X

NATO perfecteaza CENZURA cautand SOLUTII NOI pentru depistarea şi contracararea ,,ştirilor false”

de null

Dezinformarea, venită, cel mai probabil, dinspre Rusia, este unul dintre cele mai mari pericole pe care trebuie să le înfrunte lumea liberă.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Jurnalişti, informaticieni, sociologi şi-au dat întâlnire la Riga, în Letonia, la apelul NATO, pentru a alege cele mai bune metode electronice de identificare a ştirilor false.

Ideea câştigătoare a fost cea a unui joc pe Facebook – numit FakeBuster – prin care marele public să înveţe cum să facă diferenţa între o informaţie reală şi o intoxicare.

Unele sunt poveşti clasice, nu prea bine puse la punct, spun specialiştii NATO, cum a fost cazul ştirii false din campania prezidenţială din Franţa, că Macron ar fi homosexual şi ar avea bani ascunşi în conturi din străinătate.

Sunt ştiri false concepute special pentru un anumit segment al populaţiei.

Oficiali NATO spun că marea majoritate a dezinformărilor şi intoxicărilor din presă au în spate personaje ce au legătură cu Rusia.

Image result for NATO caută noi soluţii pentru depistarea şi contracararea ştirilor false

 

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button