X

Toate PADURILE vor fi PAZITE. In Romania s-au infiintat Gărzile Forestiere

de null

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Ministerul Apelor şi Pădurilor a anunţat că începe de vineri demersurile pentru preluarea în pază a tuturor suprafeţelor de pădure, nepăzite la acest moment din România, indiferent de forma acestora de proprietate, informează Mediafax.

”S-a dovedit că aceste suprafeţe, fiind nepăzite, sunt ţintele preferate ale hoţilor şi surse predilecte pentru tăierile ilegale. Ca parlamentar, anul acesta am modificat Codul Silvic şi am introdus noi prevederi importante, printre care şi aceasta. Odată cu intrarea în vigoare a legii, ca ministru, am şansa să o pun în aplicare. Şi vă garantez că vom mobiliza toate resursele din teritoriu, astfel încât niciun metru pătrat de pădure din România să nu mai rămână nepăzit”, precizează Doina Pană, ministrul Apelor şi Pădurilor.

Măsura este prevăzută în noul Cod Silvic, Legea 175/2017, care intră de la această dată în vigoare. Suprafaţa totală de pădure care va beneficia de pază este de aproape o jumătate de milion de hectare.

În plus, autorităţile arată că devine obligatorie preluarea în pază şi a suprafeţelor mai mari de 30 de hectare, care nu au contracte de servicii silvice încheiate. Aceste suprafeţe vor fi preluate în pază automat de către ocoalele silvice, iar contravaloarea serviciilor va fi facturată către proprietar sau către succesorul în drepturi.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

12 comentarii

  1. Sa intelegem mai bine ce se petrece:

    Cei cu o sobita acasa nu vor mai avea acces la lemn. Cei care transporta cu camioane mari, vor transporta nestingheriti in continuare, deoarece furtul pagubos de lemn se face sub tutela Romsilva cu acte in regula.

    Practic nu e furt, e taiere abuziva, necalculata si necontrolata, care aduce bani la buget buni de sifonat.

    Un alt scop al acestor masuri este acelasi similar cu impozitarea pamantului si anume; “În plus, autorităţile arată că devine obligatorie preluarea în pază şi a suprafeţelor mai mari de 30 de hectare, care nu au contracte de servicii silvice încheiate. Aceste suprafeţe vor fi preluate în pază automat de către ocoalele silvice, iar contravaloarea serviciilor va fi facturată către proprietar sau către succesorul în drepturi.” – adica cine nu are bani sa plateasca factura de paza ii se ia padurea.

    Si oricum, chiar daca ai padure in proprietate, nu ai voie sa tai din ea decat cu acordul Romsilva. Padurea e a ta doar ca sa platesti taxe dupa ea, nu din alt motiv.

    Acestia sunt pasii si instrumentele de actiune in vederea abolirii proprietatii private, unul din puncte principale de pe agenda intunecatilor.

  2. bai fratilor, vor fi pazite sa nu cumva sa fuga crestinii prin paduri cand vine prigoana impotriva ortodocsilor. Cum au umplut orasele de camere de filmat, o sa umple si padurile. Statul big brother merge inainte. Oricum afaceristii au acte pe lemn, ce, e greu sa dai spaga la ocolul silvic?

  3. „Aceste suprafeţe vor fi preluate în pază automat de către ocoalele silvice, iar contravaloarea serviciilor va fi facturată către proprietar sau către succesorul în drepturi.”

    Iar dacă nu ai bani să plătețti factura îi dai pădurea. Sau doar un copac?! …?!!… Ce nu ați înțeles?…
    „Nimic este al vostru. Al nostru este tot.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button