu ivirea zorilor, peisajul dezvăluit este cutremurător. Urmările lăsate de fenomenul extrem par desprinse dintr-un film, dar din păcate, sunt realitate pură. Zona arată înfricoșător. Copaci de dimensiuni impresionante, care se aflau pe malul Crișului Repede, zac la pământ, unul lângă altul, ca și cum ar fi piesele dărâmate ale unui domino. Nu sunt rupți, ci sunt smulși din pământ cu tot cu rădăcini. Pe lângă ei, mașinile – răsturnate – par niște jucării.

În zonă au rămas corturi, obiecte personale, semn că cei care au vrut să înnopteze aici n-au mai stat pe gânduri, fugind cum au putut din calea vijeliei. Din acest motiv, un echipaj de poliție se află la fața locului și supraveghează zona.

Martorii spun că vijelia a început puţin după ora 21:00, ca din senin.

Victimele furtunii

Şapte dintre victimele furtunii care a afectat duminică seară judeţul Bihor au rămas internate în două spitale din Oradea, fiind în stare stabilă, însă un bărbat este cu prognostic rezervat în urma unui traumatism cranian sever, fiind operat şi stabilizat pentru moment.

Directorul medical al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Oradea, Daina Lucia, a declarat, luni, pentru News.ro, că 12 persoane, între care cinci copii, au fost aduse la Unitatea de Primire Urgenţe în urma furtunii puternice de duminică seara, între care un bărbat de 23 de ani în stare foarte gravă. Acesta suferise un traumatism cranian sever şi o contuzie pulmonară, fiind operat şi stabilizat. În prezent, victima este sub terapie intensivă, dar medicii au prognostic rezervat.

Celelalte victime au suferit diverse traumatisme, contuzii şi plăgi care nu le-au pus în pericol viaţa.

Luni dimineaţă, după ce victimele au primit îngrijiri la SCJU şi la Spitalul Municipal, au mai rămas internate şapte persoane, respectiv un copil la Spitalul Municipal şi şase adulţi la SCJU.

La Secţia Chirurgie a SCJU Oradea sunt trei internaţi, un bărbat şi două femei în stare stabilă, la ATI este bărbatul de 23 de ani operat, iar pe alte secţii sunt două tinere de 22 şi 23 de ani cu plăgi şi traumatisme. Una dintre acestea va fi externată marţi, iar ceilalţi pacienţi vor mai sta internaţi câteva zile, cu excepţia tânărului în stare gravă, a cărui evoluţie nu poate fi prevăzută în acest moment.

Prefectul judeţului Bihor, Ioan Mihaiu, a declarat, luni dimineaţă, la Antena 3, ca nu există persoane dispărute în urma furtunii, iar campingul a fost evacuat.

FOTO: facebook / Stefan Ionita

Prefectul a mai spus că în timpul nopţii în judeţ au mai avut loc furtuni, dar fără a fi înregistrate incidente.

FOTO: facebook / Stefan Ionita

O persoană a murit, iar alte 16 au fost rănite în urma furtunii puternice care a avut loc duminică seară în campingul din localitatea bihoreană Bulz. Trei dintre cele 16 persoane rănite erau în stare gravă. În timpul furtunii, mai mulţi copaci au fost smulşi de vântul puternic şi s-au prăbuşit peste corturile şi maşinile oamenilor aflaţi într-un camping. De asemenea, oamenii au fost răniţi de grindina care a căzut. Un copac a căzut peste un autoturism şi a ucis una dintre persoanele care se adăpostiseră în el în încercarea de a scăpa de grindină. În camping erau cazate peste 100 de persoane. În urma incidentelor, autorităţile au activat planul roşu de intervenţie.

Judeţul Bihor a fost, duminică, sub cod galben de furtună.

FOTO: facebook / Stefan Ionita

Victimele furtunii din Bihor participau la Tabara „Cristos Pentru Romania”

 

E vorba despre Tabara „Cristos Pentru Romania” 2017, programata sa aiba loc in perioada 21-27 iulie. Pe pagina de Facebook a evenimentului, se arata ca tabara „a pornit ca un raspuns la dorinta tinerilor din Romania de a cauta pe Domnul intr-un mediu neutru si relaxant, pentru a fi atinsi de puterea transformatoare a Duhului Sau”.

11 persoane – intre care cinci copii – sunt internate la doua spitale din judetul Bihor, in urma furtunii puternice de la Bulz. Amintim ca, de asemenea, un barbat de 26 de ani si-a pierdut viata.

Alina Dinu, purtator de cuvant al Politiei Bihor, a declarat, luni dimineata, pentru Mediafax, ca a fost deschis un dosar penal pentru moarte violenta.

„Se fac cercetari pentru moarte violenta. Cercetarea penala se face pentru fapta, nu pentru persoana. Barbatul care a decedat are 26 de ani si este din Oradea”, a spus Dinu.

 

 

 

 

 

 

 

 

14 thoughts on “Fenomen EXTREM la Bihor. Victimele furtunii participau la Tabara ecumenistă „Cristos Pentru Romania””

    1. daca esti englez ortodox si spui Jesus Christ nu te mantuiesti???? Ce v-a apucat fratilor, dati-va cu apa pe fata, Hristos este in porunci nu in polemici lexicale!
      Poate nu stiti dar si preoti ortodocsi spuneau „Cristos” pana nu demult.
      Pe pocaiti si sectari ii cunoasteti ca scriu Isus in loc de Iisus, si tot n-ar fi o blasfemie, altele sunt blasfemiile. Fiecare limba are dreptul sa isi personifice cuvintele importate din ale limbi, nu-i obligatoriu sa spun Bucharest cand ma duc afara, decat daca mi-e rusine cu limba romana. Hai sa vorbim toti in greceste ca sa ne mantuim, ok?

  1. Sunt penticostali! Pocăiți dintre cei ce leșină, proorocesc, vorbesc în limbi! Vă spun pentru eu cunosc f mulți! Doar orbii neagă semnele de la Dumnezeu! Din tot ce exista, a fost măturată de stihiile naturii doar tabăra celor ce se joacă de-a Hristos! Dumnezeu să ne ierte!

  2. Primarul comunei Bulz: Tabără unde se aflau circa 100 de participanţi la o reuniune religioasă, nu a fost afectată de furtună.

    Publicat pe 24 Iul 2017 // 0 comentarii

    Primarul comunei Bulz, Augustin Sărăcuţ, a declarat că nici unul dintre cei cazaţi în camping n-a mai rămas în zonă. „Le-am oferit cazare, însă toţi au preferat să plece. Nu a mai rămas nimeni”, a declarat edilul pentru BIHOREANUL. Potrivit acestuia, nu există nici persoane dispărute.

    Drama s-a produs într-un camping aflat pe malul râului Crişul Repede, în care se aflau cazaţi circa 25 de turişti. O altă tabără, unde se aflau circa 100 de participanţi la o reuniune religioasă, la circa 1 kilometru de camping, nu a fost afectată de furtună.

  3. Se pare ca sectantii au fost scapati pt ca erau ocupati cu rugaciunea pt tara noastra, in afara campusului…Ce ziceti de asta? Sa fie oare Dumnezeu implicat in protectia lor???

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X